Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Propostes dels usuaris per a fer millores a les xarxes ferroviàries existents o per crear-ne de noves / Propuestas de los usuarios para hacer mejoras en las redes ferroviarias existentes o para crear nuevas
Respon
Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 919

Re: Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Entrada Autor: bigcoaster » Dilluns 20/08/2018 20:07

Bones, porto una proposta per fer els trajectes entre Manresa, Olesa, Abrera, Martorell i Barcelona més ràpids i atractius. Això comportaria una reordenació de les línies d'ample ibèric i ample mètric entre Martorell i Olesa, i la construcció d'un túnel entre Olesa i Can Serra d'uns 4km, que permetria serveis Bcn-Martorell-Manresa. Després, per tal de poder córrer més entre Castellbisbal i l'Hospitalet, proposo la construcció d'un ramal d'enllaç entre la doble via que va al port i la doble vi clàssica de l'Hospitalet i Cornellà a l'alçada d'aquesta localitat. Com veureu en el mapa que adjunto a continuació, també hi apareix la proposta anterior meva d'una línia entre Cervera i Martorell passant per Igualada.
proposta línia rapida Manresa i Igualda-Martorell-Bcn.png
proposta línia rapida Manresa i Igualda-Martorell-Bcn.png (399.69 KiB) Visualitzat 4398 cops
De cara al possibles serveis en ample ibèric:
- 2tph: R4 a Vilafranca seguirien igual que ara, o bé es podria afegir un tren ràpid que utilitzés la "variant" entre Castellbisbal i L'Hospitalet.
- 2 tph: serveis ràpids entre Manresa i Bcn amb parada a St. Vicenç de Castellet, La parada d'enllaç amb els FGC, Olesa, Abrera i Martorell.
- 2 tph: serveis ràpids entre Igualada i Bcn amb parada a Colllbató, Olesa, Abrera i Martorell.
Pel que fa al'ample mètric:
- Els S4 passarien a circular per St. Esteve Sesrovires i Esparreguera i moririen a la nova estació d'enllaç passat Olesa.
- La resta de serveis seguirien igual, bé, hi hauria algun canvi d'horari per tal que els R5 i R50 quadressin amb els serveis ràpids provinents de Manresa.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
robertotlh
N6
N6
Entrades: 313

Entrada Autor: robertotlh » Divendres 19/10/2018 12:35

En un altre fil, es parla del desviament a l interior i soterrament de la R1 fins a Mataró. Si l'objectiu es acostar el ferrocarril al centre de les poblacions, crec que es millor fer-hi un ferrocarril suburbà amb més parades, explotat per FGC. Quan FGC arribi a Gràcia i Glòries, es perllonga fins Mataró i ja tens el suburbà en què han volgut convertir la R1. Això permetria suprimir alguns trens amb destinació Mataró de la R1 i convertir d altres que vinguin de mes enllà de Mataró en semidirectes. Sé que ara no es farà pero quan es torni a abordar el tema d aquí 10 o 20 anys, seria una opció a considerar seriosamentAvatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Divendres 19/10/2018 12:45

robertotlh ha escrit:En un altre fil, es parla del desviament a l interior i soterrament de la R1 fins a Mataró. Si l'objectiu es acostar el ferrocarril al centre de les poblacions, crec que es millor fer-hi un ferrocarril suburbà amb més parades, explotat per FGC. Quan FGC arribi a Gràcia i Glòries, es perllonga fins Mataró i ja tens el suburbà en què han volgut convertir la R1. Això permetria suprimir alguns trens amb destinació Mataró de la R1 i convertir d altres que vinguin de mes enllà de Mataró en semidirectes. Sé que ara no es farà pero quan es torni a abordar el tema d aquí 10 o 20 anys, seria una opció a considerar seriosament
Buah, és una gran idea. El meu únic dubte seria per on passaria en el tram Besos-Montgat. Potser un traçat amb parades a Sant Joan Baptista (Tram T5) perquè la línia provindria de La Mina, després un tram paral·lel a la L2 amb parades a Gorg i Pompeu Fabra, i després tot recte, parada al barri de Canyadó i que enfili a Montgat després.


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dilluns 29/10/2018 21:43

Torno amb més propostes :reve

Metro Lleuger de Barcelona

Bàsicament 4 llínies, que o ja existeixen parcialment o estan en planificació, i que son en gran mesura continuacions de les línies principals en llocs on la demanda no és tan gran i no val la pena allargar la línia mateixa (L11)

LL1:
Continuació de la L1 a Sant Boi des del Prat. Mai m'ha terminat d'agradar aquesta proposta. La gent de Sant Boi vol anar a Barcelona el més ràpid possible principalment, i mengar-se 20 estacions de L1 de camí no és gaire apetitós.
Sí que crec que hi ha espai per un Metro Lleuger, 2 o 3 vagons, freqüència 8 minuts amb aquest traçat fins a la L1 mateixa i Rodalies.

Imatge


LL2:
La continuació fins a Can Ruti que ningú sap be bé com abordar, ja que seria un trajecte de demanda massa petita per la L2.
Es fa un metro lleuger com el de Sant Boi

Imatge


LL3:
Continuació original de la L3. Com alguns ja han comentat per aquí, aquesta continuació fins a Sant Feliu dona moltes voltes i és massa suburbà per ser eficient. Solució, L3 fins a Esplugues només, i aprofitar per a que aquesta línia s'acosti a Rodalies a l'Hospitalet.

Imatge


LL4:
La L11 d'avui dia, allargada des de Trinitat Nova fins a l'estació de Sant Andreu Arenal i la L1, perquè es pugui aprofitar més i tingui una penetració urbana més útil, a més de donar servei a un hueco entre la L1 i la L4 que dona tot just un espai per encabir-hi una linia més al llarg de la Meridiana.

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1651
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 03/11/2018 15:49

Una idea que pensó PTP hace años Aeduh, fue como ideas alternativas hacer la L3 hasta Sant Feliu. https://es.slideshare.net/jordisjb/2009 ... u-falguera

La idea de hacer llegar el metro a Sant Feliu, me parece un poco estrafalaria cuando ya está el TRAMBaix para enlazar con Barcelona (y en un futuro posible con el resto de la Diagonal) y los municipios del Baix Llobregat "más metropolitanos"... en ese caso Sant Feliu... yo pienso que estaría bien que la L3 llegue hasta Esplugues solamente.

Una de sus ideas era hacer una L3 alternativa con dos ramales... uno desde Esplugues, Sant Just, pasando por el barrio Mas Lluí llegando a la estación de Sant Feliu...
el otro ramal L3 desde Esplugues, Sant Just, pasando por el Hospital Comarcal y la estación de Sant Joan Despí llegando al municipio de Sant Boi.

Luego otra idea era que la L6 (ahora L12) que hiciese el recorrido de Esplugues, Sant Just, Sant Joan Despí llegando al municipio de Sant Boi.

-------

El día en que llegue a ser realidad el tramo de RENFE de Cornellà-Castelldefels... y si llega a existir la línea de Cercanías Castelldefels-Cornellà-Zona Universitària... si por parte del ayuntamiento lleguen a pedir a gritos el metro, yo ampliaría la L1 para tener servicio ferroviario entre el Prat y Sant Boi...

Aunque son especulaciones, ya que personalmente, creo que aparte de prioritario, con el tramo de Cornellà-Castelldefels de RENFE ya es suficiente... para llegar al Prat por ejemplo, ya tenemos los buses interurbanos que llegan al Prat... especialmente el L78 que conecta con los municipios de Sant Boi y el Prat.


:music ¡VIVA EL ROCK PROGRESIVO! Álbum: Camel - I Can See Your House From Here

Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... 948353&z=8

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dissabte 03/11/2018 16:58

Unos mapas y propuestas interesantes, el trazado nuevo de la L3 propuesto por la PTP es definitivamente más atractivo que lo que hay ahora.

Que te parece la ampliación de la L11 a Sant Andreu Arenal? Creo que es mi parte favorita de los cuatro mapas que he puesto.

Sobre la L6/L12, yo sería partidario de que después de Sant Joan de Deu llegue hasta la estación de Rodalies de l'Hospitalet, pudiendo conectar con la L5 y L1, completando una circunvalación exterior de metro en la parte norte de Barcelona.


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Dissabte 03/11/2018 21:47

Hola a tots!

Sempre m'ha fet il·lusió presentar propostes al fòrum, i aquí van les primeres. Fa uns dies vaig publicar al meu bloc una sèrie de projectes per millorar l'accés a la zona alta de Sant Gervasi i la Bonanova. A sota teniu el link amb l'entrada completa.
Solellalex ha escrit:A CURT TERMINI

Redistribuició dels transports lleugers de la zona (principalment busos)

Reobertura del Tramvia Blau amb els serveis Pl. Kennedy – Doctor Andreu i Pl. Kennedy – CosmoCaixa | Tallers

Creació de zones de vianants enjardinades als carrers menys transitats

Reurbanització dels carrers i millores d’accessibilitat (escales mecàniques, ascensors, canvis en la senyalització, etc.)


A MITJÀ TERMINI

Construcció d’un baixador al tram descobert dels FGC del Vallès. Aquest s’anomenaria “Pomaret” (en referència al carrer adjacent) i serviria per a les universitats i hospitals de la zona. L’espai és suficient per fer-hi una tercera via i dues andanes, i els accessos ja estan fets. Aquest baixador aniria acompanyat d’una reestructuració dels carrers contigus.

Inauguració del tram central de l’L9, que permetrà descongestionar els ramals del Vallès i cobrir una petita part del buit que hi ha sobre General Mitre en qüestions de transport d’alta capacitat (parlo de l’Estació de Mandri).


A LLARG TERMINI

Perllongament del ramal L7. He pensat en diverses propostes (totes elles inclouen el túnel del Tibidabo:

Proposta 1

Imatge
En blau clar i taronja, els ramals actuals. En vermell les estacions actuals. En groc, el traçat proposat. En blau marí, les estacions proposades. No s’inclouen altres ampliacions de la xarxa.

Estacions:

CosmoCaixa
Tibidabo Inferior
Bellesguard
Pomaret

La primera proposta presenta una cobertura de la superfície molt completa i estacions que tenen sentit dins la mobilitat. No hi ha solapaments amb altres infraestructures, que resulta positiu de cara al repartiment de la demanda. Tot i així, és descartable per la seva complexitat constructiva, la dificultat en la situació de les estacions i el traçat poc definit i amb massa giravolts. Seria difícil fer el salt de moltó sota la muntanya, així com gestionar l’embús que generaria l’estació CosmoCaixa tan a prop de l’entrada al túnel.


Proposta 2

Imatge
En blau clar i taronja, els ramals actuals. En vermell les estacions actuals. En groc, el traçat proposat. En blau marí, les estacions proposades. No s’inclouen altres ampliacions de la xarxa.

Estacions:

CosmoCaixa | Calvó
Bellesguard
Pomaret

Presenta un traçat més directe que l’anterior, acosta més les estacions als llocs on hi ha demanda i queda a una distància mitjana de tot el barri. No és necessari construir-la amb tuneladora i el salt de moltó es pot fer fàcilment a sota de l’Avinguda Tibidabo. Els problemes que pot tenir són la dificultat de llocs on construir el pou de l’estació Bellesguard, així com les curtes interdistàncies entre estacions. Pot fregar la zona ja coberta amb l’L9.

Annex: Estació de CosmoCaixa | Calvó

Situada a uns 40 metres de profunditat sota el carrer dels Quatre Camins i amb els accessos situats a la Plaça de Calvó. Justificaria la reurbanització de la mateixa plaça.

Imatge
CosmoCaixa | Calvó Planta

Imatge
CosmoCaixa | Calvó Alçat


Proposta 3

Imatge
En blau clar i taronja, els ramals actuals. En vermell les estacions actuals. En groc, el traçat proposat. En blau marí, les estacions proposades. No s’inclouen altres ampliacions de la xarxa.

Estacions:

CosmoCaixa | Calvó
Pomaret

(Igual que la proposta 2 sense l’estació Bellesguard)

Què us sembla?

Entrada sencera: https://solellalex.wordpress.com/2018/1 ... -bonanova/


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1651
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 03/11/2018 23:30

Aeduh ha escrit: Que te parece la ampliación de la L11 a Sant Andreu Arenal? Creo que es mi parte favorita de los cuatro mapas que he puesto.
Personalmente, yo creo que la L11 está perfectamente bien tal y como está...


:music ¡VIVA EL ROCK PROGRESIVO! Álbum: Camel - I Can See Your House From Here

Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... 948353&z=8

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Diumenge 04/11/2018 16:35

No havia llegit aquesta proposta i la trobo força interessant: El metro lleuger pot ser un transport força útil per a recorreguts de poca demanda i de difícil accés.
Aeduh ha escrit: LL1:
Continuació de la L1 a Sant Boi des del Prat. Mai m'ha terminat d'agradar aquesta proposta. La gent de Sant Boi vol anar a Barcelona el més ràpid possible principalment, i mengar-se 20 estacions de L1 de camí no és gaire apetitós.
Sí que crec que hi ha espai per un Metro Lleuger, 2 o 3 vagons, freqüència 8 minuts amb aquest traçat fins a la L1 mateixa i Rodalies.

Imatge
No trobo que sigui un traçat gaire encertat... No crec que l'eix Sant Boi - El Prat tingui tanta demanda com per fer-hi passar més de dues línies de bus. A més, tal i com està plantejada, tindria un recorregut que només serviria per moure's dins de Sant Boi, que es pot solucionar amb un tramvia. Si el metro arriba a Sant Boi, hauria de ser de manera més directa, sense fer gaire corbes ni haver de fer enllaços innecessaris. La línia ideal seria la L5, però ja se sap que és impossible ampliar-la més enllà de Cornellà Centre sense pujar a la superfície. I des de Sant Boi fins a l'Hospitalet o Barcelona sempre serà més ràpid agafar els FGC que no pas LL1+L1 o Renfe.

Aeduh ha escrit: LL2:
La continuació fins a Can Ruti que ningú sap be bé com abordar, ja que seria un trajecte de demanda massa petita per la L2.
Es fa un metro lleuger com el de Sant Boi

Imatge
La demanda a Can Ruti és suficient per a un metro. El problema principal que hi ha és la dificultat tècnica perquè hi arribi un metro convencional. A més, ningú vol foradar més enllà de Badalona Pompeu Fabra perquè es trobarien les principals runes romanes de Badalona, que ja van donar diversos problemes durant l'ampliació de la L2. Millor que el metro es quedi com està, i a Can Ruti hi enviaria un Tramvia que fes les mínimes parades possibles i anés soterrat més enllà de la B-20.

Aeduh ha escrit: LL3:
Continuació original de la L3. Com alguns ja han comentat per aquí, aquesta continuació fins a Sant Feliu dona moltes voltes i és massa suburbà per ser eficient. Solució, L3 fins a Esplugues només, i aprofitar per a que aquesta línia s'acosti a Rodalies a l'Hospitalet.

Imatge
La proposta no soluciona en absolut el problema. És més, l'empitjora. Tornem a tenir una línia que fa esses i no té una direcció concreta. A sobre, tampoc comunica gaire bé amb la resta de la xarxa o amb zones d'alta demanda, amb la qual cosa aconseguim un transport que serveix per comunicar-se internament i que passa per zones ja cobertes pel TramBaix i Rodalies.

Aeduh ha escrit: LL4:
La L11 d'avui dia, allargada des de Trinitat Nova fins a l'estació de Sant Andreu Arenal i la L1, perquè es pugui aprofitar més i tingui una penetració urbana més útil, a més de donar servei a un hueco entre la L1 i la L4 que dona tot just un espai per encabir-hi una linia més al llarg de la Meridiana.

Imatge
La proposta que més m'agrada i amb la que més coincideixo de les quatre que has fet. Potser l'única cosa que modificaria seria el pas per l'Av. Meridiana: Jo l'enviaria per Rio de Janeiro i faria parades a Plaça Verda de la Prosperitat i davant de Can Dragó. M'encanta que arribi a Fabra i Puig, i fins i tot crec que podria arribar a l'estació de La Sagrera. D'aquesta manera, es tancaria la "G" que formarà la L4 quan s'amplii, i quedaria la cosa més semblant a una línia circular.


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Diumenge 04/11/2018 19:32

Si, respecte a l'ampliació de la L3, amb el document de la PTP es veu clarament com hi ha millors opcions.
Respecte a la ampliació fins a Sant Boi, és una modificació de una proposta que he vist per aquí que ha estat durant els anys més popular del que es mereix per les raons que dius.
Per on creus que hauria de passar el tramvia fins a Can Ruti?
Definitivament l'ampliació a Sagrera de la L11 és una idea desitjable.

Sobre el teu traçat, mola com t'ho has currat, dir que la parada adicional als ferros entre Sarrià i Peu del Funicular és una proposta que sempre he defensat, com a mínim per al llarg termini. Cada dia prenc els ferros i definitivament una estació allà es un lloc idoni, natural, i buit que es fa notar.

Sobre la remodelació de la L7, in my opinion es poden fer varies coses.
Bàsicament, lo principal ja ho vaig esmentar en aquest post unes quantes pàgines més enrera:
Aeduh ha escrit:Ampliació L7 i estació nova a la línia del Vallès


Sempre m'ha agradat molt la zona del Tibidabo, i crec que per revitalitzar-la com pol turístic i apropar-la a la resta de la ciutat s'hauria d'apropar la L7 fins a la base del funicular i integrar aquest a la xarxa de la ATM, com passa al funicular de Vallvidrera. A més, això no impediria el pla de fer un segon túnel sota Collserola, cosa que de totes formes no es una idea que m'atraigui especialment.
I com he dit altres vegades, ajunto la estació nova que penso que necessita la xarxa del Vallès, tenint en compte totes les discussions que ja hem fet sobre la saturació de la lineia i tal. Seria més pel llarg termini.

Imatge
Crec que el que fins i tot es podria fer és tranviaritzar la L7 des de Gràcia, ja que se sap que FGC vol fer que comenci a llà i no Pl. Cat en el futur, hi ha espai de sobres en les avingudes per on passa la via, i utilitzar el túnel per a semidirectes que enfilin fins a Sant Cugat directament.

A propòsit del Tramvia Blau, crec que sóc els que menys ho defensen en aquest fòrum, però valor en té.
Jo el faria moure a una altra zona de Barcelona que també el podría aprofitar, que també té un aire, cultura i història estil sXIX i pre guerra civil, i que potenciaría el turisme per allà i l'ajudaria a allunyar-lo del centre.
Tal i com vaig proposar-ho unes pàgines més enrera:
Aeduh ha escrit:Fa uns dies/setmanes vaig parlar d'una xarxa completa de Tram a la AMB. Aquesta incloia una proposta totalment nova i peculiar, un petit tramvia a Montjuïc, similar en estètica i mida al Tramvia Blau.

Això vaig comentar del tram: Seria un tramvia mig funcional - mig turístic. Tindria que ser estèticament bonic i estar adaptat a l'ús turístic i estranger. Connectaria plaça Espanya, la Fira (per davant i per darrera) els diversos museus i edificis institucionals, l'Estadi Olímpic, jardins de Montjuïc, el funicular per dalt i per baix, el telefèric, les Drassanes i Colom. Donaria voltes, no tindria terminus, tal com s'aprecia al mapa.

Em va agradar bastant com va acabar el traçat final que vaig fer després de diverses iteracions i m'agradaria saber si la resta de vosaltros veurieu amb bons ulls la seva implementació en un futur tan llunyà com sigui. Sisplis no parleu de que si seria car, només si realment teniu una forta sensació de que el tram seria absolutament no rentable, m'agradaria més tenir opinions sobre si el concepte general d'aquest tram en aquest lloc té sentit o no.

El tram estaria integrat a la resta de la xarxa de transport, i pels turistes hi ha podria haver un sol bitllet pel Funicular, el Tramvia i el Telefèric, el T-Montjuïc, per exemple.

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22873
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 04/11/2018 19:51
Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Diumenge 04/11/2018 22:01

Aeduh ha escrit:Per on creus que hauria de passar el tramvia fins a Can Ruti?
Precisament forma part d’una proposta de metro lleuger en superfície que volia presentar d’aquí uns dies. :D

La idea és que la línia sortís des de la mateixa plaça de Pompeu Fabra cap a la Via Augusta, arribant fins a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, on faria la parada de Casagemes. Allà, giraria a la dreta per enfilar l’avinguda del President Companys. A la placeta de Marc Sebastià tombaria i passaria sota l’autopista mitjançant un túnel. No sortiria a la superfície fins uns 200 metres més endavant, on seguiria per sobre del Torrent de la Font. Faria una parada al costat del Parc de la Bòbila, que he anomenat “Morera”. Seguint el Torrent de la Font arribaria a la Ronda de Dalt, on s’adheriria al carrer del Molí de la Torre per passar per sobre de la B-20.

Creuant la Ronda de Dalt, entraria de ple al barri de Bonavista. El tram més baix de Pintor Mir es tallaria per fer allà el soterrament, i a partir de Fogars de Tordera aniria enterrat. La parada de Bonavista la faria a un parc que hi ha a sobre de Pintor Mir, i a partir d’allà creuaria la muntanya. Amb amples corbes que permetessin una velocitat més alta, ascendiria fins al carrer Diagonal de la Costa Brava, on tindria l’estació de Canyet. Seguint pel carrer de Palamós i passant per sota de l’Institut Guttman, assoliria l’hospital Trias i Pujol amb una estació a sota del pàrquing del mateix.

He fet un plànol esquemàtic amb el Paint:

Imatge


Un altre dia comento les teves propostes sobre el Tramvia Blau i els FGC. Molt interessants, per cert! :ok :cool


(Tinc tot el missatge copiat a Word)


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Diumenge 04/11/2018 22:39

Mersi Metring.

No creus que es pot posar una estació més, a dalt de la Morera abans de l'Autopista?


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Dijous 08/11/2018 20:49

Aeduh ha escrit:No creus que es pot posar una estació més, a dalt de la Morera abans de l'Autopista?
No hi ha una demanda tan potent ni una distància tan llarga entre estacions... La línia hauria de tenir la major velocitat comercial possible per arribar al centre de Badalona ràpidament. En el cas de Casagemes, la parada quedaria a prop de Badalona Pompeu Fabra per un simple tema de densitat de població i d'interès general.


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dissabte 10/11/2018 16:26

Me refiero entre Morera i Bonavista. Creo que cabe otra estación si estamos hablando de Tranvía, por 2 minutos extra de viaje se serviría a mucha más gente.


Por otro lado, en la página 114 había una propuesta que me gustó mucho, y que me gustaría reponer para que no se olvide
Lluis ha escrit:Proposta simple. Modificació parcial de L2 i L5 millorant les connexions amb Metro de la futura estació de Sagrera TAV amb els barris propers i amb el centre de la ciutat:
- L5 de Sagrera a Sant Martí passant per Sagrera TAV, terminal a Badalona.
- L2 de Bac de Roda a Sagrera passant per Sagrera TAV, terminal a Vall d'Hebron.

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Dissabte 10/11/2018 22:12

Aeduh ha escrit:Me refiero entre Morera i Bonavista. Creo que cabe otra estación si estamos hablando de Tranvía, por 2 minutos extra de viaje se serviría a mucha más gente.
Ya entendí donde era, pero no le veo el sentido a poner una parada ahí. Más que nada porque no tiene cerca un gran número de edificios y porque los accesos a esa zona son inexistentes. Además, hay mucho desnivel para que sea atractivo ir a la parada.


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Dilluns 19/11/2018 20:52

Segueixo aquí amb la proposta que Aeduh ha presentat al fil de la línia LLobregat - Anoia
Aeduh ha escrit:
Solella ha escrit:
uriol108 ha escrit:I que us semblaria perllongar la L3 per Esplugues i la B-23 passant per sota (o per sobre ) el Llobregat , fins a Santa Coloma de Cervelló i fer un intercanviador potent amb l'L8 ?
L'ampliació natural de la L3 és cap a Sant Just i Sant Feliu. Jo agafaria la L12 des de Finestrelles | Sant Joan de Déu i la portaria fins a Sant Boi via Esplugues i Sant Joan Despí, com proposava la PTP. Potser això implicaria estudiar un perllongament de la L12 més enllà de Sarrià, baixar-la per Francesc Macià, Hospital Clínic i Urgell fins arribar a Sant Antoni (amb possibilitat d'absorbir el ramal de la L2 si aquesta arriba a Parc Logístic).
I és per aquesta raó que em molesta tant que vulguin fer passar l'ampliació de la L8 per Hospital Clínic i no Entença, com havia de ser al principi...

Aquesta és la meva proposta per la L12
https://drive.google.com/open?id=1001yK ... sp=sharing
Comparteixo força la teva idea per a l'L12 fins a Sant Antoni, a partir d'allà la trobo força innecessària tenint en compte el cost i la complexitat que suposaria perforar sota la Ciutat Vella. Com a minúcia, trauria la parada a General Mitre. Està en una zona ja coberta per L9/L10, i tenint Sarrià al costat no tindria una gran utilitat com a intercanviador. Això sí, Urgell ha de ser aprofitat com a eix vertical, i no ha de tenir un túnel a mitges tintes com volen fer amb la L8.


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dimarts 20/11/2018 2:38

És cert que la part més difícil seria definitivament la de Ciutat Vella. Jo conceveixo aquesta línia com una de metro tirant a lleuger, 3-4 vagons petits, estacions d'una sola sortida (de fet a París casi totes les estacions de metro tenen una sola sortida, no una a cada punta del tren). I túnels en profunditat en Ciutat Vella. Per a mi les parts més importants o que fan més falta d'aquesta línia son el corredor vertical del carrer Urgell i la connexió Horta - la Font del Fargues - Gràcia. També per ser la línia de dimensions reduides en quant a estacions i trens, la distància entre cada estació seria més petita. Casi un tramvia subterrani més que un metro.

I repeteixo la meva irritació de les ganes de fer passar la L8 per Hospital Clínic i no Entença, falta de visió de futur.


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Vox
N8
N8
Entrades: 1236
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dissabte 24/11/2018 17:23

Solella ha escrit:
Aeduh ha escrit:Per on creus que hauria de passar el tramvia fins a Can Ruti?
Precisament forma part d’una proposta de metro lleuger en superfície que volia presentar d’aquí uns dies. :D

La idea és que la línia sortís des de la mateixa plaça de Pompeu Fabra cap a la Via Augusta, arribant fins a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, on faria la parada de Casagemes. Allà, giraria a la dreta per enfilar l’avinguda del President Companys. A la placeta de Marc Sebastià tombaria i passaria sota l’autopista mitjançant un túnel. No sortiria a la superfície fins uns 200 metres més endavant, on seguiria per sobre del Torrent de la Font. Faria una parada al costat del Parc de la Bòbila, que he anomenat “Morera”. Seguint el Torrent de la Font arribaria a la Ronda de Dalt, on s’adheriria al carrer del Molí de la Torre per passar per sobre de la B-20.
La plaça de l'Assamblea de Catalunya seria parada Dalt la Vila i Centre, no Casagemes, que queda més cap el nord.

Per altra banda un Tram en aquesta zona es imposible. Sóc pro TP i pro Tram pero en el cas de Badalona centre només hi ha dues arteries viaries a la zona, Via Augusta sentit BCN i Franscesc Layret sentit Montgat, i ja hi ha l'idea (encertada) de fer només d'us veïnal + busos aquest darrer. El millor per cobrir la zona son els busos de Tusgsal o bé metro (malgrat veig quasi imposible poder perforar allà sota).


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
Solella
N4
N4
Entrades: 56
Ubicació: Badal L5
Contacta:

Entrada Autor: Solella » Dissabte 24/11/2018 20:34

Vox ha escrit:Per altra banda un Tram en aquesta zona es imposible. Sóc pro TP i pro Tram pero en el cas de Badalona centre només hi ha dues arteries viaries a la zona, Via Augusta sentit BCN i Franscesc Layret sentit Montgat, i ja hi ha l'idea (encertada) de fer només d'us veïnal + busos aquest darrer. El millor per cobrir la zona son els busos de Tusgsal o bé metro (malgrat veig quasi imposible poder perforar allà sota).
Vaja, moltes gràcies per aclarir-ho. :oops:

I com veuries fer-lo pujar per Martí i Pujol i a Bufalà girar a la dreta per trobar el mateix recorregut?


Fora cotxes de les ciutats!

Instagram: @solellalex
Twitter: @solellalex
https://solellalex.wordpress.com/

Respon

Torna a “Propostes ferroviàries / Propuestas ferroviarias”