Fundació TMB

Propostes d'organització de "Trobades", viatges, conferències, cursos, actes inaugurals, etc.
Propuestas de organización de "Encuentros", viajes, conferencias, cursos, actos inaugurales, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Re: Fundació TMB

Entrada Autor: metring » Dimecres 08/07/2009 14:04

Devia ser un moment concret, quan jo hi era, van dir que ja no ho feien.Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 792
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dimecres 08/07/2009 14:33

A mi lo que m'ha sorpres es veure el Chausson amb un canvi "Wilson".
De totes maneres lo que es la carrocería tan dels tramvies 58 i 867 com del Chausson, ha quedat força vistosa i reflexa bé la realitat de com eran aquets cotxes quand eran nous.

Segons sembla volen restaurar dos vehicles cada any, i si ho cumpleixan tindrem una col.leccio bastant representativa del transport públic barceloní. Ara nomes falta un lloc per reunir-la sencera.

En quand al llibre (errors apart) esta força bé. Per fi sembla que TMB s'hagi posat las pilas doncs últimament ha tret forças publicacions.

Esperem segueixin en aquesta línia de preservació i recuparació de material históric.

Salutacions.Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1365
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Dimecres 08/07/2009 14:41

A quina part del Triangle s'ha fet? Aquest pati no sembla el mateix pel qual vam entrar el dia de la visita a les cotxeres....

Per cert, molt bones les fotos. Sembla que totes les restauracions els han quedat força bé! Llàstima que no m'hi hagi pogut acostar...

Els tramvies no estan en estat de marxa, oi? Però, i els autobusos?


Instagram: Ferrocarril | Aviació

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 08/07/2009 15:13

Merci!

S'ha fet per la part del costat del pàrking de cotxes, al que a peu s'accedeix pel pont provisional de color verd, per les obres de l'AVE.

Per cert, curiós detall el de els tramvies damunt vies de tren... :PMarcel Estadella
N6
N6
Entrades: 311
Ubicació: Sabadell
Contacta:

Entrada Autor: Marcel Estadella » Dimecres 08/07/2009 17:44

Bona tarda .

Els quatre autobusos exposats (59 , 265 , 7092 i 3036) están en estat de marxa .

Pel que fa al Chausson , ja en orígen portàven canvi Wilson , pero d'accionament pneumàtic enlloc del clàssic electromecànic a través del selector que coneixem . Donades les complicacions per a canviar el sistema amb el canvi trovat , s'ha optat per aquesta solució , que espero provisional .

Salutacions

MarcelAvatar de l’usuari
viscaelcat
N6
N6
Entrades: 258
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: viscaelcat » Dimecres 08/07/2009 18:01

Hola. Jo hi he estat tot el dia, bé, tot el matí. Efectivament hem entrat a les cotxeres cap allò de les 12.
Metring, t'he vist. Us he reconegut per la samarreta de la teva dona. Bé, de fet no us he reconegut però us he identificat com algú del fòrum. Segur que molts d'aquí hi éreu. He preguntat a algú si eren del fòrum però no n'eren membres. Després posaré fotos i em coneixereu.Avatar de l’usuari
tintin
N6
N6
Entrades: 176
Ubicació: Barcelona - Horta

Entrada Autor: tintin » Dimecres 08/07/2009 18:11

Hola nois,

m'ha agradat molt la visita, jo he arribat a les 10 en punt i no hi he vist nigú del fòrums fins que ja marxava cap a les cotxeres on hi havien diversos 1100's el 300 i alguns 9000.
Tinc bastant5es fotos del 1100 inclús he pujat a la cabina.


M'ha agradat moltíssim.


Salut!Miquel
Administrador
Entrades: 4137
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 08/07/2009 18:20

Com punyetes heu entrat a les cotxeres???
SI hi havien 3 tios a vigilant l'entrada!!!!!


El metro de Barcelona amb motoristes!

Metropondikas
N5
N5
Entrades: 100

Entrada Autor: Metropondikas » Dimecres 08/07/2009 18:40

Bona tarda!

Em dic Manel, entre d´altres temes sóc aficionat al transport públic i, tot i que ja fa un temps que segueixo les magnífiques aportacions dels membres del fòrum, fa només uns dies que m´he inscrit i aquest és el meu primer missatge.
He aprofitat que estic de vacances per anar a visitar l´exposició del Triangle, on s´ha presentat la Fundació TMB. Estava interessat en fer fotos del Chausson restaurat però...no l´he trobat! Bé, de fet no he trobat res del que apareix a les fotos que algun membre ha publicat i, és que devia ser en una altra cara de les cotxeres perquè jo he anat en bicicleta i he entrat per un accés que dóna a un carrer on té l´origen la línia 33. L´hora devia ser cap a un quart de dues, és a dir, amb el temps una miqueta justet. He preguntat per l´exposició de material antic i m´han indicat una rampa per on s´accedeix a les cotxeres del metro. Al fons, hi ha un espai amb poca llum i el pis de terra (m´he empastifat els peus i he arribat a casa ple de pols) on hi havia material antic per restaurar. Així doncs, he vist el material antic per restaurar però no el material objecte de l´exposició! Mira què sóc ruc! El cas és que en sortir de nou a la superfície, torno a preguntar si hi havia un Chausson restaurat per allà i...no en sabien res...¡Mi gozo en un pozo! La pregunta és: on era l´exposició?

Salutacions,
MANELMiquel
Administrador
Entrades: 4137
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 08/07/2009 19:09

Benvingut al fòrum.
Jo al·lucino, t'han deixat entrar a la cotxera, de fet, has entrat al magatzem del Triangle, on es guarda tot el material, el que no entenc es aquest lliure accés, a mi no m'hi han deixat.
Per on has entrat, habies d'anar fins al final del carrer aquell, el del pont, que pasa per sobre les vies d'adif, al final, hi ha un carrer a mà esquerra, que al final està el patí annex.
De fet, hi havien senyals que ho inicaven, posava fundacio (TMB).
Pots provar d'anar altre dia, i si et tornen a deixar entrar, els veuras a aquell magatzem, pero els reformats, están tapats amb un plàstic per que no s'embrutin de pols, com t'ha pasat a tú, entrar allà, sembla com entrar a la platja per la sorra que hi ha.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
viscaelcat
N6
N6
Entrades: 258
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: viscaelcat » Dimecres 08/07/2009 19:50

:riure em fa gràcia l'actitud d'aquests de TMB. Al matí a l'arribar jo ja he preguntat per la visita a les instal·lacions i m'han dit que la farien segurament cap a les onze. A les onze les noies de la taula en sabien poca cosa però molt amablement m'han indicat qui era la responsable de TMB, i aquesta noia, molt amablement també m'ha dit que esperàven l'arribada del vicepresident. Era un vicepresident de TMB o de la fundació. Després han fet una visita als tranvies i als autobusos i finalment han baixat cap a les cotxeres. Allà hem entrat tots junts i no hem tingut cap problema. Un cop a la cotxera per sorpresa meva ningú feia de guia, i ningú ha dit res sobre què podíem veure i què no. Allò era can pixa. Hem pogut entrar una mica cap als tallers, després el segurata, (que no entenc què hi fa allà si a dalt ja hi ha un control) ens ha dit que no podiem mirar aquella part però si l'altre. Jo al principi he anat als tallers i preguntat pel vàter un treballador molt amable m'hi ha acompanyat i m'ha dit que al final del passadís hi havia el magatzem gran, aquell que té el terra de sorra. Bé, la visita consistia en que podies visitar el que et vingués de gust, i si el guarda no et veia passejar lliurement pel taller.
Una crònica llarga però fidel del que ha estat tot el dia, gràcies per llegir-la. Per cert, us poso una foto de jo assegut a la 300.
http://img170.imageshack.us/img170/3875/dsc08552.jpgmarc
N8
N8
Entrades: 666
Ubicació: Vic, Osona, Catalunya

Entrada Autor: marc » Dimecres 08/07/2009 20:40

Algú sap quins eren els 1100 que hi havia a la cotxera, jo només he aconseguit les numeracions 1167-1168 que per cert estaven desacoblades a lo bestia, i 1166, que era una triple, hi havia una altre doble i una altre triple voltant per allí, però no m'hi han deixat acostar. Algú sap les numeracions completes dels 4 trens?
Per cert el 3036 estava en força mal estat, i el chausson és el millor bus que he vist mai pel que fa a comoditat.
A i es cert que hi havia força desinformació entre el personal de TMB, les noies que donaven el llibre m’han dit que no es podia baixar a la cotxera dels metros, però marxant ho he demanat al segurata d’oficines i molt amablement m’hi ha conduit.


De nou al FTC

Metropondikas
N5
N5
Entrades: 100

Entrada Autor: Metropondikas » Dimecres 08/07/2009 21:16

Bona tarda de nou!

Gràcies Miquel per la benvinguda.
Bé, aquest serà el meu segon missatge al fòrum, tot i que m´agradaria participar-hi molt, crec que ho tindré un pèl complicat perquè no tinc ordinador a casa.
Efectivament, Miquel, he arribat pel carrer aquell que passa sobre les vies d´Adif. Si hi vas cap al fons, a la dreta es veu la platja de vies que surt del túnel, perllongació de la línia 4.
La veritat és que no m´he fixat si existia cap cartell indicador de l´exposició, igual atesa l´hora que era els havien ja tret. Vaig refiar-me de la informació de la gent que estava a l´entrada (un guarda de seguretat i un empleat de TMB) creient que em respondrien gairebé automàticament en preguntar jo per l´exposició.
Amb les teves paraules, ara m´adono que l´exposició estava al final del carrer i els responsables de l´entrada del pati d´autobusos indicaven a qui volia la rampa per la que s´accedia a les cotxeres, com si fos una segona part de l´exposició.
Vaig veure també un senyor amb un llibre a les mans que té tota la pinta de ser el llibre de què parleu. A la sortida, en preguntar pel Chausson (i en no veure´l enlloc) se´m va acudir de dir si no havia sortit a fer un tomb ja que jo no el veia....
Bé, hi hauria alguna manera de fer-se amb el llibre un cop passada l´exposició?

Salutacions,
MANELAvatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 08/07/2009 21:51

viscaelcat ha escrit:Hola. Jo hi he estat tot el dia, bé, tot el matí. Efectivament hem entrat a les cotxeres cap allò de les 12.
Metring, t'he vist. Us he reconegut per la samarreta de la teva dona. Bé, de fet no us he reconegut però us he identificat com algú del fòrum. Segur que molts d'aquí hi éreu. He preguntat a algú si eren del fòrum però no n'eren membres. Després posaré fotos i em coneixereu.
De la meva dona????????????????? :x


Apart, estic al·lucinant bastant amb el caos aquest: uns a les cotxeres del metro, altres als busos, els del metro no sabien lo dels busos... :xaco
N2
N2
Entrades: 16
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: aco » Dimecres 08/07/2009 21:52

Abans de res: Moltes gràcies per avisar de l'esdeveniment, si no dubto que me n’hagués assabentat.

No sé si algú pot respondre la següent qüestió: Al llibre “els vehicles històrics de TMB” que donaven a la jornada d’avui i que sembla, vol ser un inventari del patrimoni, no apareix el tramvia que hi ha als baixos de les cotxeres del Tramvia Blau, a mig restaurar i amb numeral de sèrie: 870 -que em sembla que no és correcte-. Algú sap per què?

Salutacions a tothomAvatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 08/07/2009 22:26

aco ha escrit:Abans de res: Moltes gràcies per avisar de l'esdeveniment, si no dubto que me n’hagués assabentat.

No sé si algú pot respondre la següent qüestió: Al llibre “els vehicles històrics de TMB” que donaven a la jornada d’avui i que sembla, vol ser un inventari del patrimoni, no apareix el tramvia que hi ha als baixos de les cotxeres del Tramvia Blau, a mig restaurar i amb numeral de sèrie: 870 -que em sembla que no és correcte-. Algú sap per què?

Salutacions a tothom
Em sembla que aquell ja l'han restaurat o l'estan restaurant i li han canviat la sèrie.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

aco
N2
N2
Entrades: 16
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: aco » Dimecres 08/07/2009 22:29

Lluita1714 ha escrit:
aco ha escrit:Abans de res: Moltes gràcies per avisar de l'esdeveniment, si no dubto que me n’hagués assabentat.

No sé si algú pot respondre la següent qüestió: Al llibre “els vehicles històrics de TMB” que donaven a la jornada d’avui i que sembla, vol ser un inventari del patrimoni, no apareix el tramvia que hi ha als baixos de les cotxeres del Tramvia Blau, a mig restaurar i amb numeral de sèrie: 870 -que em sembla que no és correcte-. Algú sap per què?

Salutacions a tothom
Em sembla que aquell ja l'han restaurat o l'estan restaurant i li han canviat la sèrie.
i on és?Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 08/07/2009 22:40

aco ha escrit: i on és?
No tinc ni idea, però se sembla molt al 867 de la exposició, no serà aquest? :?


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
viscaelcat
N6
N6
Entrades: 258
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: viscaelcat » Dimecres 08/07/2009 22:59

Metring, tu ets el del cabell llarg i les ulleres de la primera foto? I la dona de la foto tmb10.jpg?
El número de la jardinera li han posat i de seguida li han tret, jo crec que estarien fent alguna prova.
Un altre tema, en el llibre no hi ha tot el material històric que hi ha a les cotxeres. Faltarien per exemple els camions de bombers. A l'exposició hi havia un cartell amb els noms de tot el material.MiquelS
N4
N4
Entrades: 46
Ubicació: Sant Andreu del Palomar

Entrada Autor: MiquelS » Dimecres 08/07/2009 23:02

Hola a tots, especialment a Metring;

Dir-te que he estat a la cotxera veien la exposició i disfrutant sobre tot amb el Chausson de las 10 a las 12:30, m'apena no haber-te pogut coneixer personalment , i aixó que sur-to d'esquena a la foto que li has fet al tramvía 1754

He tingut el gust de poder compartir una bona estona amb molts aficionants com yo a aquet mon

Salutacions
MiquelS.Respon

Torna a “Trobades i esdeveniments / Encuentros y eventos”