Pàgina 1 de 1

Fins nou avís, prohibit enllaçar diaris AEDE

EntradaPublicat: Dimarts 22/07/2014 23:42
Autor: wefer
Com alguns ja sabreu, està a punt d'aprovar-se, (si no ho han fet ja) una de les lleis més surrealistes que s'han fet mai en aquesta porqueria de país on vivim. Es tracta del canon AEDE, també anomenat "taxa Google", una llei que aprova el govern espanyol per fer-los un favor als lobbies dels editors de diaris i que s'aprova sense ni tan sols passar per parlament espanyol... i a sobre les lleis de pandereta que tenim ho permeten!

Aquesta taxa obligarà a pagar a una entitat de drets d'autor, com CEDRO o AEDE, cada vegada que es publiqui un enllaç. Sí, així com sona: cada vegada que algú publiqui un enllaç a qualsevol altre lloc, haurà de pagar per nassos a aquestes associacions i elles repartiran els diners als seus associats com els roti. Dit d'una altra manera, es faran milionaris sense moure un sol dit, gràcies al govern mafiós que tenim atrinxerat a La Moncloa.

Com que nosaltres, com TOTES les pàgines d'internet no podem fer-hi absolutament res, prudencialment i fins a nou avís hem de demanar-vos que, fins que no veiem com avança tot aquest despròposit, no s'enllaci cap noticia de cap diari associat a les entitats que formen AEDE, que són bàsicament:
 • ABC
 • Cinco Días
 • Diari de Girona
 • Diari de Tarragona
 • Diari de Terrassa
 • Diario de Mallorca
 • El Mundo
 • El Periódico (en totes les seves edicions, incloent la de Catalunya)
 • El País
 • Expansión
 • Huffingtonpost
 • La Razón
 • La Vanguardia
 • Regió 7
 • Mundo Deportivo
 • Sport
S'ha de veure com evoluciona tot plegat, que en el millor dels casos quedarà en res i en el pitjor dels casos podria significar la desaparició dels enllaços a tota la internet espanyola, que a la pràctica vindria a ser la desaparició de la pròpia internet dins de l'Estat espanyol.

Re: Fins nou avís per culpa del govern, prohibit enllaçar di

EntradaPublicat: Dijous 24/07/2014 9:43
Autor: wefer
Per aclarir el tema, cal dir que encara que la llei afectarà a tothom, de moment només prohibirem els enllaços als mitjans que formen part del lobby que està fent aquesta llei, és a dir, els mitjans que formen part d'AEDE. Això és així perquè són els que poden ser més bel·ligerants a l'hora d'exigir que els paguem un tant per enllaç, cosa que el FTC no es pot permetre a no ser que es fes de pagament.
El llistat que he posat abans és un resum de mitjans AEDE que més probablement poden aparèixer en aquests fòrum, és a dir, descartant mitjans que no acostumen a portar informacions de transport o són de fora de Catalunya.

De moment, i només de moment i fins que no comenci a aplicar-se la llei, permetrem l'enllaç a altres mitjans.

Igualment recordar que tots aquells que tingueu una pàgina web, encara que sigui un simple blog personal, també estareu afectats per la llei, així com probablement Twitter i Facebook.

Més informació:

Re: Fins nou avís per culpa del govern, prohibit enllaçar di

EntradaPublicat: Dissabte 06/09/2014 1:06
Autor: vr

Re: Fins nou avís per culpa del govern, prohibit enllaçar di

EntradaPublicat: Dissabte 20/09/2014 0:32
Autor: Adolescent barceloní

Actualitat

EntradaPublicat: Dissabte 20/09/2014 18:44
Autor: Guigui
La notícia és de febrer. En canvi, recordo haver llegit no fa massa que, de moment, la llei quedava aturada; passa que ara no trobo cap enllaç que m'ho corrobori.

Re: Fins nou avís per culpa del govern, prohibit enllaçar di

EntradaPublicat: Dimarts 23/09/2014 15:27
Autor: uriol108
Suposo que aquesta llei està enfocada, especificament cap als robots de recerca que xuclen tot el contingut dels mitjans de comunicació, i agafen fins i tot el contignut de articles restringits només per als subscriptors de les revistes i/o diaris indiscriminadament... no als enllaços que aquests mitjans posen a disposició de tothom lliurement...

Compte amb els hidalgos

EntradaPublicat: Dimecres 24/09/2014 21:42
Autor: Guigui
El problema és que, segons com s'interpreti la llei, pot tocar el rebre a tothom. I els amiguets del govern (els hidalgos que només pensen en tocar milions sense fotre ni brot) no s'estaran de fer negoci amb el que sigui, i no els importarà en absolut deixar la gent a la misèria.

Re: Fins nou avís, prohibit enllaçar diaris AEDE

EntradaPublicat: Dimarts 12/01/2016 13:38
Autor: metring
Arriba l'avís: veient que tot i que la llei existeix, però que ningú no l'aplica, els administradors hem decidit per unanimitat aixecar la prohibició de publicar enllaços dels diaris implicats. Se levanta la sesión.

Re: Fins nou avís, prohibit enllaçar diaris AEDE

EntradaPublicat: Diumenge 31/01/2016 22:20
Autor: davroca5
metring ha escrit:Arriba l'avís: veient que tot i que la llei existeix, però que ningú no l'aplica, els administradors hem decidit per unanimitat aixecar la prohibició de publicar enllaços dels diaris implicats. Se levanta la sesión.

Ben fet :ok