Remodelació del Passeig de Gràcia

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).

Remodelació del Passeig de Gràcia

EntradaAutor: metring » Dijous 19/03/2009 9:25

De La Vanguardia en paper:

Paseo con más Gràcia

La avenida del lujo se someterá auna profunda remodelación en dos años

SILVIA ANGULO - Barcelona
Paseo de Gràcia, la avenida del lujo y del señorío, necesita desde hace años un lavado de cara y al fin parece haberle llegado su hora. El Ayuntamiento de Barcelona redactará en los próximos meses un plan director para remodelar esta avenida. La iniciativa pretende ordenar las aceras y las tercianas,retirar las señales de tráfico que afean el paisaje, esconder las entradas y salidas del aparcamiento soterrado, retirar los vehículos de las aceras y disimular las salidas de ventilación. "Todo ello manteniendo la tradicional estética modernista de la calle", explicó ayer el alcalde de Barcelona Jordi Hereu.

La rehabilitación del paseo es una antigua reivindicación reclamada por comerciantes y hoteleros del importante eje comercial, Turisme de Barcelona y Shopping Line. Con todo, no se llevará a cabo antes de dos años. En los próximos meses aún se deben acabar los trabajos del intercambiador del metro y Ferrocarrils en el cruce del paseo con Diagonal y antes del verano empezarán las obras de adaptación de los accesos de Renfe y el suburbano en la calle Aragó. El plan director servirá para que las empresas constructoras de estas infraestructuras dispongan de un documento base para trabajar de manera conjunta y se establezcan unas pautas de cómo deben finalizar estas obras en la superficie.

Hereu explica que la remodelación incluye copiar parte de la estética que mantiene el paseo de Gràcia en su tramo inicial, entre plaza Catalunya y Gran Via. En esta zona la terciana no se utiliza como aparcamiento, no hay entradas ni salidas del parking soterrado y apenas existen terrazas de restaurantes que ocupen las aceras. "Poner orden en la parte alta de la avenida, aprovechando todas las obras en infraestructuras que se llevarán a cabo y que lo convertirán en una de las vías mejores conectadas de la ciudad", aclara la concejal del distrito del Eixample, Assumpta Escarp.

En su opinión, el aparcamiento en superficie si se mantienen zonas de carga y descarga para comercios y hoteles no tiene sentido cuando se cuenta con un parking potente en el subsuelo. También está previsto adecuar las entradas al parking soterrado tanto para peatones como para los vehículos, que ahora se ubican en la terciana.Actuaciones que se llevarán a cabo a principios del próximo mandato, y entre las que se incluyen la de reponer el pavimento. "Desde que se cambió el material para ensamblar las baldosas, estas aguantan más y se ha reducido el pillaje de turistas que se las llevaban como souvenir", dice Escarp. El plan director prevé también mantener el actual mobiliario urbano y rehabilitar los típicos bancos con reminiscencias gaudinianas o las farolas modernistas víctimas del incivismo o de falta de mantenimiento municipal.

Por lo pronto, las obras en el intercambiador de Diagonal obligarán a cortar al tráfico en uno de los carriles de bajada el próximo 25 de este mes. Las obras, que, según explica Escarp, estarán listas en septiembre, obligarán a realizar un mantenimiento mínimo en la superficie hasta que se puedan acometer las obras de rehabilitación del paseo. Lo mismo pasará con los trabajos de construcción de la conexión entre metro y Renfe en la calle Aragó, donde también se deberá restringir la circulación de vehículos en uno de los carriles de la terciana.

Las repetidas quejas de comerciantes y hoteleros habían obligado al Ayuntamiento a fijar la rehabilitación del paseo de Gràcia entre sus principales objetivos. "Los primeros trabajos de reforma integral no se verán hasta el 2011, cuando el bulevar recuperará su esplendor después de años en obras", sentencia Hereu.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 22567
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 14:28
Ubicació: Fabra i Puig

Mesures concretes necessàries

EntradaAutor: Guigui » Divendres 20/03/2009 1:06

El més urgent és arreglar l'accessibilitat a les parades d'autobús, ja que és impossible que una PMR sortegi les mitjanes, ja de per si estretes, a sobre reduïdes a la mínima expressió pels escocells i els aparcaments en semibateria.

I, de pas, ja podrien posar punt final al vandalisme urbanístic que van significar les boques de metro que hi ha ara.

Ara bé, considero que hi ha altres carrers de Barcelona que necessiten una reforma més urgent. Com es nota on hi ha calers a fer i vots a guanyar...
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23794
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 19:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Remodelació del Passeig de Gràcia

EntradaAutor: metring » Divendres 20/03/2009 9:27

Ostres, us podeu imaginar tenir el Passeig de Gràcia com cal, amb més bancs modernistes (recordeu que anys enrera, en unes obres de reforma, es van carregar algun), i boques de metro Art Noveau?????? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Apa que els turistes no s'afartarien de fer fotos també de les boques!!!!!! Arribariem a tenir el mateix reconeixement i prestigi que a París en el cas del metro, i sense exagerar ni una mica!
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 22567
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 14:28
Ubicació: Fabra i Puig

No ho havien dit ja?

EntradaAutor: Guigui » Dilluns 15/11/2010 10:28

http://www.avui.cat/noticia/article/1-t ... racia.html

Barcelona reajustarà el disseny del Passeig de Gràcia

Ajuntament i entitats mantenen reunions regulars per fixar algunes reformes a fer en aquesta cèntrica artèria
Les obres en les infraestructures del transport donen dos anys de coll per acordar mesures


15/11/10 02:00 - barcelona - Anna Ballbona

L'associació Amics del Passeig de Gràcia ja ho va demanar aquest estiu: enlloc d'invents frustrats com la reforma de la Diagonal, calia un rentat de cara a fons del Passeig de Gràcia per acabar amb problemes endèmics, com són la degradació del paviment i dels fanals o per trobar una solució a les deteriorades illes centrals. I sembla que el districte de l'Eixample n'ha pres bona nota. Ha començat unes reunions periòdiques amb quatre entitats –de comerciants i veïns– amb abast al passeig de Gràcia per elaborar un pla director d'aquesta artèria.

El que haurà de fer aquest pla director és fixar els criteris i mesures bàsiques de com ha de ser el Passeig de Gràcia del futur. El districte parla amb Amics del Passeig de Gràcia (comerciants i veïns), amb l'associació de veïns de la Dreta de l'Eixample, amb l'eix comercial Cor Eixample i el Gremi d'Hotels de Barcelona (el singular passeig barceloní concentra un bon grapat d'hotels).

Segons va avançar a aquest diari el regidor de l'Eixample, Ramon Nicolau, hi ha un acord bàsic amb tots ells. És a dir, “sense grans canvis”, es tractaria de mantenir l'actual calçada central per al transport públic i privat, “unes voreres amples molt semblants a les d'ara”, i això, sí, la principal reforma estaria en les illes centrals de vianants. Tal i com va publicar aquest diari, els Amics del Passeig de Gràcia es van queixar de l'estat deplorable en què es troben aquestes petites illes centrals per a vianants, que, a més, estaven mal solucionades des del punt de vista urbanístic i més aviat són un destorb. “Repensarem bàsicament això, perquè pensem que està mal girbat, que té un mal funcionament”, va indicar Nicolau.

Amb el final del mandat pel mig i les obres en les infraestructures del transport –amb afectació en alguns trams del passeig– fan que no es plantegi cap intervenció fins d'aquí a dos anys. “Ara tenim dos anys per donar-hi voltes, volem ser imaginatius i trobar-hi una solució que duri 20 o 30 anys més”, va precisar Nicolau.

L'altre gran tema que preocupava als Amics del Passeig de Gràcia era la qüestió de l'estat de les rajoles. El paviment actual, segons van denunciar, està ple de forats i esquerdes. En aquest sentit, Nicolau va assenyalar que han establert una fórmula de funcionament amb aquesta entitat: “cada setmana fem una reposició de rajoles que ballen, que estan trencades o que algú s'ha emportat, a partir del que ens diuen els establiments, una brigada passa a domicili per tots els números del passeig de Gràcia”.

L'ús intensiu que té i la particularitat de la rajola del passeig –modernista– fan que sigui “l'únic carrer amb un tractament específic” d'aquesta mena de la seva pavimentació.

Més obres a la vista

“No farem res en superfície fins que no acabem tot això sota”, afirma el regidor de l'Eixample, Ramon Nicolau. I per “tot això” es refereix a les obres per instal·lar ascensors i fer més accessibles l'estació de metro i Renfe del Passeig de Gràcia, és a dir, a l'alçada del carrer Aragó. Segons Nicolau, aquestes obres està previst que durin un any i mig. Per tant, la previsió és esperar que acabi aquesta obra abans d'intentar cap actuació més a fons al Passeig de Gràcia.

Una altra qüestió que encara hi ha per concretar és quan començaran les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació de Passeig de Gràcia. Segons Nicolau, la intenció inicial d'Adif, qui costeja les obres, era començar-les a principis del proper mes de desembre. L'Ajuntament, en canvi, és partidari que l'inici d'aquesta actuació quedi posposada per al 15 de gener, és a dir, passades les festes de Nadal, per així evitar qualsevol perjudici als establiments per la campanya de Nadal.

Un altre puntara amb obres a tocar del Passeig de Gràcia és el carrer Provença, a l'alçada de la Pedrera. En aquesta zona s'estan instal·lant uns micropilotatges per protegir aquest edifici modernista del pas del túnel d'alta velocitat.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23794
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 19:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)


Torna a: Vehicles privats / Vehículos privados

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant