L'ATM descarta metro i tren nocturns

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22823
Ubicació: Fabra i Puig

L'ATM descarta metro i tren nocturns

Entrada Autor: metring » Dilluns 02/10/2006 9:14

De Terra:


La ATM descarta servicio nocturno de metro y tren en Barcelona por falta de rentabilidad

La Autoridad del Transporte Metropolitano (ATM), que trabaja desde hace un año en la elaboración de un Plan Director de Movilidad, descarta ofrecer servicios de metro y tren de noche en Barcelona porque el número de usuarios no cubriría los gastos de mantener la red en marcha.

El director técnico de ATM, Marc García, explicó en declaraciones a 'El Punt', recogidas por Europa Press, que 'no sólo se necesita un conductor, sino que hay un conjunto de sistemas de señalización o de mantenimiento, entre otros, que es muy caro mantener en funcionamiento'.
No obstante, el responsable de la ATM apuntó al refuerzo de las líneas de autobuses nocturnos urbanos e interurbanos en la capital catalana como alternativa de transporte público.

García recalcó que mantener el servicio de metro ininterrumpido 'no estaría justificado por el número de usuarios que previsiblemente lo utilizarían'. No obstante, aseguró que resultó 'muy bien' ofrecer servicio las 24 horas en días como la Mercè.En estas celebraciones más de 3,5 millones de personas usaron el transporte en los días festivos, mientras que en las fiestas de Gràcia, el transporte público obtuvo también muchos usuarios nocturnos, ya que en una noche utilizaron el metro más de 19.000 personas.

El director del Servicio de Movilidad de la ATM, Lluís Alegre, apuntó que Barcelona tiene un buen entramado de transportes públicos, pero cabe mejorar la velocidad de los autobuses de línea, que 'no supera los 13 kilómetros por hora'. Así la prioridad es 'reducir el tiempo de los viajes'.

El Plan de Movilidad trabaja aspectos como la ordenación del tráfico urbano de vehículos y el fomento del transporte público y mediante 13 estudios encargados a consultoras externas, pretenden diagnosticar el estado de movilidad de Barcelona.

El éxito del Plan director de Movilidad dependerá, según García, de que el ATM sepa hacer propuestas 'concretas', como reducir las emisiones de dióxido de nitrógeno.Minotaure
N5
N5
Entrades: 149
Ubicació: Sabadell (Vallès Occidental)

Entrada Autor: Minotaure » Dilluns 02/10/2006 10:54

D'acord amb la decisió de l'ATM. Amb un bon servei de bus n'hi ha suficient.
Més tenint en comptes que, com a mínim, en trajectes interurbans de nit el bus tarda menys que el tren gràcies al poc trànsit que hi ha (els busos nocturns cap a Sabadell tarden menys que els FGC).Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2354
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dilluns 02/10/2006 11:35

Suscribo el comunicado oficial.

+ bus (nocturno, diurno y taciturno)Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22823
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 02/10/2006 12:02

Potser això sigui el millor. I també que hi hagin més empreses, apart de Tusgsal i Mohn (no sé si hi han més que passin per Barcelona ciutat).Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3481
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dilluns 02/10/2006 16:40

Pues jo no estic d'acord :evil: Enlloc d'estalviar tans cales amb transport public i gastarse´ls amb xuminades que posin metro, rodalies i els principals regionals i GL durant la nit.Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 02/10/2006 17:48

El que sí que caldría és millorar el sistema de transport nocturn regional. Ara per ara, si vull anar a BCN perquè haig d'agafar un vol, posem per cas, a les 4 AM, haig de sortir de Girona a les 21.15, hora de l'últim tren cap a BCN. De trens regionals nocturns, ni pensar-ho, i menys encara autobusos nocturns (com per exemple podrien ser el cas de Barcelona Bus, que fa Figueres - Girona - Barcelona, o de Rapid Airport (ALSA), que fa la mateixa ruta però acabant a l'Aeroport del Prat. I és que encara que no sigui per anar a l'aeroport...si jo haig d'estar a Mataró a les 6.30 m'és impossible arribar-hi (em remeto al que li va passar al company Eloi per estar-hi una hora més tard). O si treballés i tingués una reunió a Madrid a les 10 no tinc cap altra manera que passant la nit a BCN. I això no és normal.


P.D.: Ja sé que no té res a veure això amb l'ATM i la RMB, però em vé al dit...


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dilluns 02/10/2006 22:06

Ecomobisostrans ha escrit:Pues jo no estic d'acord :evil: Enlloc d'estalviar tans cales amb transport public i gastarse´ls amb xuminades que posin metro, rodalies i els principals regionals i GL durant la nit.
Perquè els trens vagin buits millor posar autobusos. També són transport públic, i mentre et portin de A a B millor busos nocturns que res. Així de pas els pobles que no tenim tren ens beneficiem.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimarts 03/10/2006 19:37

Hola,

¿No habrá nada de nada de noche? estupendo, perfecto, pero que no pongan a trabajar a nadie en turnos de noche en ninguna empresa, que lo prohiban, porque además salía en el diario del otro día: es negativo, produce roturas familiares, los que trabajan de noche viven un % menos de tiempo que los otros, no se ve la luz del sol, los biorritmos se alteran y en definitiva todos los aspectos son negativos, así que si encima de estar puteados, no van a tener transporte... que prohiban por LEY trabajar o cualquier obligación que pueda haber de noche y se acabó el problema.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4238
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimarts 03/10/2006 19:44

Claro que habrá. Bus, como hasta ahora.Avatar de l’usuari
Izo
N6
N6
Entrades: 186
Ubicació: Piera, Montserratí

Entrada Autor: Izo » Dimarts 03/10/2006 20:11

Santfeliuenc ha escrit:Hola,

¿No habrá nada de nada de noche? estupendo, perfecto, pero que no pongan a trabajar a nadie en turnos de noche en ninguna empresa, que lo prohiban, porque además salía en el diario del otro día: es negativo, produce roturas familiares, los que trabajan de noche viven un % menos de tiempo que los otros, no se ve la luz del sol, los biorritmos se alteran y en definitiva todos los aspectos son negativos, así que si encima de estar puteados, no van a tener transporte... que prohiban por LEY trabajar o cualquier obligación que pueda haber de noche y se acabó el problema.

Saludos,
Sergio
Precisament uns amics de la meva família, que són parella, s'han separat recentment. Estan casats i tenen un fill. Ma mare suposa que la ruptura s'ha degut als horaris merdosos que té el marit, que és xofer d'autobusos de TMB, per cert. Els horaris nocturns d'aquesta empresa poden acabar amb qualsevol família. I crec que ma mare no s'erra gaire, deu ser cosa de l'experiència personal: mon pare, els primers anys de treballar a TMB se'ls va passar a la cotxera de Lutxana i feia horari nocturn. Encara recordo com algun dia ma mare havia d'anar (amb mi i ma germana, que érem massa petits com per quedar-nos sols a casa) a recollir mon pare a la feina perquè a l'hora que plegava no hi havia prou transport públic com per anar de Lutxana a Vilapicina (Nou Barris). A causa d'aquests horaris i durant molts dies, l'únic moment del dia en què mon pare i ma mare es veien era quan l'anava a recollir de nit. Van ser uns anys durs per ells dos.


Cahorniverns, nicarons, magas è garuns

Avatar de l’usuari
Izo
N6
N6
Entrades: 186
Ubicació: Piera, Montserratí

Entrada Autor: Izo » Dimarts 03/10/2006 20:14

Me n'oblidava... estic d'acord amb la decisió de l'ATM. Amb només Nitbus hi ha prou. El que és necessari és que:

1) Es refacin les línies. No fer-les coïncidir totes a Plaça Catalunya, per exemple.
2) Millorar, com ja han dit, el Nitbus a nivell de la RMB. Més enllà de Barcelona i rodalies hi ha vida.

I per últim em pregunto si amb la reforma de la xarxa autobusenca que vol fer TMB (allò de modificar les línies i fer una malla amb línies verticals i horitzontals) també es traslladaria el mateix model als Nitbus.


Cahorniverns, nicarons, magas è garuns

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 03/10/2006 22:00

Izo ha escrit:I per últim em pregunto si amb la reforma de la xarxa autobusenca que vol fer TMB (allò de modificar les línies i fer una malla amb línies verticals i horitzontals) també es traslladaria el mateix model als Nitbus.
La competència del Nitbus a la zona 1 és de la EMT. Fixat-hi que totes les línies o bé les gestiona Tusgsal (les que van a Badalona) i Mohn (les del Baix Llobregat), l'única que gestiona TMB és la 155 (Barcelona/Pl.Espanya-Cornellà/¿E.Busos?), que passa cada 1h 15 minuts.Avatar de l’usuari
Serie600
N7
N7
Entrades: 525

Entrada Autor: Serie600 » Dimarts 03/10/2006 23:54

Hola:
ATM ha escrit: La ATM descarta servicio nocturno de metro y tren en Barcelona por falta de rentabilidad
xD xD xD xD :riure :riure :riure :riure

Descollonant. Simplement descollonant.

Si us plau, no hi ha manera de fotre fora a aquestos impressentables?. Ques es retallin els seus sous i aleshores amb el "sobrant" que l'invirteixin en un bon transport nocturn.

Mentre hi hagin el.lements com aquestos, el transport public en aquesta ciutat mai anira be.

Sal.lutacions:

Serie600Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dimecres 04/10/2006 10:04

Algún il·luminat ha escrit:La ATM descarta servicio nocturno de metro y tren en Barcelona por falta de rentabilidad
Ah, és que el transport públic ha d'ésser rentable? El colmo del capitalismo, oiga... :x


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22823
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 04/10/2006 10:07

Cert, és una xorrada que al·leguin que no és rentable. És que potser el transport públic ho ha de ser? Està per donar un servei a la comunitat, i no pas per forrar-se, no és tracta un negoci, no s'enten que donin aquesta excusa.Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6915
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 04/10/2006 13:39

http://www.elperiodico.com/
-----------------------------------------
El regidor de Joventut de Barcelona demana més metro nocturn

1. • L'edil advoca pel servei ininterromput de divendres a diumenge

ALBERT OLLÉS
BARCELONA

L'edil de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Florensa (ERC), va presentar ahir el Pla Jove per al període 2006-2010, en què destaca la petició que el metro funcioni de forma ininterrompuda del divendres al diumenge.

Florensa, que va estar acompanyat pel president del grup municipal republicà i segon tinent d'alcalde, Jordi Portabella, va explicar que aquesta proposta ha estat una de les principals demandes dels joves en el procés d'elaboració del projecte, que serà aprovat en el ple d'aquest divendres.
Portabella va assegurar que l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha compromès a estudiar la "viabilitat" de la reclamació i està oberta a buscar solucions, encara que no va concretar dates. El tinent d'alcalde va proposar com a alternativa inicial cobrir íntegrament la nit del dissabte i completar el servei de la resta del cap de setmana millorant el servei de bus, tramvia i taxis.

[...]Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 05/10/2006 1:12

La ATM descarta servicio nocturno de metro y tren en Barcelona por falta de rentabilidad
Doncs potser que decidíssim prescindir d'una sèrie de polítics per falta de rentabilitat... econòmica, social i, sobretot, intel·lectual >:(Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”