Nou web de TMB

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.

Nou web de TMB

EntradaAutor: barcelonasants » Dijous 25/08/2016 11:01

Hola a tothom,

Sembla que TMB està preparant un nou web, que es pot consultar aquí en versió Beta.

La principal novetat, segons destaquen ells mateixos, és que aquesta nova versió és responsiva, és a dir, s'adapta a la pantalla dels diferents dispositius (mòbils, tauletes i ordinadors).

A grans trets, la informació que hi trobem és bastant semblant al web actual que, bàsicament, és la que podríem esperar de qualsevol web de transport públic multimodal (recorreguts, preus, estat del servei, noticies...). Personalment, m'agrada que hagin apostat pel blanc (la web actual és negra i vermella), perquè descarrega molt la vista. A banda, trobo molt encertat que la funcionalitat més destacada, només entrar, sigui la de programar un viatge entre dos punts de la ciutat. La prova que he fet no l'ha encertat gaire (m'ha recomanat el bus per anar entre Sant Andreu i Glòries, en comptes del Metro), però suposo (espero) que això ho solventaran amb la versió definitiva. Trobo, això sí, que s'hauria de destacar més l'apartat d'Estat del Servei, i que aquest estigués immediatament després de la funcionalitat de programar un viatge.

Com a complement, m'encanta que també hagin inclòs un web de mapes per fer directament la cerca de trajectes. Està fet en base Google Maps, però les estacions estan marcades per línia i no simplement amb la <M> genèrica que fa servir el cercador. Si li voleu donar una ullada l'URL és aquesta: https://maps.tmb.cat. És possible que la majoria d'usuaris segueixin utilitzant Google Maps per comoditat, però trobo que pot ser una bona solució per turistes o algú que no conegui gaire la ciutat.

En aquest sentit, i en la línia del que han fet altres operadors, l'apartat "Mapa de la xarxa de Metro" no presenta, d'entrada, el Plànol de la Xarxa al que estem acostumats. En el seu lloc es mostra un mapa (Google Maps) de tota la ciutat i es poden anar seleccionant línies perquè apareguin o s'amaguin. Aquest apartat em genera sensacions contradictòries i no sabria dir si aquesta nova manera de funcionar és millor o pitjor. Sé, és clar, que qui vulgui un mapa complet de la xarxa el cercarà (el té disponible a sota), però tal vegada jo el destacaria una mica més.

Explico el per què: el fet que puguis seleccionar quina línia vols veure és útil perquè t'aporta només la informació que estàs cercant i, aquí rau el punt fort, pots veure la ubicació i distàncies reals sobre un mapa geogràficament acurat (a l'esquemàtic les distàncies no són exactes). Ara bé: el gran avantatge que tenen els plànols esquemàtics de xarxa és, precisament, que et presenta tota la xarxa sencera de manera intel·ligible i aquest és, de fet, el sentit del Transport Públic. Per algú que busqui com anar d'un punt a un altre (per això mira el mapa) no té sentit haver de seleccionar o treure línies si no sap cap a on van. Tots els que som aquí ens coneixem bé la xarxa de transport públic de Barcelona i Catalunya (qui no em sabria dir tres parades de la L1?) però per algú que mira el mapa per aclarar-se el fet d'anar posant i traient línies em sembla un impediment més que altra cosa.

Caldrà veure, també, quant ha costat fer aquest nou web i quins són, exactament, els criteris que han fet servir per renovar-la (han tingut en compte la opinió dels usuaris?).

Insisteixo, en global no són grans canvis i la web en general segueix sent correcta però sí que hi han afegit algunes noves funcionalitats que poden ser interessants. A mi, com he dit, no m'acaba de convèncer com es presenta l'apartat "Mapa de Metro" i que les incidències no estiguin més destacades.

Què us sembla, a vosaltres?
Perquè viatjar era un plaer: http://mundorenfe.wordpress.com/
barcelonasants
N4
N4
 
Entrades: 40
Membre des de: Dilluns 05/06/2006 20:57
Ubicació: Mataró, El Maresme

Re: Nou web de TMB

EntradaAutor: Renfe445 » Dijous 25/08/2016 15:28

Me encanta cómo han puesto las líneas de autobús! Ahora es más rápido lo que es buscar cualquier línea porque están agrupadas en intervalos y las de tipo nuevo están bajo D, H y V. Al igual que en la sección del estado del servicio.
Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
 
Entrades: 2992
Membre des de: Dijous 16/08/2012 19:33
Ubicació: En algún rincón de este vasto universo.

Re: Nou web de TMB

EntradaAutor: Don Ramón » Divendres 26/08/2016 13:18

Es necesario que hagan una nueva web cada cuatro días? Encima parece que todas las intentan hacer de la peor manera posible. Espero que esta nueva no funcione tan nefastamente mal como la actual, aunque no me hago ilusiones.

Realmente alguien usa este buscador para que te diga como llegar de un sitio a otro? No sería más mejor tener buenos mapas de Metro y buses, y mejor información de las líneas de bus? Me toca mucho los... narices esto de pedirle al viajero que diga donde quiere ir, en lugar de dejar bien a la vista la oferta. Cuando uno va a una tienda como es, tiene que primero decir lo que busca, o tienen el sortimento exparcido para que pueda uno ver lo que le interesa? DOS DEDOS DE FRENTE POR FAVOR
Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol
Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
 
Entrades: 1199
Membre des de: Dimarts 25/11/2014 23:22
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Re: Nou web de TMB

EntradaAutor: Miquel » Divendres 26/08/2016 21:16

Don Ramón ha escrit:Es necesario que hagan una nueva web cada cuatro días? Encima parece que todas las intentan hacer de la peor manera posible. Espero que esta nueva no funcione tan nefastamente mal como la actual, aunque no me hago ilusiones.

Realmente alguien usa este buscador para que te diga como llegar de un sitio a otro? No sería más mejor tener buenos mapas de Metro y buses, y mejor información de las líneas de bus? Me toca mucho los... narices esto de pedirle al viajero que diga donde quiere ir, en lugar de dejar bien a la vista la oferta. Cuando uno va a una tienda como es, tiene que primero decir lo que busca, o tienen el sortimento exparcido para que pueda uno ver lo que le interesa? DOS DEDOS DE FRENTE POR FAVOR

Es que si no ho fan, no son els mes chupiguais del món. Ademés, aquest tipus d'aplicatius solen ser una castanya.
El metro de Barcelona amb motoristes!
Miquel
N10
N10
 
Entrades: 3643
Membre des de: Dilluns 14/05/2007 19:17
Ubicació: Barcelona

Re: Nou web de TMB

EntradaAutor: França451 » Dissabte 27/08/2016 11:23

Lo único que le veo es que ahora acceder por ejemplo a los horarios de paso del bus, es un poco más lioso.

Para quienes tengan smartphone, recomiendo bajar la Aplicación TMBApp. Si bien la web cada vez la complican más y la Aplicación de Temps bus, o como se llamara es una castaña, la Apli de TMB sigue siendo de gran utilidad. Tiene la opción de que puedas tener una listita de líneas más utilizadas, por lo que en un sólo clic accedes a esta lista. Y luego está la pestaña de todas las líneas, por lo que puedes activar o desactivar la estrellita, para que te incluya o te borre la línea de favoritos (las más utilizadas). Sin tener conexión a internet te descarga el listado de paradas en ambos sentidos y te indica plano, conexiones y horarios. Si estás conectado, seleccionando una parada te indica al igual que la web, minutos para los dos siguientes buses de tu línea y de las restantes líneas de la parada. Si el bus funciona con horario ni necesitas mirar el tiempo, ya que aparece la hora exacta de paso parada a parada, como hacen con los bus barri. Estás unos minutos antes por si se adelanta y listo. Por tanto recomiendo a quienes tengan smartphone tirar de la apli y olvidaros de la web. vale que es anclarte al móvil, pero... Seamos realistas. Los que tengamos menos de cierta edad estamos tooodo el día enganchados al móvil. Así que tener "la agenda TMB" en el bolsillo, es minimizar el whatsapp y abrir la apli, y en dos pasos ves de forma rápida a qué hora te va a pasar tu bus, o incluso otras alternativas si falta mucho y tienes prisa. (yo una vez tuve que usar sin conexión la apli para hacer un trayecto alternativo en el que tuve seis enlaces y siete líneas y gracias al listado y los horarios con que disponía pude hacerlo...

Me gusta de la web que hayan puesto los trenes de enlace con la L9, si bien eso de los últimos trenes deberían indicarlo en todas las líneas para saber los últimos enlaces en todas las correspondencias de la red de metro, no sólo en el Aeroport. En lo demás es todo liar, liar y liar. Es como el Office de Windows. Con lo bien que quedó las opciones en el 2000, tuvieron que venir a jjjjjooooo...robar con las versiones de 2003 en adelante. Pero bueno. Al menos mantienen lo básico una vez que consigues acceder al listado de líneas de bus: están todas, aparece el listado de paradas, los horarios, el plano con el recorrido, las conexiones y el tiempo de los dos próximos buses, y el horario en las líneas que funcionan con él. Si consigues llegar al listado de líneas de Bus, afortunadamente eso sigue estando como estaba hace unos meses.
Aeropó èh er grá ar cú de l' Htasiò de Fransa. I Chagrera TÁ èh aqueh fantahma senh coyón, que no ha pogú deborái-la.
França451
N8
N8
 
Entrades: 1074
Membre des de: Diumenge 17/07/2011 20:23
Ubicació: Enc L2 y Bcneta L4, 33,34,50,51,H10,B24 y 45,59,D20,V15,39 TMB,Clot Aragò y Estaciò de França


Torna a: Transport en general / Transporte en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants