Comença la tria del competidor de Renfe viatgers

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
Respon
Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Re: Comença la tria del competidor de Renfe viatgers

Entrada Autor: trensmat » Diumenge 28/02/2016 18:33

Una companyia de ferrocarrils italiana vol fer la competència a Renfe

"Si liberalitzeu el servei, vindran altres operadors", apunten des de Ferrovie dello Stato sobre Rodalies

Ferrovie dello Stato Italiane vol fer la competència a Renfe a l'AVE entre Barcelona i Madrid i també estudiarà operar Rodalies de Catalunya quan es liberalitzi el sector ferroviari. "Si obriu, vindran altres operadors", ha assegurat el responsable d'Afers Internacionals de la ferroviària italiana, Alberto Mazzola, a l'ACN. "La competència pot ser bona per a tothom", els "viatgers són els que més se'n beneficiaran", perquè "el servei" i els "preus poden millorar", defensa Mazzola. Barcelona-Madrid "és una línia interessant perquè hi hagi dos competidors", admet. I apunta a una millora de les freqüències: "Ara hi ha un AVE cada hora, mentre que nosaltres entre Milà i Roma en tenim un cada deu minuts".

Ferrovie dello Stato Italiane preveu entrar en el mercat ferroviari espanyol quan es liberalitzi. "Absolutament, som el principal operador a Itàlia però també el segon o tercer a Alemanya, on donem feina a 4.000 persones en transport regional i a 300 en mercaderies" i "estem mirant altres països", explica Mazzola. De fet, el gegant ferroviari italià ja està comprant trens d'alta velocitat "que puguin viatjar per vuit països, inclosa Espanya", a una velocitat de 360 km/h. "Des de fa tres anys estem seguint les decisions del govern espanyol" i "si liberalitzen el sector, està previst que els nostres trens puguin viatjar també a Espanya, França, Bèlgica, Holanda i la resta dels vuits països europeus on hi ha alta velocitat", assegura.

Actualment, Ferrovie dello Stato Italiane està treballant activament per fer la competència als operadors francesos per a la connexió entre París i Brussel·les, però no es quedarà aquí. “Madrid-Barcelona és una connexió interessant, són dues grans ciutats, més grans que Brussel·les”, remarca Mazzola, que creu que si es liberalitza aquesta connexió “hi haurà diverses empreses” interessades.

Mazzola recorda que a Itàlia "des de fa uns anys hi ha un competidor fent el mateix servei en alta velocitat" i això "ha estat positiu" també per a Ferrovie dello Stato Italiane. "Hem reaccionat, millorant el servei i reduint el cost", per exemple "amb preus més baixos, sobretot si es reserva la setmana abans", explica. "Amb competència vam haver de millorar el servei i l'empresa és avui totalment millor del que era fa sis anys", assenyala. Obrir el mercat ferroviari a Espanya, "seria bo per Renfe", defensa.

També el servei de Rodalies de Catalunya pot interessar Ferrovie dello Stato. "Si es liberalitzés ho estudiaríem i crec que no seríem els únics, que tots els operadors ho estudiarien, i també altres empreses espanyoles, com per exemple els Ferrocarrils de la Generalitat", preveu Mazzola. El responsable d'Afers Internacionals de la ferroviària italiana recorda que a la Gran Bretanya "hi ha almenys deu operadors diferents" i "també a Alemanya" hi ha competència.

Preguntat sobre els problemes a Rodalies de Barcelona, Mazzola diu que no vol “criticar la situació espanyola” ni parlar “de la cooperació entre Adif i Renfe”. “Però hi ha solucions diferents arreu del món”, afirma, remarcant l’eficiència dels serveis ferroviaris al Japó, on hi ha una “coordinació estricta” entre les empreses responsables de la via i les del tren que fa que “si tens un retard sigui de 15 segons”. “A Europa tenim una bona situació a Suècia i Suïssa, però és clar, tots intentem fer-ho el millor possible”, indica.

Liberalització europea

La Comissió Europea pretén que el mercat ferroviari europeu estigui totalment liberalitzat el 2019, però es troba reticències entre alguns estats membres. Espanya és un dels més partidaris a obrir el mercat, i tot i que ja ha impulsat legislació per fer-ho, encara no ho ha formalitzat. Mazzola veu difícil que es compleixi la data del 2019 i preveu “una mica de retard en el debat polític” a nivell europeu. Tot i això, assenyala que liberalitzar el mercat ferroviari ajudarà el sector. “Si mires el que va passar amb l’aviació, hi ha grans empreses que existien abans, i d’altres de noves, com Ryanair o Easyjet. Els viatgers són els que més se’n beneficiaran”, remarca.

http://www.naciodigital.cat/noticia/104 ... ncia/renfe


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dilluns 29/02/2016 14:28

El servei que presta FS Trenitalia no és massa bo que diguem... només cal veure la deixadesa dels seus trens i els retards constants (en alguns casos arriben fins a 1h) en els seus serveis de rodalia, però sobretot en els de regionals. Ara estan portant a terme un procés de renovació pel que fa a material mòbil (trens Swing, Jazz...) però és evident que a la operadora italiana encara li queden coses a millorar, i no són poques precisament.

Conec el cas de Netinera, la filial del grup FS a Alemanya, i allà el servei que presta és decent. Però no té res a veure gestionar una xarxa tan important com RdC amb les línies regionals que opera a Alemanya, que són molt més petites. Jo els aconselleria que abans de entrar en aventures estrangeres, que es preocupin de millorar els seus serveis de rodalies i regionals a Itàlia, que bastant fets caldo estan.



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 01/03/2016 9:56

Treinta y cinco empresas ferroviarias con licencia y certificado de seguridad para operar en la red española

A ellas se unen otras dos con licencia de otro estado europeo y certificado de seguridad en España

Son ya 35 las empresas ferroviarias que cuentan con licencia para el acceso a la Red Ferroviaria de Interés General, RFIG, emitido por la Agencia Estatal de Seguridad Ferroviaria.

Las empresas Alsa Tren, Ariva Spain Rail, Avanza Tren, Empresa Ruiz, Empresa De Blas, Iberrail Spanish Railroad, Moventis Rail, Renfe Viajeros, Socibus y Vectalia cuentan con la licencia para viajeros. De ellas, disponen del certificado de seguridad de la Agencia, Alsa Tren, Avanza Tren, Renfe Viajeros y Veloi Rail.

Arcelor Mittal, Arramele Siglo XXI, Asturmasa Rail, Eusko Trenbideak-Ferrocarriles Vascos, Guinovart Rail, Logibérica Rail, Logitren Feroviaria, Mombus Rail, Nogartrain, Renfe Mercancías Tracción Rail, Transfesa Rail y Tramsportes Mixtos Especiales, (Tramesa) disponen de licencia para mercancías. De ellas, Acciona, Arramele Siglo XXI, Guinovart Rail, Logitren Ferroviaria, Renfe Mercancías, Tracción Rail, y Transfesa Rail, disponen del certificado de seguridad.

Viajeros y mercancías

De licencia para viajeros y mercancías disponen Acciona Rail, Alsa Ferrocarril, CAF, Comsa Rail Transport, Continental Rail, Ecorail, Ferrovial Railway, Interbus, La Sepulvedana, Renfe Operadora y Transitia Rail. De ellas, disponen de certificado de seguridad para ambos tipos de transporte Alsa Ferrocarril, Continental Rail, Ecorail, Ferrovial Railway, Interbus y Renfe Operadora. Acciona Rail y Comsa Rail Trasnsport cuentan con certificado de seguridad para mercancías.

A ellas se unen dos empresas con licencia emitida en otro Estado europeo y certificado de seguridad en España, SNCF para viajeros y Takargo para mercancías, y dos empresas con habilitación específica para optar a adjudicación de capacidad, Conte Rail y Tramesa.

http://www.vialibre-ffe.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dimarts 01/03/2016 16:57

I FGC?


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimarts 01/03/2016 19:25

bigcoaster ha escrit:I FGC?
FGC en lineas de Adif esta dentro de Multirail pero curiosamente esta empresa tampoco sale en la lista.
Esta es su pagina web http://www.multirail.es/es
Saludos.



Avatar de l’usuari
robertotlh
N7
N7
Entrades: 324

Entrada Autor: robertotlh » Dimarts 01/03/2016 21:48

ortegote ha escrit:
bigcoaster ha escrit:I FGC?
FGC en lineas de Adif esta dentro de Multirail pero curiosamente esta empresa tampoco sale en la lista.
Esta es su pagina web http://www.multirail.es/es
Saludos.
Creo recordar que dentro de Multirail la función de FGC es puramente comercial, es decir, captación de clientes.



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dimarts 01/03/2016 22:36

En el cas d'Alsa i Arriva, crec que potser es troben més enfocades en els serveis regionals (excepte la primera que podria optar també per la llarga distància). Però dubto que els serveis d'obligació pública (rodalies i regionals) els acabin liberalitzant... Renfe no està disposada a perdre un dels seus serveis estrella.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimecres 02/03/2016 23:15

Renfe451 ha escrit:En el cas d'Alsa i Arriva, crec que potser es troben més enfocades en els serveis regionals (excepte la primera que podria optar també per la llarga distància). Però dubto que els serveis d'obligació pública (rodalies i regionals) els acabin liberalitzant... Renfe no està disposada a perdre un dels seus serveis estrella.
Canfranc, Teruel, Cuenca son Servicios estrella?
O lineas con pocos regionales por que ya llego el AVE como en algunas de Andalucia?
Mercado tienen y bastante para dejar trabajar a otras compañias sin molestar a Renfe, otra cosa muy distinta es que Renfe quiera.
Saludos.



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 02/03/2016 23:38

De fet si fos per Renfe es treuria de sobre tots els trens de rodalia i regionals.



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dijous 03/03/2016 0:15

Els OSP no son "estrelles", el que passa es que no embruten la conta de resultats ja que les seves pèrdues d'explotació són assumides per l'erari públic

"Otro gallo cantaría" si l'Estat es preocupés perquè els OSP siguin el menys deficitaris possible



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 08/01/2019 15:49

https://www.lavanguardia.com/economia/2 ... adrid.html

Acciona oficializa el pacto con Ilsa para el primer AVE privado de España

Agencias, Madrid
08/01/2019 14:42
Actualizado a 08/01/2019 15:10

Acciona ha comunicado a la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) el acuerdo al que ha llegado recientemente con Ilsa, la sociedad creada por los dueños de Air Nostrum, para convertirse en el primer operador ferroviario privado que entre a competir con Renfe en el AVE.

Ilsa ya tiene autorización para operar un servicio privado internacional por tren entre Madrid y Montpellier (Francia), dado que las líneas transfronterizas están liberalizadas. Se trata de una línea que, a pesar de su carácter internacional, contempla realizar paradas en Zaragoza y la Ciudad Condal, con lo que, en la práctica, competiría con el AVE de Renfe, y también con el ‘puente aéreo’, en el trayecto Madrid-Barcelona, el corredor que más demanda y más viajeros registra del país.

Los precios y tiempos de viaje caerían un 10%

La firma promovida por los dueños de Air Nostrum tiene desde el pasado mes de septiembre autorización de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) para empezar a operar esta línea. No obstante, no ha podido comenzar a prestar servicio por las dificultades que, según indicó en el momento de obtener la autorización, encuentra para alquilar trenes AVE a Renfe. El proyecto ofrece precios más baratos y tiempos de viaje un 10% inferiores a los de Renfe.

Ilsa logra ahora con Acciona un socio para arrancar este servicio de AVE o plantear otras conexiones domésticas cuando en 2020 se abran a la competencia los tráficos dentro del país. Para Acciona, la entrada en transporte de viajeros en AVE encaja con su estrategia de negocios sostenibles.

Renfe lanza descuentos de hasta el 70% para invierno

En otro frente, Renfe ha anunciado este martes que se une a las rebajas de invierno con descuentos de hasta el 70% para viajar durante los meses de enero y febrero en trenes de AVE y de larga distancia, ha informado este martes la operadora ferroviaria en un comunicado.

La compañía ha duplicado los billetes en oferta “para viajar mucho más barato y disfrutar de unas vacaciones de invierno al mejor precio” en Barcelona, Madrid, Sevilla, Valencia, Alicante, Málaga, Bilbao, Cádiz, Gijón (Asturias) y muchas otras ciudades.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 01/11/2019 19:05

Adif rep quatre peticions per oferir serveis ferroviaris a partir del 2020

Renfe, SNCF, Ilsa (Air Nostrum) i Motion Rail (aliança Talgo i Globalia) són les quatre empreses sol·licitants

El mercat de ferrocarrils espanyol quedarà obert a operadors privats a partir del 14 de desembre del 2020, en compliment amb la normativa europea, que obliga a liberalitzar aquest tipus de serveis de transport.

Les sol·licituds rebudes són per tres paquets de serveis en tres corredors: el Madrid-Barcelona, el Madrid-Sevilla-Màlaga i el del "Llevant" (costa mediterrània). En principi, el corredor Madrid-Barcelona s'adjudicarà a Renfe, ja que és l'única companyia amb prou capacitat per oferir el servei. De fet, l'operador públic ha presentat una oferta per incrementar els nombre de combois un 20%, fins els 104 trens diaris. En canvi, els altres dos corredors tenen un total de cinc i 16 serveis diaris.
https://www.ara.cat/economia/Adif-quatr ... 66463.html

:!: Acciona se n'ha desvinculat a última hora d'ILSA, quedant-se sola Air Nostrum.


Salvem l'Estació de França!

mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Diumenge 24/11/2019 17:45

Adif recibe sobredemanda de capacidad para la liberalización del AVE y tendrá que seleccionar
Parte de las solicitudes quedarán fuera una vez que el administrador de la red active los criterios de priorización para dar entrada a la competencia de Renfe

https://cincodias.elpais.com/cincodias/ ... rsoc=FB_CC



Railjet OBB
N6
N6
Entrades: 168

Entrada Autor: Railjet OBB » Dijous 28/11/2019 11:33

Renfe Viajeros, Intermodalidad de Levante y Rielsfera, candidatos a operar la alta velocidad liberalizada.

Adif Alta Velocidad emitió ayer la resolución, tras la celebración de un Consejo de Administración Extraordinario, en el que se aprobó por unanimidad

Adif Alta Velocidad celebró ayer un Consejo de Administración Extraordinario en el que se emitió la resolución que determina que las empresas Renfe Viajeros S.M.E. S.A., Intermodalidad de Levante, S.A. (Operador Ferroviario de Levante S.L.) y Rielsfera, S.A.U. (SNCF Voyages Développement, S.A.S.) son los candidatos preadjudicatarios para establecer los acuerdos correspondientes de capacidad marcó y poder operar en las principales líneas de alta velocidad de la red española. La resolución del Consejo de Administración se aprobó por unanimidad.

Así, a partir del 14 de diciembre de 2020, tres empresas podrán operar en los corredores Madrid-Barcelona-Frontera francesa, Madrid-Levante (Valencia/Alicante) y Madrid-Sur (Sevilla/Málaga), en los que se producirá un incremento del 65 por ciento sobre la oferta comercial actual.

Adif Alta Velocidad recibió solicitudes de capacidad superiores —e incompatibles entre sí— a la capacidad marco ofertada, hecho que ratifica el enorme interés que suscita a las operadoras el proceso de apertura del transporte ferroviario de viajeros en la red española.

Para esta situación, la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) en su informe de 25 de junio de 2019 ya calificó el procedimiento de priorizar la adjudicación de capacidad a través de paquetes como adecuado, transparente, objetivo y no discriminatorio.

Adjudicación a través de tres paquetes

Una vez aplicados los criterios de prioridad establecidos en el Anexo P de la Declaración sobre la Red, Adif Alta Velocidad ha resuelto que Renfe Viajeros S.M.E. S.A. es el preadjudicatario del paquete A, Intermodalidad de Levante, S.A (Operador Ferroviario de Levante S.L.) lo es del paquete B y Rielsfera, S.A.U. (SNCF Voyages Développement, S.A.S.), del paquete C.

Con esta resolución, culmina una parte crucial del proceso que se ha desarrollado en menos de un año —se inició el 1 de enero de 2019—, según establecen las Directivas del Cuarto Paquete Ferroviario y su transposición a la Ley del Sector Ferroviario.

Once meses de proceso

Esta singladura de once meses comenzó con una serie de encuestas a los posibles candidatos interesados en prestar servicios de viajeros en la Red Ferroviaria de Interés General (RFIG), para un mejor conocimiento de sus necesidades de capacidad tanto por parte de Adif como de Adif Alta Velocidad.

Posteriormente, el 16 de abril se remitió a los candidatos potenciales y a la CNMC un borrador de Declaración sobre la Red, para que efectuaran las alegaciones oportunas, aprobándose definitivamente el 22 de julio la Declaración sobre la Red que contenía las normas de la liberalización.

El 31 de octubre pasado finalizó el plazo de presentación de solicitudes de capacidad marcó, presentando peticiones de adjudicación un total de seis empresas ferroviarias, lo cual supone un hito a nivel europeo.

Ayer, 27 de noviembre, en menos de un mes desde que finalizó el plazo de presentación de solicitudes, Adif Alta Velocidad resolvió la preadjudicación de la capacidad marcó ofertada.

Para garantizar la transparencia, no discriminación y equidad, cumpliéndose así lo establecido en la legislación de aplicación, las solicitudes de todos los candidatos se han presentado al mismo tiempo, y se han resuelto también al mismo tiempo. Además, el criterio de prioridad utilizado ha sido el de mayor uso de la infraestructura por un período de diez años.

Próximos pasos hasta el 14 de diciembre de 2020

A partir de ahora, los candidatos dispondrán de algo más de un año para preparar el inicio de sus operaciones, que comenzarán a partir del 14 de diciembre de 2020, fecha en la cual se liberalizan los servicios de viajeros.

La firma final de los acuerdos marco está prevista antes del 15 de marzo de 2020. La suscripción definitiva requerirá la previa comunicación y aprobación de estos acuerdos por parte de la CNMC.

Adif y Adif Alta Velocidad confían en que el éxito del proceso de apertura del mercado sirva de impulso para potenciar la implantación de más servicios y más operadores en otras líneas. Si bien se ha optado por la fórmula de oferta de capacidad marcó para estos tres corredores, todas las empresas interesadas pueden solicitar capacidad para cualquier línea española, ya sea de alta velocidad o de red convencional.

https://www.vialibre-ffe.com/noticias.a ... 57&cs=oper


Imatge

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dijous 28/11/2019 20:43

Anem a pams, i de les dues empreses que competiran amb Renfe expliquem l'accionariat, els serveis que oferiran, el material, etc. Ja se saben més o menys els plans que tenen les dues que han estat seleccionades.

Intermodalidad de Levante SA (ILSA): consorci format per Air Nostrum (55%) i la operadora pública italiana Trenitalia, del grup Ferrovie dello Stato (45%). És una de les que s'ha emportat el paquet B, i a priori serà de les que més circulacions i serveis oferirà. ILSA té previst cobrir 32 serveis diaris a l'eix Barcelona-Madrid (16 en cada direcció), 8 serveis a l'eix Madrid-València, 7 serveis als eixos Madrid-Andalusia (Madrid-Màlaga i Madrid-Sevilla) i 4 a l'eix Madrid-Alacant, amb possibilitat d'incrementar-los en període estival. El material mòbil escollit per ILSA serà el Bombardier Zefiro, el que a Itàlia és conegut com a Frecciarossa 1000. Un model que en el seu moment es va presentar en el concurs de nous trens d'alta velocitat de Renfe, que finalment va acabar guanyant Talgo amb el seu Avril. Finalment aquest cop sí, arribarà a les nostres vies de la mà d'ILSA, i la flota estarà composada de 23 trens. L'inici d'operacions està previst de cara al gener del 2022, temps necessari a priori per la construcció del tren i la seva posterior homologació.

Rielsfera: Participada íntegrament al 100% per la SNCF en solitari. S'ha emportat el paquet C, el que menys circulacions tindrà. Els plans que té SNCF és implantar un servei d'alta velocitat low-cost, similar al Ouigo existent a França, tot i que no s'utilitzarà oficialment aquesta marca per a Espanya. Té previst cobrir 13 serveis diaris a cadascun dels corredors. El material mòbil que s'utilitzarà com no pot ser cap altra manera, seran els TGV Euroduplex d'Alstom, que s'estan ja treballant per a la seva adaptació per circular per a la xarxa estatal. Actualment els TGV Euroduplex estan homologats només fins a Barcelona, per tant hauran de fer proves per fer la seva homologació vàlida per a tota Espanya. Pel que s'ha anat sortint en alguns mitjans, sembla que seran els primers en començar ja que la intenció de la SNCF és que vol tenir els trens llestos per operar des del primer dia en que es fagi efectiva la liberalització, i com que està prevista que la data d'obertura sigui a partir del desembre del 2020, llavors Renfe ja tindrà com a primer rival l'SNCF. Juga en avantatge respecte als altres rivals pel fet de tenir trens ja preparats i que necessiten només lleugeres adaptacions per fer-los circular. A més l'experiència dels TGV fent els serveis de BCN-París també els avala.

Hi han hagut altres candidats que s'han quedat fora (Motion Rail, Globalvia, Eco Rail...) però que tindran una nova oportunitat el mes de març, ja que no tots els paquets s'han cobert totalment, especialment els paquets A i B que no han acabat de ser coberts del tot per Renfe i ILSA. Per tant, Adif faria una espècie de "repesca" per a donar una nova oportunitat a aquells operadors que s'han quedat fora de la primera adjudicació.



Railjet OBB
N6
N6
Entrades: 168

Entrada Autor: Railjet OBB » Dimarts 22/09/2020 14:59

La competencia ja arribat.



Imatge

Railjet OBB
N6
N6
Entrades: 168

Entrada Autor: Railjet OBB » Dimecres 23/09/2020 10:29

SNCF conectará Madrid y Barcelona en alta velocidad desde el 15 de marzo bajo su marca Ouigo

En poco tiempo ampliará sus conexiones a Andalucía y Levante hasta llegar a las treinta diarias

Ouigo, la marca de bajo coste de los Ferrocarriles Franceses, SNCF, ofrecerá desde el próximo 15 de marzo cinco servicios de alta velocidad por sentido entre Madrid y Barcelona con paradas en Zaragoza y Tarragona.

Alain Krakovitch, director general de Voyages SNCF, y Hélène Valenzuela, directora general de Ouigo España, presentaron ayer el proyecto de la nueva operadora de trenes de alta velocidad en nuestro país y anunciaron que el próximo 15 de marzo entrarán en servicio los primeros trenes entre Madrid y Barcelona con paradas en Zaragoza y Tarragona.

Ouigo ha diseñado una oferta de alta velocidad con precios bajos y trámites sencillos y facilidad de compra que tras su arranque en la línea Madrid-Barcelona se extenderá a las líneas de Andalucía, Córdoba, Sevilla y Málaga, y Levante, Valencia y Alicante, con cinco conexiones por sentido en cada una de ellas, para poner a disposición de los viajeros 30.000 plazas diarias.

En las próximas semanas se podrán comprar los billetes Ouigo a precios muy competitivos y en menos de tres minutos a través de la web www.ouigo.com/es y en la aplicación Ouigo. Previamente, Ouigo lanzará una oferta de billetes a un euro a Madrid, Barcelona, Zaragoza y Tarragona para los 10.000 primeros viajeros que se registren en su web a partir de la 18.00 horas del 24 de septiembre.

Imatge

Trenes

Ouigo España contará con un parque de material rodante formado por catorce unidades Euroduplex de Alstom, de dos pisos capaces para 509 viajeros y con una velocidad máxima de 300 km/h. El mantenimiento de las catorce unidades lo realizará su fabricante, Alstom, en tres talleres de Renfe.

Las unidades pertenecientes a la flota de SNCF se están sometiendo a una remodelación para adaptarlas a las peculiaridades del mercado español incluyendo servicios como el Ouibar, mientras se están realizando las pruebas para obtener la autorización para su operación en la red de alta velocidad de Adif.

Ouigo España prevé crear 1.300 puestos de trabajo, entre directos e indirectos, con su implantación en España. La incorporación de sus empleados se hace en colaboración de la operadora Captrain y concretamente los maquinistas, ya en periodo de formación en alta velocidad, son conductores con experiencia en trenes de mercancías.

Imatge

https://www.vialibre-ffe.com/noticias.a ... 35&cs=oper


Imatge

Respon

Torna a “Ferrocarril en general”