Noms d'estacions patrocinades

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Noms d'estacions patrocinades

Entrada Autor: metring » Dimecres 14/03/2012 18:03

A partir de la notícia de http://es.finance.yahoo.com/blogs/finya ... 27354.html ,
La estación de Metro de Sol, la primera patrocinada en España

Por César Finca | Yahoo! Finanzas – mar, 13 mar 2012 14:25 CET

Estamos cada vez más acostumbrados a ver publicidad en cualquier rincón de la vía pública cuando salimos a la calle; de hecho, resulta difícil encontrarse con espacios libres, ya ni siquiera las estaciones de Metro. Así ocurre en el suburbano de Madrid, que ha visto cómo la parada de Sol se ha convertido en la primera española en llevar publicidad.

La 'culpa' la tiene Samsung , quien ha aprovechado su nuevo modelo de smartphone, el Galaxy Note, para cambiarle el nombre a la estación de Sol, que ahora se llama Estación Sol Galaxy Note! De momento, se desconocen las cifras que ha recibido la empresa, aunque ha confirmado que la campaña no se extenderá por megafonía; es decir, Sol seguirá siendo Sol en los avisos de "próxima parada" y todos aquellos relacionados con la información de servicio.

La novedad ha pillado por sorpresa a los madrileños, desacostumbrados a estas acciones de marketing, mientras que en Internet, sobre todo en Twitter, la viralidad ha sido mayúscula. De hecho, el hashtag #estacionespatrocinadas se convertía en el término más comentado desde primera hora de la mañana, con comentarios de todo tipo, en general jocosos. ¿Se limitará en el futuro Metro de Madrid a una sola estación, o acabará toda la red patrocinada? No lo sabemos, pero la crisis aprieta...


i del fil http://transport.cat/viewtopic.php?f=2& ... cor#p46396 , on se'n parlava, quines estacions canviaríeu de nom per la de patrocinadors?Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23384
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 14/03/2012 18:36

Santa Coloma per Radio Tele Taxi.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

lithops
N6
N6
Entrades: 189
Ubicació: Sant Feliu de Codines

Entrada Autor: lithops » Dimecres 14/03/2012 19:29

Glòries per Scalextric.Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 14/03/2012 21:38

Em sembla fatal, publicitat, d'acord, tenen totes les parets de les estacions, el terra, tot, com va fer Amena amb Plaça Espanya ara ja fa anys, però patrocinar el nom... no es tracta d'un equip de bàsquet!

Bé, aquí podia ser "Europa|Fira Monopoly", segons quines estacions, pels seus llargs transbordaments, com ara Diagonal-Provença o Sants, podrien ser patrocinades per Nike, Adidas o ASICS, i les estacions de l'L9, per OTIS.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Miquel
Administrador
Entrades: 4139
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 18/03/2012 16:24

:riure
La noticia ha arribat a Can TMB, i evidentment, els ha agradat la idea (algú s'ho esperava? :roll: )

Del 324.cat
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es mostra a favor del patrocini de parades de metro com a fórmula per augmentar els ingressos. Aquesta opció ja s'aplica a Madrid i a altres ciutats del món. TMB reconeix que ja hi ha hagut almenys una empresa que s'ha mostrat interessada a patrocinar alguna estació de la xarxa de transport. De moment, no ha fructificat.

En un futur podria ser ben habitual veure com una marca de formatges decideix patrocinar l'estació Rocafort de la línia 1 o com algú aprofita la rimbombància d'un nom com Monumental a la L2 o l'aire seductor dels Encants de la mateixa línia.

Opcions de patrocinis n'hi ha força i TMB no pensa posar-hi obstacles. L'entitat que gestiona el metro i l'autobús urbà de Barcelona veu de bon ull el camí que ha iniciat Madrid amb l'estació Sol Galaxy Note!, patrocinada per un model de mòbil intel·ligent durant un mes.

Segons l'agència Europa Press, que cita fonts de TMB, l'entitat ha rebut ja almenys una proposta d'una empresa que gestiona publicitat. De moment, no ha cristal·litzat en cap patrocini concret.

TMB no hi veu inconvenient i la normativa actual no posa traves a l'opció d'un patrocini acotat en el temps. Actualment el metro ja inclou molta publicitat, però sempre en format de cartells.

Si arriba una proposta interessant, Transports Metropolitans podria decidir acceptar-la i ingressar un diners que serien molt benvinguts en temps de crisi. TMB necessita reduir 56 milions d'euros de despeses en costos d'explotació i laborals.
L'enllaç: http://www.324.cat/noticia/1650952/cata ... es-parades


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23384
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 18/03/2012 16:32

Abans de prostituir estrafolàriament estacions senceres, des de fa anys que no entenc per què TMB s'entesta en deixar despullades les àmplies parets d'estacions com Pg. de Gràcia L2 o les diferents de l'L3 que tenen paret entre les vies. Sembla que només es plantegin publicitat altament invasiva.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
canalcole
N9
N9
Entrades: 2074
Facebook: XavierMartinezVidal
Ubicació: PENEDÈS
Contacta:

Entrada Autor: canalcole » Diumenge 18/03/2012 17:12

Home, la abans anomenada estació de Sant Martí de l'Erm del TRAM, es va canviar a Hospital Sant Joan Despí | TV3... Publi gratuita? :PMiquel
Administrador
Entrades: 4139
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 18/03/2012 17:13

canalcole ha escrit:Home, la abans anomenada estació de Sant Martí de l'Erm del TRAM, es va canviar a Hospital Sant Joan Despí | TV3... Publi gratuita? :P
No, aquesta indica un lloc, igual que Hospital de Bellvitge, Hospital de Sant Pau, etc.


El metro de Barcelona amb motoristes!

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4235
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimecres 21/03/2012 15:09

Aviat es veurà la Estació Diagonal Galaxy Note...Avatar de l’usuari
metro3001
N5
N5
Entrades: 128

Entrada Autor: metro3001 » Dimecres 21/03/2012 16:05

Ja mateix a les seves pantalles:
Catalunya-Voll Damm
Pg de Gràcia-Moritz
Pep Ventura-Bacardí breezer
Liceu-Renault Space
o en el pitjor dels cassos:
Rambla Just Oliveres- Big Mac
Sagrera-Whopper..
etc...
salutacionsAvatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3475
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimarts 23/04/2013 14:18

La línea 2 de Metro y Sol se llamarán Vodafone durante tres años

Imatge

La estación de Metro de Sol y la línea 2 del suburbano llevarán el nombre de Vodafone durante tres años, un acuerdo publicitario que permitirá aumentar los ingresos en esta partida un 10 por ciento anual, lo que se traduce en un millón de euros por año, partiendo del dato de los 10,3 millones de euros de beneficios que obtuvo Metro en ingresos publicitarios el año pasado.

El presidente del Gobierno regional, Ignacio González, ha ratificado este martes junto con el presidente de Vodafone, Francisco Román, la firma del acuerdo entre Metro de Madrid y la operadora de telefonía móvil, que introducen esta técnica del 'naming' ya utilizada de forma piloto hace casi un año con la marca Samsung, que también aprovechó el nombre de la estación de Sol para publicitar un nuevo modelo.

En concreto, según ha explicado el director general de Planificación Estratégica y Desarrollo Comercial de Metro de Madrid, Tobias Zisik, desde el próximo 1 de junio la emblemática estación de Sol pasará a denominarse 'Estación Vodafone Sol' hasta el año 2016 mientras que no será hasta el próximo 1 de septiembre cuando la marca se haga con toda la línea 2, que se llamará también durante tres años 'Línea 2 Vodafone'.

El cambio en la denominación de la línea 2 incluye la integración de los logos de Vodafone en varios de los elementos de las estaciones: en los accesos, en los directorios de los vestíbulos y pasillos de todas las estaciones, en los directorios de los andenes, en los teleindicadores, en los trenes de la línea, así como en los vestíbulos, andenes, pasillos y trenes del resto de estaciones de la red donde se mencione la correspondencia con la línea.

Asimismo, el nuevo nombre de la línea se indicará en el plano oficial de la red de Metro, así como en la web y en la aplicación móvil desarrollada por el suburbano. En el caso de Sol, el nuevo nombre de la estación estará visible en accesos, vestíbulos, pasillos y en toda aquella señalética de la red en la que aparezca...

... El objetivo de usar esta táctica, ya empleada, por ejemplo en estadios de fútbol, es "mejorar la experiencia de viaje a los usuarios acercando las nuevas tecnologías sin interferir en el uso habitual del medio público", ha asegurado Zisik, quien ha explicado que, además, esta acción comercial no interferirá en ningún momento en la información de servicio que se da a los usuarios. "Se ha intentado mantener la máxima claridad para los usuarios", ha destacado.

MEJORAR LA COBERTURA

En este acuerdo, se incluye, por otro lado, la posibilidad de que Vodafone realice actividades comerciales en las instalaciones de la línea 2, pero su presidente, Francisco Román, no ha adelantado qué tipo de acciones se van a llevar a cabo por razones de competencia comercial, ha explicado.

Román ha indicado que aunque el acuerdo es de utilización de soporte publicitario, también la compañía de telecomunicaciones va a "reforzar" la cobertura en esta línea en "las próximas semanas". "Estamos trabajando en ello, para aumentar el grado de cobertura y eso se irá notando en varias semanas o pocos meses", ha añadido...

ESFUERZOS PARA NO SUBIR LAS TARIFAS

Por su parte, el presidente de la Comunidad de Madrid, Ignacio González, ha destacado la importancia de llegar a este tipo de acuerdos para aumentar los ingresos en publicidad de Metro que, a diferencia de otros, se han mantenido durante el año pasado pese a la crisis, y ha hecho un llamamiento al resto de empresas a que se animen a elegir algún otro "color" del suburbano para publicitarse. "Tenemos once líneas más y muchas estaciones", ha recordado.

"Queremos que Metro, que está en un proceso de racionalización de gasto dada la situación económica que tenemos, pueda incrementar sus ingresos sin necesidad de tener que repercutir todos los aumentos sobre la tarifa", ha indicado González, que, no obstante, no ha descartado que no se vayan a producir nuevos incrementos en el precio del billete --al menos la subida del IPC--, puesto que todo depende de cómo se vayan desarrollando los acontecimientos...


FuenteAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23384
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 23/04/2013 14:25

Qui es mogui amb plànols més antics (sobretot els turistes) es confondrà clamorosament. A nivell tècnic i perceptiu, és un canvi de nom de l'estació.

Si tant volen racionalitzar, que patrocinin els noms dels ministeris. Sense sortir del tema transportil, proposo per a Fomento "Ministerio de ACS".


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 23/04/2013 14:27

Quin horror!!! I més quan penso en la que em van muntar aquests de Vodafone, intentant colar-me uns mòbils que no havia demanat, i una factura d'una línia, quan jo ni tenia contracte amb ells! El que haurien de fer és retirar-los la llicència a Espanya!!!gatvell
N8
N8
Entrades: 1151
Facebook: https://www.facebook.com/CalafontNatural
Contacta:

Entrada Autor: gatvell » Dimarts 23/04/2013 16:02

Tot i que el patrocini pugui estar molt bé, no s'hauria de canviar el nom d'una estació, línia de tren....per motius purament comercials i menys per un temps efimer.
Més que "atacar" a vodafone, caldria anar contra qui ha permés això.


Fabrico artesanalment, productes ecològics de neteja de la llar i d'higiene corporal.
https://calafont.cat/botiga

Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dimarts 23/04/2013 16:15

gatvell ha escrit:Tot i que el patrocini pugui estar molt bé, no s'hauria de canviar el nom d'una estació, línia de tren....per motius purament comercials i menys per un temps efimer.
Més que "atacar" a vodafone, caldria anar contra qui ha permés això.
Jo crec que, una xarxa de metro no s'hauria de canviar el nom d'una parada per motius purament comercials, per molt que paguin. En primer lloc, als turistes i gent que no conegui el nom ''original'' de la parada li pot confondre massa. En segon lloc el canvi dels termòmetres, plànols, etc ... per posar ''vodafone'' davant d'una parada. Crec que es massa excessiu tot això i espero que a TMB no se li passi pel cap fer-ho aqui.


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
alf_
N9
N9
Entrades: 1651

Entrada Autor: alf_ » Dimarts 23/04/2013 22:09

raulitinbcn ha escrit:
gatvell ha escrit:Tot i que el patrocini pugui estar molt bé, no s'hauria de canviar el nom d'una estació, línia de tren....per motius purament comercials i menys per un temps efimer.
Més que "atacar" a vodafone, caldria anar contra qui ha permés això.
Jo crec que, una xarxa de metro no s'hauria de canviar el nom d'una parada per motius purament comercials, per molt que paguin. En primer lloc, als turistes i gent que no conegui el nom ''original'' de la parada li pot confondre massa. En segon lloc el canvi dels termòmetres, plànols, etc ... per posar ''vodafone'' davant d'una parada. Crec que es massa excessiu tot això i espero que a TMB no se li passi pel cap fer-ho aqui.
La pregunta es hasta donde permitimos implantar publicidad en el transporte público con tal de sacar unas pelas. Habrá quien dice que no hay que poner publicidad en ningun tipo de transporte público, también es una opinión. En EE.UU. hay muchos casos de situaciones así, líneas enteras que tienen el nombre de alguna empresa. Y de hecho, las pantallas que se han ido instalando en el Metro y en algunos buses corresponden (espero) a finalidades publicitarias, la información sobre el servicio sólamente es un adjunto.
Pienso que el transporte público, al considerarlo un bien público "de todos", no puede incorporar en su ser la publicidad de alguna empresa. Porque una cosa son escaparates, claramente diferenciados como ajenos en contenido a la empresa, y otra cosa es que la empresa se relacione directamente con una empresa, y ésto es lo que no debería ocurrir.Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5206
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Divendres 03/05/2013 15:06

Ciutadans de Catalunya... ja és aquí:
(què serà DLE?) :D

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... us-2380987

FINANCIACIÓN DLE TRANSPORTE PÚBLICO
TMB adjudica a una empresa la esponsorización del metro y del bus
La capital catalana sigue el modelo abierto por Madrid

Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB) ha adjudicado la comercialización de sus activos para vincularlos a marcas comerciales, lo que abre la puerta, siguiendo la estela de Madrid, a que se patrocinen estaciones o líneas de metro, líneas de autobús o espacios singulares a la red de metro, una opción que ya avanzó este diario el pasado 24 de abril, cuando Madrid presentó el acuerdo gracias al cual la parada del suburbano de Sol y la línea 2 pasan a denominarse Sol Vodafone.

zoom Pasajeros en una parada de autobús de la plaza de Catalunya, de Barcelona, en un día de huelga del servicio, el pasado octubre.

Pasajeros en una parada de autobús de la plaza de Catalunya, de Barcelona, en un día de huelga del servicio, el pasado octubre. ELISENDA PONS

La empresa adjudicataria ha sido la firma International Management Group Inc. (IMG), como resultado de un concurso público por procedimiento negociado que se ha desarrollado desde el octubre pasado y en que participaban seis empresas o grupos de empresas.

Con esta operación, TMB espera obtener unos ingresos extra en un momento en el que la financiación pública está en la cuerda floja.

La adjudicación, que está pendiente de la firma del contrato, es por un periodo de 30 meses prorrogables 30 meses más si hay acuerdo entre las dos partes. Los primeros dos meses, IMG los destinará a la evaluación y valoración de los activos de TMB susceptibles de ser patrocinados, así como a elaborar el plan de marketing y comunicación y el plan de comercialización del proyecto que tendrá que implementar a lo largo del periodo mencionado. IMG obtendrá una comisión del 17% de los ingresos que se obtenganm.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5206
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Divendres 13/09/2013 12:19

http://www.lavanguardia.com/encatala/20 ... metro.html

Barcelona posa a la venda els noms de les seves estacions de Metro
S'opta per un model mixt, com Madrid, que implica mantenir el títol original i afegir al cantó el de l'empresa que vol publicitar-se

La Vanguardia en català | 13/09/2013 - 11:42h

Barcelona (ACN).- L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest divendres el seu nou pla de patrocini corporatiu per a la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a un centenar de directius empresarials. Per primer cop també es posa a la venda el nom de les estacions del Metro. És a dir, qualsevol empresa disposada a pagar el preu acordat podrà unir el seu nom al de 'Passeig de Gràcia' o 'Liceu'. S'opta per un model mixt -el mateix que Madrid- que implica mantenir el nom original de cada estació i afegir al cantó el nom de l'empresa que pagui per publicitar-se. La xifra d'estacions disponibles és "limitada" tot i que no s'ha aclarit quin seria perquè aquest anirà en funció de la demanda.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

epuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Divendres 13/09/2013 12:54

Simplement... vergonyós. De totes les formes de publicitat que hi ha aquesta és la més intrusiva i la que provoca més confusions. Ja posats que canviïn el nom dels carrers, per exemple Carrer de la Marina-Telefónica o Passeig de Gràcia-Marina d'Or. Els noms de llocs haurien d'ésser intocables.Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6914
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 13/09/2013 13:19

epuig29 ha escrit:Ja posats que canviïn el nom dels carrers, per exemple Carrer de la Marina-Telefónica o Passeig de Gràcia-Marina d'Or.
Nooo, no donis idees!!!!! Acabarem anant tots pel carrer amb un logotip d'una empresa a l'esquena, sota pena de multa de la guàrdia urbana.

Com ja s'ha dit: això del canvi de noms és absolutament vergonyós ja que suposa posar l'interès econòmic privat per davant del bon funcionament d'un servei públic, cosa absolutament inacceptable. Si es tira endavant, serà qüestió d'acostar-se a les estacions afectades amb un pot de pintura i procedir a restaurar les coses tal com han de ser.Respon

Torna a “Ferrocarril en general”