Notícies de l'aeroport de Girona

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Notícies de l'aeroport de Girona

Entrada Autor: wefer » Dimecres 04/01/2006 10:39

De El Punt:
--------------------------------
Aparcar a l'aeroport de Girona costarà 7,5 euros al dia des de final de febrer

O. MASVilobí d'Onyar

Els aparcaments que Aena té davant l'aeroport de Girona seran de pagament a partir de final de febrer, i la tarifa serà de 7,5 euros al dia els primers quatre dies d'estacionament. El pagament coincidirà amb la posada en marxa de les noves 600 places per a cotxes particulars que s'estan construint, que se sumaran al miler que ja existeixen. Aquest nou aparcament no comportarà l'eliminació del pàrquing del CIM, ja que el conveni es prorrogarà com a mínim fins al 30 de setembre. Els preus dels aparcaments seran de 40 cèntims la primera mitja hora o fracció, 50 cèntims la segona mitja hora o fracció i 75 cèntims cada hora addicional. El màxim preu per dia serà de 7,5 euros durant els primers quatre dies, i a partir del cinquè es cobraran 6 euros per dia. A més, la pèrdua de tiquets es penalitzarà amb una multa de 37,5 euros.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dissabte 07/01/2006 13:53

Hola,

De LVG:
AENA prevé duplicar la superficie actual del aeropuerto de Girona

ANTONI F. SANDOVAL - 00:00 horas - 03/01/2006

La propuesta de revisión del plan director del aeropuerto Girona-Costa Brava, que AENA ha presentado ya a los ayuntamientos de Vilobí d´Onyar y Aiguaviva prevé ampliar la superficie donde ahora se ubican las instalaciones aeroportuarias en más de dos millones de metros cuadrados de superficie -de los que buena parte se destinarían a construir la segunda pista- hasta alcanzar los 4 millones de m2 de terreno en los términos municipales de Vilobí d´Onyar y Aiguaviva.

Aunque AENA fija esta reforma en un horizonte de 15 años, la futura ampliación del aeropuerto preocupa a vecinos y ayuntamientos de los municipios afectados. Temen que el espectacular crecimiento de la actividad en la terminal de Girona (este año se han superado los 3,5 millones de pasajeros) pueda hacer adelantar las reformas, por lo que ya han trasladado al organismo gestor de aeropuertos su rechazo.

El vigente plan director del aeropuerto de Girona, aprobado en el año 2001, ya prevé una ampliación y mejora de las instalaciones aeroportuarias. Sin embargo, la propuesta de revisión presentada ahora por AENA lo corrige al alza, tanto en el horizonte de un desarrollo predecible como en el caso del desarrollo de máximos. Según la propuesta, será necesario optimizar la actual terminal de pasajeros, ampliar las plataformas para estacionamiento de aeronaves y aviación comercial y aumentar el campo de vuelos.

La propuesta de revisión prevé, en primer lugar, dotar de franjas laterales de seguridad más amplias (150 metros a cada lado del eje) a la actual pista de aterrizaje para adaptarla a las normativas internacionales de navegación, así como alargarla en unos 350 metros en la cabecera sur -hacia el núcleo urbano de Vilobí d´Onyar- y ganar otros 90 metros en el umbral de la cabecera norte, hacia Aiguaviva.

Pero la reforma más importante propuesta por AENA a largo plazo es la construcción de la segunda pista. Ésta se situaría a 600 metros al oeste de la actual, desplazada unos 380 metros hacia el norte, y afectaría a explotaciones ganaderas y, al menos, a ocho masías, algunas de ellas catalogadas, del municipio de Aiguaviva, así como a un importante masa forestal. La nueva pista, según la propuesta, se destinaría al despegue de aeronaves y la actual, al aterrizaje, con lo que se pretende minimizar el impacto sonoro en los municipios vecinos.

Los alcaldes de Aiguaviva, Secundí López Pousa, y de Vilobí d´Onyar, Joan Busquets, ya se han mostrado contrarios a la propuesta. López Pousa reconoce que "está claro que el aeropuerto de Girona seguirá creciendo los próximos años, sobre todo teniendo en cuenta las limitaciones de crecimiento del de Barcelona", por lo que el Ayuntamiento que preside ha tramitado un informe desfavorable a AENA.

Busquets, por su parte, dice no entender cómo "se puede presentar una propuesta de plan director sin haber hablado antes ni con los ayuntamientos ni con la Generalitat" y destaca el contrasentido que representa que el Govern de Catalunya le haya pedido "una reserva de suelo para el futuro tren transversal en la misma zona donde AENA pretende ahora ampliar el aeropuerto".
Ver enlace:
http://www.mobilitatsostenible.org/not06/0103-lv-c.htm

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dissabte 07/01/2006 20:43

Santfeliuenc ha escrit:
destaca el contrasentido que representa que el Govern de Catalunya le haya pedido "una reserva de suelo para el futuro tren transversal en la misma zona donde AENA pretende ahora ampliar el aeropuerto".
Fantàstic. Sobren els comentaris... :roll:

Crec que és bo que es comencin a plantejar alternatives pel creixement de moviments aeris que hi continua havent sobretot, tal com es comenta aquí, que l'aeroport de El Prat ja no es pot ampliar més (en pistes) i no hi ha cap altra lloc a la zona metropolitana per fer-ne un de nou.
Tinguem en compte que, comparativament, malgrat les enormes inversions que està fent AENA a Madrid-Barajas, ja estan fent el projecte per tancar-lo d'aquí a uns 15 anys i fer un nou aeroport de... 5 pistes!!!! I això sense comptar amb el Don Quijote aquell...
A Catalunya, si es fan 2 pistes a Girona, més les 3 de BCN més la pista de Reus, dóna una capacitat acceptable, encara que anar pensant amb una segona pista a Reus (si és factible) i/o una potenciació seriosa del nou aeroport de Lleida no crec que fos mala idea.Avatar de l’usuari
Cahorand
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Can Bonastre (Piera)

Entrada Autor: Cahorand » Dissabte 07/01/2006 21:51

wefer ha escrit:
Santfeliuenc ha escrit:
destaca el contrasentido que representa que el Govern de Catalunya le haya pedido "una reserva de suelo para el futuro tren transversal en la misma zona donde AENA pretende ahora ampliar el aeropuerto".
Fantàstic. Sobren els comentaris... :roll:

Crec que és bo que es comencin a plantejar alternatives pel creixement de moviments aeris que hi continua havent sobretot, tal com es comenta aquí, que l'aeroport de El Prat ja no es pot ampliar més (en pistes) i no hi ha cap altra lloc a la zona metropolitana per fer-ne un de nou.
Tinguem en compte que, comparativament, malgrat les enormes inversions que està fent AENA a Madrid-Barajas, ja estan fent el projecte per tancar-lo d'aquí a uns 15 anys i fer un nou aeroport de... 5 pistes!!!! I això sense comptar amb el Don Quijote aquell...
A Catalunya, si es fan 2 pistes a Girona, més les 3 de BCN més la pista de Reus, dóna una capacitat acceptable, encara que anar pensant amb una segona pista a Reus (si és factible) i/o una potenciació seriosa del nou aeroport de Lleida no crec que fos mala idea.
Exactament, és el que penso jo.

Prou ja de Barnacentrisme i pensem més en xarxa.


PD: El senyor Clos podria comprar un dia un bitllet de tren i donar unes quantes voltes per Catalunya. Potser així s'adonaria que hi ha vida i gent més enllà de Barcelona i rodalies... :D


Baixador per a Can Bonastre (entre Piera i Masquefa) ja!
Rodalies per Diagonal i Gran Via ja!
TAV per Roma i Aragó ja!

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Diumenge 08/01/2006 10:47

Sempre podria comprar un bitllet de tren per tornar a la seva població natal, Parets del Vallès :DAvatar de l’usuari
abegot
N8
N8
Entrades: 739
Ubicació: Bcn - Dereta Eixample (08009)

Entrada Autor: abegot » Dilluns 09/01/2006 17:08

Vilobí d'Onyar

L'aparcament gratuït de l'aeroport Girona-Costa Brava continuarà obert fins al setembre

Anna Massa (laMalla.net)

Font: Diari de Girona

Si hem d'agafar l'avió a l'aeroport Girona-Costa Brava, a Vilobí d'Onyar (la Selva), encara podrem seguir estacionant el nostre vehicle gratuïtament. Almenys, fins al setembre. La zona de pàrquing provisional gratuïta que es va obrir ara fa un any havia de quedar, en teoria, fora de funcionament aquest dimarts. Però com que el pàrquing definitiu que està fent Aena encara no està acabat s'ha renovat el conveni entre l'Ajuntament de Vilobí i la Generalitat, propietària dels terrenys on es troba l'aparcament gratuït, que permet mantenir obert aquest pàrquing de 1000 places.

La manca de places d'aparcament a l'aeroport de Girona és un problema que s'ha fet ben palès en els últims anys, sobretot amb la proliferació de vols de baix cost de la companyia Ryanair. En dies puntuals, com ara ponts o temporada de vacances d'estiu, els accessos a la terminal aèria es col·lapsen i l'aparcament habilitat no dóna a l'abast.

El nou aparcament que està construïnt Aena pretèn posar solució a aquest problema, que es repeteix cada cop que hi ha una afluència de viatgers massiva a l'aeroport. Però la zona d'aparcament s'està endarrerint. El nou pàrquing no estarà acabat fins d'aquí a dos mesos, segons preveu Aena, i a més a més, no és segur que permeti cobrir tota la demanda de pàrquing. Per veure com evoluciona la problemàtica, tots dos pàrquings -el gratuït, ubicat a terrenys del CIM la Selva, i el privat d'Anea- seguiran coexistint uns mesos.

http://www.lamalla.net/canal/turisme/no ... ?id=184056Danzig
N8
N8
Entrades: 761
Ubicació: L'HospiMollet

Entrada Autor: Danzig » Dimecres 11/01/2006 10:12

UT596001 ha escrit:Sempre podria comprar un bitllet de tren per tornar a la seva població natal, Parets del Vallès :D
podriem comprar-li un Bitllet de "nomès anada", a veure si no el veiem més

:DAvatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 17/07/2006 22:48

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
----------------------------------------------
L'aeroport de Girona ja ha reservat sòl per a una segona pista
Les obres de dos edificis per a pàrquing començaran aquest any i tenen un cost de 10,6 milions

IMMA BOSCH ANNA PUIG. Girona

Aena ja ha definit una reserva de 40 hectàrees a l'entorn de l'aeroport de Girona per garantir el futur creixement de les instal·lacions. L'objectiu no és tan sols garantir espai per fer una segona pista –que no es preveu necessària fins d'aquí a quinze o vint anys– sinó també per ampliar la resta de serveis, com ara la plataforma o la terminal. A curt termini, ja s'ha aprovat un projecte per construir 1.150 places de pàrquing, que entraran en funcionament a mitjan any vinent. Es tracta de dos edificis nous, un de desmuntable i un de fix, que costaran 10,6 milions. El director de l'aeroport, Eduardo Cerezo, defensa planificar a llarg termini.

Eduardo Cerezo ha complert aquest mes un any com a director de l'aeroport de Girona. I continua manifestant que l'objectiu principal és millorar la qualitat del servei i planificar el futur creixement d'un aeroport «que ja és el segon més important de Catalunya». Dins aquesta planificació, el més imminent és la creació de 1.150 places d'aparcament, que se sumaran a les 2.019 que hi ha ara. El projecte preveu l'ampliació de l'edifici desmuntable que es va inaugurar a principis d'aquest any i que passarà de 750 places a 1.056. A part, es farà un altre edifici de 743 places, que serà fix i se situarà en els terrenys on actualment hi ha la central antiga, just al davant de l'actual pàrquing descobert. Cerezo va assegurar que està a punt de fer-se la licitació del projecte i que les obres haurien d'estar fetes a mitjan any vinent, com a mínim un dels dos edificis. «El fet que el pàrquing ara sigui de pagament ha servit per reordenar tot aquest sector i en aquests moments hi ha places lliures cada dia. Però la nostra funció és planificar el futur», diu el director de l'aeroport, que sosté que encara es pot fer una tercera ampliació de places que «s'executarà en funció del creixement de l'activitat».

RESERVA DE 40 HECTÀREES

El futur pla director de l'aeroport, que ara està en fase d'elaboració, fa una previsió de les futures necessitats d'espai més a llarg termini. Es vol evitar que s'ocupin els terrenys que hi ha al voltant de la zona aeroportuària tenint en compte que la posada en marxa del CIM La Selva pot suposar un pol d'atracció per a empreses. «Actualment tenim uns terrenys molt reduïts, especialment per als serveis de terra. Per evitar que la instal·lació d'altres activitats ofegui l'aeroport s'ha fet una afectació d'unes 40 hectàrees per garantir que puguem créixer en un futur», explica Cerezo. La reserva inclou, entre altres, els terrenys per poder fer una segona pista d'aterratge. Cerezo reconeix que ara no és necessària tot i que ho pot ser d'aquí a 15 o 20 anys i és important preveure-ho. «Si ara agafessin un mapa de Girona no trobaríem un lloc per fer un aeroport. I la segona pista de l'aeroport s'ha de preveure, encara que sigui a llarg termini», manifesta.

ALTRES ACTUACIONS

Aena té sobre la taula la millora d'altres serveis com són la terminal i la plataforma. Pel que fa a la terminal es buscarà potenciar la funcionalitat i no es pensa, de moment, a ampliar les instal·lacions. Els serveis a la plataforma són els que en aquests moments requereixen una actuació més important. Cerezo va anunciar que la instal·lació de l'ILS, un sistema que permet que els avions facin les maniobres d'aterratge en cas de boira, començarà a partir de mitjan 2007 i s'acabarà el 2008. La posada en marxa d'aquest sistema evitarà la situació que es repeteix una vegada i una altra a l'hivern, quan les condicions meteorològiques són desfavorables i obliguen a anul·lar o desviar la sortida i l'arribada d'avions.
Un cop estiguin enllestides les obres dels nous edificis d'aparcament, el proper pas serà la reforma de la terminal. Més que ampliar les instal·lacions, l'objectiu és millorar la funcionalitat. «El que es busca a l'aeroport de Girona és que sigui pràctic, puntual, fiable i ràpid. I aquesta ha de ser la nostra principal fita. Som una empresa que dóna un servei públic i ens devem als ciutadans», sosté Cerezo. Així, es pensa a fer una redistribució de les àrees de la terminal per tal de millorar el servei tenint en compte el creixement de l'activitat a l'aeroport, que en poc temps ha passat dels 500.000 viatgers anuals als 4 milions. No obstant això, en el pla director també es fa una previsió per a futures ampliacions d'aquestes instal·lacions. El projecte de millora de la terminal, però, no serà immediat. És una proposta que és sobre la taula i que AENA està madurant.

---------------------------------

La competència

La possibilitat que la companyia Iberia entri en el mercat dels vols de baix cost no ha de perjudicar l'activitat a l'aeroport de Girona, segons Cerezo. «Si surt competència té més gràcia», ironitza el director. Al seu parer, a l'aeroport de Girona encara hi ha molta feina a fer: «Ens hem de donar més a conèixer, sobretot a la zona de l'extraradi de Barcelona. Hem d'explicar a la gent que hi viu els molts avantatges que suposa utilitzar les nostres instal·lacions», assegura. Per Cerezo, el més important és tenir un tret característic, alguna cosa que et diferenciï de la resta. «Sincerament, crec que no cal patir. L'aeroport de Girona ja és el segon més important de Catalunya i, amb la tendència que hi ha actualment en el sector del transport aeri, la dinàmica és la de continuar creixent i consolidant el mercat que ja s'ha obert», afirma.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimarts 18/07/2006 19:53

Hola,

Supongo que esa reserva de suelo se hace para que la hipotética segunda pista se haga en paralelo a la actual, supongo.

Supongo también que la terminal o terminales se ubicarían entre ambas pistas y supongo también que las líneas ferroviarias y estación incluida, tanto de AVE, como de ferrocarriles convencionales pasarían bajo esa hipotética terminal entre esas hipotéticas 2 pistas en paralelo ¿no?

O... ¿es mucho suponer y lo han decidido del revés?

:nose

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dimarts 18/07/2006 21:17

¡¡Qué bueno eres contando chistes, Sergio!!

No habrá ni tren convencional ni AVE, si algo llega ahí será el ETF, esa especie de línea de altas prestaciones prometida por un gobierno que se descompone por segundos.

Además, que yo sepa aún ADIF no ha dicho nada acerca de la conexión entre la LAV Barcelona - Francia y el ETF catalán, pues el ETF llegaría a Girona vía LAV.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 19/07/2006 19:37

Hola,
entfe001 ha escrit:¡¡Qué bueno eres contando chistes, Sergio!!

No habrá ni tren convencional ni AVE, si algo llega ahí será el ETF, esa especie de línea de altas prestaciones prometida por un gobierno que se descompone por segundos.

Además, que yo sepa aún ADIF no ha dicho nada acerca de la conexión entre la LAV Barcelona - Francia y el ETF catalán, pues el ETF llegaría a Girona vía LAV.
¿Einnnn? pero bueno, supongo que tú no estarás de acuerdo con eso ¿no? y espero que ningún "gironí" tampoco lo esté porque es que se cae por su propio peso que tal y como está ubicado el aeropuerto de Girona Costa Brava en la geografía de la provincia, por él debería pasar no solamente el ETF, si es que al final lo construyesen, que vete a saber, sino también una parada de AVE y por supuesto la línea convencional de ferrocarril debería ser desviada. A mi entender, vamos.

Parece ser que lo mismo que han chapuceado con Tarragona y Perafort dejando el aeropuerto de Reus fuera de combate, en Barcelona dejando al Prat hecho un asco y con conexiones inverosímiles... ahora pasará lo mismo en Girona.

Con lo fácil que hubiese sido hacer las cosas bien desde el principio:

Tarragona; conexión directa de la capital con Reus mediante ferrocarril pasante por el aeropuerto. Reserva de suelo para una pista paralela a la actual en el lado mar. Nueva terminal a construir entre esas dos hipotéticas pistas y terminal ferroviaria bajo ella.

Girona; lo mismo pero aplicado al aeropuerto local.

Barcelona; AVE llegando a la ciudad paralelo a la costa y procedente de un túnel bajo el Garraf en línea recta y bajo la nueva terminal conectada por metro y cercanías a las actuales y al Prat de Llobregat y centro de BCN.

¿Tan difícil era? porque fijáos en lo que nos estamos gastando las millonadas que nos estamos gastando.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dimecres 19/07/2006 21:08

Con las prisas que hay para tener la conexión internacional lista para el 2009 seguro que una de las "lindezas" será no haber dejado un espacio reservado para la futura conexión entre la LAV y el ETF, por lo que de realizarse esta conexión será una chapuza mayor que la del Prat.

Total, pides mejores comunicaciones con la Costa Brava y te dicen que con autobuses basta y sobra :|Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Divendres 21/07/2006 23:25

Hola,
entfe001 ha escrit:Total, pides mejores comunicaciones con la Costa Brava y te dicen que con autobuses basta y sobra :|
Sí, aquí pasa lo mismo, pides mejores comunicaciones en la RMB y por las 2 grandes avenidas de la ciudad y la respuesta es idéntica.

;)

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dijous 28/12/2006 21:40

Quan he agafat aquest matí el tren directe a Tortosa m'he trobat amb molta gent a Atenció al Client demanant com arribar a llocs tan dispars com Milà, Londres o Frankfurt.

Pel que he pogut esbrinar, l'aeroport de Girona estava tancat y RyanAir ha suspès els seus vols (no sé fins a quina hora).

A les sis del matí hi havia boira a Girona ciutat, amb una visibilitat aproximada de 150 metres.Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 29/12/2006 9:19

http://www.avui.cat/
---------------------------------
La boira fa que perdin l'avió tres mil persones a Girona

En 48 hores s'han anul·lat 24 vols a l'aeroport gironí per mala visibilitat
El sistema de seguretat no permet que s'enlairin naus si el camp de visió no arriba a 800 metres


Elisabet Escriche

Tres mil sis-centes persones han vist com els cancel·laven els vols en les últimes 48 hores a l'aeroport de Girona. Uns 1.200 passatgers van veure's afectats per la cancel·lació de vuit vols ahir a causa de la boira. Dimecres la manca de visibilitat ja va provocar l'anul·lació de 16 vols, que va deixar a terra unes 2.400 persones, moltes de les quals van decidir passar la nit a la mateixa terminal, a l'espera de ser recol·locades en un altre avió.

Des les cinc del matí fins a dos quarts d'una del migdia només va poder sortir de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar el vol de les vuit menys deu amb destí a Eindhoven. Els altres vuit van ser cancel·lats per la densa boira, que no permetia veure-hi a més de 200 metres. Els vols afectats eren tots de la companyia Ryanair i tenien com a destí Bèrgam, Shannon, París, Roma, Londres, Karlsruhe, Estocolm i Düsseldorf.

Els sis avions que havien d'aterrar a Girona van ser desviats a Perpinyà. Un autocar, proporcionat per la mateixa companyia aèria, traslladava els passatgers cap a Vilobí d'Onyar.

Tot i que passades les dotze del migdia ja van començar a enlairar-se i aterrar avions, les llargues cues d'afectats als taulells d'informació de Ryanair van durar fins a primera hora de la tarda. La companyia els oferia canviar el vol o tornar-los els diners. En Daniel havia d'anar a Milà. No va poder volar ni dimecres ni ahir tot i passar la nit a la terminal. "No ens han donat cap lloc per dormir. Dimecres la terminal era plena de gent que no sabia què fer; la situació era dolenta", assegurava l'home.

Les crítiques a Ryanair van ser constants durant tot el dia. "Els falten recursos. Estic segur que això a l'aeroport del Prat no hauria passat", assegurava en Ramon, de Manresa, que havia d'anar amb la seva família a passar una setmana a casa d'uns amics a Shannon.

L'Elisa va venir a Girona des de València amb cotxe particular dimecres a la nit. "Som un grup de deu persones que anàvem a Estocolm. Ens han dit que ens cancel·laven el viatge quan faltaven cinc minuts per pujar a l'avió. Teníem llogats cotxes i hotels a Estocolm, ho perdrem tot", explicava resignada. Segons els valencians la culpa d'aquesta situació no és de la companyia sinó de l'actual infraestructura de l'aeroport. "És una terminal petita on hi ve gent pobra, per això no està tan ben preparada com l'aeroport de Barcelona o el de Madrid", afirmava l'Elisa.

Millores previstes

El sistema de seguretat de l'aeroport gironí no permet que s'enlairin avions quan hi ha una visibilitat inferior als 800 metres. Per millorar aquesta situació AENA ja va anunciar el juliol del 2005 que invertirà 11 milions d'euros en un sistema que a partir de l'any que ve permetrà als avions enlairar-se amb només 200 metres de visibilitat, tal com ja es pot fer a l'aeroport del Prat i a Barajas.

Tot i que ahir al vespre Ryanair assegurava que la major part dels passatgers ja estaven recol·locats i que els vols s'operaven amb normalitat, la situació de caos podria tornar-se a repetir avui, ja que les previsions meteorològiques apunten que la densa boira podria tornar a fer acte de presència.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23401
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 29/12/2006 14:26

Fa un temps vaig llegir una entrevista al director de Ryanair i deia sense embuts que això era la seva política: anar a aeroports secundaris per arrambar ajudes oficials i pagar menys taxes, no oferir allotjament en cas de cancel·lació de vols, ja que era una compensació per les tarifes baixes, treballadors no sindicats "perquè entenen que negociar directament amb l'empresa els surt més barat" etc. etc. etc.

O sigui, que qui no sap de quina calanya són aquests ocellots, és perquè no vol, perquè ni tan sols es molesten en amagar-ho. Però és clar, en un món on els calers ho són tot i absolutament tot, no estranya que acabin passant aquestes coses.

:(


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

megapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Divendres 29/12/2006 17:13

Quan els retards són per causes externes a l'empresa, no tenen obligació de pagar ni indenmnitzacions ni hotel.

Seria una p*t*da que perquè fa mal temps haguéssis de pagar una milionada per les molèsties de la boira.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23401
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 29/12/2006 17:51

Però suposo que si a l'aeroport de Girona tinguessin un sistema que permetés operar amb poca visibilitat, la inversió repercutiria en les taxes aeroportuàries que ha de pagar Ryanair, que és de llarg, no ho oblidem, la companyia amb més presència. I són els primers interessats en no haver d'apoquinar més del compte.

Si resulta que Iberiena inverteix en aeroports, doncs ho fa, com sempre, motu propio (ras i curt: perquè li surt dels nassos) i, per tant, tothom s'hi haurà d'acomodar, possible augment de taxes inclòs.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 05/03/2007 10:38

http://www.elperiodico.cat/
-----------------------------------------
L'aeroport de Girona estudia fer una altra pista

1. • La Comissió d'Urbanisme avança la planificació de l'entorn de la base

FERRAN COSCULLUELA
GIRONA

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya, organisme dependent de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, ha acordat avançar la planificació urbanística de l'entorn de l'aeroport de Girona per comptar com més aviat millor amb un document que ordeni i prevegi el creixement d'una zona que s'ha convertit en un pol d'atracció econòmica i també en un nus de comunicacions estratègic.

El pla inclourà una reserva de sòl per poder construir una segona pista a l'aeroport de Vilobí d'Onyar i un nou parc logístic que se sumarà a la central integrada de mercaderies (CIM) de la Selva. També contemplarà l'ampliació de les instal.lacions aeroportuàries i deixarà la porta oberta a la construcció d'un heliport i una estació de l'AVE. Avançant-se a la redacció del pla, l'Institut Català del Sol (Incasòl) ja ha adquirit prop de 150 hectàrees als municipis de Riudellots i Aiguaviva per reservar espai per al nou polígon logístic.

ACCESSOS

El projecte també preveu el trasllat dels dipòsits de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), emplaçats en l'actualitat a l'Avellaneda de Girona.
A causa de les necessitats de mobilitat que genera l'aeroport, el pla director revisarà la millora dels accessos a les principals infraestructures viàries i estudiarà la connexió d'aquesta àrea amb la xarxa del tren d'alta velocitat a través d'una nova estació.

La Comissió d'Urbanisme redactarà el pla director de l'aeroport tenint en compte la màxima expansió que tindrà aquesta infraestructura, que es portaria a terme amb la construcció d'una segona pista situada a l'oest de l'actual. El projecte inclourà, a més a més, un increment de la superfície de les instal.lacions aeroportuàries de més de dos milions de metres quadrats i l'habilitació de 34 places d'estacionament d'aviació comercial i 50 d'aviació general.

El conseller Joaquim Nadal va advertir recentment que l'aeroport de Girona "ha generat una pressió de caràcter urbanístic que podria suposar un creixement que acabaria matant a curt termini les seves potencialitats". Per això va considerar que era necessari buscar una reserva urbanística que garanteixi la construcció del nou polígon i també de la segona pista.Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Divendres 09/03/2007 11:30

Diari de Girona ha escrit:Girona es connecta per primera vegada per aire amb les Canàries

DDEG, GIRONA

Entre avui i demà Girona es connectarà per aire, per primera vegada en la història, amb les illes Canàries. Des d´avui ja es pot viatjar a l´illa de Fuerteventura, i a partir de demà es podrà fer a Tenerife. A més, també a partir de demà serà possible viatjar des de Girona a l´aeroport de Bologna (Itàlia).

La connexió aèria amb una línia de baix cost entre les Canàries i Catalunya havia estat llargament reclamada pels empresaris de l´arxipèlag. Finalment, després d´alguns estudis, es va elegir Ryanair i la seva base al sud d´Europa, que és l´aeroport de Girona.

Un altre vol històric, per ser el primer a un altre continent era el de Girona a Marràqueix, però finalment -tot i haver estat anunciat- no es durà a terme per problemes amb la normativa de l´espai aeri europeu.Respon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”