Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.

Re: Notícies de l'estació Lleida-Pirineus

EntradaAutor: Sky » Dilluns 04/07/2016 21:58

La Paeria acorda amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys

-L’alcalde de Lleida Àngel Ros acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquesta tarda amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull

-També s’ha acordat prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord


La Paeria ha acordat aquesta tarda amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys. Així s’ha pactat en la reunió que han mantingut l’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la qual també hi han assistit el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, Ricard Font, secretari d’ Infraestructures i Mobilitat i el director general d’ Ordenació del Territori i Urbanisme Agustí Serra.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha detallat que “el compromís és tirar endavant la licitació de l’obra en el moment en que es produeixi la cessió de terrenys, fet que es demanarà en la propera reunió de seguiment del Pla especial de l’Estació que esperem que tingui efecte quan hi hagi govern a Madrid”. Pel que fa al pressupost de les obres, és d’11 milions d’euros, dels quals aproximadament la meitat els assumeix la Generalitat com a inversió i l’altra meitat es finança amb els aprofitaments que es deriven del propi pla de l’estació. Aquest és el model que se segueix en altres ciutats com, la darrera d’elles, Girona.

En la trobada d’aquesta tarda s’ha parlat també de les implicacions urbanístiques del desenvolupament comercial a Lleida i l’alcalde ha explicat els tres projectes comercials que hi ha a Lleida. En concret, sobre el projecte SUR-42 Torre Salses s’ha informat que per part dels promotors s’estan contestant les consideracions que es van fer des de la comissió provincial d’urbanisme. En la reunió s’ha acordat compartir el desenvolupament dels diferents projectes i buscar el consens.

D’altra banda, en la reunió d’avui també s’ha acordat, a proposta de la Paeria, prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord: “És una prioritat de mobilitat territorial”, ha destacat l’alcalde. En aquest sentit, la proposta ha estat ben rebuda per part de la Generalitat, que s’ha compromès a contemplar-ho en futurs pressupostos d’inversions. Finalment també s’ha informat al conseller del desenvolupament del nou Pla general d’ordenació urbana. El paer en cap ha valorat molt positivament la trobada d'avui.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=25934
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Dissabte 19/11/2016 11:13

Tècnics de la Direcció Gral. d’infraestructures de Mobilitat Terrestre estudien sobre el terreny el projecte de la nova estació d'autobusos d’Almacelles

Ateses les necessitats de la població d’Almacelles de disposar d’una estació d’autobusos que centralitzi tots els passatgers i línies que actualment donen servei al municipi, tècnics de la Direcció Gral. d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre del Dep. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, han visitat sobre el terreny les característiques que hauria de tenir l’estació i fer una redimensionalització per tal de poder licitar les obres d’aquesta estació el més aviat possible.

En aquesta visita s’ha tingut especial interès en veure les característiques del terreny i la disposició en els vials principals, a fi de fer el projecte que millor s’hi escaigui a les necessitats dels usuaris i dels vehicles que hagin de fer anar aquesta estació en un futur. L’estació estarà emplaçada al carrer de Joan Maragall, en un punt cèntric de la població i de fàcil accés des de qualsevol punt del municipi.

Val a dir que Almacelles va enregistrar un total de 262.168 usuaris d’autobús durant l’any 2015, amb un increment del 8,6% respecte a l’any anterior i compta amb 8 línies regulars de transport.

http://almacelles.cat/ca/noticies/t%C3%A8cnics-de-la-direcci%C3%B3-gral-d%E2%80%99infraestructures-de-mobilitat-terrestre-estudien-sobre-el
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Dimecres 21/12/2016 15:21

Imatge

L’Ajuntament preveu obrir Prat de la Riba a final de setmana un cop acabat el pas de vianants soterrat

L’Ajuntament de Mollerussa preveu poder obrir al trànsit el carrer de Prat de la Riba a finals d’aquesta setmana un cop acabades les obres de construcció del pas inferior que ha de comunicar l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos. L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha indicat que aquesta és la previsió que ja es va anunciar al setembre en una visita del conseller Josep Rull i que ha confirmat al consistori l’empresa adjudicatària de les obres.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que a principis de l’any vinent s’iniciaran també les obres de construcció de la nova estació d’autobusos, que ja van ser adjudicades pel departament de Territori i Sostenibilitat el mes d’octubre a l’empresa Copisa per un import de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. L’estació d’autobusos tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional i tres places per a taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegides amb una coberta metàl·lica.

Aquestes obres, segons ha indicat Solsona, es faran de forma coordinada amb l’adequació com aparcament públic de la parcel·la paral·lela a les vies i que quedarà contigua a l’estació, una zona que haurà de suplir les necessitats de places de pàrquing que quedaran suprimides al carrer Prat de la Riba. Solsona ha indicat que des del consistori s’està treballant en la redacció del projecte de remodelació d’aquest carrer que ha de contemplar, entre altres aspectes com l’ampliació de les voreres, l’adequació de l’accés a l’edifici de Cal Duch, futura seu de l’Escola Municipal de Música. L’alcalde ha indicat que quan el projecte estarà redactat es presentarà als veïns de la zona perquè el coneguin.

Pel que fa a les obres del pas soterrat, cal recordar que l’estructura té una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres. Està adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. El pas inferior s’ha executat a base de peces de formigó armat prefabricat i l'estructura dels accessos s’ha realitzat mitjançant murs pantalla i lloses de formigó armats in situ. Els treballs, encarregats pel departament de Territori i Sostenibilitat, han comptat amb un pressupost de 855.000 euros

http://www.mollerussa.cat/?id=czo0OiIyMzgwIjs=
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Divendres 23/12/2016 19:06

Imatge

S’aprova la modificació del POUM que permetrà ubicar la nova estació d’autobusos d’Almacelles

El ple municipal celebrat ahir, dia 22 de desembre, es va aprovar el conveni urbanístic i aprovació provisional de modificació del POUM, que permetrà ubicar l’estació d’autobusos en una parcel•la del C/ de Joan Maragall, únic lloc apte per poder acollir aquest tipus d’equipament.

Val a dir que recentment, ja van visitar l’emplaçament tècnics de la Direcció Gral. d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre del Dep. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que van posar fil a l’agulla per iniciar el projecte de redimensionalització i poder licitar les obres d’aquesta estació el més aviat possible.

Cal fer especial esment que Almacelles va enregistrar un total de 262.168 usuaris d’autobús durant l’any 2015, amb un increment del 8,6% respecte a l’any anterior i compta amb 8 línies regulars de transport.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor dels regidors del PDeCAT i del PP, les abstencions del PSC, POBLEM i ERC; i el vot en contra d’ALMACELLES LLIURE.

http://almacelles.cat/ca/noticies/s%E2%80%99aprova-la-modificaci%C3%B3-del-poum-que-permetr%C3%A0-ubicar-la-nova-estaci%C3%B3-d%E2%80%99autobusos-d
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Divendres 12/05/2017 8:44

La licitació de la nova estació de busos, en breu

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar aquest dijous a Catalunya Ràdio que d’aquí a uns mesos es podran licitar les obres de la nova estació d’autobusos, prevista per la Generalitat de Catalunya al costat de la terminal de l’AVE, sota el pont de Príncep de Viana, i pendent des de fa anys. “El projecte està acabat i, quan tinguem la desafectació ferroviària del terreny (per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif), es podrà licitar. És una qüestió de mesos”, va subratllar


http://www.segre.com/noticies/lleida/2017/05/12/la_licitacio_la_nova_estacio_busos_breu_18559_1092.html
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: bigcoaster » Divendres 12/05/2017 15:38

Sky ha escrit:La licitació de la nova estació de busos, en breu

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar aquest dijous a Catalunya Ràdio que d’aquí a uns mesos es podran licitar les obres de la nova estació d’autobusos, prevista per la Generalitat de Catalunya al costat de la terminal de l’AVE, sota el pont de Príncep de Viana, i pendent des de fa anys. “El projecte està acabat i, quan tinguem la desafectació ferroviària del terreny (per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif), es podrà licitar. És una qüestió de mesos”, va subratllar


http://www.segre.com/noticies/lleida/2017/05/12/la_licitacio_la_nova_estacio_busos_breu_18559_1092.html


Quants anys vol dir "breu"? És que em sona que el Ros, això de breu no sap quan temps sol voler dir. Bah, voleu dir que es farà mai?
This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.
Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
 
Entrades: 840
Membre des de: Diumenge 12/04/2015 16:50

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Divendres 12/05/2017 15:51

A mi m'estranya que el projecte estigui paralitzat única i exclusivament per una qüestió bur(r)ocràtica... I a sobre per part de l'Adif! Crec que si fos el cas el conseller ja hauria posat el crit al cel .

O potser sí que només manca un tràmit, però ningú no té cap pressa que tiri endavant. :?
Sky l’ha editat per darrera vegada el dia: Divendres 12/05/2017 17:00, en total s’ha editat 1 vegada.
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: albe6 » Divendres 12/05/2017 16:27

Fer-se s'acabarà fent, perquè l'actual està fatal

La gencat tampoc té pressa, en les últimes reunions instaven a tirar endavant ja amb el projecte a l 'Ajuntament, i que aquest avances fons, per les estretors de pressupost

Per cert: que se'n sap dels WC que havien de posar a on hi havia la tenda de llaminadures, davant les taquilles de l'Alsa - Alsina Graells?
albe6
N8
N8
 
Entrades: 806
Membre des de: Divendres 17/02/2012 21:15
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

EntradaAutor: Sky » Dimecres 16/08/2017 11:44

Imatge

La nova estació d'autobusos de Mollerussa pren forma

Les obres de la futura estació d’autobusos de Mollerussa avancen i ja s’ha iniciat la construcció de la marquesina. El nou equipament, ubicat davant del camí de Vila-sana, substituirà l’actual estació, que es troba a l’avinguda del Canal. Per accedir a la nova terminal, ja es va construir un pas soterrat que actualment espera tancat que estigui enllestida, el mes de novembre aproximadament.

Les obres es van adjudicar a Copisa per 872.000 euros i contemplen la construcció d’una andana lineal amb una capacitat d’estacionament de quatre autobusos en bateria, així com també tres places per a taxis.

http://www.lleida.com/noticia_canal/la- ... pren-forma
Sky
N9
N9
 
Entrades: 1829
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 15:00
Ubicació: Lleida

Anterior

Torna a: Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: foronda 141 i 7 visitants