Estat aprova mesures per millorar carreteres a Tarragona

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).
437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Estat aprova mesures per millorar carreteres a Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 08/12/2006 20:55

Diari de Tarragona, 8/Des/2006:

TARRAGONA

El govern espanyol aprova dues mesures per millorar les carreteres a les comarques de Tarragona

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat una inversió de 44 MEUR per reordenar l'accés per la T-11 a l'aeroport de Reus. També s'ha donat llum verda a la subscripció d'un conveni entre el ministeri de Foment i l'ajuntament de Montblanc per fer obres de millora en trams urbans.
Pere Gendrau // ACN |

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat la inversió de 44 MEUR que suposarà la signatura del contracte per executar les obres de reordenació d'accessos a la carretera T-11 en el tram de l'aeroport de Reus-Tarragona. La longitud del tram afectat és de 7,600 km i el pressupost puja fins als 44.378.359,41 euros.

D'altra banda, el govern espanyol ha autoritzat la subscripció d'un conveni de col•laboració entre el ministeri de Foment i l'ajuntament de Montblanc per tal de finançar el projecte d'obres de millora de trams urbans a la xarxa de carreteres de l'estat en el terme municipal i la transferència de la seva titularitat.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22868
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 30/07/2009 8:32

Nota: he fet diferents cerques, i no he trobat cap altre tema relacionat, a causa de la limitació de fer servir a partir de 3 caràcters, ni tampoc cercant Tarragona-Montblanc. Si algú ho troba, que m'avisi i trasllado el missatge. Gràcies.

De La Vanguardia:

Protesta empresarial por el retraso de la A-27

Entidades económicas de Tarragona cifran en 27 millones de euros anuales las pérdidas por la falta de la autovía

SARA SANS - Tarragona
La A-27, la autovía que debe substituir a la saturada N-240 entre Tarragona y Montblanc, la carretera más utilizada por leridanos, aragoneses y andorranos que se dirigen a la Costa Daurada, debería estar acabada el próximo año, según los planes del Ministerio de Fomento. Sin embargo, las obras todavía no han comenzado. Los empresarios tarraconenses denunciaron ayer el retraso que acumula esta construcción pese a que, desde el 2006, se han consignado 108 millones de euros para las obras y enel presupuesto de inversiones de este año hay 45 millones de euros.

Los carteles que anuncian a los conductores la construcción de la autovía hace años que se instalaron en el tramo próximo a Tarragona de la N-240. Y ni rastro de obras. Fomento adjudicó hace dos años los cuatro ramales en que se divide el tramo de la A-27 entre Tarragona y Montblanc, que supone una inversión global de 153 millones. Pero, según el BOE, el nivel de ejecución de las obras es del 12%. "Y a estas alturas debería ser del 64%; lo único que se ha hecho hasta ahora son los proyectos ejecutivos y su tramitación administrativa", insistió ayer Josep Lluís Aymat, director de la Federació Empresarial d´Autotransport de Tarragona (FEAT). Esta entidad, junto con la Cambra de Comerç de Tarragona, la Asociación Empresarial Química (AEQT), la patronal Pimec, la Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (Apportt), la Confederació Empresarial de la Provincia de Tarragona (Cepta) y la Federació Empresarial d´Hosteleria i Turisme de Tarragona (FEHT) denunciaron ayer que el retraso supone "costes inadmisibles" para el territorio. La A-27, que continuará hasta Lleida, Huesca, Pamplona y San Sebastián, "es un eje viario fundamental y sin peajes; esencial para potenciar el turismo y la capacidad del puerto de Tarragona", dijo Aymat. Este eje planteó en el 2003, y los tramos de Tarragona a Montblanc y de Montblanc a Lleida, "son los que acumulan más retraso", añadió.

Según los cálculos realizados por estas entidades, la paralización de las obras supone que las comarcas de Tarragona dejen de ingresar anualmente 27 millones de euros, "porque si la autovía estuviera en funcionamiento, el turismo de la Costa Daurada, un 30% del cual es nacional y se desplaza mayoritariamente por esta vía, podría incrementarse en un 8%", explicó Aymat, que añadió, que la A-27 también supondrá un ahorro de 11 millones de euros anuales para los transportistas, "porque ahora tienen que emplear mucho más tiempo y carburante para realizar el mismo trayecto", según Aymat.

Las entidades han reclamado por carta al ministro de Fomento la aceleración de las obras. "Si hay problemas con algún Ayuntamiento deberían estar ya resueltos porque si no Fomento destinará el presupuesto destinado a la A-27 a otras infraestructuras que considere prioritarias", dijo el presidente de la Cambra de Comerç, Albert Abelló.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23398
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 29/01/2010 14:09

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... euros.html

Posar al dia la seguretat dels túnels de Lilla només costa poc més d'un milió d'euros

La subdelegada dóna per fet que es refarà el projecte, que costa 81 milions, perquè hi puguin passar mercaderies perilloses

29/01/10 02:00 - Tarragona - òscar palau

Posar al dia els sistemes de seguretat previstos als túnels de Lilla de l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc, perquè hi puguin passar mercaderies perilloses segons la renovada normativa europea ADR, té un cost de poc més d'un milió d'euros. Res de l'altre món, si es té en compte que només aquest tram entre Valls i Montblanc ja té un pressupost de 81,4 milions. Ho va revelar ahir la subdelegada estatal, que va remarcar que «ja s'hi està treballant amb el ministeri». Teresa Pallarès, així, va donar per fet que s'introduiran els canvis que calgui, però també que –com ja passa en altres túnels– la Generalitat restringirà aquest tipus de trànsit a certs horaris. Foment, per cert, també tindrà «en un mes» el projecte modificat amb els túnels més llargs, com reclamava l'Ajuntament de Montblanc.

«Quan es va aprovar, el projecte complia tots els requisits per al pas de mercaderies perilloses, però la tramitació és llarga i enmig hi va haver un canvi en la normativa que va endurir molt les condicions de seguretat, i ara serà necessari invertir-hi bastants més diners», explicava el cap a Tarragona de la unitat de carreteres de Foment, Alberto Hernández. Pallarès en concretava la xifra: poc més d'un milió d'euros, per la qual cosa la veu com una «modificació plantejable» –de fet ja ho ha fet, davant el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán–, considerant l'elevat pressupost d'aquest tram. «Se'ns ha escoltat, hi ha una clara voluntat de resoldre-ho i n'espero una resposta positiva», explicava. La subdelegada, de fet, és la primera a reconèixer que «l'activitat química és molt important a la zona, i difícilment es podria entendre que una nova infraestructura no estigués preparada».

Sense retards... per ara

L'adaptació a la normativa, doncs, suposa una modificació de projecte en què ja es treballa, i que en principi no ha de suposar retards, tenint en compte, a més, que, segons Hernández, «s'està buscant un mecanisme per separar el túnel del problema de les mercaderies, i poder començar a excavar-lo com abans millor», segurament a final d'enguany o principi del vinent. Pallarès, tanmateix, es curava en salut: «Ara no es va amb retard, però són obres complexes i l'important és ser garantista, així que si n'acaba suposant algun serà en bé de la infraestructura.» La subdelegada, a més, ja avisava que, un cop acabada l'obra –en principi, l'octubre del 2012– «una altra cosa serà la regulació que hi faci la Generalitat perquè no hi hagi interferències en el trànsit». És a dir, que probablement les mercaderies perilloses només hi podran passar de nit i avisant-ne el govern, com ja passa en altres túnels catalans com Viella o el Cadí.

Allargar els túnels

L'adaptació a la normativa ADR, però, no és l'única modificació que cal en el projecte dels túnels (que, per cert, ja «ha aprofitat» la mala experiència de la línia del TAV pel desgavell provocat per les argiles expansives). L'ara vigent preveu que tinguin 1.567 metres de llarg i una important afectació visual sobre la pedania de Lilla, quan l'estudi inicial i el d'impacte ambiental parlaven de 1.835 metres. L'Ajuntament de Montblanc s'ha cansat de reivindicar el traçat original –fins ha posat traves legals a l'obra–, i ahir Hernández aclaria que «s'hi ha estat treballant, i en menys d'un mes se sabrà com queda». Només avançava, això sí, que els túnels «tindran 1,7 quilòmetres» i que la solució «segur que satisfarà l'Ajuntament».

Segon accés al Morell?

Tant els ajuntaments del Morell i la Pobla de Mafumet com les empreses químiques fa temps que reclamen un segon accés a l'A-27 per al polígon petroquímic nord, i arran d'això la comissió de Seguretat Vial del Congrés aprovava per unanimitat al desembre una resolució en què s'insta Foment a estudiar la viabilitat de construir-lo. Pallarès admetia ahir que «es van fer diverses recomanacions al ministeri», però explicava que «el projecte és el que s'està executant, i no hi ha cap canvi introduït». «Si finalment s'aprova, ja es farà efectiu», indicava, mentre justificava les reticències en el fet que «l'A-27 es considera una via ràpida, i com a tal no es pot fer un enllaç a cada municipi». D'altra banda, Hernández va explicar que han aparegut algunes restes arqueològiques al tram entre la Masó i Valls, que ja estan sent objecte d'excavacions de la direcció general del Patrimoni Cultural, si bé d'entrada «no sembla que tinguin gaire entitat». Per tant, no creu que afecti els terminis, en un tram que ha d'estar llest l'abril del 2011.

Canvi de traçat a Constantí

Dels quatre trams en què s'han dividit les obres, el més avançat és el primer, de 7.600 metres, entre Tarragona i el Morell, tot i que encara no s'ha fet res en els primers 1.500, a partir de l'eix del port. La presència de mines subterrànies com la dels Tarragonins –que els pagesos usen per regar, i hauria quedat destrossada– han provocat primer queixes i després maldecaps tècnics, que s'han resolt «desplaçant el traçat de l'autovia», explicava Hernández, que avança que «la modificació de projecte ja està aprovada». L'autovia, així, que havia de passar per sota el viaducte de l'AP-7 a l'altura del peatge –al costat del riu–, finalment travessarà l'autopista per sobre, pel polígon Riu Clar. Les obres del tram haurien d'estar acabades aquest desembre, i Hernández confia, ara que s'ha aclarit, «que es pugui recuperar el temps».


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23398
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 07/03/2010 22:53

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... avera.html

L'excavació dels túnels de l'A-27 a Lilla començarà a la primavera

Les temudes argiles expansives condicionaran els treballs, que es faran combinant voladures i mitjans mecànics

07/03/10 02:00 - Montblanc - òscar palau

Les argiles expansives –un material que té tendència a desplaçar-se amb la humitat i que abunda a la banda de la Conca de Barberà de la serra de Miramar– condicionaran en gran part la construcció tant dels túnels principals com del fals túnel previstos a Lilla. Així ho han confirmat fonts del ministeri –que té ben presents els problemes que, a pocs quilòmetres, li han causat a la línia del TAV–, que reconeix que el ritme i fins i tot el mètode constructiu s'hauran d'adaptar a la progressiva troballa –o no– d'aquests materials a la muntanya. «Hi haurà problemes amb el subsòl, això va a missa, i ja ens podem arromangar tots», vaticina l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Foment preveu que les obres d'excavació dels túnels comencin en breu, aquesta mateixa primavera.

Les obres del subtram entre Valls i Montblanc estan en marxa des del febrer del 2009, fa més d'un any, tot i que fa unes setmanes alguns càrrecs socialistes admetien que amb prou feines s'hi havia fet el 5% de la feina, i les darreres setmanes ben poca activitat s'hi veu. En principi es deia que els dos túnels principals de Lilla –un per a cada sentit de circulació– no es començarien a excavar fins a final d'aquest any o principi del vinent, un termini que finalment s'avançarà a aquesta primavera, segons han avançat a El Punt fonts oficials de Foment.

Complementari pendent

Segons explica Andreu, l'elevació introduïda en el projecte modificat de la cota dels túnels ja anirà bé a Foment perquè ajudarà a evitar problemes al viaducte amb les argiles expansives, que més avall, al mateix barranc del Candi, tants maldecaps han causat a la línia del TAV. Segons ell, en canvi, les argiles afectaran ben poc els túnels principals; com a molt, un petit tram a la boca de Lilla, perquè a la de Fontscaldes el terreny és més aviat de pissarra. Segons els estudis geològics previs, de fet, Foment estima que les argiles es trobaran al llarg d'uns 400 metres dins dels túnels principals, si bé admeten que no ho sabran amb exactitud fins que no facin l'excavació.

En bona part per això mateix el ministeri no ha redactat encara el projecte complementari per al fals túnel, que es farà més endavant «sobre la marxa, a partir de l'experiència en el tractament i la resposta de les argiles als altres punts afectats», aclareix l'alcalde. «De la morfologia no en sé gaire res, però Foment té por pel que ha passat al TAV», constata.

«Val més prevenir»
c.g. / ò.p.j

El Col·legi de Geòlegs de Catalunya ha confirmat que els terrenys que s'han de perforar per fer els túnels de l'autovia A-27 a Lilla són perfectament susceptibles de tenir problemes amb les argiles expansives. «Malauradament la traça del túnel travessa els materials problemàtics, i no hi ha alternativa per evitar-los», ha corroborat l'ens a El Punt. Els experts, en aquest sentit, afirmen que «caldrà invertir en estudis previs els suficients recursos econòmics, intel·lectuals i temporals per trobar la solució idònia i estalviar desviaments pressupostaris inacceptables en el futur immediat de l'obra». Només cal recordar, en aquest sentit, que ni als túnels ni al viaducte del TAV –on actualment també s'està actuant– al mateix terme de Montblanc els estudis geotècnics previs no hi van detectar el problema, i només per reforçar després els túnels es van haver d'invertir 70 milions d'euros més. «Invertir per prevenir és sempre més rendible que invertir per curar», sentencia ara el Col·legi de Geòlegs.

Túnels amb contravolta

Foment admet que el mètode constructiu que faci servir per als túnels principals «variarà en funció del terreny que ens anem trobant». Això sí, ja avança que l'excavació «en alguns casos serà mitjançant mitjans mecànics, i en altres caldrà fer voladures». El ministeri també aclareix que la major part de les seccions es faran amb el mètode de la contravolta, que el 2004 ja va utilitzar per reforçar els túnels de la línia del TAV (vegeu el gràfic). I és que llavors, després que es detectessin esquerdes a la part superior dels túnels i apareguessin grans ondulacions i clots a la base, va decidir excavar una mica més el terra i donar així una forma rodona a la carcassa del túnel, fet que permet aguantar molt millor les pressions que exerceixen els materials del voltant. El mètode que s'utilitzarà per al fals túnel d'uns metres més enllà, en canvi, «no tindrà res a veure», segons Foment, amb l'emprat per al túnel en mina, si bé no l'ha concretat. Això sí, confirma que «la presència d'anhidrites a la zona on aniria el fals túnel fa especialment delicada la construcció».


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimecres 14/08/2013 3:55

Per fi es posa en servei el primer tram de la A-27, entre Tarragona i El Morell.
Això treurà bastants camions, i un cert número de cotxes, de la N-240 entre aquests dos punts (el tram tenia una intensitat de tràfic de 32.000 vehicles/dia).

Falta el tram El Morell-Valls, esperadíssim.
El Economista ha escrit:Ana Pastor inaugura en Tarragona el primer tramo de la autovía A-27

http://www.eleconomista.es/construccion ... a-A27.htmlAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23398
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 14/08/2013 11:00

I sembla que ha calgut esperar un bon grapat de dies perquè Sa Excel·lència no trobava un forat a l'agenda i, és clar, sense que Sa Excel·lència no talli la cinta, una carretera no es pot fer servir. Prou se sap a les escoles d'enginyeria que la cinta tallada per un polític és un element imprescindible per a la seguretat viària.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

epuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Dimecres 14/08/2013 12:31

Guigui ha escrit:I sembla que ha calgut esperar un bon grapat de dies perquè Sa Excel·lència no trobava un forat a l'agenda i, és clar, sense que Sa Excel·lència no talli la cinta, una carretera no es pot fer servir. Prou se sap a les escoles d'enginyeria que la cinta tallada per un polític és un element imprescindible per a la seguretat viària.
El mateix que ha passat amb l'enllaç de l'A-2 amb l'AP-7 a Girona, on ha calgut esperar 15 dies. Vergonyós.437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 13/10/2015 23:02

La ministra Ana Pastor, acompanyada de Santi Vila i alcaldes diversos, han inaugurat aquest matí el nou tram de l'A-27 entre El Morell i Valls Sud.
Un servidor l'ha provat aquesta tarda. Gens malament... :D

Té tres accessos, a més del del Morell/La Pobla de Mafumet, posat en servei a la fase anterior:
1) Vilallonga (nord) / El Rourell (sud)
2) La Masó (nord) / El Milà (est)
3) Valls Sud (C-37)

Als habitants de Vilallonga, El Rourell, La Masó i El Milà els ha tocat la loteria, han passat d'una local bastant estreta a una senyora autovia.
Això sí, trobo a faltar un accés millor per Vilallonga, al sud-est del casc urbà. Ja el faran algun dia...

Això sí: la ministra NO ha inaugurat el tram de la variant de Valls, entre Valls Sud i Valls Nord/Masmolets, que el deixa per... :o oh sorpresa, desembre! :twisted:

Tampoc ha dit res de dates pel tram més pelut (Valls Nord/Masmolets-Lilla, inclosos els túnels de Lilla -amb argiles expansives-).
Sí que ha dit que inicien estudis per connectar l'A-27 a Lilla amb l'AP-2 a Montblanc.

També ha parlat de la N-340 i que hi posaran un muuuunt de rotondes entre El Vendrell i Alcanar, i també a la N-240 entre Les Borges Blanques i Lleida.
També ha dit que faran el tram de l'A-7 entre La Móra i el peatge de Torredembarra (ja toca!).

Santi Vila feia cara de mal de panxa, tot i que fa uns dies va anunciar la variant sud de Valls de la C-37.
Quan la facin, genial, Valls tindrà circumval·lació total (360º) del casc urbà.
Però Santi Vila posava cara de mal de panxa perquè no està feta.
Perquè fins desembre que obri el següent tram de l'A-27, els camions que arribin des de Tarragona a Valls es trobaran amb tres opcions per seguir cap a Montblanc i més enllà:
a) C-37 fins a Alcover i C-14 fins a Montblanc... per La Riba i Vilaverd (glups! la C-14 ja va prou carregada, i és una carretera propensa als accidents, i a més desdoblar-la seria absolutament caríssim).
b.1) entrar al casc antic de Valls i sortir direcció Tarragona per la N-240 antiga per agafar la variant est de la N-240 fins a Masmolets i seguir cap a Montblanc i més enllà pel Coll de Lilla.
b.2) entrar al casc antic de Valls i sortir direcció Tarragona per la N-240 antiga per agafar la variant est de la N-240 fins al polígon de Valls i seguir per la C-37 cap al Pla de Santa Maria, on s'accedeix a l'AP-2.Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 918

Entrada Autor: bigcoaster » Dimecres 14/10/2015 19:30

Rotondes a la N-240 no! Es veu a anys lluny que el que volen aconseguir és que la gent vagi per l'autovia. :cop :'(


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Granolleri
N8
N8
Entrades: 884
Ubicació: Granollers (Vallès Oriental)

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 14/10/2015 21:05

bigcoaster ha escrit:Es veu a anys lluny que el que volen aconseguir és que la gent vagi per l'autovia. :cop :'(
És que d'això es tracta! És absurd que l'autopista vagi buida i en canvi la carretera arreplegui tot el trànsit, tant local com de "llarga distància".437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 15/10/2015 0:50

bigcoaster ha escrit:Rotondes a la N-240 no! Es veu a anys lluny que el que volen aconseguir és que la gent vagi per l'autovia. :cop :'(
He posat "un munt de rotondes a la N-340".

A la N-240 entre Tarragona i Valls, no se n'hi poden fer més, de rotondes... :)

I si et referies a la N-240 entre Les Borges Blanques i Lleida... bé, la de Margalef em sembla obligatòria, hi ha hagut massa accidents.
I a Juneda... ja ho veurem, les eleccions són al desembre, i ja veurem què en pensa el futur ministre/a de Foment, de les rotondes i les concessions d'Abertis...
A Juneda més que res el què fa falta és una variant, no rotondes.Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 918

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 15/10/2015 16:25

437.001 ha escrit:
bigcoaster ha escrit:Rotondes a la N-240 no! Es veu a anys lluny que el que volen aconseguir és que la gent vagi per l'autovia. :cop :'(
He posat "un munt de rotondes a la N-340".

A la N-240 entre Tarragona i Valls, no se n'hi poden fer més, de rotondes... :)

I si et referies a la N-240 entre Les Borges Blanques i Lleida... bé, la de Margalef em sembla obligatòria, hi ha hagut massa accidents.
I a Juneda... ja ho veurem, les eleccions són al desembre, i ja veurem què en pensa el futur ministre/a de Foment, de les rotondes i les concessions d'Abertis...
A Juneda més que res el què fa falta és una variant, no rotondes.
Això és el que tú has dit:
"També ha parlat de la N-340 i que hi posaran un muuuunt de rotondes entre El Vendrell i Alcanar, i també a la N-240 entre Les Borges Blanques i Lleida."

Les rotondes en una carretera com aquesta, on la gent va molt ràpid són un perill. El que haurien de fer són sortides a l'estil d'una autovia amb una rotonda sobre o sota la carretera. Evidentment costa més diners, però és aquest tipus d'enllaç és l'indicat per vies com la N-240, que té molt trànsit i a més a molta velocitat. Però bé, que fan les rotondes per fer la carretera més lenta i així molta gent vagi a la AP-2 és bastant fàcil de veure.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23398
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 15/10/2015 16:37

Tu ho has dit: fer rotondes elevades és més car. Així doncs, havent-hi una autopista paral·lela, perquè la pagui la gent que ha de fer grans distàncies -cosa que no és cap necessitat bàsica, sinó conseqüència de desplaçaments per oci o negoci-, quina necessitat hi ha per a fer una autovia?

Prou aberracions ja s'han fet en aquest país en matèria d'infraestructures. Entre elles, per no sortir massa del tema, la de construir autovies gratuïtes en paral·lel a autopistes de peatge. Enlloc més del món es veu una barbaritat com aquesta.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 918

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 15/10/2015 17:51

Guigui ha escrit:Tu ho has dit: fer rotondes elevades és més car. Així doncs, havent-hi una autopista paral·lela, perquè la pagui la gent que ha de fer grans distàncies -cosa que no és cap necessitat bàsica, sinó conseqüència de desplaçaments per oci o negoci-, quina necessitat hi ha per a fer una autovia?

Prou aberracions ja s'han fet en aquest país en matèria d'infraestructures. Entre elles, per no sortir massa del tema, la de construir autovies gratuïtes en paral·lel a autopistes de peatge. Enlloc més del món es veu una barbaritat com aquesta.
Quina sortida de to! :boig

1. No he dit de construir una autovia paral·lela :nono
2. La N-240 és una carretera molt transitada on seria lògic que els enllaços amb molt trànsit fossin d'"estil autovia".
3. La N-240 és la ruta natural entre Lleida (i per conseqüent Aragó) i la platja i com a tal ha de ser una via ràpida (una carretera ràpida seria perfecta).
4. On s'és vist això de que fem autovies per obligar a anar per la AP2 i llavors dir que si vols anar ràpid has de pagar? Que té de lògic gastar diners públics en una autovia per a que els beneficis se'ls emporti una concessionària sense haver posat un duro? :cop

"Qui vulgui córrer, que pagui peatge" Gran frase, sobretot perquè es tracta d'una carretera molt utilitzada i útil, que la acabaran deixant com una carretera local en benefici de l'AP2. No es tracta de córrer perquè m'agrada anar a 150km/h, sino de que el viatge ha de poder ser fet de manera ràpida (90-100km/h)i segura.

Calma Guigui que això és un fòrum. :amor


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 15/10/2015 17:57

bigcoaster ha escrit:Les rotondes en una carretera com aquesta, on la gent va molt ràpid són un perill.
No necessàriament: entre Tarragona i Valls, abans de les rotondes, hi havia un munt d'accidents.
Em consta que la cruïlla de Margalef també és un punt on n'hi ha hagut, d'accidents.

La N-240 entre Tarragona i Valls tenia un tràfic lent, en part degut a les rotondes.
Però això era perquè el tràfic entre Tarragona i Valls era molt més elevat que entre Les Borges Blanques i Lleida.
D'aquí l'A-27.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23398
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 15/10/2015 18:32

bigcoaster ha escrit:Quina sortida de to! :boig
Ho deus dir per l'emoticona, suposo.
bigcoaster ha escrit:1. No he dit de construir una autovia paral·lela :nono
2. La N-240 és una carretera molt transitada on seria lògic que els enllaços amb molt trànsit fossin d'"estil autovia".
3. La N-240 és la ruta natural entre Lleida (i per conseqüent Aragó) i la platja i com a tal ha de ser una via ràpida (una carretera ràpida seria perfecta).
4. On s'és vist això de que fem autovies per obligar a anar per la AP2 i llavors dir que si vols anar ràpid has de pagar? Que té de lògic gastar diners públics en una autovia per a que els beneficis se'ls emporti una concessionària sense haver posat un duro? :cop
1. He posat l'exemple de les autovies paral·leles com a cúmul de l'aberració en infraestructures viàries d'aquest país; prou sé que la N-240 no ho és, perquè ni és autovia, ni és paral·lela a l'AP-2.
2. Si hi ha una carretera molt transitada, potser que apliquem d'una vegada una política de transport més assenyada ("sostenible", en diuen) i potenciem el transport públic en aquest eix.
3. Tornem al meu argument de les autopistes de peatge: qui va a la platja hi va per plaer, així que té dues alternatives: l'AP-2, que va prou buida i, sí, fa una petita volta, però no ens posarem a farcir el país d'asfalt per guanyar 20 minuts; o anar pel tram més curt, sabent que és més lent. Però ni veig que el plaer de qui sigui l'hagi de sufragar el contribuent, ni tampoc veig que per pagar un peatge d'anada i tornada es deixi de fer una setmana de vacances a la costa.
4. No deies que no es tractava de construir una autovia paral·lela? Ara sí que em perdo. Però és igual, el fet és que l'A-27 s'acabarà construint. Quant a la segona part, coincideixo amb tu: què té de lògic gastar diners públics en una autovia quan hi ha una autopista? Ara, pensar que una concessionària no hi posa ni un duro... doncs no. Precisament per això són concessionàries: perquè són qui han invertit tots els diners en la construcció, esperant un retorn (amb o sense ajuda del govern, que aquest seria un altre tema).
bigcoaster ha escrit:"Qui vulgui córrer, que pagui peatge" Gran frase, sobretot perquè es tracta d'una carretera molt utilitzada i útil, que la acabaran deixant com una carretera local en benefici de l'AP2. No es tracta de córrer perquè m'agrada anar a 150km/h, sino de que el viatge ha de poder ser fet de manera ràpida (90-100km/h)i segura.
Si hi ha l'AP-2, vol dir que hi ha una alternativa ràpida. Per tant, qui vulgui anar d'A a B en vehicle privat, té dues opcions: anar més a poc a poc i pagar només la benzina, o anar de pressa i pagar addicionalment el peatge (i un consum de combustible superior). El que no veig és que la resta de contribuents haguem de pagar per oferir el millor de les dues opcions: anar de pressa i no pagar peatge. O et semblaria bé contribuir amb els teus impostos perquè tinguem bitllets d'AVE i avió subvencionats i integrats?
bigcoaster ha escrit:Calma Guigui que això és un fòrum. :amor
He escrit el que he escrit amb tota la calma, i prou sé que això és un fòrum.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 918

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 15/10/2015 21:42

Guigui et torno a dir que en cap moment he dit de construir una nova autovia paral·lela sino de deixar la N-240 tal com està i com a màxima refer alguns enllaços. No sé si es que no m'he explicat bé o que no ho has entés bé, però en cap moment he dit de construir una autovia al lloc de la N-240 ni paral·lela a la AP-2 ni res... El que deia és que no volia més rotondes en aquesta carretera, donat que es tracta d'una via ràpida entre Lleida i Tarragona, i aquesta ruta no només l'utilitza la gent per anar a la platja o a fer el "dominguero" a Port Aventura, també molta gent de negocis.

Ja que has tret el tema del transport públic en aquest corredor: els busos sempre (bé a l'hivern no tant) al límit de la seva capacitat. Els trens deixen molt que desitjar donat que només hi ha 3 serveis al dia Lleida-Tarragona-Barcelona de la R-14. Com he dit en altres fils, jo aposto per ampliar freqüències en els regionals.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Lluis
N6
N6
Entrades: 187
Ubicació: Sants Estació

Entrada Autor: Lluis » Divendres 18/12/2015 14:24

437.001 ha escrit:...

Això sí: la ministra NO ha inaugurat el tram de la variant de Valls, entre Valls Sud i Valls Nord/Masmolets, que el deixa per... :o oh sorpresa, desembre! :twisted:

...
Equilicuá

http://www.ara.cat/societat/Demobre-sor ... 51503.html


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

437.001
N10
N10
Entrades: 4881
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 14/05/2017 20:11

Diari de Tarragona (14/05/2017)
Fomento eliminará el cuello de botella de La Móra a Torredembarra

Está previsto que este año se licite el proyecto de obras para prolongar la A-7 hasta el acceso a la autopista


Imatge

Ocho años después de entrar en funcionamiento la circunvalación de Tarragona, el Ministerio de Fomento quiere dar continuidad a esta infraestructura. El objetivo es eliminar el cuello de botella entre La Móra y Torredembarra, un tramo que no llega a los seis kilómetros de distancia y en los que todos los domingos por la tarde se generan retenciones con colas kilométricas.

Con este proyecto se prolongará unos kilómetros la autovía que acaba a escasos metros de la autovía de La Móra, generando un embudo, ya que la carretera pasa de cuatro a dos carriles. Según fuentes de la sudelegación del Gobierno en Tarragona, en estos momentos «se está redactando el proyecto» para el desdoblamiento de este tramo de la N-340 hasta el polígono industrial Roques Planes. Éste obligará a modificar el trazado de acceso a la autopista, para que puedan incorporarse más fácilmente los vehículos.

Inicialmente está previsto que «en uno o dos meses» el proyecto salga a información pública. Y es que, el secretario de Estado de Infraestructuras, Julio Gómez-Pomar, afirmó hace unos días que las obras se licitarán este mismo año. De hecho, en los Presupuestos Generales del Estado para este 2017 aparece una partida de 282.290 euros para dicha intervención. Este mismo documento permite hacer una estimación de las intenciones del Gobierno. Según aparece el coste total de la obra supera los 63 millones de euros. Las consignaciones más significativas empiezan el año que viene, con 15 millones, y ascenderá a 20 millones en los dos ejercicios siguientes. Con todo, si el Ministerio de Fomento respeta las asignaciones previstas, el desdoblamiento de esta vía finalizará en 2021. [...]

[...] En este tramo había uno de los puntos negros más conflictivos de la red de carreteras de la demarcación. Situado a escasos metros de la rotonda de La Móra, fue un sitio especialmente conflictivo cuando se puso en funcionamiento la circunvalación, cuando los conductores se encontraron de repente con este cuello de botella. [...]
Toco fusta. Fa molta falta i és un tram curt que a més és punt negre.

Si no és cap error i es duguéssin a terme les obres: )))Avatar de l’usuari
Oriolix
N6
N6
Entrades: 307

Entrada Autor: Oriolix » Dimarts 16/05/2017 0:38

Digueu-me barceloní, centralista i el que sigui, però més li valdria a l'estat acabar el pont de Castellbisbal, la b-40 entre Abrera i Terrassa, el túnel de Vallirana i l'enllaç entre la C-32 i l'A2 a Sant Boi, que no fer 6km d'autovia per la gent que es vol estalviar 1,50€ entrant a l'AP7 per Torredembarra en comptes de fer-ho per Tarragona.

En tot el tram d'uns 50 km que va des de l'Hospitalet de l'Infant fins passat Tarragona, l'A7 és una autovia de 2 carrils per banda, que va paral·lela a l'AP-7 de dos carrils per banda. Un despropòsit, que no tindria cap sentit si hi hagués una manera racional d'abordar els peatges.Respon

Torna a “Vehicles privats / Vehículos privados”