Vic projecta fer arribar el bus urbà fins a Manlleu i 7 pobl

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.

Vic projecta fer arribar el bus urbà fins a Manlleu i 7 pobl

EntradaAutor: trainman » Dilluns 22/10/2007 15:47

Vic projecta fer arribar el bus urbà fins a Manlleu i set poblacions més
L’Ajuntament de Vic té entre mans un ambiciós projecte de fer arribar el bus urbà a vuit municipis més de la Plana, entre ells Manlleu. El projecte, actualment encara en fase d’estudi, permetria rebre als nou ajuntaments implicats unes subvencions que actualment no tenen. Antoni Serrat, regidor de Serveis de Vic i actual coordinador del projecte, calcula que al llarg del 2008 s’hauria de “deixar enllestit”.

L’1 de gener caduca la concessió que Sagalés té del servei de bus urbà de Vic. L’Ajuntament vol aprofitar l’avinentesa per prolongar el servei fins a, com a mínim, vuit municipis més de la Plana de Vic: Gurb, Manlleu, Folgueroles, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell i Santa Eugènia de Berga. De moment, no hi ha hagut gaire res més que converses amb els alcaldes implicats. Amb tot, Antoni Serrat, regidor de Serveis de Vic, i l’home a qui l’alcalde li ha encomanat que impulsi el projecte, és optimista.

Més enllà d’oferir més bon servei i més coordinat als usuaris del transport urbà, hi ha un altre motiu de pes: l’econòmic. Vic fa anys que presta el servei de bus urbà, tot i no estar-hi obligat, ja que no arriba als 50.000 habitants. Precisament per això, però, no rep cap subvenció que sí que tenen ajuntaments de més de 50.000 habitants o agrupacions de municipis que, sumats, superen aquesta xifra. Si prospera el projecte actual, es passaria de llarg dels 50.000 habitants i, per tant, es podria accedir a subvencions.
El camí, però, no serà fàcil del tot. S’hauran de superar les reticències d’administracions superiors, reàcies a deixar passar autobusos urbans per les seves carreteres, i negociar amb les empreses que actualment estan fent el servei de bus interurbà amb aquests municipis. En alguns casos, és la mateixa Sagalés, però en d’altres no. En aquest sentit, però, Serrat també és optimista: “Hi ha elements per negociar amb totes les companyies, no veig problemàtic conviure amb diferents empreses o arribar a un acord amb elles per donar un servei comarcal”. Entre altres idees que poden posar-se sobre la taula, hi ha la de prolongar el servei al cap de setmana, i més concretament, a la nit del dissabte.

http://www.el9nou.cat/noticies.php?codi ... 97&ed_ov=o
trainman
N9
N9
 
Entrades: 2394
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 11:50
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

EntradaAutor: UT596001 » Dimarts 23/10/2007 20:22

Personalment penso que és una bona idea, tenint en compte que Vic és una ciutat força petita i una gestió comarcal de la xarxa beneficiaria a la mateixa ciutat i sobretot a les poblacions del voltant, que tindrien més servei i un accés molt més directe als centres d'interès de Vic.
UT596001
N10
N10
 
Entrades: 4094
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:44

Nou bus urbà de Vic, a Calldetenes, Gurb i La Guixa

EntradaAutor: UT440_132M » Dilluns 15/09/2008 20:39

D'el 9 Nou: http://el9nou.cat/noticies.php?codi_not ... 54&ed_ov=o

El nou bus urbà de Vic ja arriba a Calldetenes, Gurb i La Guixa

Les autoritats dirigint-se de Vic a Calldetenes en bus a recollir-hi l'alcalde Jaume Mas

El servei de Vic, fins ara estrictament urbà, s’amplia des d'aquest dilluns a altres poblacions veïnes com Gurb i Calldetenes i també La Guixa i s’incrementen de forma considerable les línies ja que es passa de 3 a 5.

Per tal d’inaugurar el servei, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, acompanyat dels alcaldes de Gurb, Joan Roca i de Calldetenes, Jaume Mas, ha realitzat un recorregut pels diferents municipis en el qual també hi ha participat el president de l’AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) i alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manuel Villalante així com diferents regidors del consistori.

L’alcalde de Vic ha remarcat que la capitalitat de Vic també es guanya “compartint serveis amb altres municipis” i ha destacat la gran vocació de servei públic de l’empresa Sagalés. Així mateix també ha convidat a altres municipis propers com Folgueroles o Santa Eugènia, entre altres, a sumar-se a aquest projecte que avui ha entrat en funcionament i que crea una autèntica xarxa de transport urbà.

Vic passarà de tenir 3 línies regulars a tenir-ne 5 i per tant es passa de 53 parades a 111. També s’ha millorat considerablement el confort dels vehicles ja que s’estrenen 5 autobusos més un de reserva amb una capacitat per a 68 persones cadascun.

L’alcalde de Calldetenes, per la seva part, ha explicat que el municipi feia molts anys que demanava que el bus urbà de Vic arribés a la seva població i ha afirmat “que era molt ben acceptat pels ciutadans de Calldetenes”.

L’alcalde de Gurb, ha manifestat que aquesta iniciativa servirà encara més “per acostar els municipis veïns i que ara a més de ser veïns estaran ben connectats”. Al mateix temps ha manifestat la seva voluntat que es faci extensible a altres poblacions de la comarca.

Per la seva part, el president de l’AMTU ha manifestat que un dels objectius d’aquesta associació és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i apostar pel transport sostenible. També ha declarat que “el transport públic és fonamental per a les nostres vides però que també s’ha de tenir present que és un servei que val molts diners”.

El director general de Transport Terrestre ha mostrat la voluntat de la Generalitat de potenciar el transport públic i ha indicat la possibilitat d’obrir una nova línia que uneixi Osona i La Garrotxa un cop s’obri el túnel de Bracons.
[ Dossier i relació de parades del nou servei (PDF) ] [ Web del servei de bus de Vic ]
Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

http://www.nouferrocat.foroactivo.com
Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
 
Entrades: 3610
Membre des de: Dilluns 03/03/2008 18:18
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59

Coses que valen molts diners

EntradaAutor: Guigui » Dilluns 15/09/2008 21:37

Per la seva part, el president de l’AMTU ha manifestat que un dels objectius d’aquesta associació és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i apostar pel transport sostenible. També ha declarat que “el transport públic és fonamental per a les nostres vides però que també s’ha de tenir present que és un servei que val molts diners”.

I del cost de desdoblar carreteres i construir autovies, no en parla ningú. I aquest senyor tampoc deu haver gastat ni un pensament de la seva matèria gris per a qüestionar-se quina despesa suposa el seu cotxe oficial i els de tots els seus congèneres, la imprescindibilitat dels quals és més que dubtosa.

:boig2
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23807
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 19:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Vic projecta fer arribar el bus urbà fins a Manlleu i 7

EntradaAutor: sag470 » Dissabte 06/12/2014 14:43

Ara que l 1 de gener, es realitza la integració a la comarca, seria interessant implusar aquest projecte. Un servei mancomunat a tots aquests municipis milloraria la movilitat a la zona, i fer-lo més accessible i atractiu, amb més parades i atenent a moltes més zones. Caldria donar serveis a zones com: Gràcia i l Erm de Manlleu, el Gurri, les Penediques i la Roca a Taradell.

Drixo una proposta de servei:
- Linia urbana Vic-Sud fusió de les actuals 1 i 2. Cada 30 min.
- Linia urbana Vic-nord, actual 3. Cada 30 min.
- Linia Vic-la Guixa-Sta.Eulàlia. Estació-Guixa-Vivet-Sta.Eulàlia-Guixa-Montseny-Remei-Pl.Sta.Anna-Estació. Cada 60 min.
- Linia Vic-Gurb. Estació-J.Callís-lEsperança-Gurb-Vila-seca-Ronda-Cabra-MasGalí-SotPradals-Clínica-Estació. Cada 60min.
- Linia Vic-Manlleu. Estació-MasBeuló-Granollers-Manlleu-Gràcia-Estació i viceversa. Cada 60 min.
- Linia Vic-Roda. Estació-Clínica-PAE-Creu-Roda-Malloles-Bruguer-Hospital-Pl.Sta.Anna-Estació. Cada 60min.
- Linia Vic-Calldetenes/Folgueroles/St.Julià. Estació-Adoberies-St.Llàtzer-Calldetenes-St.Julià-Titus-Folgueroles-Calldetenes-St.Llàtzer-Hospital-Estació. Cada 60min.
- Linia Vic-Sta.Eugènia-Taradell. Estació-Hospital-Sta.Eugènia-Madriguera-Taradell-St.Miquel-Penediques-Roca-Sta.Eugènia-Pl.Sta.Anna-Estació. Cada 60min.
Avatar de l’usuari
sag470
N8
N8
 
Entrades: 1206
Membre des de: Divendres 28/12/2007 17:49
Ubicació: Muntanyola


Torna a: Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 2 visitants