Pàgina 1 de 5

Lavabos a Renfe, metro i FGC

Publicat: Dimecres 01/03/2006 0:05
Autor: Serie600
Hola:

Es tracta de fer necessitats. Com es que a RENFE hi han wc's publics a gairebe totes les estacions (no es que conegui moltes, vaja) pero al metro, i fins jo conec de FGC, tampoc n'hi han?.

Es que al metro no podem pixar?.... :D

Si, ho sento, la pregunta es una mica macarronica. Pero home, qui no ha tingut una "emergencia" d'aquest tipus al metro.....

Algu sap alguna rao d'aquest fet?. Alguna vegada n'hi ha hagut seveis wc al metro en alguna epoca?.

Sal.lutacions:

Serie600

PD: Estic desesperat. Aques mati he anat a la llibreria DaVinci que semblava que tenian exemplars de la "Biblia Salmeronica" i el divendres van vendre l'ultim parell..... :'(

Publicat: Dimecres 01/03/2006 6:43
Autor: awe
Hola Sèrie600,

Jo recordo haver anat a pixar a l'estació de St Cugat (FGC). No hi havia tasses de WC, hi havia turques (allò que sembla una mica un plat de dutxa, amb un forat gran al mig i la forma per posar els peus de manera que "tot quedi al seu lloc"). Però és veritat que no recordo haver vist vàters a cap lloc més d'FGC. Perdó, sí, a Manresa Alta també hi havia pixat (a l'estació antiga, la primitiva).

De la mateixa manera que hi ha un fil per dir quines línies hem recorregut i un altre per dir quines no, encara hi haurà algú que obrirà un fil per dir a on hem pixat. :x

Publicat: Dimecres 01/03/2006 9:35
Autor: Ecomobisostrans
A les següents parades de FGC n'hi ha: Pl.Espanya , Provença (vestibul Rosselló), Gràcia, Sarrià, Manresa Alta, Esparreguera. El millor seria que totes les parades de tren (sigui metro, rodalies, regional o GL) en tinguessin. Igual que a dins els trens. I si son com els de Pl.Espanya o Sarrià que es netgen sols molt millor. (en els trens no n'hi ha als de TMB i als de FGC de la banda de Pl.Catalunya)

Publicat: Dimecres 01/03/2006 10:46
Autor: Platanito
També hi ha lavabos a Sabadell-Rambla, i n'hi havia a Vallvidrera Superior, però aquest últim el van tancar quan van fer el tancament de l'estació amb BTs.

Al metro, fa uns 15 anys vaig demanar al taquiller de Diagonal L3 si en tenien, i em va dir que la xarxa no disposava de serveis d'us públic.

Per cert, que no és fins aquest diumenge al vespre que he descobert que hi ha serveis al megavestíbul de RENFE de plaça Catalunya!

Publicat: Dimecres 01/03/2006 12:16
Autor: entfe001
Que jo recordi a FGC, n'hi ha d'automàtics a Espanya, Sant Cugat i Esparreguera. També n'hi havia a Universitat Autònoma, però ha sigut tapiat. A excepció del d'Esparreguera, la resta es troben a l'interior de l'àrea tancada tarifàriament. Ara dubto si a Hospital General n'hi ha un altre d'aquests.

Per altra banda, n'hi ha de tradicionals a Catalunya, Universitat Autònoma i Sabadell Estació. Diria que també a Rubí. Pel de Catalunya s'han de demanar les claus al Cafè Café.

També aprofito per recordar que si bé Renfe té lavabo a tot el seu parc mòbil, en el cas de FGC només es dóna en les unitats de la sèrie 213.

Publicat: Dimecres 01/03/2006 13:30
Autor: Albert
Crec que FGC també té lavabo a Martorell - Enllaç. El que passa és que està fora de la zona "tancada". Queda a sota les escales que donen al pàrquing, al costat del bar. Em sembla que el vaig utilitzar un cop q vaig arribar des de Espanya amb l'últim tren, un leeeeeent S8 que triga més d'una hora en fer el trajecte

Publicat: Dimecres 01/03/2006 14:59
Autor: UT596001
Comfirmo que hi han a Sabadell-Rambla. Quan hi havia taquilla (ja fa una pila d'anys!) s'havien de demanar les claus al taquiller. Ara imagino que s'hauran de demanar a l'agent d'estació que hi ha normalment per allà.

Per cert, també en disposa l'antiga estació de RENFE de Sabadell -l'actual estació d'autobusos-. L'actual estació crec que no en té, a no ser que siguin dins del bar de l'estació, al costat de les taquilles.

Publicat: Dimecres 01/03/2006 17:16
Autor: marcel
Terrassa-Ramble també disposa de WC per ús public. Dins la Zona de BTs això si.

Publicat: Dimecres 01/03/2006 17:41
Autor: victorcasta
Platanito ha escrit:Per cert, que no és fins aquest diumenge al vespre que he descobert que hi ha serveis al megavestíbul de RENFE de plaça Catalunya!
Segurament els hauràs descobert per la fortor de pixum que se sent... :vomit

Publicat: Dimecres 01/03/2006 17:56
Autor: Ferrovi
entfe001 ha escrit: També aprofito per recordar que si bé Renfe té lavabo a tot el seu parc mòbil, en el cas de FGC només es dóna en les unitats de la sèrie 213.
No, les 211 te lavabo i les 213, es a dir, la L-A te lavabos, per saber quines estacions tenen labavo o no, cosulteu la pagina de FGC, i cliqueu per veurels, en el mapa veureu els serveis de cada estació

Publicat: Dimecres 01/03/2006 17:57
Autor: Mortadel·lo
jo crec que els lavabos de Plaça Catalunya-Renfe són uns ferms candidats als World's worst water awards, patrocinats per AJAX.

Publicat: Dimecres 01/03/2006 19:56
Autor: Visitant
victorcasta ha escrit:
Platanito ha escrit:Per cert, que no és fins aquest diumenge al vespre que he descobert que hi ha serveis al megavestíbul de RENFE de plaça Catalunya!
Segurament els hauràs descobert per la fortor de pixum que se sent... :vomit
x-DDD molt veridic :(

Publicat: Dimecres 01/03/2006 23:17
Autor: Serie600
Hola:

Nois, per pixar-se :D . Una bona recollida d'estacions on podem fer les nostres necessitats. Que curiossament a TMB no podem i a FGC nomes podem fer-las en cuant sortim de l'area metropolitana. Heus aqui la rao perque als de Barcelona ens diuen "pixapins". Compreneu-nos, no ens deixan fer-ho a casa, anem amb la bufeta plena.... (sia dit aixo amb to festiu, que ningu s'ofengui)

A Hospital de Sant Pau costat Cartagena (TMB) hi han uns serveis per al personal al mateix nivell que taquilles. Abans es podien accedir a traves d'una porta que hi havia al costat al que abans era el bar i ara es el kiosk. Ara no se si encara existeix aquesta porta. Al nivell inferior (pre-andanes) hi ha una estructura metalica extranya amb dues portes que sembla que amaguen unes escales que pugen cap adalt. Alguna vegada n'he vist sortir empleats de neteja d'alla dins.

Sal.lutacions:

Serie600

Publicat: Dimecres 01/03/2006 23:40
Autor: josep_serre
A FGC hi ha lavabos a la majoria d'estacions.

Que jo recordi ara mateix, en tenen mantinguts pel bar les estacions de Plaça Catalunya, Valldoreix Rubí, Terrassa, Sant Cugat en té el bar però no està pensat per l'ús dels clients de FGC, la clau del lavabo la tenen al bar, menys a Terrassa.

Tenen lavabo automàtic, Sarrià, Sant Cugat, Plaça Espanya, Quatre Camins, Sant Andreu de la Barca Martorell-Enllaç.

Algunes estacions de la línia del Vallès tenen lavabo que no és automàtic però del qual s'autoritza l'entrada al viatger des del CSE després de polsar un intercomunicador que hi ha a la porta, Provença, Baixador de Vallvidrera, Mira-Sol, Hospital General, com a mínim.

En altres estacions es demana la clau o la obertura del lavabo al personal de l'estació.

Publicat: Dimecres 01/03/2006 23:43
Autor: Ferrovi
Gracies per la vostra informació, ara ja sé on he d'anar a pixar :)

Publicat: Dimecres 01/03/2006 23:52
Autor: Serie600
Hola:

Ok. Perooooo, la pregunta queda encara a l'aire: Com es que a TMB no es pot pixar?.

A veure, a un iaio o a una iaia li apreta la bufeta i que fa?.

Ja se que el tema pot donar peu a bromes, pero home, es que tampoc trobo una rao llogica.

Si, ves, al carrer t'apreta el tema i sempre pots anar a un bar, pagar un tallat i demanar pel tema. Pero al metro.... als bars del metro (els pocs que quedan) que jo sapiga, no en tenen wc.

I els "pixodroms" de Pça Catalunya (RENFE) a banda de pudor (molta) el que foten es por. A segons quines hores veus cada "elemento" que s'et tallen les ganes.....

Sal.lutacions:

Serie600

Publicat: Dimecres 01/03/2006 23:56
Autor: Ferrovi
Perque el metro es de recorregut molt curt
imaginat per un instant, un labavo al metro... un yayo li da un patatús dins tancat, brutícia, lladres que corren i es tanquen als serveis, portes trencades, inservicial... ara l'entens??

Publicat: Dijous 02/03/2006 0:08
Autor: Fran-Ikarus
Veient com estan ateses certes necessitats primàries al Metro (seguretat, vigilància, atenció al públic) no vull imaginar com seria el manteniment de WC en totes les estacions...

Publicat: Dijous 02/03/2006 0:39
Autor: javi82
Segons el plànol de FGC (web de FGC, plànol de xarxa, activar informació detallada dels WC :)) hi ha lavabos a les següents estacions:
Terrassa-Rambla, Rubí, Hospital General, Mira-sol, Sabadell-Rambla, Sabadell-Estació, Universitat Autònoma, Bellaterra, Sant Cugat, Valldoreix, Baixador de Vallvidrera, Reina Elisenda, Sarrià, La Bonanova, Gràcia, Provença, Plaça Catalunya; Plaça Espanya, Sant Vicenç dels Horts, Quatre Camins, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, El Palau, Martorell-Enllaç, Olesa de M., Esparreguera, Monistrol de M., Sant Vicenç-Castellgalí, Manresa-Alta i Manresa-Baixador.

Déu n'hi do :D

Publicat: Dijous 02/03/2006 23:01
Autor: Serie600
Hola:

Home Ferrovi, aixo de curt..... ves que vols que et digui. No se com seran de llargs els trajectes de vosaltres, pero a mi el mes curt no em baixa de 20 minuts.

Anava a dir una bajanada..... possar personal als lavabos. Ves, se m'ha anat el pessol. Ho sento. Seria contrari a la filosofia TMB.

Al metro de Paris he pixat. Hi han i estan "assistits" presencialment. Em sembla recordar pagar 50 centims, passar un torniquet i...... quin plaer! (es que cuan apreta la bufeta! :) )

Sal.lutacions:

Serie600