100 anys de l'arribada del tren a Rubí

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22824
Ubicació: Fabra i Puig

100 anys de l'arribada del tren a Rubí

Entrada Autor: metring » Dissabte 23/06/2018 21:08

https://www.elperiodico.com/es/amp/noti ... ssion=true

Rubí conmemora los cien años de la llegada del ferrocarril a la ciudad

El municipio acoge una muestra que explica su evolución hasta la actualidad y a la que seguirán diversos actos organizados durante todo el año
El Periódico

Rubí - Viernes, 22/06/2018 a las 15:01 CEST
Con motivo de la celebración de los cien años de la llegada del ferrocarril eléctrico a Rubí, la ciudad acoge durante todo el año varias iniciativas entre las que se incluye una exposición con imágenes de su evolución.

Bajo el título ‘Cien años de tren’, la muestra se podrá ver desde este jueves y hasta el próximo 19 de enero de 2019 en el Espacio Expositivo Antigua Estación. En ella, los asistentes podrán contemplar la evolución del ferrocarril desde su llegada a la ciudad hasta la actualidad.

El primer ámbito de la exposición muestra el Rubí de finales del siglo XIX, la transformación de la antigua villa en ciudad y la época de la represión. En un segundo apartado se incluye la inauguración del ferrocarril y de cómo este episodio trajo el progreso y la modernidad a Rubí.

Un tercer ámbito se centra en la época del esplendor de los años 20 y 30, los tiempos de la guerra y la riada de 1962. Un último apartado recorre la historia de los FGC desde su nacimiento en 1979, el nuevo periodo expansivo de Rubí a finales de los años 80 y, como capítulo final, la inauguración de la nueva estación el 14 de septiembre de 1993.

La exposición está integrada por imágenes antiguas procedentes del Archivo Municipal, el Archivo de Ferrocarriles de la Generalitat (FGC), el Archivo Nacional de Catalunya y el del Centro de Estudios del Transporte, además de incorporar materiales originales cedidos por FGC.

El centenario de la llegada del tren a la ciudad se conmemora con varios actos que se realizarán durante todo el año. Una efeméride que tendrá especial relevancia durante la Fiesta Mayor de la ciudad, que dará inicio el próximo 28 de junio.

La conmemoración cobrará todo el protagonismo con actos que girarán en torno a esta temática y que supondrán la consolidación de la Rambla del Ferrocarril como centro de referencia de las actividades familiares, en la que se incorporará además un espacio de vermut musical para madres y padres.Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1357
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Diumenge 24/06/2018 9:33

Amb el títol ‘Cent anys de tren’, la mostra es podrà veure des d’aquest dijous i fins al proper 19 de gener deL 2019 a l’espai expositiu Antiga Estació. Els assistents hi podran contemplar l’evolució del ferrocarril des de la seva arribada a la ciutat fins a l’actualitat.

El primer àmbit de l’exposició mostra el Rubí de finals del segle XIX, la transformació de l’antiga vila en ciutat i l’època de la repressió. En un segon apartat s’inclou la inauguració del ferrocarril i com aquest episodi va portar el progrés i la modernitat a Rubí.

Un tercer àmbit se centra en l’època de l’esplendor dels anys 20 i 30, els temps de la guerra i la riuada de 1962. Un últim apartat recorre la història dels FGC des del seu naixement el 1979, el nou període expansiu de Rubí a finals dels anys 80 i, com a capítol final, la inauguració de la nova estació el 14 de setembre de 1993.

L’exposició està integrada per imatges antigues procedents de l’Arxiu Municipal, l’Arxiu de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’Arxiu Nacional de Catalunya i el del Centre d’Estudis del Transport, a més d’incorporar materials originals cedits per FGC.

El centenari de l’arribada del tren a la ciutat es commemora amb diversos actes que es realitzaran durant tot l’any. Una efemèride que tindrà especial rellevància durant la festa major de la ciutat, que arrencarà el proper 28 de juny.

La commemoració cobrarà tot el protagonisme amb actes que giraran entorn d’aquesta temàtica i que suposaran la consolidació de la rambla del Ferrocarril com a centre de referència de les activitats familiars, on s’incorporarà a més un espai de vermut musical per a mares i pares.

https://www.elperiodico.cat/ca/rubi/201 ... at-6902321
.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22824
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 16/09/2018 20:49

Algú havia vist anunciat aquest acte en algun lloc? I en diumenge? Jo no havia vist cap difusió. Abans un acte com aquest, s'hauria anunciat a bombo y platillo.. El canvi de president... :nosemfuentesll2
N5
N5
Entrades: 122

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dimarts 18/09/2018 11:48

https://www.rubitv.cat/20180917/15409/r ... a-la-llana
"Al llarg d'aquests cent anys, el tren ha fet circular el progrés, l'activitat econòmica i el coneixement, però també records, emocions i mil i una històries personals", ha manifestat l'alcaldessa, tot destacant el vincle emocional dels rubinencs i rubinenques amb el ferrocarril. Conscient de les demandes de la ciutat, el conseller Calvet ha anunciat que "posarem en servei quinze trens nous per tal que la freqüència de pas a Rubí sigui només de cinc minuts. Això vol dir que les aglomeracions que tenim ara les podrem portar millor". De la seva banda, el president d'FGC, Ricard Font, ha explicat que ja s'està treballant en un Pla de mobilitat del Vallès "que ens ha d'indicar en quin moment tindrem una segona estació de La Llana. Aquest és un repte conjunt que haurem de debatre tota la gent que pot ser beneficiària d'aquesta estació".Respon

Torna a “Història del transport / Historia del transporte”