Corredor Mediterrani

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
Respon
albe6
N8
N8
Entrades: 979
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Re: Corredor Mediterrani

Entrada Autor: albe6 » Dijous 12/02/2015 13:49

Jo personalment dubto que els Talgos tornin a Extremadura, ni amb la nova LAP (linia d'altes prestacions en ibèric i dièsel) parcial mentre no es completi la LAV.
Els plans actuals passen perquè els MD's usin la LAP de mentres per reduir temps de viatge i més endavant fer la LAV

De fet, la retirada dels Talgos en el seu moment i deixar només MD's a Extremadura, es va fer per la no suficient ocupació dels Talgos.

I a on no sembla que es posin d'acord és a Almeria. A part de estar estancades les obres del CM per aquella zona, ara diuen de tancar Linares - Moreda i fer anar-ho tot (inclòs el TH) per Granada i la LAV437.001
N10
N10
Entrades: 4868
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 15/02/2015 0:38

albe6 ha escrit:Jo personalment dubto que els Talgos tornin a Extremadura, ni amb la nova LAP (linia d'altes prestacions en ibèric i dièsel) parcial mentre no es completi la LAV.
Ja està programat. Tornen quan obri Badajoz-Navalmoral.
albe6 ha escrit:Els plans actuals passen perquè els MD's usin la LAP de mentres per reduir temps de viatge i més endavant fer la LAV

De fet, la retirada dels Talgos en el seu moment i deixar només MD's a Extremadura, es va fer per la no suficient ocupació dels Talgos.
Però amb uns temps de trajecte que no eren els mateixos que hi haurà un cop obri Badajoz-Navalmoral.
albe6 ha escrit:I a on no sembla que es posin d'acord és a Almeria. A part de estar estancades les obres del CM per aquella zona, [...]
Acaben de licitar el tram Pulpí-Cuevas del Almanzora.
I bé, estancades, ho estan, per ara, però alguna LAV havia de ser la darrera, no?
I potser Almería sigui menys prioritària que altres línies.
albe6 ha escrit:[...] ara diuen de tancar Linares - Moreda i fer anar-ho tot (inclòs el TH) per Granada i la LAV
Linares-Moreda és la línia més inútil de la xarxa d'Adif.
Només serveix per què hi passin els Talgos Madrid-Almería, no serveix per estrictament res més.
TOTES les seves estacions estan tancades, molt allunyades dels nuclis habitats (però molt!), i el traçat és dels més complicats de la xarxa.
Si hi ha una línia que no es pugui aprofitar de cap de les maneres, és aquesta.
Hi ha línies que ara estan tancades o sense servei, que podrien ser més útils que Linares-Moreda.albe6
N8
N8
Entrades: 979
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Diumenge 15/02/2015 13:14

En quant al túnel de Castellbisbal, tant difícil es fer les obres? O es que l'estan fent "al ralentí" al tractar-se del CM?

En quant a Extremadura, ara per ara es farà el que posa a la imatge adjunta.

El TH BCN - Granada, si tanquen Linares - Moreda haurà d'anar per Córdoba i Antequera.
Com està de material per aprofitar la LAV fins a Saragossa tal com feien els extints TH Antonio Machado i Gibralfaro?
Fitxers adjunts
Extremadura 5.PNG
Extremadura 5.PNG (394.79 KiB) Visualitzat 4371 cops437.001
N10
N10
Entrades: 4868
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 15/02/2015 18:16

albe6 ha escrit:En quant al túnel de Castellbisbal, tant difícil es fer les obres? O es que l'estan fent "al ralentí" al tractar-se del CM?
No és que sigui difícil fer les obres.
És que simplement, quan van començar a planejar el tercer rail, no havien tingut en compte la greu degradació del túnel de Castellbisbal, i en menor mesura, el de Martorell (la geologia del tram Rubí-La Granada és una caqueta, parlant fi).

La realitat els hi ha petat als nassos, el túnel de Castellbisbal està amb una limitació, i si mires per la finestra fa bastant de yuyu veure tots els forats que hi ha a les parets.

O sigui que s'han vist forçats a readaptar el túnel antic de via única, per una banda per mantenir el tràfic durant el tall del túnel actual, i per l'altra perquè així s'eviten possibles futures saturacions entre Castellbisbal i Martorell degudes a l'increment dels trens de mercaderies.

Problema: que com que readaptar el túnel antic de Castellbisbal no estava previst en un primer moment, i el túnel porta uns trenta anys tancat, s'ha de readaptar, i per fer la cosa s'han de fer els estudis tècnics, després el projecte, després licitar, després adjudicar, després iniciar les obres i resar perquè no hi hagi problemes, i després fer el tall del túnel actual i repetir el mateix procediment un altre cop.

És per això, que estan tardant tant, amb el tercer rail.

Sense el túnel antic de Castellbisbal, el sarau seria catedralici.

I gràcies a déu que ara hi ha FGC a Martorell-Central pels serveis alternatius durant el tall... :|437.001
N10
N10
Entrades: 4868
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 15/02/2015 18:29

Per cert, del 2 de març al 29 de maig es substituirà la catenària entre Tarragona i Reus (no sé si tota o només entre Tarragona i la bifurcació de Vila-seca).
El tram Tarragona-bifurcació de Vila-seca té una de les catenàries més antigues de tota la xarxa d'Adif (juntament amb Maçanet-Caldes de Malavella), és l'original dels anys 1950 i està sense compensar.
Si el Corredor Mediterrani ha de passar per allà, compensar la catenària és obligatori.

Font: interna via Skyscrapercity/tranvía.org.
ESTACIÓN O TRAYECTO

Trayecto Reus - Tarragona

1.- FECHAS

02/03/15 al 29/05/15

2.- HORARIO

Noches: L/M, M/X, X/J, J/V : De 00.15h. a 04.15h. , corte de vía G.Par.
Noche V/S : De 00.00h. a 05.10h., corte de una vía general, según necesidad y avance.
Noche S/D : De 23.30h. a 06.30h., corte de vía G.Par y de 01.10h. a 07.30h. corte de vía G.Impar. Por consiguiente entre la 01.10h. y las 06.30h. ambas vías generales permanecen cortadas.
Noche D/L : De 00.00h. a 05.10h., corte de una vía general, según necesidad y avance.

3.- CARACTERÍSTICAS DE LA OBRA

Compensación de catenaria; actuación que comprende la ejecución de macizos, izado de poste, montaje y desmontaje de diversos equipos de catenaria así como sus protecciones y señalización.albe6
N8
N8
Entrades: 979
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Diumenge 15/02/2015 21:30

Si, la vella catenaria del Tarragona - Reus serà canviada per una de nova i compensada, la qual cosa implica que l'actual límit de 140 km/h (és el límit amb catenaria no compensada) pujarà a 160 km/h.
Ja feia dies que ho comentaven a Tranvia.org, però encara sense dates concretes. Almenys veiem avanços

Faran falta talls a la R4/R8? No n'hi haurà prou amb treballs nocturns?
El Tarragona - Reus té algun pas a nivell? Compensa tancar perimetralment la línia fent-la apta així a 200 km/h?437.001
N10
N10
Entrades: 4868
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 15/02/2015 22:36

albe6 ha escrit:Si, la vella catenaria del Tarragona - Reus serà canviada per una de nova i compensada, la qual cosa implica que l'actual límit de 140 km/h (és el límit amb catenaria no compensada) pujarà a 160 km/h.
Quan renovin la via entre Tarragona i Vila-seca, sí.
albe6 ha escrit:Ja feia dies que ho comentaven a Tranvia.org, però encara sense dates concretes. Almenys veiem avanços
Com a mínim, ja que entre Castellbisbal i Tarragona no comencen les obres grosses encara, això ja és més que no res.
albe6 ha escrit:El Tarragona - Reus té algun pas a nivell? Compensa tancar perimetralment la línia fent-la apta així a 200 km/h?
Té uns quants passos a nivell, el de l'estació de La Canonja és el més conegut, però entre Vila-seca i Reus n'hi ha alguns altres de camins rurals, i fins i tot un d'urbà peatonal en ple casc urbà de Reus.

No crec que la tanquin, els 200 km/h són irrealistes entre Tarragona i Vila-seca: la corba de l'estació de Vila-seca els impedeix.
albe6 ha escrit:Faran falta talls a la R4/R8? No n'hi haurà prou amb treballs nocturns?
Crec que no n'hi haurà prou.Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 24/03/2015 8:44

Las obras de mejora en la estación de Valencia Fuente de San Luis avanzan según lo previsto.

Los trabajos se enmarcan en la construcción de un enlace directo de ancho convencional de aproximadamente 1,5 kilómetros entre esta estación y la de San Isidro.

La ministra de Fomento, Ana Pastor, visitó el domingo las obras de mejora de la accesibilidad que se llevan a cabo en la estación de Valencia Fuente de San Luis, en el marco de la construcción de una nueva conexión ferroviaria entre esta estación y la de Valencia San Isidro. Esta actuación, incluida en el Corredor Mediterráneo, supone una inversión superior a ocho millones de euros.

Estos trabajos se llevan a cabo en el marco de la construcción de un enlace directo de ancho convencional de aproximadamente 1,5 kilómetros entre esta estación y la de San Isidro. que permitirá la llegada a la estación de Valencia Norte de los tráficos de cercanías y media distancia procedentes de Cuenca, Utiel, Requena, Buñol, Chiva, Cheste, Loriguilla, Aldaia, Alaquàs y Xirivella, previo paso por Fuente de San Luis.

Las obras incluyen, asimismo, parte de la conexión del bypass de mercancías procedente de Almusafes y Silla con el centro logístico de Valencia Fuente de San Luis.

Obras de conexión Valencia San Isidro-Valencia Fuente de San Luis y Corredor Mediterráneo

Las actuaciones más destacables que se llevan a cabo son las siguientes:

Construcción de un paso inferior y recrecido de andenes en la estación de Valencia Fuente de San Luis. Se encuentran en fase avanzada de ejecución la construcción de un paso inferior entre los andenes que, con una longitud de 51,5 metros, facilitará el acceso al actual Hospital La Fe, situado en las inmediaciones de la estación ferroviaria. Su construcción se efectúa por fases, manteniendo en todo momento el tráfico ferroviario. Actualmente, se están ejecutando los revestimientos en la estructura de hormigón y se realiza el montaje de los ascensores.

Asimismo, se encuentran en fase de finalización las obras de recrecido en los andenes de la estación.

Conexión de la línea procedente de Valencia San Isidro con el bypas de mercancías Almusafes-Valencia Fuente de San Luis. Supone la construcción de 350 metros de nueva vía, en su mayor parte sobre la plataforma ferroviaria existente en el ramal previo construido con motivo de las obras del Nudo Sur, que permitió la llegada de la alta velocidad a Valencia.


Actualmente, los tráficos de media distancia y cercanías de las líneas C-3 y C-4 terminan su recorrido en Valencia San Isidro. Una vez finalizadas las obras, los trenes podrán continuar hasta la estación de Valencia Fuente de San Luis y, posteriormente, a la del Norte. Para ello se requiere, además, la adecuación de una de las vías en la estación de Valencia Fuente de San Luis.

Actualmente, las obras se centran en la finalización de la rampa del acceso de salida del túnel de conexión, donde se están efectuando trabajos de instalaciones de seguridad, comunicaciones y protección civil, además del desvío de colectores, acequias y canalizaciones.

Conexión del bypas de mercancías procedente de Almussafes y Silla con el centro logístico de Valencia Fuente de San Luis. Las obras incluyen parte de la conexión del baipás de mercancías procedente de Almusafes y Silla con el centro logístico de Valencia Fuente de San Luis. Se prolongará el túnel artificial de mercancías del Nudo Sur mediante una rampa de salida con una longitud de 425 metros de nueva plataforma ferroviaria.

Corredor Mediterráneo

Para el presente ejercicio, las obras del Corredor Mediterráneo cuentan con una inversión prevista de 1.359 millones de euros, de los que más de mil se destinarán a líneas de alta velocidad. De esta última cantidad, cerca de 357 millones corresponden a inversiones en la Comunidad Valenciana. El volumen de la inversión global en el Corredor Mediterráneo durante la actual legislatura será de 5.000 millones de euros.

En este sentido, están muy avanzados los trabajos en el tramo Valencia-Castellón del Corredor Mediterráneo, con el objetivo de conectar la capital de La Plana a la red de alta velocidad este año. Así, está previsto que en los próximos días comiencen los trabajos de sustitución de las traviesas actuales en el tramo Sagunto-Moncófar para su adaptación al ancho internacional.

http://www.vialibre-ffe.com/


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Divendres 27/03/2015 8:54

Comienzan los trabajos de adaptación al ancho internacional del trayecto Sagunto-Moncófar

En el Corredor Mediterráneo, la actuación contempla la instalación de más de 35.000 traviesas aptas para la incorporación del tercer carril, entre otras operaciones.

Adif Alta Velocidad ha iniciado los trabajos de adaptación al ancho internacional del tramo de vías situado entre la estación de Sagunto (Valencia) y Moncófar (Castellón), de 18,2 kilómetros de longitud, en el marco de las obras que se efectúan en el trayecto Valencia-Castellón del Corredor Mediterráneo.

Esta actuación, que se llevará a cabo en horario nocturno por una de las vías para minimizar la incidencia en el tráfico ferroviario, incluye la sustitución de más de 35.000 traviesas por otras aptas para la incorporación del tercer carril, cuya estructura posibilita la distribución de esfuerzos en un reducido espacio para la sujeción de los carriles contiguos. Su peso supera los 400 kilos por unidad.

Además, se renovarán los carriles y desvíos y se adaptarán las redes de cableado eléctrico y de fibra óptica en el tramo comprendido entre las estaciones de Sagunto y Moncófar.

Estado actual de las obras en la Comunidad Valenciana

Actualmente, el estado de las obras de renovación de vía y adaptación al tercer carril del Corredor Mediterráneo en la Comunidad Valenciana es el siguiente:

- Renovadas ambas vías entre Villarreal y la entrada al túnel de Castellón, y en el tramo Moncófar-Nules.

- Finalizada la renovación en una de las vías en los tramos Moncófar-Nules y Burriana-Villarreal. En este último tramo, se encuentran en fase de ejecución las obras en la otra vía, coincidiendo con los trabajos de mejora sobre el puente del río Seco.

- Además, se efectúan trabajos en los tramos Valencia-Sagunto y Valencia San Isidro-Valencia Fuente de San Luis.

Imatge

http://www.vialibre-ffe.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Diumenge 17/05/2015 19:06

Missatge modificat per la llei contra la divulgació de continguts de determinats diaris.

Segons un diari no enllaçable de la segona àrea metropolitana de Catalunya, el Estat esta accelerant les obres del Corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona per tenir-les enllestides abans de les eleccions generals.

Si hi algun problema m'ho dieu si us plau.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 17/05/2015 19:30

Yo tengo una pregunta, al final como quedará el CM: ¿Todo en ancho UIC de Valencia hasta Camp de Tarragona, incluyendo ramal de tortosa, dejando la línea convencional aislada (y a merced de ser suprimida o convertida en tranvía? ¿O se hará finalmente en ancho ibérico?


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 992
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Diumenge 17/05/2015 19:44

Don Ramón ha escrit:Yo tengo una pregunta, al final como quedará el CM: ¿Todo en ancho UIC de Valencia hasta Camp de Tarragona, incluyendo ramal de tortosa, dejando la línea convencional aislada (y a merced de ser suprimida o convertida en tranvía? ¿O se hará finalmente en ancho ibérico?
Entre Valencia y Castellón se han instalado traviesas polivalentes y este verano van a instalar el tercer carril en una de las vías.


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 17/05/2015 19:56

trensmat ha escrit:Si hi algun problema m'ho dieu si us plau.
Tan fàcil com consultar el fil corresponent, visible a la capçalera de cada subfòrum.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 17/05/2015 20:02

fgc113 ha escrit:
Don Ramón ha escrit:Yo tengo una pregunta, al final como quedará el CM: ¿Todo en ancho UIC de Valencia hasta Camp de Tarragona, incluyendo ramal de tortosa, dejando la línea convencional aislada (y a merced de ser suprimida o convertida en tranvía? ¿O se hará finalmente en ancho ibérico?
Entre Valencia y Castellón se han instalado traviesas polivalentes y este verano van a instalar el tercer carril en una de las vías.
Es decir que lo más probable es que al final sí se haga una vía con tercer carril hasta el nudo de Vilaseca también? Sería bueno, así se podrían mantener los regionales a Tortosa por Tarragona.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dilluns 18/05/2015 13:14

Don Ramón ha escrit:
fgc113 ha escrit:
Don Ramón ha escrit:Yo tengo una pregunta, al final como quedará el CM: ¿Todo en ancho UIC de Valencia hasta Camp de Tarragona, incluyendo ramal de tortosa, dejando la línea convencional aislada (y a merced de ser suprimida o convertida en tranvía? ¿O se hará finalmente en ancho ibérico?
Entre Valencia y Castellón se han instalado traviesas polivalentes y este verano van a instalar el tercer carril en una de las vías.
Es decir que lo más probable es que al final sí se haga una vía con tercer carril hasta el nudo de Vilaseca también? Sería bueno, así se podrían mantener los regionales a Tortosa por Tarragona.
Según he leído en un diario no enlazable de la provincia de Tarragona, dicen que en Vila-seca van a construir una PAET para hacer avances y también he leído que en la zona de Reus Sur están construyendo un intercanviador de anchos para conectar con el Camp de Tarragona, para acabar lo que se comenta que las estaciones de Salou CM como la estación de Cambrils CM no estarán acabadas cuando entre en servicio el Corredor.

Sobre el asunto de Tortosa, lo mas seguro que van a suprimir esta línea ferroviaria por desgracia.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
sequera
N8
N8
Entrades: 678
Ubicació: L'Hospitalet de Llobregat

Entrada Autor: sequera » Dilluns 18/05/2015 20:37

i per que han de suprimir el ramal de tortosa?

Quina és la raó?Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dilluns 18/05/2015 23:10

sequera ha escrit:i per que han de suprimir el ramal de tortosa?

Quina és la raó?
No lo se pero que ADIF no se haya interesado en adaptar las vías del tramo Tortosa - L'Aldea para el corredor del Mediterráneo me preocupa mucho y me da mucha mala espina.

Pero en fin el futuro ferroviario de Tortosa me preocupa bastante.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dilluns 18/05/2015 23:15

Hombre, si se mantiene el ancho ibérico en al menos una de las dos vías, como parece ser, no habrá problemas en mantener el servicio a Tortosa tal y como está.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6925
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 19/05/2015 0:19

Si suprimeixen la línia a Tortosa allà baix comencen la 3a Guerra Mundial. I ben fet que farien. O sigui que no crec que s'atreveixin.Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 19/05/2015 8:54

Don Ramón ha escrit:Hombre, si se mantiene el ancho ibérico en al menos una de las dos vías, como parece ser, no habrá problemas en mantener el servicio a Tortosa tal y como está.
Yo creo que no la van a cerrar porque como dice mi compañero Wefer provocarían un buen conflicto en las Tierras del Ebro, pero tengo una sensación de que ADIF va hacer alguna mala jugada a las Tierras del Ebro y al resto de comarcas.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Respon

Torna a “Ferrocarril en general”