Conflicte entre AENA i els controladors aeris

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Re: Conflicte entre AENA i els controladors aeris

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 22/07/2010 23:41

cristian26 ha escrit:Caram, no imaginava que hi pogués haver gaire demanda per tants "pocs" kilòmetres.
No ens hauria d'estranyar, tenint en compte que la combinació ferroviària més ràpida entre Barcelona i Tolosa ronda les 6 hores, i que Tolosa és la capital de l'aviació europea.
cristian26 ha escrit:Antidemocràtic però efectiu :mani :disparos
No veig que primar l'interès general per sobre dels interessos particulars i egoïstes d'una casta privilegiada sigui antidemocràtic, tot el contrari, el govern té el poder del poble.josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Divendres 23/07/2010 12:22

Ui sí, Ronald Reagan un president modèlic.
victorcasta ha escrit:Al govern no li hauria de tremolar el pols per fer el mateix que va fer Ronald Reagan el 1981 davant d'una vaga de 13.000 controladors aeris: els va amenaçar que si no abandonaven la vaga, els faria fora, i així ho va fer: va acomiadar vora 12000 controladors de cop, i mentre es va fer el procés per a contractar-ne de nous, els controladors militars es van fer càrrec de la navegació.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Divendres 23/07/2010 15:15

Ara faré una resposta una mica més treballada.

Personalment en sé força poc de la feina dels controladors aeris i crec que la majoria dels foraires aquí presents també en saben molt poc, el que tinc molt clar és que mlagrat que tenen un sou que supera amb molt el meu és així perquè estan desenvolupant una feina que no és precisament un joc i que la preparació que han de tenir, condicions de salut, condicions psíquiques fan que sigui comprensible que cobrin força més que jo, no penso entrar en si el seu sou és just o no, no sóc ningú per dir-ho, de tota manera les dades que es donen sobre el sou que cobren com en molts altres casos solen ser exagerades i manipulades doncs inclouen el fet de fer hores extraordinàries i que si no les fessin no tindrien aquests ingressos per bé que tindrien més temps lliure, això sense tenir en compte que a aquests senyors hisenda no els hi reté el mateix percentatge d'IRPF que a nosaltres sinó molt superior, passa que sembla que ens oblidem d'aquestes coses.

Em fa molta pena que al nostre país i les reaccions llegides en aquest fòrum en són una bona mostra quan algú té alguna cosa en comptes de lluitar per aconseguir estar millor per assemblar-s'hi l'única cosa que se sap fer és tot el possible perquè aquest algú ho perdi, aquestes mentalitats són les que enfonsen un país.

Però clar el govern sap prou bé tot això, i la tàctica de divideix i venceràs l'apliquen, no em convenç la teoria de la baixada del preu dels bitllets d'avió, aquesta mesura és pura imatge, i una maniobra de distracció, però que ningú es preocupi, els primers van ser els controladors aeris, i el conflicte segueix, després els funcionaris i els pensionistes, els següents? doncs tots els que us n'alegreu penseu que ja aniran a per vosaltres (nosaltres), el que hauria de començar el senyor Blanco i companyia és en reduir-se el sou en reduir ministeris, reduir despesa en càrrecs de confiança i els luxes diversos que tenen.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Divendres 23/07/2010 16:56

Jo tampoc conec la feina dels controladors aeris ni sé les condicions en les quals treballen.

Però m'agradaria que algú em justifiqués per què els controladors espanyols cobren el doble o el triple (i en alguns casos, més) que els controladors francesos o britànics, quan aquí tenim una renda per càpita inferior i una estructura econòmica més feble.josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Divendres 23/07/2010 17:24

On hi ha aquestes dades? la comparació és real?
Sagrerenc ha escrit:Jo tampoc conec la feina dels controladors aeris ni sé les condicions en les quals treballen.

Però m'agradaria que algú em justifiqués per què els controladors espanyols cobren el doble o el triple (i en alguns casos, més) que els controladors francesos o britànics, quan aquí tenim una renda per càpita inferior i una estructura econòmica més feble.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Divendres 23/07/2010 17:55
Avatar de l’usuari
automotorserie 436
N7
N7
Entrades: 557

Entrada Autor: automotorserie 436 » Divendres 23/07/2010 19:24

¿No será que el motivo de la huelga encubierta de la reforma de los controladores es la entrada de capital privado, perdiendo así la condición de funcionarios a corto o medio plazo?


Reobertura dels Carrilets de Girona, Tarragona i Barcelona

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4230
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Divendres 23/07/2010 19:37

Sea el motivo que sea, que hagan huelga, pero de manera legal.josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Diumenge 25/07/2010 9:37

També podríem interpretar que els controladors dels altres països estan mal pagats i aquí estan ben pagats.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23372
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 30/07/2010 11:24

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... adors.html

Un control mèdic sorpresa cura el mal dels controladors

Un 66% dels tècnics obtenen l'alta després de la revisió
L'aeroport de Gomera suprimeix els controladors


30/07/10 02:00 - madrid - Redacció

El mal dels controladors aeris que durant els últims dies ha generat un elevat absentisme laboral i, de retruc, la interferència del normal funcionament dels aeroports de l'Estat, sembla haver trobat remei en una campanya de revisions mèdiques, especial i específica, impulsada per Aena. El control dut a terme per la Seguretat Social, per encàrrec de l'ens gestor dels aeroports, ha permès descobrir que el 66 per cent dels controladors que estaven en situació de baixa són aptes per al treball i s'ha ordenat el seu retorn a la feina.

Segons les dades facilitades ahir pel Ministeri de Foment, dels 205 processos de baixa notificats fins al 27 de juliol ja han passat a situació d'alta mèdica un total de 136. La patologia detectada gràcies a aquestes revisions és la d'un tipus de malaltia de molt curta durada, més curta fins i tot que una grip benigna o una al·lèrgia estacional, segons la informació del ministeri.

La intervenció de la Seguretat Social en el conflicte va ser criticada ahir pel sindicat del sector dels controladors, USCA, que va assegurar que s'ha obligat alguns dels professionals a reincorporar-se al lloc de treball sense estar en plenes condicions. “Alguns d'aquests estan encara sota medicació, estan prenent ansiolítics”, va explicar ahir el portaveu del sindicat, Daniel Zanit. El portaveu va citar un cas concret de l'aeroport del Prat en què “els dictàmens de la inspecció i del metge que li ha donat la baixa són contradictoris”.

Nou sistema AFIS

D'altra banda, l'aeroport canari de Gomera és el primer de l'Estat a funcionar amb el sistema d'informació de vols AFIS, que funciona sense controladors i amb operadors específics que ofereixen als pilots la informació que necessiten. Des d'ahir, cinc operadors substitueixen els controladors.

L'aeroport rep cada dia dos vols de Tenerife, un d'anada i un de tornada, per això s'ha triat per fer-hi la prova.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23372
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 03/08/2010 11:58

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... agost.html

Els controladors aeris decideixen en assemblea si fan vaga l'agost

Es tractaria d'una protesta contra el reial decret aprovat divendres i que els augmenta les hores de feina i els redueix els descansos
El ministre de Foment assegura que en cas d'una vaga dels controladors, l'exèrcit garantirà els serveis mínims


03/08/10 08:23 - Madrid - ACN

La Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) ha convocat per aquest dimarts una assemblea estatal amb un únic ordre del dia: decidir si van a la vaga aquest mes d'agost. La mesura de pressió pretén ser una resposta al reial decret aprovat divendres passat pel consell de ministres sobre les jornades i el descans d'aquest col·lectiu que, segons els sindicats, “ha dinamitzat la negociació” que estaven duent a terme les dues parts.

El conflicte que enfronta l'USCA amb Aena i el ministre espanyol de Foment no ha afectat les operacions aèries aquests últims dies, però podria fer-ho de forma important en el mes d'estiu per excel·lència, si els controladors aeris decideixen finalment anar a la vaga.

El comitè executiu del sindicat durà a l'assemblea l'informe detallat d'Aena que explica “les incompletes declaracions del ministre José Blanco” sobre les tasques d'inspecció de la Seguretat Social arran de les reiterades baixes laborals dels treballadors dels centres de control dels aeroports. Unes declaracions que segons el president de l'USCA, Camilo Cela, no han fet més que “dimonitzar” de nou aquest col·lectiu.

Amb l'informe a la mà, i el contingut del nou reial decret que estableix les normes de seguretat aeronàutica amb una nova distribució de les jornades i els temps de descans dels centres de control aeri, els treballadors debatran sobre si creuen necessari o no convocar una vaga per aquest mes d'agost, mesura que de dur-se a terme, seria la primera vaga protagonitzada pels controladors aeris de l'Estat i podria paralitzar l'activitat dels aeroports en un dels mesos de l'any de més activitat aèria.

Segons Cela, convocar una vaga seria la única decisió possible per “salvar la dignitat” dels controladors aeris. “Han jugat amb la seguretat, han ocasionat despeses a les companyies aèries i, per suposat, no els hi ha importat posar en greu perill un dels sector clau de l'economia espanyola” critica el líder sindical referint-se al ministeri de Foment i Aena.

Des del govern espanyol es manté oberta la via del diàleg i es confia en què l'amenaça no es dugui finalment a terme. En cas contrari però, els ministeris de Foment i de Defensa ja han anunciat un pla B: en cas d'una vaga dels controladors, l'exèrcit garantirà els serveis mínims.

Aquest mateix diumenge, el ministre de Foment, José Blanco, va fer públic l'acord al qual va arribar amb la ministra de Defensa, Carme Chacón, per garantir els serveis mínims als aeroports amb militars.

Des de Santander, Blanco va dir sobre els controladors que si la causa és “que volen seguir acumulant torns per treballar menys dies a la setmana, que ho diguin, però això és incompatible amb la fatiga i l'estrès del que ens parlaven ara fa uns dies”, va afegir en relació a les baixes laborals per motius de salut que van presentar de forma reiterada varis treballadors.

La nova regulació obliga als controladors ha descansar 30 minuts cada 2 hores

El reial decret aprovat divendres passat pel consell de ministres estableix les normes de seguretat aeronàutica pel que fa als temps d'activitat i requisits de descans dels controladors aeris. En aquest sentit, s'estableix que el col·lectiu haurà de descansar 30 minuts cada 2 hores d'activitat operativa, 12 hores entre torns, entre 48 i 60 hores setmanals, i almenys 184 hores al mes dividides en un mínim de tres períodes. Mentre que les guàrdies no podran durar més de 20 hores i no en podran fer més de dues cada sis dies.

Es tracta d'un decret que desenvolupa la llei de gestió del trànsit aeri que es va aprovar el 14 d'abril passat amb l'objectiu de garantir que el cansament no posi en risc la seguretat.

Pel que fa al treball anual, es mantenen les 1.670 hores més 80 d'extraordinàries tal com permet l'Estatut dels treballadors. La normativa s'inspira en la britànica anomenada CAP 670, i que es considera la més completa i avançada.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6865
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 04/08/2010 1:17

http://www.elpais.com/articulo/economia ... ueco_1/Tes
Los controladores aprueban por mayoría convocar huelga en agosto
La junta de USCA debe decidir ahora la fecha definitiva de la movilización y el número de jornadas

AMANDA MARS

Los controladores han aprobado esta tarde por amplia mayoría convocar huelga en agosto, la primera oficial en su historia, en protesta por las nuevas reglas de juego que ha diseñado el Gobierno en forma de decreto. Según han informado en fuentes del sindicato USCA, que aglutina al 95% del colectivo, la respuesta de los controladores en las votaciones que se han celebrado a lo largo del día de hoy en los 49 centros de trabajo ha sido de apoyo al paro. No obstante, todavía deben acordar la fecha de la movilización y si la llevarán a cabo durante una o más jornadas.

Según las mismas fuentes, han votado 1.883 controladores, el 92% del censo de afiliados al USCA. De ellos, el 98% ha dicho que sí. España cuenta con 2.300 controladores aéreos, de los cuales 500 realizan trabajos de gestión y administración.

Como toda convocatoria de huelga debe comunicarse con 10 días de antelación, el colectivo calcula que las fechas en las que podría llevar a cabo la huelga son el 18 o el 20 de agosto, según ha adelantado hoy su portavoz, Daniel Zamit, en declaraciones a la Cope. Este plazo servirá de pulso con el Ejecutivo, mientras el sector turístico ya ha exigido al Ministerio de Fomento que imponga unos servicios mínimos "duros" para garantizar el tráfico aéreo en plena temporada alta.

La decisión final sobre la fecha de la convocatoria la tomará la junta directiva de USCA, que precisamente ya ha mostrado su temor a que el departamento que dirige José Blanco fije servicios mínimos abusivos. A modo de aviso a navegantes recuerda que en la huelga de funcionarios del pasado junio, que este colectivo ni siquiera secundaba, se reclamó la presencia del 100% de controladores programados.

La primera huelga legal en la historia

Hasta la fecha, nunca ha habido una huelga oficial de controladores en España, según reconocen el Gobierno y el propio sector. Hay que remontarse a enero de 1981 para encontrar algo parecido: un paro de celo que obligó a cancelar un congreso de UCD en Palma de Mallorca. También en 1976 hubo huelgas de celo en este sector, que entonces dependía del Ministerio del Aire, y se atribuyeron los problemas "a ciertas deficiencias técnicas que obligan a los controladores a tomar medidas restrictivas encaminadas a lograr una mayor seguridad en su trabajo".

AENA -el ente público gestor de los aeropuertos- y el Ministerio de Fomento llevan semanas acusando a los controladores españoles de llevar a cabo protestas encubiertas con bajas médicas: estas se han triplicado desde febrero, cuando el decreto del Gobierno amplió la jornada, redujo los descansos y, en la práctica, recortó los salarios un 40%, de una media de 350.000 euros anuales a los 200.000. La guinda para los controladores ha sido el último decreto, aprobado el pasado viernes, que fija las jornadas de trabajo y descanso del sector, extremos que teóricamente estaban negociando en el convenio: 30 minutos de descanso cada dos horas y un paro de 12 entre turnos de entre 48 y 60 horas semanales y de al menos 184 horas al mes.

Contactos telefónicos

AENA y los representantes sindicales mantuvieron ayer contacto telefónico pero al final del día no se había logrado ningún acuerdo. USCA plantea en un documento de 12 puntos sus reivindicaciones, como reformular los tiempos de actividad y descanso y tumbar la "disponibilidad absoluta del trabajador para la empresa los 365 días del año", entre otros asuntos. Según el sindicato, el Gobierno ha fijado "las peores condiciones para el desempeño de la profesión de toda Europa". El sindicato asegura que, desde marzo, 200 controladores han pedido la rescisión de sus contratos.

Hoy, el ministro José Blanco ha insistido que está dispuesto a "profundizar, acordar y dar respuesta" a algunas de sus reivindicaciones y les ha vuelto a pedir que pongan todas sus propuestas "sobre la mesa", una serie de doce puntos que el el colectivo ya hizo públicas ayer. "Dentro de la legalidad cabe todo, fuera de la legalidad no cabe nada", ha resaltadoAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23372
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 06/08/2010 10:17

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... -vaga.html

Controladors i Aena acosten posicions per aturar la vaga

El sindicat USCA demana una reunió amb el ministre de Foment per tal de donar “una empenta” a la negociació i evitar l'aturada
Les companyies lamenten la situació i assenyalen que ja s'han produït desviaments de vols


06/08/10 02:00 - barcelona - Redacció

Aena afirma quehi ha “avenços” en sis de les dotze reivindicacions

Tot i no haver arribat encara a un acord per desconvocar la vaga de controladors aeris, el sindicat USCA i Aena semblen haver acostat posicions i la reunió que els primers han sol·licitat per avui amb el ministre de Foment, José Blanco, podria ser clau per acabar de desencallar la situació. Això sí, la tensió continua viva i ahir el president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (Aeca), Felipe Navío, va assegurar que l'anunci de la vaga per a la segona quinzena d'agost ja havia provocat cancel·lacions i desviaments en els principals mercats emissors a causa de la incertesa generada.

En una entrevista a RAC1, Navío va alertar que la vaga provocarà la pèrdua de milions d'euros al sector turístic, en una temporada que “no és tan bona com s'esperava” i en la qual les esperances estaven posades precisament en les reserves de darrera hora. “Si no es desconvoca la vaga, el mal serà cada vegada més gran”, va insistir el responsable de l'Aeca, que va lamentar que les aerolínies ja han hagut de compensar els passatgers quan hi ha hagut alteracions sense que hi hagués una vaga legal convocada.

Els representants de la Unió Sindical de Controladors Aeris i Aena van estar reunits fins a dos quarts de nou del vespre. El secretari de comunicació de la USCA, César Cabo, va avançar la intenció de reunir-se amb Blanco per intentar donar “una empenta” a les negociacions. Entre altres coses, segons va dir, perquè Aena triga a respondre a les seves propostes. Per la seva banda, aquesta va assegurar que la reunió havia conclòs amb “avenços” en sis dels dotze punts reivindicats pels controladors.

Cabo també va aclarir que l'oferta salarial de 200.000 euros anuals fins al 2013 que va anunciar Aena no és nova: “La massa salarial no està en discussió, sinó les condicions de treball i la forma d'aplicar les normes relatives als torns i descansos.”

Les agències ho qualifiquen de “pervers”

El president de la Federació Nacional d'Agències de Viatges, Jesús Martínez, va qualificar ahir de “perversa” l'actitud dels controladors d'avançar que aniran a la vaga sense concretar la data.

Un 30% dels clients encara no ha reservat

Entre el 25 i el 30% dels clients d'hotels que viatjaran a l'agost encara no han reservat les vacances, ja que actualment es fa amb menys de deu dies de temps. La por de la vaga pot fer perdre clients.

40 milions de pèrdues, segons els hotelers

La patronal hotelera calcula que la vaga podria ocasionar unes pèrdues per al sector de fins a 40 milions d'euros al dia. “És molt indignant que tinguin a la seva mà el pa de tres milions de treballadors”.

Els usuaris han de reclamar a les companyies

L'Associació General de Consumidors va aconsellar ahir als usuaris que reclamin a les companyies aèries i a Aena en cas que els seus vols siguin cancel·lats o tinguin grans retards per la vaga.

El salari de 200.000 euros no està en discussió

Els controladors van aclarir ahir que el salari de 200.000 euros anuals ofert per Aena, “ja estava sobre la taula i no està en discussió” i el que negocien són les condicions laborals.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22727
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 07/08/2010 11:08

Acaba de parlar a Rac 1 un controlador, Francisco Capella, declarant que ell no està a favor de la que s'ha liat, que troba que les condicions de treball són bones, els torns nocturns no costen de fer, que ara es troba de vacances perquè per la feina el miren malament, que a una pàgina dels controladors, feien un vídeo a on insultaven a tothom i ell no hi estava d'acord... En quan pengin l'arxiu sonor a http://rac1.org/a-la-carta/ , haureu d'escoltar el programa "Via lliure" de les 10, els darrers 10 minuts.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23372
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 14/08/2010 12:43

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... inims.html

Aena i els controladors aeris segellen una pau de mínims

L'ens aeroportuari accepta reduir les hores anuals segons el centre i la càrrega de treball
El sector celebra la renúncia definitiva del sindicat a la vaga


14/08/10 02:00 - barcelona - L.N

El serial de l'estiu sembla que ha arribat a la fi. L'ens que gestiona els aeroports espanyols, Aena, i els controladors aeris van signar ahir un “acord de mínims”, segons van reconèixer les dues parts, que no obstant es van mostrar satisfetes. El pacte permet a Aena complir l'objectiu de reduir les taxes de navegació, i els controladors han aconseguit el que, segons el sindicat USCA, era el principal objectiu: conciliar la vida laboral i la familiar.

L'ens aeroportuari ha acceptat reduir la jornada entre les 1.200 i les 1.500 hores anuals, segons la tipologia del centre de treball. No obstant, el límit màxim d'hores s'estableix en les 1.670, tal com el govern ja va aprovar per decret. Així només es pagarien com a extraordinàries fins a 80 hores més.

Pel que fa a les guàrdies, es programaran serveis específics. En el cas d'incidències 48 hores abans de l'inici del torn, la mobilització serà voluntària, només es podran fer dos serveis al mes i dins del límit d'hores extraordinàries. També hi ha el compromís de destinar els més grans de 57 anys a tasques no operatives.

Per la seva part, el col·lectiu ha acceptat un sou mitjà de 200.000 euros anuals fins al 2013. No obstant, l'acord està pendent de ser ratificat per l'assemblea de la USCA.

L'acord, que serà el punt de partida per reprendre les converses del nou conveni col·lectiu, va ser molt ben rebut pel sector turístic, que veu així com s'esvaeix definitivament l'amenaça de vaga. El ministre de Foment, José Blanco, també va assegurar que l'acord és una “molt bona notícia”.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
carles10000
N6
N6
Entrades: 207
Ubicació: propera parada:Gorg Enllaç amb linia 2 i 10 de metro i Tram

Entrada Autor: carles10000 » Divendres 03/12/2010 19:26

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... 9266.shtml

Renfe reaccionará?

Una huelga salvaje de los controladores cierra el espacio aéreo de Madrid, Baleares, Canarias y Galicia

En El Prat se mantiene normalizado el ritmo de aterrizajes y despegues, excepto en los relacionados con los aeropuertos afectados

Viernes, 3 de diciembre del 2010 - 18:25h.
CRISTINA BUESA / Barcelona


Coincidiendo con el inicio del puente de la Constitución, los aeropuertos de Madrid, Baleares, Canarias y Galicia han cerrado sus instalaciones como consecuencia de una huelga salvaje de los controladores aéreos desde poco después de las seis de la tarde al no contar con suficientes efectivos. La situación puede ser muy grave en poco rato y pueden irse sumando nuevos centros de trabajo.

Pocos minutos después de que se levantaran de la rueda de prensa del sindicato de controladores USCA en Madrid en los centros de control de diversos aeropuertos españoles se han comenzado a suceder las bajas.

El modelo del Gobierno

El mismo día que el Gobierno ha aprobado el nuevo modelo aeroportuario en el que se subraya que estos profesionales no pueden exceder las 1.670 horas al año, los controladores han comenzado lo que podría ser una huelga salvaje que, en pleno puente de la Constitución atrapará a miles de viajeros.

A las 18.15 horas, en el aeropuerto de El Prat todavía se mantiene normalizado el ritmo de aterrizajes y despegues, de las 850 operaciones previstas, excepto en aquellas operaciones relacionadas con los aeródromos cerrados.

Fuentes de AENA han recomendado a los pasajeros que tengan previsto viajar a alguno de los destinos con problemas que se pongan en contacto con sus compañías aéreas para asegurarse que los vuelos saldrán. En este sentido, han puesto un teléfono a disposición de los usuarios para que puedan informarse sobre la situación que afecta al espacio aéreo español. El teléfono es el 902 404 704.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22727
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 03/12/2010 19:32

:o

Passarà com a El Prat fa 4 anys? Doncs si Renfe no aprofita...Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23372
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 03/12/2010 19:37

Amb la lentitud que van demostrar amb el núvol de cendra, dubto que sàpiguen treure del barret tota la flotamamodennaduropa.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22727
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 03/12/2010 19:44

http://www.20minutos.es/noticia/893914/ ... te/crisis/

Blanco reúne un gabinete de crisis por el cierre de varios aeropuertos

* En el gabinete están reunidos el secretario de Estado de Transportes, el director general de Aviación Civil, el presidente de AENA y el propio ministro.
* Está estudiando las medidas a adoptar tras la actuación de los controladores.

* EFE. 03.12.2010 - 19.27h

El ministro de Fomento, José Blanco, ha reunido un Gabinete de Crisis en la sede ministerial para analizar la situación que se ha producido al cerrase varios aeropuertos por el abandono masivo de los controladores de sus puestos de trabajo.

Fuentes de Fomento indicaron que el Gabinete de Crisis lleva una hora reunido y que está formado, además de por el ministro, por el secretario de Estado de Transportes, Isaías Taboas, el director general de Aviación Civil, Manuel Amejeiras, y el presidente de AENA, Juan Ignacio Lema.

Este Gabinete analiza y valora la situación y, según las mismas fuentes, está estudiando las medidas a adoptar tras la actuación llevada a cabo por los controladores.

Los espacios aéreos de Madrid y de las islas Baleares se encuentran cerrados, tras haber abandonado los controladores sus puestos de trabajo en los centros de control, de una forma masiva y concertada, alegando problemas físicos para mantenerse en sus puestos de trabajo, según AENA.
http://www.20minutos.es/noticia/893898/ ... es/delito/

Aena advierte a los controladores de que están cometiendo un delito penal

* Aena recomienda no acudir a los aeropuertos.
* La empresa ha advertido a los controladores ausentes de sus puestos de trabajo que paralizar el tráfico aéreo es un delito penal y causa de despido.
* En la tarde de este viernes, ha quedado cerrado el espacio aéreo de Madrid y los aeropuertos de Barajas, Palma, Ibiza y Menorca.

* EFE. 03.12.2010 - 19.11h

AENA llamó a los controladores a "abandonar el chantaje al que someten a la sociedad española tomando a los ciudadanos como rehenes", y advirtió que paralizar el tráfico aéreo de un país puede ser sancionado con el despido disciplinario y constituye un delito según el artículo 409 del Código Penal.

En un comunicado, AENA recomienda a todos los pasajeros que no acudan a estos aeropuertos, y que soliciten información a sus compañías aéreas o través de la página web de AENA http://www.aena.es.

La situación conduce a un callejón sin salidaEl organismo calificó la paralización del tráfico aéreo como un hecho de "extrema gravedad" y recalcó que "esta irresponsable decisión está provocando graves perturbaciones en el tráfico aéreo de toda España".

"La actitud de los controladores aéreos, que han cortado todos los cauces de comunicación y los puentes que se han tendido, les conduce a un callejón sin salida, llevándose por delante el derecho a viajar de cientos de miles de ciudadanos en el inicio del Puente de la Constitución", asegura la nota.
En la tarde de este viernes, ha quedado cerrado el espacio aéreo de Madrid y los aeropuertos de Barajas, Palma, Ibiza y Menorca, por una supuesta huelga de los controladores.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22727
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 03/12/2010 20:14

En aquests moments, la web d'AENA no està disponible, degut a la gran quantitat de gent que entra per tenir informació.

http://portales.aena.es/mtowpa.htmlRespon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”