Pàgina 1 de 2

Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 15:05
Autor: metring
Una carta de lector de La Vanguardia:

http://www.lavanguardia.es/participacio ... encia.html

Tmb desconeix el concepte "presumpció d'innocència"


Cartas | 07/04/2011 - 11:52h


L'Hospitalet

Ahir a la tarda em van penalitzar amb 50€ de multa a l’estació Espanya de la L1, en una revisió massiva, per no tenir validada la meva targeta. Però jo sí que l’havia passat per la màquina a Can Serra (L1) i així ho vaig fer constar.

Davant la meva resposta, l’ agressivitat de la revisora va anar en augment, fins al punt que un altre company va haver de continuar amb la meva gestió, donat l’estat d’irascibilitat en què es trobava. Em van dir que tenia 30 dies per al·legar. Però no vaig trigar ni 15 minuts en anar a l’estació Universitat (L1) a posar la meva reclamació. Em van comentar que era massa aviat i que no podien fer res, que anés un altre dia. Increïble. He tornat avui.

Com que a les càmeres de videovigilància no puc accedir sense denúncia, he tingut la idea d’ imprimir tots els extractes bancaris de la meva targeta des del mes de desembre, entregant-los com a document adjunt. Allà es pot veure com cada 25 dies, aproximadament, compro una 50/30 i una mitja de 2 o 3 T-10 al mes.

La cara de la noia que m’ha atès a l’oficina d’Atenció al Client d’Universitat ha estat un poema. Li semblava exagerat que presentés tota aquella “paperassa” per una insignificant multa de 50€. Llavors, com defenso els meus drets? Abans de finals de mes m’han de donar una resposta. Però abans del 4 de maig he d’haver pagat. A sobre, la multa no és tal, sinó que es diu “recaptació”. No trobeu que aquí passa alguna cosa estranya?

Re: TMB i les cancel·ladores sense tinta

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 15:13
Autor: victorcasta
Doncs sí que passa alguna cosa extranya, perquè els interventors de TMB passen els títols per la màquina que llegeix la banda magnètica, no és problema de que estigui imprès o no el viatge. Així que agafaré amb pinces aquesta carta...

Re: TMB i les cancel·ladores sense tinta

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 15:17
Autor: Trytasa Baldaquino
No sé, però aquesta queixa em sona massa antiga...

En els darrers anys, quan els interventors et demanen la tarja, te la passen per un trasto que els diu si la validació ha estat correcta o no. I la comprovació no és per la impressió de tinta, sinò per la banda magnètica, per la qual cosa si has passat la targeta per la validadora correctament, no és possible l'error.

Els extractes bancaris, a part de servir per a què els del CAC es parteixin la caixa amb el llistat de compres (potser indiscretes) i amb el saldo de la senyora, no serveix per a res, ja que pot haver comprat les targetes per al seu marit, la seva sogra o la veïna del sisè. De fet, sona estrany que algú gasti una 50/30 i tres T-10 al mes, ja que li sortiria més a compte una T-Mes...

En fi, no sé que li passaria a la bona dona: no es va fixar si havia validat correctament, si va tenir temptacions en veure la porta entreoberta o directament va saltar els torniquets en delicte flagrant. Però dubto que li donin la raó, ja que la pressumpció d'innocència es demostra portant un títol validat a sobre.

Com va dir el poeta: "Et creus molt llest?"

Re: TMB i les cancel·ladores sense tinta

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 15:18
Autor: metring
Podria ser que la màquina fallés i no ho registrés, a l'igual que de vegades passes el títol i no s'obre una cancel·ladora? Però això passa a Renfe també. I un altre cas és que de vegades, et diu la màquina "Fora de servei", i et penses que no te l'ha cancel·lat, i quan vas a una altre, ja t'han picat dos viatges. Evidentment, en aquests casos, he reclamat i m'han fet un nou títol.

Canviaré el títol del fil, per incloure altres casos.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 15:28
Autor: Fran-Ikarus
No crec que tingui res a veure amb la tinta de les cancel·ladores (com ja s'ha dit, afortunadament, no s'ha de dependre de que la impressió de la validació sigui bona o no, que sovint no ho és gaire), sinó amb errades del propi sistema d'actualització dels viatges. A mi una vegada em va "tornar enrera" fins a 37 viatges quan em quedaven uns 10 o 12 d'una T50-30... Llavors, si la màquina comet una errada, ves a saber quants comportaments diferents és capaç de tenir.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dijous 07/04/2011 17:00
Autor: josep_serre
Sobre les al·legacions i sobre la fonamentació d'aquestes al·legacions pot fer constar el que aquesta persona cregui convenient, però del que es tracta és de saber si en aquell viatge es va validar o no el bitllet, no cal donar-hi tantes voltes, que la màquina pot fallar, ja us dic jo que sí, però TMB sap o ha de saber quines són les fallades més habituals de les seves validadores i si es correspon amb el que li pugui haver passat a aquesta senyora, i no és manca de presumció d'inocència simplement es fa un control de bitllets i si no se'n porta un de vàlid es considera al viatger sense bitllet i com a tal s'aplica allò que està establert.

Sobre la no utilització de la paraula multa és perquè TMB no pot pròpiament multar això ho fa l'administració després de la pertinent denúnica com a pas previ s'utilitzen altres camins per tal que el viatger pagui allò previst en aquests casos utilitzant termes alternatius, en funció de les empreses el nom pot ser, bitllet amb sobretaxa, percepció mínima, tarifa de control, bitllet amb recàrrec, etc.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dilluns 09/05/2011 17:48
Autor: Ferry1ac1
Tot i que es tracta dels autobusos de TMB crec que aquest és un bon lloc per comentar-ho, si es creu que s'ha de canviar de fil o el que sigui cap problema!

En les dues últimes setmanes m'ha passat dos cops que les validadores dels autobusos tenien les hores malament (però MOLT malament). Avui he pujat al 70 cap a les 11 i m'ha marcat a la T-10 20:34 d'ahir!!!

Sort que ho he vist perquè havia de fer transbord i era l'últim viatge (així que m'hauria d'haver comprat un senzill), li he comentat al conductor que m'ha dit que ja havia avisat i m'ha fet un bescanvi amb 2 viatges.

El pitjor és que la setmana passada em va passar el mateix amb un 14 pel centre però no me'n vaig adonar, i a l'agafar el 9 a Pl. Catalunya quan vaig veure que m'havia tornat a picar li vaig dir al conductor i lògicament em va dir que no hi podia fer res (està clar que jo el podia estar enganyant perquè ell no tenia manera de comprovar-ho).

No demano (que es podria fer) que totes les validadores vagin coordinades al segon, però que portin hores de diferència ja és més fort! I com que la meitat de la gent ni se n'adona perquè no ho comprova, més d'un es deu quedar tirat al fer transbord sense entendre què ha passat.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dilluns 09/05/2011 18:21
Autor: Altaria_Trianilla
Ferry1ac1 ha escrit:
En les dues últimes setmanes m'ha passat dos cops que les validadores dels autobusos tenien les hores malament (però MOLT malament). Avui he pujat al 70 cap a les 11 i m'ha marcat a la T-10 20:34 d'ahir!!!


Una cosa semblant em va passar a mi fa uns mesos amb les validadores de Cerdanyola-Universitat (que per cert, a veure si les canvien o fan alguna cosa perquè per molt que les intentin arreglar, cada dia hi ha un parell o tres fora de servei). En el meu cas, no era descoordinació horària, directament, la màquina anava mesos endarrerida... em va marcar la T-10 un dia (no recordo exactament quin) de juliol, quan, en realitat estàvem a octubre... em vaig adonar al anar a marcar de nou a la TUS, on em va comptar de nou un viatge. Al dia següent vaig anar a reclamar i ja em va costar que em tornessin el viatge... :roll:

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dimecres 09/11/2011 14:57
Autor: Mortadel·lo
us explico una de nova:

ahir al matí vaig comprar una T50-30 a una estació de metro, i vaig procedir a fer-la servir per primer cop, va passar per la cancel·ladora sense que s'hi imprimís res, no és que no tingués tinta, perquè no va fer ni el sorollet d'imprimir ni res, va passar directament, i em va obrir pas;
ja em vaig suposar que alguna cosa rara hi hauria...efectivament al vespre vaig tornar a agafar el metro i la cancel·ladora em va dir que tenia un títol defectuós, es va donar la casualitat que una altra persona es trobava en exactament la mateixa situació, amb una tarja comprada a la mateixa màquina!
per sort hi havia pseudo-taquiller que amablement ens va fer sengles títols bescanvi als dos afectats, a veure si la nova tarja dura una mica més!

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dimecres 09/11/2011 15:23
Autor: Ferry1ac1
Mortadel·lo ha escrit:us explico una de nova:

ahir al matí vaig comprar una T50-30 a una estació de metro, i vaig procedir a fer-la servir per primer cop, va passar per la cancel·ladora sense que s'hi imprimís res, no és que no tingués tinta, perquè no va fer ni el sorollet d'imprimir ni res, va passar directament, i em va obrir pas;


Hi ha estacions en que això passa de moltes vegades. La Florida <M> L1 era una festa de validadores que obrien pas sense marcar el bitllet, però això si deixant-lo defectuós.

La gran pregunta és què passa si et paren els revisors! Perquè està clar que no s'ho creuen!

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Divendres 09/12/2011 21:28
Autor: mikado
En el dia d'avui 09/12/2011 m'he dispossat a fer unes compres nadalenques.
He agafat el BUS a les 18.10 amb una T-10 d'una zona, per tant tenia intercanvis modals fins les 19.25. La tornada a casa meva l'he fet en Rodalies Catalunya a ARC DE TRIOMF a les 19.12 (estava en hora i em sobraven 15 min). Doncs bé en arribar a les validadores que donen a la VIA 2 m'ha descomptat un viatge i m'ha marcat les 19.28. No he pogut fer la reclamació a ARC TRIOMF perque no hi havia personal. En arribar a L'Hospitalet 19.31 faig reclamació a guixeta i li faig veure l'errada i que en 3 min no he pogut arribar desde ARC DE TRIOMF amb el regional que ve de Lleida Pirineus (Unitat 470) en 3 min i em diuen que ells no poden fer res i que he de fer reclamació a ARC DE TRIOMF. Li torno a dir que no hi havia ningú i em diuen que no poden fer res.
Em sembla un atracament que les validadores vagin 16' avançades i em descomptin un viatge i que Rodalies es desentengui del tema fent-me donar voltes i un "vuelva usted mañana" en to funcionaril.

Reclamació a instància superior

EntradaPublicat: Divendres 09/12/2011 23:36
Autor: Guigui
I no has demanat el full de reclamació?

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Divendres 09/12/2011 23:44
Autor: mikado
Ho he fet mitjançant escrit a rodalies.cat . Veurem que és el que passa. He aportat la foto de la T-10, la validadora per la que he passat i dades com que he deixat passar un tren direcció Molins per tal d'esperar la 470 Lleida P - l'Hospitalet amb arribada a aquesta última a les 19.31 fet que fa inviable haver validat la T10 a les 19.28 a Arc de Triomf

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Divendres 30/12/2011 20:57
Autor: mikado
mikado ha escrit:Ho he fet mitjançant escrit a rodalies.cat . Veurem que és el que passa. He aportat la foto de la T-10, la validadora per la que he passat i dades com que he deixat passar un tren direcció Molins per tal d'esperar la 470 Lleida P - l'Hospitalet amb arribada a aquesta última a les 19.31 fet que fa inviable haver validat la T10 a les 19.28 a Arc de Triomf


21 dies després encara espero resposta de rodalies.cat

Van enviar un mail inmediat i automàtic, conforme havien rebut la meva queixa i ja està. Si així és com tracten als seus clients els nous gestors . . . uhhmmm, "los mismos perros con distintos collares"

Rodalies a pas de cargol

EntradaPublicat: Divendres 30/12/2011 21:04
Autor: Guigui
mikado ha escrit:21 dies després encara espero resposta de rodalies.cat

I compta amb un altre tant abans no la rebis. En el meu cas, van trigar més d'un mes per a respondre a un suggeriment sobre la flagrant incorrecció lingüística al seu web.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dissabte 31/12/2011 14:17
Autor: Ferry1ac1
En dos dies he vist coses estranyes en tres 50/30 que sembla que es transformen en 70/30! Però només pel que fa a la impressió de les validacions. Algú ha vist res similar?

Adjunto l'exemple de la targeta en que es veu millor però ja us dic que ho he vist en 3 targetes en una setmana. Si us hi fixeu comença marcant les validacions com sempre i de cop es transforma al mode 70/30. Potser és per estalviar tinta!

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dissabte 31/12/2011 14:22
Autor: victorcasta
Amb les noves targetes amb holograma, les validadores marcaran els viatges d'una manera diferent. M'imagino que a partir d'aquesta nit.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dissabte 31/12/2011 15:20
Autor: Fran-Ikarus
Les validadores dels busos ja fa dies que marquen els viatges diferent, de manera que no tapin l'holograma. En l'exemple que tinc, amb T10, a l'esquerra de l'holograma queda "003300", després un espai en blanc, i a la dreta de l'holograma "28122226 6".

En canvi, als altres transports que he utilitzat (Metro i busos de TUS) el marcatge encara és "tradicional", escrivint a sobre de l'holograma.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dissabte 31/12/2011 15:22
Autor: albert28
A TMB si que es fa el que diu Frank-Ikarus a l'esquerre del holograma va la línia de bus (he arribat a la conclusió al agafar dues línies diferents) i la dreta de l'holograma la data hora i el nombre de viatges que queden. Això sí, a un amic, la T-50/30 al metro li va apareixer el signe d'infinit (és el que sembla o ho és)
Fran-Ikarus ha escrit:Les validadores dels busos ja fa dies que marquen els viatges diferent, de manera que no tapin l'holograma. En l'exemple que tinc, amb T10, a l'esquerra de l'holograma queda "003300", després un espai en blanc, i a la dreta de l'holograma "28122226 6".

En canvi, als altres transports que he utilitzat (Metro i busos de TUS) el marcatge encara és "tradicional", escrivint a sobre de l'holograma.

Re: Problemes amb cancel·ladores

EntradaPublicat: Dimarts 03/01/2012 0:17
Autor: 593Dromedario
Quan, ara fa uns 10 dies, vaig comprar una T-50/30 ja amb l'holograma, vaig pensar precisament en aquest canvi que haurien de fer (era més còmode tant per usuaris com per revisors com estava escrit abans, però en un altre fil ja vaig comentar que, si en 10 anys no m'he trobat cap bitllet d'euros fals, la banda aquesta era una ximpleria, així que deixem-ho córrer).

Ara la meva pregunta és: Per què no separen més les impressions de la T-10 per evitar sobreimpressions? L'excusa de que costaria molt reprogramar les màquines ja no val, perquè en dues setmanes bona part d'elles ja han adoptat aquest canvi.