Campanya de Halloween al Tram contra el frau

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Campanya de Halloween al Tram contra el frau

Entrada Autor: metring » Dimarts 29/10/2013 16:11

Ho he sentit abans a la ràdio, i al twitter en parlen:

Si no valides, #ensxucleslasang a tots, nova campanya contra el frau de #TRAM. Qui no valida, s'aprofita dels altres pic.twitter.com/U5hournSO0

També diuen que posaran alls per espantar els qui facin frau :x

http://www.tram.cat/comunicacio/premsa/notes-premsa/

Si no valides, ens xucles la sang a tots, la nova campanya contra el frau


TRAM inicia avui una campanya de comunicació per sensibilitzar els usuaris del transport públic dels problemes que comporta el frau. La campanya, que porta com a eslògan Si no valides, ens xucles la sang a tots, coincideix amb Halloween i equipara les persones que no validen el títol de transport amb vampirs que s’aprofiten dels altres.

A la campanya s’explica que si volem mantenir el servei del tramvia i de la resta de transport públic, és molt important que tots els viatgers hi contribuïm perquè una part essencial del servei es paga amb la venda i la validació dels títols de transport. La resta es paga amb l’aportació de les administracions públiques, o sigui, de tots els contribuents. Els defraudadors no només perjudiquen el transport públic sinó la resta de ciutadans.

La campanya consta de 172 cartells col·locats a l’interior del tramvia, vinils a 9 parades, 20.000 fulletons en forma de ratpenat penjats a les barres de dins tramvies que els usuaris podran emportar-se, 22 vinils de 1 x 2,20 m col·locats al sostre d’alguns tramvies, un anunci a les pantalles de televisió de la xarxa Trambaix, un banner al web tram.cat i s’ha adaptat la campanya a les màquines d’autovenda i als comptes de TRAM de les xarxes social Facebook i Twitter.

Vampirs i alls dins dels tramvies

A més d’aquests suports, el 31 d’octubre per la tarda, dia de Halloween, entre les 15 hi les 21 h uns actors vestits de vampirs repartiran fulletons als passatgers del TRAM i hi haurà rests d’alls penjats de les barres per allunyar els defraudadors.

Durant les tres setmanes que dura la campanya, s’intensificaran els controls de frau que realitzen els inspectors de les dues xarxes del TRAM, Trambaix i Trambesòs

TRAM, durant els seus gairebé 10 anys de servei, regularment realitza campanyes com aquesta per reduir el frau. Les anteriors campanyes contra el frau es van dur a terme sota eslògans com Valida, no em defraudis, o Valida, t’estem vigilant.

www.tram.cat/content/pdf/campanya-frau_halloween.pdfepuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Dimarts 29/10/2013 16:38

I aquests vampirs no podrien acompanyar als revisors i mossegar als que no paguen? :)Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2308
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimarts 29/10/2013 16:40

I de què val tanta campanya? Si a molts "personatges" que agafen el Trambesòs tant els fa...

Ara, està bé que ambientin l'ambient (valgui's la redundància) per festivitats importants (un espai per la Castanyada?).


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3495
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimarts 29/10/2013 18:42

metring ha escrit:A més d’aquests suports, el 31 d’octubre per la tarda, dia de Halloween, entre les 15 hi les 21 h uns actors vestits de vampirs repartiran fulletons als passatgers del TRAM i hi haurà rests d’alls penjats de les barres per allunyar els defraudadors.
¿Els alls seràn de debò? Perque si es així ja sé on podem anar a fer la collita!!! Un rostit vegà amb alls del Tram quedaria força fashion... (M'extranyaria que siguin de debò perque deixaria el tramvia amb una pudor insoportable...)Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 29/10/2013 22:05

Si lo dels alls funciona, podrien fer un ritual de purificació a Rodalies a veure si per fi funciona, i la pudor no seria pitjor que la de gent poc amiga de la dutxa...Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23395
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 30/10/2013 9:34

Com pretenen sensibilitzar uns paràsits que es vanten de viure a costa de tots nosaltres? Ja n'hi ha prou de gastar-se els quartos en animalades d'estil peace & love! Calen mesures més expeditives, i ni tan sols cal anar a cops de porra: qui sigui caçat sense bitllet, multa i entrada en un registre de defraudadors del TP; a la segona, multa doble; i a la tercera, multa quàdruple amb treballs socials al mateix transport públic: neteja, etc. I qui no pagui la primera multa, passa directament al tercer nivell. Evidentment, tot amb les salvaguardes jurídiques per poder-se defensar contra possibles arbitrarietats en el control del frau; però no pot ser que un grup de salvatges se'ns pixi directament a la cara de tots qui els paguem les seves malifetes.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2308
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimecres 30/10/2013 10:20

Guigui ha escrit:Com pretenen sensibilitzar uns paràsits que es vanten de viure a costa de tots nosaltres? Ja n'hi ha prou de gastar-se els quartos en animalades d'estil peace & love! Calen mesures més expeditives, i ni tan sols cal anar a cops de porra: qui sigui caçat sense bitllet, multa i entrada en un registre de defraudadors del TP; a la segona, multa doble; i a la tercera, multa quàdruple amb treballs socials al mateix transport públic: neteja, etc. I qui no pagui la primera multa, passa directament al tercer nivell. Evidentment, tot amb les salvaguardes jurídiques per poder-se defensar contra possibles arbitrarietats en el control del frau; però no pot ser que un grup de salvatges se'ns pixi directament a la cara de tots qui els paguem les seves malifetes.
+1000

Però, mentre la justícia d'aquest país segueixi rient-se de nosaltres a la nostra cara, poc es farà...


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 30/10/2013 10:58

Què us semblen els ratpenats? Algú que pugui anar demà a la tarda a algun Tram, a veure el sarau i posar alguna fotillo? :D

ImatgeAvatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 30/10/2013 11:00

Les crítiques no s'han fet esperar:

Enric Luzán Pi ‏@EnricLuzan 19h

@TRAM_Barcelona sisplau us demano que retireu aquest anunci de les parades, és massa agressiu, no m'agrada veure sang mentre espero el tram

Minoría Silenciosa ‏@dejamehablarr 16h

@TRAM_Barcelona Quina vergonya de cinisme. Ens heu xuclat la sang per fer aquesta caqueta de campanya criminalitzadora, de debò?

Chal-ly ‏@sublibrarian 16h

@TRAM_Barcelona Clar, amb l'excusa del frau teniu l'excusa perfecta per pujar tarifes injustificablement. Tu sí que #ensxucleslasang.

malka ‏@malkadeep 14h

@TRAM_Barcelona i lo dels sous milionaris dels vostres directius? potser hauriem d'enviar revisors a la vostra seu no?

I felicitacions:

David Ortega Lázaro ‏@DavidOrlaz 58 min

Molt bona la campanya de @TRAM_Barcelona contra els que no paguen! Per demà va molt bé! pic.twitter.com/IpbyNZMqan

Marta Torner ‏@martatorner 14 h

Em sembla boníssima la campanya del tram de @TMB_Barcelona: "Si no valides, ens xucles la sang a tots". pic.twitter.com/r35P0d8ML2Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23395
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 30/10/2013 12:07

Fantàstic. La gent es debat entre "ecs!" i "uau, xupiguai!" Però no hi ha ningú que proposi res concret per a solucionar el problema d'una vegada o, si més no, intentar-ho seriosament? Cada vegada entenc més perquè aquest país no surt del pou. Ens estem enfonsant en el femer i no se'ns acut altra cosa que perdre'ns en debats estèrils.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

MZA_1600
N7
N7
Entrades: 500

Entrada Autor: MZA_1600 » Dimecres 30/10/2013 12:23

Guigui ha escrit:Fantàstic. La gent es debat entre "ecs!" i "uau, xupiguai!" Però no hi ha ningú que proposi res concret per a solucionar el problema d'una vegada o, si més no, intentar-ho seriosament? Cada vegada entenc més perquè aquest país no surt del pou. Ens estem enfonsant en el femer i no se'ns acut altra cosa que perdre'ns en debats estèrils.
Els que es colen ho continuran fent, ells ténen els seus motius i són plenament conscients de les conseqüències. A mi em sembla una campanya innescessaria.Avatar de l’usuari
alf_
N9
N9
Entrades: 1651

Entrada Autor: alf_ » Dimecres 30/10/2013 12:42

En el fondo me parece muy bien que los de Tram busquen ser un poco innovadores en temas como por ejemplo el fraude, ya me parece muy innovador (para este país de salvajes en el que vivimos) que en el Tram no haya barreras físicas ni nadie que controle constantemente que valides el billete, o que los directivos se acerquen de repente a hablar con los usuarios. Siempre me ha parecido que aquí la única solución a los problemas es ir a lo bestia, y a veces tirar por una campaña de peace & love y de concienciación puede tener al menos el efecto positivo de mostrar buena voluntad y no pretender solucionar todo a golpe de barrera y estatuto.

Lo que dices Guigui es cierto, no ayudará demasiado esta campaña para prevenir el fraude, y sería útil tener un sistema de sanciones acumulativas como lo que dices. (Y más cierto sería que ese tipo de educación tiene que venir desde casa, y que los padres ya les tienen que enseñar a los hijos que hay que pagar el billete, pero en fin.) Pero esta bien que desde sus posibilidades hagan una concienciación de lo que implica el fraude, no para aquellos que igualmente les da igual mearse en la cara de los que pagamos, pero porque los que pagan el billete se comenzarán a sentir más ofendidos y molestos por la gente que no paga, y eso puede ayudar a crear una percepción social diferente a la actual (mucha gente ve al defraudador como "listo" que no se deja timar, y solo pagan el billete por miedo a la multa), aún si habrá muchos que les dará bien igual lo que piense la demás gente, y aún si eso no evitará esa triste situación de que en el TramBesòs los revisores tengan que ir acompañados de dos gorilas para que no los linchen algunos garrulos...Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dimecres 30/10/2013 18:27

Suscribo plenamente lo dicho por Guigui. Los que se cuelan tienen clarísimas las consecuencias y cuándo pueden hacerlo y cuando no. Me decía un chaval el otro día en Vilanova que él se colaba siempre, por la famosa entrada lado mar, que no la arreglaban porque al instante de una patada se la cargaban, y que en la Renfe nunca pasaba nada, que incluso si te ponían una multa no llegaba. Pero que si algún día viajaba en los catalanes sí pagaba, porque allí las multas tarde o temprano terminaban llegando y embargando.

En cuanto al Trambesòs, yo lo cojo a veces para ir de Renfe-Sant Adrià a la parada que hay enfrente de la comisaría de los Mossos. El panorama es desolador. Aún tendrán suerte si no se llevan los murciélagos para decorar.Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dijous 31/10/2013 4:05

Estic molt d'acord amb l'Alf. A més a més cal plantejar-se que el defraudador no és sempre una persona passada de voltes mig psicòpata a la que tot li rellisca; en molts mitjans de transport, i encara més en el tramvia, hi ha molts usuaris que porten una t-10 a sobre i que acostumen a validar a tot arreu, però si hi ha poca gent potser s'escaquegen ja que ningú els mira, si hi ha molta gent fan veure que no poden arribar a la validadora, si només viatgen una o dues parades no cal validar....

Són la típica gent "normal" que va fent petites trampes. Al llarg de l'any tots aquests passatgers que no validen representen molts € que no cobren les operadores. Els tarats de veritat són un públic al que només s'arriba si se'ls declara la guerra oberta, però abans d'arribar a aquests energúmens hi ha molta gent que va fent de les seves i que al cap de l'any pot perjudicar més que els que tothom pensa que són els GRANS defraudadors.Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2308
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dijous 31/10/2013 10:57

I què cal fer per poder ser com aquests països on tothom valida?


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23395
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 31/10/2013 11:09

Bona educació i educació bona.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2308
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dijous 31/10/2013 11:11

Guigui ha escrit:Bona educació i educació bona.
Llavors la pregunta hauria de ser: Què cal fer per tal que la societat tingui bona educació?


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23395
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 31/10/2013 11:14

Bé, per debatre això, millor anar a l'intercanviador o, directament, convocar un cicle de conferències...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 862
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dijous 31/10/2013 11:19

Al final han penjat cabeces d'alls als trams ?

Els que viatjen sense comprar ni validar el bitllet es podran a més fer un all-i-oli gratuïtament amb els alls gentilesa de TRAM ?Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23395
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 31/10/2013 11:21

Jo hauria apostat més per una "campanya de castanyada al tram contra el frau": qui sigui caçat sense bitllet, castanya al clatell!


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”