El AVE y la Sagrada Familia

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23385
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Foment incompleix la paraula, segons la Sagrada Família

Entrada Autor: Guigui » Divendres 17/09/2010 13:02

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... milia.html

Rigol: “Blanco no ha complert el seu compromís amb la Sagrada Família”

La tuneladora arribarà sota el temple abans que l'Audiència Nacional es pronunciï definitivament sobre el projecte
Reconeix que la Unesco afirma que cap obra s'ha fet amb tants informes i tantes mesures de seguretat


17/09/10 11:00 - Barcelona - Redacció

“La tuneladora arribarà sota el temple abans que l'Audiència Nacional es pronunciï definitivament sobre el projecte”, ha dit, Joan Rigol, president delegat del patronat de la Sagrada Família, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

“Això és una falta de compromís perquè el ministre de Foment, José Blanco, es va comprometre que no es posaria en marxa fins a tenir tots els dictàmens. I No ho ha fet”.

La Sagrada Família continua lamentant el fet que en cap moment s'hagi optat per un traçat alternatiu que allunyi el TAV de les proximitats del temple.

També reclama que es controli l'evolució de l'edifici un cop hagi passat la tuneladora.

Un informe de la UNESCO va avalar el traçat aprovat i va assegurar que no suposava cap risc sobre l'estructura del temple perquè es compleix la normativa vigent, de manera que finalment les obres s'han dut a terme.

Però Joan Rigol vol més garanties.

“Els tècnics de l'Unesco recomanaven incloure un estudi d'experts que estigui en contra de l'actual traçat i també que es col·loquin uns sensors perquè si hi ha cap moviment es parin les obres”.

Aquest últim punt, ha reconegut, que s'està duent a terme.

Rigol reconeix que la Unesco afirma que cap obra s'ha fet amb tants informes i tantes mesures de seguretat.

El president delegat del patronat de la Sagrada Família assegura que “evidentment el temple no caurà però hi ha parts molt fràgils, com el sostre fet de trencadís de vidre, que una petita esquerda podria fer caure i a més”, assegura, “això eleva el cos del manteniment”.

“El túnel passa ja, a pocs mil·límetres dels fonaments de cases convencionals però falta veure com anirà el tram per sota l'església on a més hi passa la riera del carmel”, ha explicat.

Rigol diu que “no voldria que un cop fet el túnel els tècnics diguessin que no es pot acabar la façana de la Glòria”. Perquè “primer estava el temple”, ha recordat.

[Segueixen altres qüestions no transportils que no venen al cas.]


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

evody
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: evody » Divendres 17/09/2010 15:04

“El túnel passa ja, a pocs mil·límetres dels fonaments de cases convencionals" :o

Tenim cases al mig del carrer Mallorca ? :boig Que jo sapiga els fonaments de les cases estan a 5 metres minim del tunel...Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Divendres 17/09/2010 16:17

evody ha escrit:“El túnel passa ja, a pocs mil·límetres dels fonaments de cases convencionals" :o

Tenim cases al mig del carrer Mallorca ? :boig Que jo sapiga els fonaments de les cases estan a 5 metres minim del tunel...
i per quan calculen que passi a pocs mil·límetres de cases no convencionals? xD


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23385
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 17/09/2010 17:14

Tampoc cal descartar que algun periodista hagi tornat a deshonrar la seva professió.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23385
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 18/09/2010 19:51

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/ ... milia.html

Els experts volen “auscultar” la Sagrada Família

Recomanen que es faci un seguiment de les esquerdes del temple abans que hi arribi la tuneladora del TAV

18/09/10 02:00 - barcelona - Redacció

El comitè d'experts creat per fer un seguiment de les obres de construcció del túnel del TAV entre Sants i la Sagrera va demanar ahir que es faci una “auscultació” i un “seguiment” de les esquerdes del temple de la Sagrada Família, abans que les obres hi arribin. En concret, el comitè format per 21 experts en grans infraestructures demana que s'utilitzi un sistema de monitorització de les esquerdes mitjançant dispositius de fibra òptica, tant durant la perforació del túnel com durant les obres d'ampliació del temple, segons un comunicat emès ahir pel Ministeri de Foment i Adif, el gestor d'infraestructures.

Tot i la recomanació, els experts han indicat que els treballs de perforació fets fins ara per la tuneladora han estat “ben executats”, i que la construcció del túnel s'està fent “d'acord amb els valors estimats”. Després de fer una anàlisi estructural del revestiment del túnel, el comitè ha conclòs que “està prou dimensionat per suportar la càrrega asimètrica de la Sagrada Família, i per tant no es preveuen deformacions ni problemes d'estabilitat o funcionalitat”. Adif va explicar que les diferents recomanacions per al tram comprès entre Sants i la Sagrera “ja estan sent adoptades” i que les mesures proposades “ja s'havien previst en el desenvolupament del projecte”. Dimecres, el gestor d'infraestructures va informar de l'acabament dels treballs d'urbanització del carrer Mallorca, al tram comprès entre Sardenya i Lepant, a només dues illes de cases de la Sagrada Família.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

evody
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: evody » Diumenge 19/09/2010 13:05

Me estoy imaginando a los responsables de la SG aprovechando la oscuridad de la noche, para cincel y martillo en mano empezar a crear grietas en alguna columna y luego llamar a los periodistas..... Miren, miren !!! Miren lo que ha echo ese monstruo de adif!!!

:riuresuiza1957
N4
N4
Entrades: 69

Entrada Autor: suiza1957 » Dilluns 20/09/2010 22:20

En cas de que caigi no pasaria res, encare ganarien mes diners.
La cosa podria ser aixo al final:

Estaçio del AVE a cinc minuts de les ruines de la Sagrada Familia. Aixis la modernitat aproximaria a la gent en les restes de una cultura pasada. I seguirian venden records.Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 849
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dijous 07/10/2010 21:27

La tuneladora de l'AVE ja estaria excavant davant la façana de la Glòria de la Sagrada Família
Actualitzat a les 19:15 h 07/10/2010

Imatge

La tuneladora Barcino, que treballa en la construcció del túnel de l'AVE que creuarà Barcelona, ja estaria excavant davant mateix de la Sagrada Família. L'Adif no vol indicar on és i es limita a confirmar que avança sense problemes, però els treballadors de l'obra han explicat a TV3 que el capçal de la màquina, que fa 100 metres i té una roda de tall d'11,5 metres de diàmetre, ja excava davant de la façana de la Glòria, al carrer Mallorca. Més de 300 sensors òptics, de moviment i testimonis vetllen per l'estabilitat del temple. A més, set tècnics de la Unesco s'han desplaçat a Barcelona per vigilar el desenvolupament de les excavacions en torns que cobreixen les 24 hores del dia.
A l'àrea de Barcelona ara mateix hi ha cinc tuneladores, dues que treballen per l'AVE, que són la Barcino i una que és a Montcada i Reixac, i tres més per la línia 9 del metro. En aquest cas, perforen a la Zona Franca, a la Diagonal i al Guinardó. TV3 ha pogut entrar en aquesta última màquina per veure com treballa, imatges que es poden veure en el vídeo adjunt.

http://www.3cat24.cat/video/3136950
http://www.3cat24.cat/noticia/886246/ba ... da-Familiajaezcurra
N8
N8
Entrades: 1039
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dissabte 09/10/2010 10:34

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... a-dia.html

La tuneladora del AVE llega a la Sagrada Família


ÓSCAR MUÑOZ | Barcelona | 09/10/2010 | Actualizada a las 00:28h | Ciudadanos

Ha comenzado la carrera de los cien metros más anunciada de los últimos años en Barcelona. Tras larguísimos debates –técnicos, ciudadanos, políticos e incluso jurídicos– sobre los riesgos que puede suponer para la Sagrada Família la perforación del túnel del AVE a poca distancia de sus cimientos, ahora ya no valen las palabras ni los documentos, sino los hechos. Barcino, la máquina que abre el tubo por el que pasarán los trenes veloces, superó ayer el eje de la calle Marina e inició el tramo más controvertido en su trayecto por el centro de Barcelona, el que discurre por el lado mar de la manzana sobre la que se erige el monumento más popular de la ciudad.

La máquina que abre la galería ferroviaria bajo la calle Mallorca avanza con normalidad / Roser Vilallonga / Archivo
Fuentes de la obra confirmaron a La Vanguardia que a mediodía la cabeza de Barcino pasaba por debajo del túnel de la L2 del metro, que sigue Marina, con un avance óptimo. Era cuestión de horas perforar en paralelo a la fachada de la Glòria. A primera hora de la tarde, un portavoz de Adif confirmó que la máquina entraba en Marina sin precisar el punto exacto en que se encontraba.

En el último segmento horadado bajo Mallorca, el que comenzó en el pozo de la confluencia con Padilla, los asentamientos en el terreno atribuibles a la perforación han sido mínimos, según las fuentes consultadas, y siempre por debajo de los modelos teóricos. El trayecto junto al templo se controlará con todo tipo de aparatos, de las constructoras, de Adif y de la propia Sagrada Família. El trayecto protegido con una pantalla de pilotes, que la tuneladora inició hace unos días, no presenta dificultades. Esta barrera de 230 metros de largo está actuando como se preveía, atenuando el impacto de la horadación en el lado montaña, añaden las fuentes de la obra. Por esta razón, se espera que el paso junto al monumento vaya como una seda.

Como en el resto de los tramos perforados, no hay previsiones sobre la velocidad de la tuneladora. En cualquier caso, advierten las fuentes, que se pase junto a la Sagrada Família no significa que se vaya a rebajar el ritmo. Dependerá de las condiciones del terreno, y si son propicias –así se espera porque es muy homogéneo–, Barcino podría incluso acelerar. Se trata, insisten, de tener siempre en cuenta dos criterios: seguridad y eficiencia. Así, si se alcanzaran progresos de entre 10 y 20 metros diarios, en una o dos semanas se habría superado Sardenya y se habría encarado el camino hacia la Diagonal.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23385
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 09/10/2010 12:43

Ha comenzado la carrera de los cien metros más anunciada de los últimos años en Barcelona.
Ja m'imagino l'Usain Bolt foradant els túnels de Barcelona...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2735
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dimecres 13/10/2010 8:30

Una mica d'humor dedicat als pesats de l'AVE pel litoral :twisted:
Imatgejaezcurra
N8
N8
Entrades: 1039
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dimecres 13/10/2010 20:37

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... 0676.shtml

La tuneladora del AVE perfora ya a cuatro metros de la Sagrada Família

RAMON COMORERA / Barcelona

Ahora sí, alea jacta est (la suerte está echada) que se diría en el latín de la institución religiosa que más sufre y más ha peleado, junto a la plataforma de vecinos, por el túnel del AVE. La tuneladora que perfora el Eixample para abrir la tercera galería ferroviaria de Barcelona llegó ayer por la mañana a la zona del subsuelo donde carga la fachada de la Glòria de la Sagrada Família, en Mallorca y 50 metros después de Marina. El topo mecánico de 11,5 metros de diámetro empezó a tragar el subsuelo arenoso a solo cuatro de la vertical de los cimientos de la fachada todavía en construcción, aunque a 37 metros de profundidad, 20 más abajo que la base del templo. La llegada al punto más delicado del largo trayecto de la Sagrera a Sants coincidió con un apagón ocurrido de madrugada durante el temporal de ayer que paralizó unas horas el trepidante ritmo que llevan ahora las obras.


La máquina ha excavado ya 1.700 metros desde que empezó su carrera el pasado 26 de marzo en el pozo de Mallorca-Biscaïa, junto a la Sagrera. Su llegada a la Sagrada Família se produce después de una profunda revisión de tres semanas realizada en el pozo de Mallorca-Padilla. El pasado 13 de septiembre empezó a moverse de nuevo para cruzar Lepant y llegar al punto de inicio, 30 metros antes de Marina, de la pantalla subterránea de pilotes construida para proteger, hasta después de Sardenya, la Sagrada Família de posibles movimientos del terreno.

A este lugar llegó el pasado 1 de octubre y allí permaneció cinco días, hasta el miércoles día 6, tiempo en el que se efectuó una nueva revisión de las que los técnicos llaman hiperbáricas. En tal operación y mediante el uso de buzos se comprobó de nuevo el estado de las herramientas de corte, del resto del cabezal y de la presión con la que trabaja el escudo (la parte delantera de la máquina), que debe mantener sin alteraciones relevantes el sector de suelo recién excavado hasta que se completa otro anillo y se consolida la pared del túnel.

Desde ese miércoles, hoy hace una semana, el topo avanza sin cesar. En el trayecto ha cruzado por debajo de la L-2 del metro en Marina avanzando en paralelo a las columnas de 1,5 metros de diámetro de la pantalla protectora, situadas a su vez a 1,95 de los cimientos y a 0,75 del propio túnel. La máquina ha pasado del pilote 104 (el último de los 240 metros de muro permeable) hasta la zona comprendida entre el 81 y el 75, donde estaba ayer y donde empieza la fachada de la Glòria. Y donde se sitúa también, más adentro del templo, la espectacular nave central que en tan solo 25 días, el 7 de noviembre, se estrenará para el culto católico con asistencia del Papa.

La tuneladora mantiene el buen ritmo de avance registrando desde que cruzó la Meridiana, con una media de 13,5 metros diarios en una horquilla de 11 a 16. La homegeneidad del subsuelo terciario del Eixample, destacan los técnicos, compuesto por capas arenosas con pequeñas zonas de arcillas, da seguridad y rendimiento a la excavación. Un terreno que contrasta, añaden, con los cambios que afronta la L-9 del metro en el tramo por el norte de la ciudad que se perfora ahora entre la Sagrera, Mandri y Zona Universitària.

El corte eléctrico de la madrugada de ayer, como comprobó este diario, paralizó la base de la Sagrera mientras arreciaba el temporal de lluvia y viento sobre Barcelona. Por allí sale la tierra y el fango de la excavación en una larga cinta transportadora y por allí entran los pequeños trenes que llevan hasta la tuneladora las dovelas (piezas prefabricadas de hormigón que en grupos de ocho forman los anillos de las paredes del túnel), todos los suministros que precisa la máquina y la obra y también los 50 técnicos y operarios por turno que la hacen funcionar.

El apagón no alcanzó a las viviendas de la zona y, a falta de confirmación oficial, podría tener el mismo origen, según fuentes de la obra, que el que afectó al centro de control del tráfico ferroviario de Barcelona y dejó a toda Catalunya sin trenes durante varias horas.

Este proyecto es de una gran magnitud y un alto coste para las arcas públicas y ha generado una expectación y una polémica social, política e institucional sin precedentes. A pesar de ello, en esta fase crítica se está desarrollando sin información oficial del gestor de infraestructuras Adif, ente del Ministerio de Fomento responsable de una obra que se adjudicó a Sacyr por 180 millones.Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dimecres 13/10/2010 20:41

Comença el compte enrere... 4 metres, 3, 2, 1... 90 cm.... 10, 9, 8, 7, 6, 5.... està a 10 mm de la SF!!! ahhhhhhhhh :sorpresa


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 14/10/2010 14:03

Acaben de dir al 3/24 que la tuneladora ja ha deixat enrere la Sagrada Família...I no ha passat res!evody
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: evody » Dijous 14/10/2010 14:32

Confirmacio al telenoticies migdia de que la tuneladora ja deixat enrera el temple...

Tranquils que aixos no acaba aquí.

Encara que la tuneladora hagi passat de llarg, durant els pròxims vint anys qualsevol incident a la SF serà relacionada directament amb el túnel i els trens que hi passin per sota :martell1

Tenim culebron per anys :blahAvatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 14/10/2010 15:14

Per ser més exactes, el capçal de la tuneladora ha deixat enrere el temple. Recordem que la tuneladora fa 100 metres de llargada, per tant, encara hi és al davant de la Sagrada Família en bona part de la seva longitud.Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dijous 14/10/2010 15:41

pfff sense que caigui tota la Sagrada Família aquest culebrot no té gràcia.


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Dijous 14/10/2010 18:02

Tinc una teoria una mica esbojarrada pero crec que ja fa dies que ha pasat de la sagrada famlia i no ho han dir per evitar problemasjaezcurra
N8
N8
Entrades: 1039
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dijous 14/10/2010 19:28

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... ncias.html

La tuneladora del AVE ya supera la Sagrada Familia sin incidencias

14/10/2010 | Actualizada a las 16:22h | Ciudadanos

Barcelona. (Redacción).- El Patronato de la Sagrada Familia ha asegurado que la tuneladora del AVE, que pasa a escasos metros de los cimientos del templo, está cruzando ya frente al pórtico de la Glòria, según han detectado los sensores de seguimiento instalados por la Unesco, aunque el ADIF no lo ha confirmado.

La expectativa creada ante el momento en el que la tuneladora Barcino horade este tramo, el más crítico de todo el trazado del túnel que conectará las estaciones de Sants y La Sagrera, está provocando una "tira y afloja" informativo entre la Junta constructora del templo y el ente gestor encargado de las obras del AVE acerca del instante exacto en el que el "monstruo" subterráneo de más de 100 metros deje atrás la Sagrada Familia.

Desde el patronato se afirma que los sensores del comité de seguimiento de la Unesco recogen que la tuneladora está atravesando o ya ha atravesado el templo, aunque reconocen que puede que por su longitud, la cola de la tuneladora todavía no lo haya superado y no haya llegado a la calle Sardenya.

Por su parte, fuentes del ADIF se han limitado a confirmar que la tuneladora ha sobrepasado ya la calle Marina, donde empieza el templo, sin incidencias y que avanza sin novedad "de ningún tipo".

ADIF añade que desde que retomó su actividad, tras llegar a la pozo de la calle Padilla, la tuneladora trabaja las 24 horas al día, y no se para "bajo ningún concepto" con una media de avance de entre 10 y 15 metros al día, dependiendo del tipo de terreno con el que se encuentre.

Antes del paso de la tuneladora, ADIF instaló una pantalla permeable con más de un centenar de pilones de 40 metros de profundidad encargados de evitar cualquier afectación en los cimientos del templo de Gaudí, una medida de protección que a juicio de los arquitectos de la Sagrada Familia no garantizaba posibles efectos por la vibraciones futuras del paso del tren u otras incidencias.

El trazado del túnel del AVE por el centro de la ciudad, con un longitud de 5,6 kilómetros, y que discurre a escasos metros de los cimientos de edificios como la Sagrada Familia y la Pedrera, así como de centenares de edificios de viviendas, muchos de ellos con más de cien de años de antigüedad, ha sido durante varios años eje de un crudo debate entre los promotores de la obra, los partidos políticos, y diversas asociaciones de vecinos que se oponían a este trazado.Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1343
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Divendres 15/10/2010 20:22

(EUROPA PRESS).- Després de superar el perímetre del temple de la Sagrada Família, la capçalera de la tuneladora de l'AVE afronta una nova etapa que la portarà a passar per davant de la Pedrera, una altra obra d'Antoni Gaudí, per a això ja està començant a protegir l'emblemàtic edifici del Passseig de Gràcia.
Adif ha començat aquest divendres les obres per construir una pantalla de 33 pilots a l'estil del que es va construir per a la Sagrada Família per protegir l'edifici. Aquestes obres tallen des d'avui fins al 31 de març la circulació de vehicles al carrer Provença, entre passeig de Gràcia i Pau Claris, de manera que l'Ajuntament ha establert un itinerari alternatiu a través dels carrers Pau Claris, Mallorca i Aribau.
La capçalera ja ha passat per davant de la façana de la Glòria, segons ha informat la Junta constructora del monument.
L'arquitecte director adjunt del temple, Jordi Faulí, ha afirmat en declaracions a Europa Press que han detectat un enfonsament d'un mil.límetre a la vorera a l'altura de la paret del temple.
A més, segons ha avançat El Periódico, la tuneladora que aquesta setmana ha excavat el túnel de l'AVE davant del temple també ha causat un enfonsament del sòl de 1,5 mm al centre de la calçada del carrer Mallorca.
Per Faulí, es tractaria d '"un bon resultat" encara que han de seguir controlant exhaustivament perquè "hi ha el risc que hi pugui haver problemes" per als fonaments del temple pels canvis del nivell freàtic després de la perforació del túnel.
Segons l'arquitecte, el mur pantalla que ha construït l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per protegir el temple redueix a una quarta part el pas de l'aigua, el que pot provocar un moviment de partícules de sorra que afecti els fonaments. También teme que la velocidad del agua aumente. També tem que la velocitat de l'aigua augmenti.
La pantalla té 230 metres de longitud i està formada per 104 pilots de 1,5 metres de diàmetre i 41 de profunditat, amb una separació entre els seus eixos de 2 metres.
La Junta constructora segueix de prop les mesures proposades pels tècnics de la Unesco, entre les quals controlar si es produeixen moviments en una junta entre la façana de la Glòria i la nau, i les esquerdes a la façana del Naixement.
En ser preguntat en roda de premsa, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, no ha confirmat ni desmentit que la tuneladora de l'AVE hagi superat el temple, però ha assegurat que "està fent la seva feina". Ha dit que la posició exacta de la màquina la ha de determinar el Consorci de l'AVE i Adif, encara que en qualsevol cas ha assegurat que "és necessari que la tuneladora superi prou l'àmbit de la Sagrada Família", més enllà de les "proximitats excessives" per fer afirmacions amb "garanties".
Ha recordat que els sensors no han registrat problemes estructurals en el temple i que els experts de la Unesco creuen convenient determinar quines fissures són resultat de l'obra del propi monument i quins, "si n'hi ha", provenen de la perforació del túnel de l'AVE .Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”