Vaga de treballadors dels peatges

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).

Vaga de treballadors dels peatges

EntradaAutor: Guigui » Dissabte 20/03/2010 0:11

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/03 ... _91987.php

Vaga de treballadors als peatges de les autopistes en plena Setmana Santa

UGT, CCOO i USOC pressionen l'empresa per desbloquejar la negociació del convenvi col·lectiu. Creuen que, depenent dels serveis mínims, es podria arribar a aixecar barreres Les aturades es faran el 26 i 27 de març i el 4 i 5 d'abril

Sílvia Garcia Farreny
Barcelona
Ult. Act. 19/03/2010 15:11


Després de més d'un any d'estira-i-arronsa en les negociacions sobre el conveni col·lectiu d'autopistes, els sindicats de la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC han convocat els treballadors de les autopistes a fer aturades als peatges en plena Setmana Santa.

La vaga està prevista pels dies: el 26 de març i el 4 d'abril (de 18 a 21 hores i de 22 a 1); i el 27 de març i el 5 d'abril (de 10 a 13 hores). Fins el proper dimarts 23 de març no es decidirà com es concretaran aquestes aturades, ja que hi ha convocada una reunió de conciliació entre empresa i treballadors. Serà llavors quan es concretaran els serveis mínims.

Joan Muntada, secretari general de la secció sindical UGT-ACESA, explica que la vaga es realitzarà “absolutament a tots els peatges d'ACESA i AUCAT (el Garraf) de Catalunya i l'Aragó”.

Així doncs, tots aquells peatges de cobrament manual podrien quedar tancats. Per Muntana, però, “el cobrament no és un servei essencial a la comunitat” i, per tant, "no pot ser objecte de serveis mínims”.

L'objectiu final dels representants dels treballadors és aconseguir forçar l'aixecament de barreres per evitar perjudicar els usuaris, sobretot tenint en compte que hi ha l'operació sortida i tornada de Setmana de Santa, que sempre són molt problemàtiques pel que fa al trànsit.

La vaga, un mitjà desesperat
Daniel Sancha, responsable estatal UGT Autopistes, afirma que pels sindicats “la vaga no és cap fi sinó un mitjà per arribar a un acord en la negociació entre les diferents parts”, ja que fins ara porten 26 reunions en un any i mig intentant negociar. “Però la qüestió del bloqueig ens porta a la convocatòria de vaga”, conclou Sancha.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23793
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 19:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Barreres aixecades

EntradaAutor: Guigui » Divendres 26/03/2010 23:53

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/03 ... _92841.php

Barreres aixecades i claxonades als peatges catalans

Treball espera un acord amb els empleats i les empresa Acesa i Aucat la setmana que ve, el qual pugui evitar una altra vaga durant l'operació tornada

Adències
Barcelona
Ult. Act. 26/03/2010 18:29


Des de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada s'han aixecat les barreres de la Roca i Martorell de l'autopista AP-7, cosa que també està passant a la resta de peatges, com a conseqüència de la vaga convocada pels treballadors d'Acesa i Aucat. Els conductors dels vehicles fan sonar el clàxon en passar pel peatge quan veuen que no s'ha de pagar.

Així, tal i com preveia la consellera de Treball, Mar Serna, les empreses concessionàries d'autopistes han complert el seu compromís d'aixecar les barreres per no perjudicar els usuaris en cas de col·lapses. Els serveis mínims dictats avui per la Generalitat no han evitat aquest aixecament de barreres en plena operació sortida de les vacances de setmana Santa.

Mar Serna confia que una segona reunió de mediació la setmana que ve permeti arribar a l'acord i evitar la segona tanda de mobilitzacions, prevista per a l'operació tornada diumenge 4 i el dilluns 5 d'abril, que és festiu a Catalunya. "L'acord és possible", ha reiterat Serna, que ha ofert un altre vegada "tot el suport" de la Generalitat per fer de mitjancera en el conflicte i contribuir a l'acostament de postures entre direcció i sindicats.

Reunions maratonianes
Responsables d'Acesa i Aucat, així com representants de la plantilla, es van reunir ahir amb la direcció de relacions laborals a la conselleria de Treball per buscar una sortida que evités les mobilitzacions. Després d'una reunió maratoniana, que va començar al migdia i es va prolongar fins a les 3 de la matinada, les dues parts van sortir sense cap pacte.

La Generalitat ha dictat avui que en les barreres amb 1 o 2 persones, n'hi haurà una. En les que habitualment n'hi ha 3 o 4, n'hi haurà 2, i on n'hi ha més de 10, hi haurà el 50% del personal habitual. Del personal de manteniment, comunicacions, seguretat i d'assistència a l'usuari, hi haurà el 50% del personal habitual.

Els treballadors han justificat la vaga per la necessitat de defensar els drets laborals aconseguits en anteriors convenis, com una distribució de jornada que permeti la conciliació de la vida familiar i laboral. Reclamen també una ocupació estable i de qualitat, mitjançant la transformació de contracte temporal a fix.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23793
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 19:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Vaga de treballadors dels peatges

EntradaAutor: Sagrerenc » Dissabte 27/03/2010 13:49

Ahir vaig passar pels Túnels del Garraf a les 22.10 h i vaig haver de pagar els 5.33 euros. En preguntar-li a la noia del peatge em va contestar "a mi m'han dit que em posi a treballar". :roll:
Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
 
Entrades: 1489
Membre des de: Dimarts 22/12/2009 17:17
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12


Torna a: Vehicles privats / Vehículos privados

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant