Notícies línia de La Pobla de Segur

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 911

Re: Notícies línia de La Pobla de Segur

Entrada Autor: bigcoaster » Dilluns 31/08/2020 19:44

Per fi sabem alguna cosa del tercer tren! De totes formes, no sabem res del segon tren, que és l'important per a que existeixi el servei. :?


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 15/09/2020 19:39

El servei de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur es podria reprendre aquesta setmana

El servei de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur es podria reprendre aquesta mateixa setmana. Cal recordar que el trànsit ferroviari va quedar interromput el passat mes de gener, quan el temporal Glòria va malmetre la segona unitat de la línia i, des d'aleshores, el tram entre la Noguera i el Pallars Jussà s'ha de fer amb un servei alternatiu d'autobús -entre Lleida i Balaguer el servei es presta amb l'altra unitat.

L'operadora de la línia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), explica que el comboi va quedar reparat aquest mateix mes de juliol, però que, per motius de seguretat, no es pot posar en marxa fins que l'empresa suïssa que el va fabricar no certifiqui que es troba en bon estat. Des d'FGC remarquen que des del juliol han estat demanant al fabricant que faci la certificació, però l'empresa argumenta que no pot desplaçar als seus tècnics certificadors per les restriccions imposades pel covid-19.

Davant d'aquest fet, finalment FGC ha demanat que el procés de certificació acabi aquesta mateixa setmana, com a molt tard el dia 20, mitjançant un equip alternatiu que sí que es pugui desplaçar a la zona. Així doncs, si l'equip certificador constata que la unitat es troba en bon estat, el servei es podria reprendre de forma immediata.Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1889
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 14/10/2020 9:15

La Generalitat eliminarà els dos passos a nivell al Camí de Grenyana, dins l’obra per fer un baixador ferroviari al polígon El Segre

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, han explicat avui a l’associació de veïns de la partida aquest projecte, que compta amb un pressupost provisional d’1,3 milions d’euros

El govern de la Generalitat està treballant, d’acord amb l’Ajuntament de Lleida, el projecte per a construir un baixador ferroviari de la línia Lleida-La Pobla al polígon industrial El Segre, una obra que també inclourà la supressió dels dos passos a nivell que actualment creuen el Camí de Grenyana. Així ho han explicat aquest matí als representants dels veïns d’aquesta partida el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Toni Postius, i el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, en una trobada que també ha comptat amb la presència dels tècnics responsables del projecte.

“És un projecte ambiciós, no és només un baixador de Ferrocarrils de la Generalitat, sinó que pretenem aprofitar aquesta actuació per eliminar els passos a nivell, perquè la llei ens obliga a fer-ho i perquè són punts on el risc d'un possible accident és superior. A més, el del Molí de Grenyana és dels més importants quant a pas de vehicles pesants per les indústries que hi ha a la zona”, ha destacat Gavín, qui ha quantificat el pressupost provisional per aquesta obra en 1,3 milions d’euros.

L’objectiu de la trobada, ha assenyalat Postius, és “acabar de perfilar el projecte amb la complicitat del veïnat, que és qui coneix la realitat del territori”.

Així mateix, Postius ha explicat: “hem d’aprofitar aquesta sinergia que ens ha de permetre, per un costat, disposar d’un baixador que permeti donar servei als treballadors del Polígon El Segre i, per una altra banda, vincular aquesta infraestructura a l’agroturisme, ja que el fet de disposar d’un baixador al costat de la Mitjana ens obre moltes possibilitats. Hi estem treballant perquè creiem que és una molt bona oportunitat per complementar les funcions d’aquest baixador des d’aquest punt de vista turístic. I finalment, suposa una inversió molt important per a la ciutat de Lleida i vam creure necessari traslladar a la Generalitat que, per a aquest projecte, és rellevant per a nosaltres comptar amb la complicitat dels veïns i veïnes d’aquesta àrea, que és qui coneix la realitat del territori”.

El primer tinent d’alcalde ha agraït al personal de la Generalitat que s’hagi desplaçat a Lleida per explicar aquest projecte, que serà molt important per a la zona, ja que permetrà millorar-hi la seguretat viària i afavorir la mobilitat tant dels treballadors i indústries del polígon com dels veïns de la partida.

La proposta amb la qual treballa el Govern, que encara no és definitiva, preveu situar el baixador al costat de l’antic Molí de Grenyana i mantenir en aquest punt només una passarel·la per a vianants i ciclistes, eliminant definitivament aquest pas a nivell i també un altre situat més al nord. Per a permetre el pas de vehicles entre el Camí de Grenyana i el polígon industrial es construiria un nou enllaç amb l’avinguda Indústria elevat sobre la via, en una zona més segura, prop de la rotonda amb la C-13. Així es vol reduir també el trànsit de vehicles pesants al tram inicial del Camí de Grenyana.

En funció de les aportacions i suggeriments dels veïns podrien haver modificacions. Està previst tenir acabat el projecte constructiu del baixador al primer trimestre de 2021.

Tant Postius com Gavín han destacat també com aquest nou equipament, a banda de promoure el transport públic a Lleida i altres poblacions de la línia, permetrà també connectar directament amb la zona de la Mitjana i amb un carril bici de promoció del cicloturisme previst per aquesta zona, de manera que podrà aprofitar-se per promoure l’agroturisme.

https://www.paeria.es/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=True&IdNoticia=34064&Dia=-1&Mes=-1&Any=2020&IdDepartament=-1&TextCerca=&Consulta=False&PaginaAnterior=/cat/ajuntament/noticies.asp&Pagina=1Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”