Pàgina 1 de 1

Cotxes restringits al centre de Barcelona

EntradaPublicat: Dimecres 11/07/2018 17:43
Autor: m.h.t.
Ciutat Vella prohibirà travessar el districte en cotxe i moto

El districte també prohibirà les bicicletes al Gòtic Nord durant el dia i endarrerirà els horaris de càrrega i descàrrega per donar protagonisme als vianants


Ciutat Vella vetarà els cotxes i les motos que circulin pel districte de pas, tal com es fa ara a trajecte de pujada de la Rambla. És a dir, no podran travessar Ciutat Vella en vehicle motoritzat els conductors que tinguin, com a destinació final, un altre districte: un recorregut que fan, actualment, el 50% dels conductors, segons dades de l’Ajuntament. Inicialment, la prohibició serà de 7.30 a 9.30 h al matí, i de 12.30 a 20.30 h a la tarda.

És una de les 170 mesures que inclou el nou Pla de mobilitat de Ciutat Vella (el primer que només afecta un districte), que es desplegarà
des d’ara i fins a l’any 2023. Segons la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, l’objectiu és
“posar el vianant al centre” en un districte
“amb una morfologia molt complexa i molt més densa
que la resta de la ciutat”, i reduir un 30 % els 137.000 vehicles que circulen diàriament el districte. Per aconseguir-ho, també es reformaran alguns carrers per posar-hi voreres més amples.

Els pàrquings: la manera d’esquivar-ho

El veto al trànsit privat no afectarà els veïns —que podran continuar accedint al districte amb el cotxe o la moto— ni tampoc els camions dels comerços. I per als qui vinguin de fora de Ciuta Vella hi haurà una manera d’esquivar la prohibició: aparcar en un pàrquing . Així, els no residents a Ciutat Vella podran accedir-hi per fer-hi alguna activitat, com comprar o anar a un equipament.

Aquesta mesura no s’implantarà de forma imminent. La previsió de l’Ajuntament és que
entri en vigor a partir de l’any 2021; fins aleshores el consistori estudiarà la millor manera de controlar el pas dels cotxes. Sobre l taula hi ha opcions com instal·lar pilones retràctils o utilitzar càmeres lectores de matrícules (com ja passa a la Rambla, en senti nord).

Les bicis no podran circular de dia pel Gòtic Nord

A banda del trànsit de cotxes i motos particulars, el Pla de Mobilitat també vol posar ordre en la circulació de bicicletes. En aquest sentit, el govern municipal preveu fer créixer el carrils bici a Ciutat Vella en vuit quilòmetres el propers cinc anys i, a més, prohibirà les bicicletes al Gòtic Nord per evitar conflictes amb els vianants. De 12.30 a 20 h (les hores d més activitat comercial), els ciclistes no podra passar pel voltant del Portal de l’Àngel. [...]

https://beteve.cat/politica/prohibit-tr ... xe-moto-2/

Re: Cotxes restringits al centre de Barcelona

EntradaPublicat: Dimecres 11/07/2018 18:12
Autor: Miquel
A la noticia també hi diu....
És més, Masip ha apuntat que també caldria revisar les rutes del transport públic: “Sobretot taxis que no tenen com a destinació final Ciutat Vella i busos que podrien anar per fora del districte”.