Ordenança de bicicletes a Barcelona

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).
Respon
Avatar de l’usuari
sequera
N8
N8
Entrades: 678
Ubicació: L'Hospitalet de Llobregat

Ordenança de bicicletes a Barcelona

Entrada Autor: sequera » Divendres 06/05/2005 9:35

de La Vanguadia del 6/5/05

El PP exige un "uso cívico" de las bicis y que éstas lleven matrícula

REDACCIÓN - 06/05/2005
BARCELONA

tl presidente del grupo del PP en el Ayuntamiento de EBarcelona, Alberto Fernández, reclamó ayer un "uso cívico" de las bicicletas. "Barcelona necesita de las bicis, pero éstas deben ser respetuosas con las normas de circulación y con los peatones", manifestó el concejal popular, quien exigió que se respeten las ordenanzas municipales.

El líder municipal del PP insistió en que la solución al "descontrol" de las bicicletas pasa por su matriculación gratuita. "Si las bicis estuvieran matriculadas -afirmó-, la Guardia Urbana tendría un registro de ellas y sería más fácil que los ciclistas cumplieran las ordenanzas".

En respuesta al líder popular, Jordi Portabella, presidente de la Comisión Cívica de Bicicleta, explicó que la Guardia Urbana está sancionado las infracciones que cometen los ciclistas, pero insistió en que éstos no son los únicos responsables de la situación. En su opinión, "este uso responsable debe extenderse a los vehículos para que no ocupen el carril bici y a los peatones para que se fijen bien en los lugares donde hay este tipo de carril". Portabella recordó que el Ayuntamiento estudia con las entidades de usuarios qué sistema adoptar para identificar las bicicletas y que, según los expertos, la matrícula no es la mejor para identificar al propietario. Las otras opciones son los microchips y el marcado del cuadro.Avatar de l’usuari
sequera
N8
N8
Entrades: 678
Ubicació: L'Hospitalet de Llobregat

Entrada Autor: sequera » Divendres 06/05/2005 9:37

Indignante... ahora la culpa la tiene la bicicleta.

Claro, como los conductores de coches , camiones, autobuses, motos,....son tan civicos.... :evil: :evil: :evil:

Total se cabrean si hacen 5 horas de caravana, pero les parece bien que mueran 40 personas en la carretera en un fin de semana ( o al menos les es indiferente)

en fin...... >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(Avatar de l’usuari
Mortadel·lo
N9
N9
Entrades: 1381

Entrada Autor: Mortadel·lo » Divendres 06/05/2005 10:21

total, en una vorera de 20m d'amplada els vianants caminen pel carril bici, si senyor, ús civic de la bicicletaUT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Divendres 06/05/2005 16:52

I si ets de fora de BCN i un dia baixes amb la teva bici a BCN per x raons... els "urbanos" hauran de posar multes per no portar matricules? (!)

La veritat és un pèl absurd això tot plegat.Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Divendres 06/05/2005 23:20

Abans de posar-nos tan viscerals, jo afegiria també que l'Ajuntament hauria de col·locar millor els carrils de bicicletes. A la Diagonal és impossible agafar un autobús sense haver d'envaïr el carril de bicicletes, éssent aquest interromput per culpa de les corresponents marquesines. Irònica competència entre mobilitat sostenible...Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22873
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 08/02/2007 9:39

De EPC:

Las bicis no podrán ir por la acera a menos de un metro del peatón


ROSA MARI SANZ
BARCELONA

Las bicicletas no podrán circular por las aceras a menos de un metro de distancia de los peatones, según la nueva ordenanza de circulación de vehículos y peatones, que extiende esta condición a patines, patinetes y monopatines.

La modificación de la ordenanza, aprobada ayer por la comisión de gobierno municipal, y realizada después de valorar las 21 alegaciones formuladas por 25 entidades, no entrará en vigor, sin embargo, hasta mediados de septiembre, tras un periodo de seis meses de difusión.
Como norma, las bicis deberán circular obligatoriamente por los carriles segregados (separados físicamente del resto de carriles) y, cuando existan, por el resto de carriles bici o zonas 30, y únicamente podrán ir por las aceras en aquellas casos que no haya carriles específicos, y nunca si hay aglomeración. Y esto último se define cuando el ciclista no puede dejar una distancia mínima de un metro con el peatón, o bien circular en línea recta cinco metros de manera continúa.
Cuando vayan por la calzada, deberán hacerlo por el carril más cercano a la acera (excepto en el caso del carril bus, por donde en principio no está permitido). El municipio también obliga a los coches a dejar una distancia mínima de seguridad de tres metros cuando vayan detrás de una bici y de 1,5 metros cuando adelanten a un ciclista.

NIÑOS CON CASCO
La ordenanza, que prevé la posibilidad de que las bicis lleven remolque para el transporte de personas, animales o mercancías, establece la obligatoriedad de llevar casco a los menores de 7 años que vayan en sillas con adultos. Asimismo, regula el uso de los carriles bici cuando están en la acera, como en la avenida de la Diagonal, prohibiendo a los peatones caminar por ellos o detenerse allí.
Por lo que se refiere a los aparcamientos, las bicis no podrán atarse a árboles, semáforos y mobiliario urbano como bancos, papeleras o en puntos de zonas de carga y descarga, entre otras prohibiciones, pero sí a farolas.
A pesar de que la ordenanza no sanciona, el ayuntamiento, que prevé que este año haya 7.000 nuevos aparcamiento para bicis, sí que multará a los que incumplan la normativa en aplicación del reglamento de circulación, de regulación estatal.

Opinió meva: estic d'acord amb aquesta mesura, ja que de tant en tant, t'emportes ensurtos de ciclistes que passen, no ja a centímetres, sino a mil·límetres de tú, i a tota velocitat, podent ocasionar accidents si atropellen al vianant, per molta bicicleta que sigui.Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dijous 08/02/2007 23:15

Hola!

Llavors quan algú vagi amb bici, que tindrà...Un cercle de plàstic d'un metre de radi al seu voltant per tal d'acomplir aquesta absurda (opinió personal) normativa? :x

És cert que hi ha ciclistes malparits. Però també hi ha automobilistes malparits i ningú ha dictat cap ordre d'allunyament dels automòbils respecte dels vianants... :D

Salut!


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

megapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Dijous 08/02/2007 23:15

Ja era hora que es matitzés. Si volen anar per la vorera, que ho facin a una velocitat prudent, no a tota llet i tocant el timbre.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22873
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 08/02/2007 23:24

Aquesta és la cosa. Establir un nombre de centímetres, home, suposo que serà perquè alguna cosa s'ha d'establir, quan es fan les lleis. Però el que realment faria falta en això seria el sentit comú, i no passar gairebé tocant a la gent, quan es va en bici a tota velocitat, i donant uns ensurts tremendos. És un tema de respecte cap els vianants, que són els més desprotegits i vulnerables, no ho oblidem.Avatar de l’usuari
Hagbard
N4
N4
Entrades: 48
Ubicació: The Carmel & La Verneda

Entrada Autor: Hagbard » Divendres 09/02/2007 9:08

La proposta la veig correcta sempre i quan aquest metre de distància es guanyi a la via automobilística i no a la peatonal.

8)Avatar de l’usuari
sortrens
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: BARCELONA (Catalunya)

Entrada Autor: sortrens » Diumenge 08/07/2007 23:17

Crec que la bicicleta és un transport que cal potenciar i cuidar. El bicing asigut un excel.lent revolsiu :!:


Salvem l'ESTACIÓ DE FRANÇA!!! En el cas de l’estació de França ens haurem de plantejar que fem. Una opció, no la única, és dedicar part de l’edifici a museu i la resta a serveis Ferroviaris de cada una de les linies de Suport a la Sagrera-Sants a l'EDF Servei Ferroviari!! Cal Millorar l'accés a la L4 Barceloneta i fer arribar la L8 FGC a l'estació de França i també adaptar vies UIC a l'Estació de França!!!

Avatar de l’usuari
Estrella_de_Galicia
N6
N6
Entrades: 288
Ubicació: /dev/null
Contacta:

Entrada Autor: Estrella_de_Galicia » Dilluns 09/07/2007 8:01

sortrens ha escrit:Crec que la bicicleta és un transport que cal potenciar i cuidar. El bicing asigut un excel.lent revolsiu :!:
100% d'acord però també recordo que n'hi ha gent que no fa un ús precisament de les bicis.

Que quedi constancia de que jo soc defensor de la bici.


Saludos

Pedro Aguilar

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Diumenge 15/07/2007 23:21

Digueu el que digueu, amb el bicing ha aparegut molt valent que no sap què és un semàfor en vermell o què és el respecte al vianant... :roll:


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 16/07/2007 0:56

La qüestió és fàcil. No es tracat de criminalitzar a ningú ni res d'això: simplement, que tothom compleixi les normes, que per això estan. I qui no ho faci a les bones, ho haurà de fer a les dolentes.

El pitjor que es pot fer és el que sestà fent amb les bicis: permissivitat més enllà de les lleis. Ara, quan cada vegada hi ha més bicis, la situació cada vegada també és més insostenible i, paral·lelament, més difícil de corregir.Avatar de l’usuari
Estrella_de_Galicia
N6
N6
Entrades: 288
Ubicació: /dev/null
Contacta:

Entrada Autor: Estrella_de_Galicia » Dilluns 16/07/2007 7:39

wefer ha escrit:...El pitjor que es pot fer és el que sestà fent amb les bicis: permissivitat més enllà de les lleis. Ara, quan cada vegada hi ha més bicis, la situació cada vegada també és més insostenible i, paral·lelament, més difícil de corregir.
El problema radica en la forma de conduïr a España, mentre que no estaria malament la mentalitat Alemana de... si n'hi ha un limit a 80, la gent va a 79, i si n'hi ha algú que hi vagi a 81, el paren, li foten dues osties, a la presó i després ja li preguntaran... crec que hi falta una mica de mà dura en aquests temes i sence escepcións... javors ja hi veurieu com les bicis també es tornarien més civiques...


Saludos

Pedro Aguilar

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 13/09/2007 13:57

--------------------------------------
Convoquen per sms una ‘timbrada’ contra l’ordenança de la bici
N. FERRAGUTCASAS. 13.09.2007

* La Guardia Urbana multarà els infractors a partir de dilluns.
* La protesta la organiza Amics de la Bici.
"Timbrada contra l’ordenança d buicis. Ds 15 set. 17h pl st jaume. Porta timbre i cinta mètrica! Després bicicletada pels carrers. Passa-ho".
Aquest és el missatge via sms o e-mail que Amics de la Bici està fent circular entre els usuaris d’aquest vehicle per protestar contra la nova ordenança de circulació de vianants i vehicles de Barcelona. (l'ordenança, en pdf.
Segons aquesta associació, la normativa és un "despropòsit" perquè ha indroduït modificacions sobre l’ús de la bicicleta sense garantir la seguretat pels ciclistes a la calçada ni adequar els aparcaments necessaris.

Falta informació

Denuncien que l’Ajuntament no ha fet un bona campanya informativa sobre les noves obligacions.
L’ordenança, que es començarà a aplicar dilluns, prohibeix circular pel carril bus o per una vorera de menys de cinc metres d’amplada i lligar la bicicleta a un arbre, banc o semàfor, entre altres.
Amics de la Bici també critica "la deficient i insuficient xarxa de carrils bici ". "Un desgavell i un mosaic de tipus diferents de carril", asseguren.
Segons l’associació, l’ordenança és la reacció de l’Ajuntament per la seva falta de previsió.Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dijous 13/09/2007 14:09

wefer ha escrit:(l'ordenança, en pdf.
D'on es pot baixar? Ho miraria a la font de la notícia, però te l'has deixada :twisted:Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 13/09/2007 14:52

entfe001 ha escrit:
wefer ha escrit:(l'ordenança, en pdf.
D'on es pot baixar? Ho miraria a la font de la notícia, però te l'has deixada :twisted:
Perdó.
La notícia és aquí:
http://www.20minutos.es/noticia/275115/ ... rada/bici/

I l'ordenança aquí:
http://w3.bcn.es/fitxers/premsa/061109m ... an.687.pdfAvatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 18/09/2007 10:01

http://www.avui.cat/
---------------------------------------------
Més moratòria per als ciclistes que cometin infraccions lleus
L’ordenança que regula l’ús de la bicicleta a Barcelona va entrar en vigor ahir. No obstant, durant un temps encara indeterminat, la Guàrdia Urbana continuarà informant sobre la regulació nova per aclarir l’abast de les infraccions lleus, que no multarà

L’ordenança que regula l’ús de la bicicleta a Barcelona va entrar en vigor ahir. No obstant, durant un temps encara indeterminat, la Guàrdia Urbana continuarà informant sobre la regulació nova per aclarir l’abast de les infraccions lleus, que no multarà. “S’ha detectat que hi ha un gran desconeixement de la nova ordenança de la circulació que exigeix que continuem fent pedagogia”, va explicar Sergi Amposta, portaveu i intendent de la Guàrdia Urbana del districte de l’Eixample.

Només s’han començat a multar les infraccions greus. A primera hora de la tarda d’ahir ja s’havien sancionat un ciclista que baixava per la vorera del carrer Balmes empaitant els vianants, un altre que es va saltar un semàfor en vermell i un tercer que circulava amb els auriculars posats, entre d’altres. Les multes per conductes de risc que hauran de pagar oscil·len entre els 30 i els 120 euros. També són d’aplicació immediata les sancions als conductors de cotxes i motocicletes que cometin infraccions relacionades amb la nova ordenança. Els vehicles de motor que circulin o aparquin al carril bici hauran de pagar multes de 90 euros.

Fanals i senyals, permès


Segons Amposta, l’ordenança prohibeix lligar les bicicletes a les papereres, bancs, arbres i semàfors, però està permès als fanals que no siguin de disseny (Gaudí) i als senyals de trànsit, sempre que no molestin el trànsit ni els vianants.

En canvi, les que dificultin el pas de vianants i vehicles, impedeixin la circulació del transport públic, ocupin zones de càrrega i descàrrega o bé ocupin aparcaments per a discapacitats, seran retirades i emmagatzemades en un dipòsit municipal de vehicles. Els propietaris de les bicicletes no les podran recuperar si no paguen la multa corresponent i en demostren la propietat (factura o registre de bicicletes).

Un dels aspectes més polèmics de l’ordenança és que les bicicletes no poden circular per les voreres de menys de 5 metres d’amplada. I, a més, han de deixar un espai lliure de 3 metres i circular a 1 metre dels vianants i de les façanes. “Si no hi ha risc directe per a les persones no el denunciarem”, preveu Amposta.
En la seva opinió, gairebé totes les voreres dels carrers de l’Eixample i també les del Passeig de Gràcia són susceptibles de permetre la circulació de les bicicletes, sempre que no hi hagi aglomeracions de gent. “No anirem amb un metro a la butxaca per amidar l’amplada dels carrers. L’objecte n és sancionar els ciclistes, sinó incorporar la bicicleta a la mobilitat del carrer.

---------------------

Rambla de Catalunya, amb bicis

La rambla de Catalunya continua sent utilitzada per molts ciclistes, malgrat els senyals pintats a terra que expliciten la prohibició ben clarament. “Un agent m’ha dit que baixés perquè estava prohibit, però hi he tornat a pujar perquè a la calçada m’hi he trobat una aglomeració de cotxes i no podia avançar”, explica Cristina Prats, de 20 anys. El mateix li ha passat a Paula Vincent, de 32 anys: el dens trànsit de la calçada l’ha fet desistir de circular-hi.

En canvi, Antoni Moragues, de 23 anys, que des fa sis anys va en bicicleta de manera habitual, circulava amb normalitat per la calçada lateral. “Trobo bé no deixar passar per la rambla, perquè la bicicleta no ha d’entrar en conflicte amb els vianants. En tot cas, el que s’hauria de fer és limitar l’accés dels vehicles de motor pel carrers del centre de la ciutat”, diu.

Per Jordi Vidal, de 31 anys, “la gent no vol cometre infraccions, sinó que simplement no està ben informada. I qui es preocupa per estar-ho, continua tenint dubtes perquè és una normativa molt ambigua i que et porta fàcilment a equivocar-te”.Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6933
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 20/09/2007 10:37

http://www.elperiodico.cat/
----------------------------
Col.lectius de vianants i ciclistes defensen l'ordenança de la bici
1. • Les associacions d'usuaris demanen que la ciutat faci més pàrquings i limiti el trànsit motoritzat
2. • El consistori insisteix que l'aplicació serà gradual però amb multes als més negligents


XAVIER ADELL
BARCELONA

Malgrat que han detectat més d'una carència de pes, els col.lectius de vianants i ciclistes estan a grans trets satisfets amb la nova ordenança municipal de circulació. Els usuaris lamenten que les campanyes informatives s'hagin circumscrit als conductors de bicicletes i s'hagi deixat de costat automobilistes i motoristes, responsables de més accidents i infraccions que els aficionats al pedal, però "en general" estan "a favor" de la nova legislació.

El Bicicleta Club de Catalunya (Bacc), l'entitat Barcelona Camina, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) van trencar ahir una llança en favor de la nova ordenança, però amb matisos. "És positiu que les bicicletes puguin anar en les dues direccions a les vies de vianants i de prioritat invertida i que es pugui usar un remolc per a nens", va destacar Diana González, coordinadora del Bacc.

Però també hi va haver crítiques. "L'Ajuntament de Barcelona ha d'adequar la ciutat a l'ordenança, ha d'aconseguir una pacificació real del trànsit en el 72% dels carrers --en els quals se circularia a menys de 30 quilòmetres per hora-- i ha d'implantar una xarxa de carrils bici interconnectada i efectiva", va exigir Diana González.

25.000 PLACES DE PÀRQUING

La coordinadora del Bacc va reclamar que el consistori promogui la construcció d'aparcaments segurs per a bicis no tan sols a la via pública, sinó als immobles. "Necessitem 25.000 places, perquè si no, serà impossible complir l'ordenança". González també va demanar que es doni una solució definitiva a les deficiències del carril bici de la Diagonal, entre passeig de Gràcia i Francesc Macià.

Joan Estevadedordal, president de Barcelona Camina, va lamentar que l'estrena de l'ordenança "ha destacat els aspectes negatius de la bici quan és un mitjà sostenible" i va advocar perquè la dinàmica pròpia del dia a dia solucioni punts de fricció entre els usuaris i els guàrdies urbans, "com la mesura de les voreres". "Segur que la normativa s'adaptarà a les noves necessitats", va vaticinar Estevadedordal.

Més incisiu es va mostrar Pau Noy, coordinador de PTP, que va culpar els motoristes "d'aparcar impunement on els dóna la gana, i això no es pot consentir". No obstant, Noy va defensar que l'ajuntament hagi aplicat l'ordenança abans que la ciutat s'hagi adaptat completament per conviure amb aquesta norma.

El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va ratificar ahir que s'està mantenint una certa tolerància amb els ciclistes infractors, però que "ja s'ha començat a multar els que se salten els semàfors o circulen per voreres plenes de gent a gran velocitat i de forma negligent". Narváez va apuntar que des de l'entrada en vigor de l'ordenança s'ha detectat un notable increment del nombre de bicicletes que van pels carrils bici i per la calçada.

HEREU DEMANA TEMPS

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també va aplaudir els primers dies de funcionament de l'ordenança, però va demanar temps perquè se'n vegin els efectes, perquè es tracta d'un instrument "d'aplicació gradual".Respon

Torna a “Vehicles privats / Vehículos privados”