Peatges a Catalunya

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: Don Ramón » Dimarts 14/06/2016 14:35

genissimon ha escrit:
Don Ramón ha escrit:[...]
No crec que tingui molt de sentit que una gent tan pobre que no pot pagar els peatges hagi de dependre del cotxe privat. En tot cas aixó seria un fracàs estrepitós del estat social.


A moltes comarques fora de l'Àrea Metropolitana de Barcelona mal servides pel transport públic això, desgraciadament, és així. I si la teva mobilitat passa per segons quins corredors, forçosament (*) hauràs de passar per la corresponent guixeta de peatge.

* Sigui per col·lapse, per sinistralitat o per manca d'alternativa.

Salut !!


Ho entenc perfectament, no ho discuteixo pas, només que penso que el remei no pot estar en ficar carreteres d'alta capacitat en parl·lel a les autovies de peatge, doncs es segeuix incitant a aquesta gent pobre o que no vol agafar el cotxe pèro esta obligada a seguir fent servir el cotxe, tot i que sense peatges, enlloc de donar una veritable alternativa. No oblidem que hi ha també gent encara més pobre que no té ni per un cotxe, llavors aquesta gent estarà amb les mans buides.
Penso que seria millor solució mirar de procurar bonificacions als peatges o fins i tot gratuitat "provisional", i llavors anar establint suficients serveis de transport públics alternatius com que ningú no hagi de dependre del cotxe. Una autovia gratuita es pot fer de pagament eventualment quan ja no es pugui dir que ningú depèn del cotxe, pèro fer una via ràpida en paral·lel suposa una gran inversió tant en construcció com en manteniment que es difícil o impossible de revertir.

Senzillament no veig lògic que l'alternativa a una autovia de peatge sigui una autovia gratuïta, i no que es passi directament al transport públic, que es el esquema que es segeuix a Suïssa per exemple. Insisteixo que soc conscient que la situació ara per ara permetria adoptar un esquema aixís, pèro en tot cas es pot establir com a objectiu i fer un plà amb mesures temporals per anar adapant el model progressivament. Aquest esquema d'autovies paral·leles no es dona en cap pais del món, ni tan sols en aquells on els peatges son generalitzats. Una cosa es desdoblar carreteres a 4 carrils, sense conversió a vial ràpid (accés controlat i sense creueres). L'estat social ha de preveure serveis bàsics, com el transport, pèro "transport" no ha de significar en cap cas vialitats d'alta capacitat, sino senzillament la possibilitat de moure's, la qual ja estaria coberta amb un servei comprensiu de transport públic i una xarxa bàsica de carreteres. De la mateixa forma, per cert, que no em sembla lògic que es subvencionin els serveis d'AVE (mitjançant la construcció a cost de l'erari públic, no a l'operació, esclar), doncs avui en dia encara son un servei "premium" per dir-li d'alguna forma. No son pas esencials per garantir una mobilitat digna, que es pot cobrir pels serveis convencionals, encara que siguin més lents.
Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol
Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
 
Entrades: 1199
Membre des de: Dimarts 25/11/2014 22:22
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: genissimon » Dimecres 15/06/2016 7:15

Veig que ens hem entès.

Salut !!
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Camions de la N-340 i N-240 per l'autopista.
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
 
Entrades: 2325
Membre des de: Dimecres 05/04/2006 11:43
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: suburu » Dimecres 15/06/2016 11:58

122-042-132 ha escrit:
Oriolix ha escrit:Sí, sí, Convergència, la Generalitat estan podrits.... Però anem a la situació real de les principals obres aturades a Catalunya:

    Enllaç de Castellbisbal, aturat sine die, perquè el dia que funcioni es menjarà el peatge de Martorell, concessió del Ministeri de Fomento
    4t cinturó entre Abrera i Terrassa, aturat sine die, perquè el dia que funcioni es menjarà el peatge de Martorell, concessió del Ministeri de Fomento
    Túnel de Vallirana, aturat sine die, perquè el dia que funcioni, farà competència a l'autopista cap a Tarragona, concessió del Ministeri de Fomento
    Desdoblament N2 a Girona, aturat sine die, perquè el dia que funcioni, es menjarà el peatge de l'autopista cap a França, concessió del Ministeri de Fomento
    Autovia Montblanc - Tarragona, aturat sine die, perquè el dia que funcioni, farà competència a l'autopista de Tarragona, concessió del Ministeri de Fomento

ai carai!, encara resultarà que qui atura les obres públiques per beneficiar La Caixa no són precisament els dolentíssims senyors de Convergència i la Generalitat, sinó el Ministerio de Fomento del "Gobierno de España" que tant ens estima.


Enllaç de Castellbisbal, en obres, previsió per l'estiu del 2017.
Abrera Terrassa, actualment s'han reprès les obres, previsió pel 2019, veure notes de queixa de les patronals del Vallès.
Túnel de Vallirana, represa de les obres, actualment s'hi està treballant.
Cas de Girona hi ha petites intervencions i una girola (rotonda) a la zona de Bàscara, poca cosa més.

Estic d'acord en que es una vergonya el tracte de Foment a Catalunya, però cal explicar les coses tal com son ara, no vol dir que potser tornin a quedar aturades, però en aquests moments si hi passeu veure obra en construcció. Salut!


Enllaç a Castellbisbal per a l'estiu del 2017??? Però no van dir que estaria finalitzat a finals d'any???? Jo hi passo molt sovint per allà i ja em feia a la idea que a finals d'any per fi tindríem l'enllaç, no fotis que encara ha de passar 6 mesos més

:cop :cop :cop
suburu
N3
N3
 
Entrades: 24
Membre des de: Dijous 22/04/2010 8:29

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: wefer » Dimecres 15/06/2016 12:27

Us passo la imatge que actualment resumeix la política d'infraestructures tant de Fomento com de la Generalitat:

Imatge
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
 
Entrades: 7496
Membre des de: Dimarts 19/04/2005 22:55
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: genissimon » Dimarts 04/04/2017 13:25

Diari de Girona, 4 d'abril de 2017 ha escrit:Abertis descarta un allargament automàtic de la concessió de l'AP-7 el 2021
Alemany manté que la reclamació de 1.400 milions d'euros pel descens de trànsit a l'autopista no es resoldrà allargant els anys de contracte
[...]
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Camions de la N-340 i N-240 per l'autopista.
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
 
Entrades: 2325
Membre des de: Dimecres 05/04/2006 11:43
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: uriol108 » Dimarts 04/04/2017 17:44

El Govern planifica la substitució de l'actual sistema de peatges per la vinyeta de pagament anual

La mesura tiraria endavant abans de dos anys
El cànon pels turismes seria de 70 euros, segons avança TV3

La Generalitat prepara la substitució de l'actual sistema de peatges a les autopistes per la vinyeta de pagament anual, ja implantada en països com Àustria . Segons ha avançat TV3 aquest dilluns al vespre, la mesura tiraria endavant abans de dos anys i el cànon anual pels turismes rondaria els 70 euros.

Sense comptar els peatges a l'ombra, només els explícits, la Generalitat és titular d'uns 200 quilòmetres, però l'Estat en té més del doble. La fi de les concessions, gairebé totes 2019 i el 2021, és doncs una oportunitat per implantar aquest nou projecte. Ara bé per a fer-ho cal arribar a un acord amb el govern espanyol.

Per tal de segellar un pacte, la Generalitat proposa crear un consorci on hi hagi representades totes les administracions i operadors públics i privats, segons TV3.

http://www.naciodigital.cat/noticia/128578/govern/planifica/substitucio/actual/sistema/peatges/vinyeta/pagament/anual
Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
 
Entrades: 679
Membre des de: Diumenge 30/12/2007 21:04
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)

Re: Peatges a Catalunya

EntradaAutor: deprise82 » Dimecres 05/04/2017 13:37

Entiendo que pagarías +/-70€ de forma anual y podrías usar cualquier autopista de Catalunya, ya sea de la Gene como del Estado.

Otra cosa, ¿cómo se controlaría si has pagado "la viñeta" o no? ¿se controlaria la matricula o con algún dispositivo tipo Teletac?
deprise82
N1
N1
 
Entrades: 4
Membre des de: Dimecres 01/03/2017 11:25
Ubicació: <L1>Santa Coloma

Vinyeta

EntradaAutor: Guigui » Dimecres 05/04/2017 13:45

La vinyeta consisteix en un adhesiu que s'enganxa al parabrises. Ara, al ritme que portem (ITV, emissions, etc.), ja no hi veurem enfora.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23424
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 18:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Anterior

Torna a: Vehicles privats / Vehículos privados

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 1 visitant