Renovació d'estacions d'Adif

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23401
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Renovació d'estacions d'Adif

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 21/04/2009 10:26

http://www.lamalla.cat/infolocal/girona ... ?id=256656

Finalitzen les obres de l'estació de tren de Sant Jordi Desvalls

Adif contracta els serveis d'assistència tècnica per al control de les obres de supressió d'un pas a nivell en Planoles

ANA RODRÍGUEZ | Sant Jordi Desvalls

Adif ha finalitzat les obres de modernització de l'estació de Sant Jordi Desvalls, situada a la línia Barcelona-Portbou. Les actuacions, que han suposat una inversió de 49.500 euros, tenen com a objectiu augmentar la qualitat del servei als usuaris d'aquesta estació del Gironès. A més, ha adjudicat el contracte d'assistència tècnica per al control de les obres de supressió d'un pas a nivell de la línia Barcelona-Puigcerdà, situat en el terme municipal de Planoles, amb un pressupost de 62.600 euros.

Els treballs de modernització de l'estació de Sant Jordi Desvalls s'emmarquen en el Pla Global d'Inversions que Adif està portant a terme per a la millora permanent de les instal·lacions i infraestructures de la xarxa ferroviària d'amplada convencional, amb l'objectiu d'oferir un servei de més qualitat i "amb millors prestacions de seguretat i eficàcia", informen des d'Adif.

En el marc d'aquest pla, a la línia Barcelona-Portbou al seu pas per la província, Adif també ha executat la modernització de les estacions de Flaçà, Caldes de Malavella i Colera, i està portant a terme la millora de l'estació de Riudellots de la Selva.

Els treballs més significatius s'han concentrat a la zona d'andanes, on s'ha construït una marquesina-refugi a l'andana principal i s'ha rehabilitat la que ja hi havia a la segona andana. També s'ha instal·lat una nova il·luminació i mobiliari urbà i s'ha construït una rampa d'accés des de la zona destinada a l'aparcament per adaptar-lo a persones amb dificultats de mobilitat. A l'entorn s'ha realitzat el sanejament i adequació de la vegetació.

Supressió i Millora de Passos a Nivell
Adif també ha adjudicat el contracte d'assistència tècnica per al control de les obres de supressió d'un pas a nivell de la línia Barcelona-Puigcerdà, situat al terme municipal de Planoles, amb un pressupost de 62.600 euros. La supervisió de les obres inclou les actuacions necessàries per assegurar la correcta execució dels treballs, d'acord amb el que s'estableix en el projecte, que forma part del Pla de Supressió i Millora de Passos a Nivell posat en marxa pel Ministeri de Foment el 2005. Segons aquest pla, l'any 2012 s'hauran eliminat 1.931 passos a nivell.

L'administrador d'infraestructures ferroviàries va licitar les obres de construcció d'un pas superior per a vehicles i un pas inferior de vianants per a la supressió d'aquest pas a nivell, ubicat en el punt quilomètric 20/030 del trajecte Ripoll-Puigcerdà d'aquesta línia. L'execució d'aquests treballs, amb un pressupost de 2.173.296 euros, té com a objectiu principal incrementar la seguretat de vehicles, vianants i circulacions ferroviàries, així com garantir la permeabilitat de la infraestructura ferroviària al seu pas per aquesta població del Ripollès.

En què consisteix aquesta supressió?
Per a la supressió del pas a nivell es construirà un vial per a vehicles, la longitud total del qual serà de 205 metres i que, mitjançant una estructura formada per bigues, permetrà salvar la infraestructura ferroviària. Disposarà d'una calçada de 7 metres d'ample, amb dos carrils de 3 metres, i voreres i espais laterals de 0,5 metres als dos costats. Per la seva banda, es construirà un pas inferior de vianants amb una longitud de 10 metres, i una amplada de 2,5. Els treballs també comprenen la reposició d'un camí afectat per les obres en una longitud de 130 metres.

Des de la posada en marxa del Pla de Supressió i Millora de Passos a Nivell, a la línia Barcelona-Puigcerdà, el Ministeri de Foment i Adif han suprimit sis passos i s'ha millorat la protecció de 15 més mitjançant la senyalització lluminosa i acústica.

Publicat 20/04/2009 14:56h


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
594-001-0
N6
N6
Entrades: 296

Entrada Autor: 594-001-0 » Dimarts 21/04/2009 22:45

Pues a ver si se ponen pronto a reformar los andenes de Salou... Una vez con el Trenhotel nos pararon una media hora en Salou por una avería, y bajamos un rato al andén y para subir aún había que hacer más esfuerzo que para subir a los Civia en Passeig de Gracia cuando no habían recrecido los andenes, que el suelo del tren me llegaba casi más arriba de la cintura... Y eso que era un Talgo :copvictorcasta
N10
N10
Entrades: 4239
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimarts 21/04/2009 23:19

594-001-0 ha escrit:Pues a ver si se ponen pronto a reformar los andenes de Salou... Una vez con el Trenhotel nos pararon una media hora en Salou por una avería, y bajamos un rato al andén y para subir aún había que hacer más esfuerzo que para subir a los Civia en Passeig de Gracia cuando no habían recrecido los andenes, que el suelo del tren me llegaba casi más arriba de la cintura... Y eso que era un Talgo :cop
Uf no creo, si en dos años (se supone) se tiene que abrir la variante, no invertirán nada en adecentar la actual estación.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 19/01/2015 22:42

Adif licita obras de mejora de la accesibilidad en la estación de Figueres (Girona)

• Los trabajos contemplan la instalación de ascensores en los andenes para permitir el tránsito de personas con discapacidad • También se elevará la altura de los andenes en una longitud útil de 200 m con el objetivo de facilitar un acceso más seguro y cómodo a los trenes

19/01/2015.
Adif ha licitado, por importe de 1.233.687,3 euros (IVA incluido), obras de mejora en la estación de Figueres, que tienen por objeto incrementar la accesibilidad de las instalaciones para los clientes del ferrocarril de la capital de la comarca gerundense del Alt Empordà.

Los trabajos consistirán en la instalación de ascensores en los andenes 1 y 2 con el objetivo de permitir el tránsito de personas con discapacidad. Por otro lado, se ejecutarán dos nuevas escaleras fijas de acceso al paso inferior existente. De forma paralela, se llevará a cabo el recrecido de ambos andenes a una altura de 68 cm en una longitud útil de 200 m, lo que facilitará un acceso más seguro y cómodo a los trenes. También se acondicionará la cota del edificio existente a la nueva altura del andén 1. Asimismo, se colocará en el borde de los andenes una banda amarilla y una franja de seguridad y pavimento podotáctil para personas con discapacidad visual. Esta actuación se completará con la ejecución de una nueva acometida del saneamiento exterior de las instalaciones con el fin de evitar filtraciones y posibles inundaciones en el paso inferior en episodios de fuertes lluvias.

Las operaciones se compatibilizarán con el normal funcionamiento de la estación y minimizando las molestias a los usuarios.

Financiación europea

Esta actuación podrá ser cofinanciada por las Ayudas RTE-T a través del mecanismo financiero CEF “Conectar Europa”.

FONT: Nota de premsa d'ADIF


Salvem l'Estació de França!

437.001
N10
N10
Entrades: 4896
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 20/01/2015 2:57

FONT: Adif
Por un importe de 725.000 euros

Adif adjudica obras de mejora en la estación de Flaçà (Girona)

• Los trabajos contemplan el recrecido y prolongación de los andenes hasta los 200 m útiles, lo que facilitará un acceso más seguro y cómodo a los trenes
• Además, se construirán marquesinas en los andenes y en el acceso al edificio de viajeros, y se instalará nueva iluminación


14/01/2015. Adif ha adjudicado, por importe de 724.990 euros (IVA no incluido), obras de mejora en la estación de Flaçà, que tienen por objeto incrementar la accesibilidad de las instalaciones y el confort de los clientes del ferrocarril de este municipio de la comarca del Gironès.

Los trabajos consistirán principalmente en el recrecido y prolongación de los andenes hasta los 200 m útiles, lo que facilitará un acceso más seguro y cómodo a los trenes. También se acondicionarán los accesos a las escaleras, ascensores y al edificio de viajeros desde los andenes para adecuarlos a las nuevas cotas. Asimismo, se colocará en el borde de los andenes una banda amarilla y una franja de seguridad y pavimento podotáctil para personas con discapacidad visual. De forma paralela, se construirán nuevas marquesinas en ambos andenes, de 50 m de longitud, y en el acceso desde el exterior al edificio de viajeros, con una longitud de 11 m.

Las operaciones, que se compatibilizarán con el normal funcionamiento de la estación y minimizando las molestias a los usuarios, se completarán con la instalación de 14 puntos de luz, lo que permitirá aumentar la intensidad lumínica de las instalaciones.

Las obras han sido adjudicadas a la empresa Ecisa Compañía General de Construcciones.Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
Entrades: 2552
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dimecres 03/08/2016 11:36

Diari de Girona, 3 d'agost de 2016 ha escrit: Els ascensors de l'estació de Caldes encara no funcionen
Els aparells segueixen precintats dos mesos després que Adif acabés de construir un pas subterrani
[...]


Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.

trenesrenfe123
N6
N6
Entrades: 183

Entrada Autor: trenesrenfe123 » Dimecres 03/08/2016 22:10

victorcasta ha escrit:
594-001-0 ha escrit:Pues a ver si se ponen pronto a reformar los andenes de Salou... Una vez con el Trenhotel nos pararon una media hora en Salou por una avería, y bajamos un rato al andén y para subir aún había que hacer más esfuerzo que para subir a los Civia en Passeig de Gracia cuando no habían recrecido los andenes, que el suelo del tren me llegaba casi más arriba de la cintura... Y eso que era un Talgo :cop
Uf no creo, si en dos años (se supone) se tiene que abrir la variante, no invertirán nada en adecentar la actual estación.
Pues si dos años después se tenía que haber abierto la variante, merecía la pena recrecer los andenes. Igual ahora estarían haciendo un segundo recrecido por haberse estropeado el primero de tanto tiempo que ha pasado :riure :)437.001
N10
N10
Entrades: 4896
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 09/08/2016 0:55

Anunciada la reforma de l'estació de Tarragona.
En teoria hauria d'haver iniciat obres el dia 1 d'agost. Encara no han començat...

Estacions amb reforma en curs:

-Caldes de Malavella (quasi finalitzada).
-Figueres (quasi finalitzada).

Estacions reformades recentment:

-Flaçà.
-Reus.
-Torredembarra.
-Tortosa.
-Vila-seca.Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
Entrades: 2552
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dijous 11/08/2016 9:41

Diari de Girona, 11 d'agost de 2016 ha escrit: Adif dóna per acabades les obres a l'estació de tren de Caldes
[...]
Estació de Caldes de Malavella.

Salut !!


Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.

Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
Entrades: 2552
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Divendres 12/08/2016 12:46

Diari de Girona, 12 d'agost de 2016 ha escrit: Adif posa en funcionament els dos ascensors de l'estació de tren de Caldes
Les noves instal·lacions ja estan finalitzades
[...]


Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.

Avatar de l’usuari
bitxofo
N7
N7
Entrades: 381
Ubicació: BCN
Contacta:

Entrada Autor: bitxofo » Dimarts 23/08/2016 22:26

Atenció:

A l'estació d'ADIF d' AEROPORT han tapat la topera i uns 10-15 metres de via.
:o :o
No sé què estan fent, sembla que ampliar el vestíbul per a que hi hagi més espai...
:nose
Algú en sap res?
:blah :blah


Visca el metro!!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23401
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 23/08/2016 22:41

bitxofo ha escrit:Algú en sap res?
Sí.

Tornem a recordar que, a més de fer servir el cercador, publiqueu els missatges al fil adient (en aquest cas, hi havia vàries opcions) i al subfòrum que pertoca.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
bitxofo
N7
N7
Entrades: 381
Ubicació: BCN
Contacta:

Entrada Autor: bitxofo » Dimecres 24/08/2016 1:24

^^A l'enllaç que m'has posat no surt res del que dic al meu "post"!
:roll:

Jo em refereixo a la nova obra començada aquest dilluns a l'actual via i topera de l'estació AEROPORT.
;)

Dimarts vaig fer-ne fotos. Ara les fico al meu Facebook!
:D


Visca el metro!!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23401
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 24/08/2016 15:51

Si us plau, tracteu el tema de l'estació de l'aeroport de Barcelona al fil corresponent, ja que aquest d'aquí està pensat només per a estacions fora del nucli de Barcelona.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 4896
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dilluns 29/08/2016 1:32

Han començat PER FI les obres de reforma de l'estació de Tarragona.437.001
N10
N10
Entrades: 4896
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 08/09/2016 13:46

Adif (16/08/2016)
Actuaciones de mejora de la red convencional

Adif licita obras para aumentar la accesibilidad en la estación de Sant Jordi Desvalls (Girona)

• Los principales trabajos consistirán en el recrecido de los andenes y otras actuaciones para garantizar el tránsito de personas con dificultades de movilidad, así como en la instalación de nuevo alumbrado y marquesinas

• El importe de licitación supera los 400.000 euros (IVA incluido)


16/08/2016. Adif ha licitado el contrato para la realización de obras de mejora de la accesibilidad e instalaciones en la estación de Sant Jordi Desvalls (Girona), situada en la línea de ancho convencional Barcelona-Portbou. Esta actuación cuenta con un presupuesto de 404.639 euros (IVA incluido) y un plazo de ejecución aproximado de seis meses.

El objetivo de este proyecto es aumentar los estándares de accesibilidad, confort y seguridad para los clientes del ferrocarril de este municipio de la comarca del Gironès.

Los principales trabajos previstos consisten en la elevación del nivel de los dos andenes existentes hasta una altura de 68 cm sobre el carril y en una longitud de 200 metros, lo que permitirá un acceso más cómodo y seguro a los diferentes trenes que tienen parada en esta estación. Además, se instalará nuevo pavimento, dotado de material antideslizante y bandas de aproximación para la identificación de la zona de seguridad a las personas con discapacidad visual.

Asimismo, se realizará el traslado y adaptación del paso entre andenes y se construirán rampas dotadas de barandillas para facilitar el tránsito de personas con dificultades de movilidad.

Por otra parte, se instalará un nuevo sistema de iluminación mediante luminarias tipo LED, se colocará una nueva marquesina de hormigón en el andén secundario que sustituirá a la existente, se restaurará y pintará la marquesina del andén principal, se construirán nuevas canalizaciones y se adecuarán los entornos y accesos.

Financiación europea

Estas actuaciones podrán estar cofinanciadas por el Mecanismo “Conectar Europa” (CEF).

“Una manera de hacer Europa”
PER FIIIII!!! ))) )))Hopobcn
N2
N2
Entrades: 16

Entrada Autor: Hopobcn » Dijous 08/09/2016 17:17

437.001 ha escrit:Anunciada la reforma de l'estació de Tarragona.
En teoria hauria d'haver iniciat obres el dia 1 d'agost. Encara no han començat...

Estacions amb reforma en curs:

-Caldes de Malavella (quasi finalitzada).
-Figueres (quasi finalitzada).

Estacions reformades recentment:

-Flaçà.
-Reus.
-Torredembarra.
-Tortosa.
-Vila-seca.
Segons tinc entès la de Torredembarra està a 'mitges'. En el sentit de que encara no han complert la promesa d'aixecar la nova estació.
Segons això (2014)http://www.elpuntavui.cat/territori/art ... barra.html eren 944.000 € per la reforma de l'edifici i les andanes (fet) i 1.1M€ per la nova estació (no queda clar si am 1.1M€ els hi dona per aixecar un nou edifici o només es el projecte...)437.001
N10
N10
Entrades: 4896
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 08/09/2016 22:21

Hopobcn ha escrit:Segons tinc entès la de Torredembarra està a 'mitges'. En el sentit de que encara no han complert la promesa d'aixecar la nova estació.
Segons això (2014)http://www.elpuntavui.cat/territori/art ... barra.html eren 944.000 € per la reforma de l'edifici i les andanes (fet) i 1.1M€ per la nova estació (no queda clar si am 1.1M€ els hi dona per aixecar un nou edifici o només es el projecte...)
L'estació està "a mitges", com bé dius, però amb la darrera reforma, ja no representa cap problema de circulació de trens ni d'accessibilitat.
De moment l'edifici de viatgers original segueix dempeus... i havent fet la resta de la reforma, realment no corre massa pressa que facin la resta, l'estació ja està en un estat potable, i n'hi ha d'altres que ho necessiten més.

Per altra banda, la reforma de l'estació de Caldes de Malavella està pràcticament finalitzada, la de Figueres també.Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”