E-Bicibox: el Bicing metropolità

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1856
Ubicació: Badalona

E-Bicibox: el Bicing metropolità

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 24/09/2018 16:10

:flecha Després de no presentar-se cap empresa per gestionar l'Àrea Bicing (el servei de bici metropolità compatible amb el Bicing), l'AMB presenta l'E-Bicibox: un servei gestionat directament per l'AMB però no compatible amb el de Barcelona. :nono Cosa que limita (i molt) la seva utilitat i qüestiona el concepte de "metropolità":

L'AMB presenta el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana

El nou servei, l'E-Bicibox, s'implantarà inicialment a 12 municipis metropolitans i funcionarà amb bicicletes elèctriques de 7.00 a 24.00 hores els 365 dies l'any


Aquest dilluns, 17 de setembre de 2018, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, presentà el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana, amb el nom d'E-Bicibox. Aquest es començarà a instal·lar en diversos municipis de la metròpolis de Barcelona durant aquesta tardor i es preveu que es posi en funcionament a principis de l'any 2019. [...]

L'AMB ha previst començar, els primers mesos de 2019, amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places exclusives per al servei E-Bicibox. "Una vegada consolidada aquesta primera fase, anirem donant resposta a la demanda de la ciutadania i d'altres municipis metropolitans", ha explicat Poveda.

En total, l'AMB ha previst prop de 630 places per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure en qualsevol mòdul. A cada mòdul, s'hi preveuen 6-7 places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i 7-8 places buides per a possibles retorns.

Aquesta oferta estarà distribuïda, inicialment, en 12 municipis metropolitans que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

L'objectiu de l'AMB, en aquest sentit, és anar ampliant el servei en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans.

Imatge

Funcionament del servei

Aquest nou servei serà una nova prestació i un
nou abonament del servei Bicibox actual. Funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox. Cada bicicleta disposarà d'una plaça individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d'una targeta sense contacte que identificarà l'usuari i li permetrà accedir al servei.

L'abonament del servei té un esquema tarifari que inclou una quota de 30 € l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Inicialment, l'e-Bicibox serà un servei operatiu durant 17 hores, 7 dies a la setmana i 365 dies a l'any. L'horari s'anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l'ús que se'n faci. El nou servei e-Bicibox estarà operatiu inicialment entre les 7.00 h i les 24.00 h.

:flecha Dossier presentació E-Bicibox [PDF]

http://www.amb.cat/ca/web/amb/actualita ... 6970/11696


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1600
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 24/09/2018 16:40

Desgraciadament, preveig un futur poc esperançador per a aquest servei.

El gran avantatge de la bici és que és un transport punt a punt. Però amb 2-3 estacions per municipi, caldrà caminar un bon tros des de l'origen fins l'estació, i des de l'estació fins la destinació... Només cal veure el fracàs del Bicing Elèctric, per aquesta mateixa raó.

A més a més, quan més deficient és el transport públic i quan més atractiva pot ser la bici (a la nit) el servei no estarà operatiu.

De la no-interoperativitat entre l'e-Bicibox i el Bicing Elèctric, i del Bicibox amb el Bicing, ja ni en parlo...Avatar de l’usuari
robertotlh
N6
N6
Entrades: 313

Entrada Autor: robertotlh » Dimarts 25/09/2018 15:43

A Hospitalet cada dia apareixen bicis d aquest servei abandonades. La manca d estacions no deu ajudar gaire i el típic incivisme baixllobregatí fa la resta. Crec que aviat tancaran la paradeta.Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1600
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Divendres 09/11/2018 19:02

Fa uns dies coneixíem la noticia de que el Bicing renovarà tota la seva flota i estacions. Unes setmanes enrrere l'AMB presentava en roda de premsa el seu model de bicicleta i la mecànica de funcionament del futur nou servei.

Aprofitant el canvi de bicis i mòduls del Bicing, hagués estat ridículament fàcil unificar tots dos serveis! De veritat que l'AMB i l'Ajuntament no han estat capaços de posar-se d'acord? S'acaba de perdre una oportunitat única fins d'aquí 10 anys.

Una llàstima i un despropòsit, que a més, possiblement acabi amb la mort prematura del E-Bicibox.Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4023
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 09/11/2018 19:23

Javi M ha escrit:Una llàstima i un despropòsit, que a més, possiblement acabi amb la mort prematura del E-Bicibox.
Además que este servicio no existe en Barcelonès Nord.Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1600
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Divendres 09/11/2018 20:12

Al Llobregat encara tampoc no ha començat a funcionar, tot just s'ha començat amb la instal·lació dels primers mòduls.

Se suposa que s'anirà implantant progressivament a la resta de municipis de l'AMB.Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1856
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 07/02/2019 18:46Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1856
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 12/02/2019 21:45Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1856
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 15/10/2020 17:05

L'AMB posa en marxa el nou sistema d'e-Bicibox obert, amb les bicicletes compartides ancorades a la vistaAquesta prova pilot s'activa als tres municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox: Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Joan Despí.

https://www.amb.cat/ca/web/amb/actualit ... 9655/11696


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4023
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dijous 15/10/2020 19:01

Aquesta prova pilot s'activa als tres municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox: Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Joan Despí.
Ja, perquè a Santa Coloma el bicibox no existeix… xDRespon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”