Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Propostes dels usuaris per a fer millores a les xarxes ferroviàries existents o per crear-ne de noves / Propuestas de los usuarios para hacer mejoras en las redes ferroviarias existentes o para crear nuevas
Respon
Lluis
N6
N6
Entrades: 189
Ubicació: Sants Estació

Re: Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Entrada Autor: Lluis » Dilluns 03/06/2019 20:10

L'opció que Rubí sigui terminal també és molt bona opció.

Pel que fa al ramal de via única entre cerdanyola i UAB, de fet ara ja hi circulen cara 15 minuts en hora punta. No és ideal, però és possible 4 trens /hora.

Els túnels de Barcelona quedarien si fa o no fa com ara. El d'Aragó guanya 2 slots per unificació de l'R2 i 1 slot pel pas de talgos i euromeds per la Lav. Per tant, amb 4 R7/hora el túnel només guanya un tren/hora en total. El de Catalunya queda igual amb R1, R3 i R4. No entro en possibles 3rs túnels futurs.


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dimarts 16/07/2019 15:51

PORT DE BARCELONA:

Si en algun moment es vol despejar la zona del Morrot per fer-hi un barri nou, entre altres coses, s'haurà de clausurar la estació/terminal de Morrot de ADIF.
Es podria deixar una doble via minimament soterrada per si en un futur llunyà es vol fer una hipotètica construcció amb França, però en general el complex ferroviari d'ADIF ha de canviar de lloc.

L'únic lloc on es pot refer aquesta estació es l'antiga llera del Llobregat.
Cons:
Es vol fer parc allà, seria mediambientalment dolent.
Pros:
L'espai té la forma perfecta per fer una estació terminal de mercaderies.
Es construiria amb estandards moderns de l'industria, des de zero.
Està tocant els nous molls de contenidors, que és precisament on hauria d'estar.
S'haurien d'aprofitar les obres per a la noa connexió ferroviària al port per fer aquest projecte.

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Sanato
N5
N5
Entrades: 141

Entrada Autor: Sanato » Dimecres 17/07/2019 23:11

Si no vaig errat, està previst el tancament del Morrot per fer l'ampliació de la Ronda Litoral; l'activitat ferroviària que s'hibporta a terme passaria a Can Tunis


Cada vez que subes al tren, empieza una nueva aventura...
Renfe: siempre se puede viajar peor

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 20/07/2019 11:26

Volia reviure el projecte de tramvia o tren tram pel Vallès Occidental... Tenint en compte que en aquesta comarca compta amb el voltant de 900.000 habitants amb només RENFE i FGC, la mobilitat d'aquesta zona queda una mica escasa en quan a transport públic, al Baix Llobregat som menys i tenim FGC, Rodalies, tramvia i metro... Un estudi d'un alumne de Camins argumentava que pel Vallès Occidental hi han al voltant de 500.000 desplaçaments interns/dia, i que la major part d'aquests desplaçaments de la comarca és la mobilitat interna d'aquesta. https://upcommons.upc.edu/bitstream/han ... emoria.pdf

En el mateix PDF... tracta sobretot del recorregut d'UAB - Cerdanyola - Ripoll - Montcada... però fa un estudi extens per el traçat de Cerdanyola - Ripoll - Montcada, suposo perquè pel tema aquest del Parc de la Riba el projecte per fer un tramvia allà encara s'ha de veure quin recorregut pot fer... el PDF es veu un traçat diferent a l'original per part de l'AMB, concretament en el pla es mostra un traçat més a prop entre l'estació de Cerdanyola, segueix per el carrer Balmes que seguiria cap al carrer Indústria de Ripollet, i continuant cap al carrer de Can Duran i Avinguda Europa de Montcada... El material mòbil i l'estructura de parades podria ser el mateix dels tramvies que hi han a Barcelona (TRAMBaix i Besòs) i podria ser un bon inici per donar més mobilitat en alguns municipis del Vallès per descongestionar tant FGC com Rodalies, i a la vegada donar l'oportunitat en altres municipis que careixen de transport com el cas de Ripollet.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 88235&z=16

Les parades pel recorregut serien aquestes i jo proposaria aquesta nomenclatura:
Montcada - Ripollet (Montcada i Reixac) [Enllaç amb R3]
Mas Rampinyo (Montcada i Reixac)
Carles Farré (Ripollet)
Sant Jaume (Ripollet)
Ripollet (Ripollet)
Maria Regordosa (Cerdanyola del Vallès)
Cerdanyola (Cerdanyola del Vallès) [Enllaç amb R4/R7]

Tot i que sigui una idea justificada per reflotar aquest projecte pel Vallès Occidental, quina opinió doneu sobre aquest recorregut?davidsaruman
N1
N1
Entrades: 5

Entrada Autor: davidsaruman » Dissabte 27/07/2019 20:33

Carlos González ha escrit: En el mateix PDF... tracta sobretot del recorregut d'UAB - Cerdanyola - Ripoll - Montcada... però fa un estudi extens per el traçat de Cerdanyola - Ripoll - Montcada, suposo perquè pel tema aquest del Parc de la Riba el projecte per fer un tramvia allà encara s'ha de veure quin recorregut pot fer... el PDF es veu un traçat diferent a l'original per part de l'AMB, concretament en el pla es mostra un traçat més a prop entre l'estació de Cerdanyola, segueix per el carrer Balmes que seguiria cap al carrer Indústria de Ripollet, i continuant cap al carrer de Can Duran i Avinguda Europa de Montcada... El material mòbil i l'estructura de parades podria ser el mateix dels tramvies que hi han a Barcelona (TRAMBaix i Besòs) i podria ser un bon inici per donar més mobilitat en alguns municipis del Vallès per descongestionar tant FGC com Rodalies, i a la vegada donar l'oportunitat en altres municipis que careixen de transport com el cas de Ripollet.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 88235&z=16

Les parades pel recorregut serien aquestes i jo proposaria aquesta nomenclatura:
Montcada - Ripollet (Montcada i Reixac) [Enllaç amb R3]
Mas Rampinyo (Montcada i Reixac)
Carles Farré (Ripollet)
Sant Jaume (Ripollet)
Ripollet (Ripollet)
Maria Regordosa (Cerdanyola del Vallès)
Cerdanyola (Cerdanyola del Vallès) [Enllaç amb R4/R7]

Tot i que sigui una idea justificada per reflotar aquest projecte pel Vallès Occidental, quina opinió doneu sobre aquest recorregut?
Soy de Ripollet así que un poco se de las necesidades de transporte que hay en la zona y te digo que ese trazado no es una solución, por decirlo claro, todo lo que no sea un tranvia por el centro (la Rambla) no soluciona las necesidades de la población. Lo que veo de ese trazado pues es la típica mentalidad del ingeniero, tenemos un punto A y un punto B y vamos a unirlos de la forma más rápida posible usando las infraestructuras existentes, cuando la mentalidad no debe ser esa, debe ser como hacer una línea ÚTIL aunque tenga que pasar por un punto X y perder 5 minutos. Por no hablar del follón que supone el final del trayecto por la nacional.

De la propuesta de nomenclatura, pues a ver, primero para empezar que la estación Montcada-Ripollet se llame así siempre ha sido un absurdo porque esa estación, gente de Ripollet, no la utiliza casi nadie, el 99% van a la de Cerdanyola. Esa estación en realidad se debería llamar Montcada-Mas Rampinyo, que es como se llama el barrio. La que llamas Mas Rampinyo se debería llamar Parc de la Llacuna o Can Duran, que es el nombre más popular en Montcada. La de Carles Ferré se debe llamar Martinet, que también es el nombre más popular de la zona y engloba toda esa zona de "frontera" de Ripollet y Montcada. La de Ripollet a secas es Ripollet-Balmes o Ripollet-Trilla, como quieras (Trilla es la fábrica que había en esa zona, ya desaparecida, pero un nombre que conoce todo el mundo aquí). Y la de Maria Regordosa, aquí preguntas donde es y ni dios sabe de que hablas, puedes llamarla Ripollet-CAP o Pont Vell, o con un poco de suerte en unos años Ernest Lluch (nombre del futuro hospital). Por último la de Cerdanyola la llamaría Cerdanyola-Quatre Cantons.

Mi propuesta seria la siguiente

https://i.imgur.com/FDug7lG.jpg

Para hacer esto posible habría que concluir la ronda norte de Ripollet por Can Mas (en proyecto) y un enlace hasta la Avenida de Europa exclusiva para tranvía. También un puente exclusivo para el tranvia que cruce el Ripoll y soterrar la linea entre la autopista y el Carrer dels Reis paralela al Riu Sec. Este trayecto me parece que tiene potencialmente un uso mayor en Ripollet, con menor impacto al viario y el más viable sin hacer locuras de presupuesto.

La linea continuaría hasta Sant Cugat

https://i.imgur.com/7mUithw.jpgAvatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Diumenge 28/07/2019 0:23

davidsaruman ha escrit: Soy de Ripollet así que un poco se de las necesidades de transporte que hay en la zona y te digo que ese trazado no es una solución, por decirlo claro, todo lo que no sea un tranvia por el centro (la Rambla) no soluciona las necesidades de la población. Lo que veo de ese trazado pues es la típica mentalidad del ingeniero, tenemos un punto A y un punto B y vamos a unirlos de la forma más rápida posible usando las infraestructuras existentes, cuando la mentalidad no debe ser esa, debe ser como hacer una línea ÚTIL aunque tenga que pasar por un punto X y perder 5 minutos. Por no hablar del follón que supone el final del trayecto por la nacional.
No estoy muy de acuerdo con tu argumento, no se puede pasar siempre cerca o muy cerca del punto X y dejar perder unos minutos de más cuando por el otro camino es más sencillo y menos complejo de estructurar... la idea de un transporte público es transportar civiles y a la vez complementar el tiempo sin perderlo ni malgastarlo y sin hacer parar por todos los sitios dependiendo del transporte, si ponemos en práctica ese pensamiento, se haría una nueva parada para conectar con el estadio del RCD Espanyol cuando en menos de 10 minutos desde Cornellà-Riera hasta el estadio llegas andando, esto lo he puesto como ejemplo para que puedas entender mi explicación.

Sobre tu trayecto, tu propuesta de la parada de Ripollet Rambla con la del PDF y mi mapa dibujado está (y lo he comprobado en Google Maps) de camino en 5 minutos. La parada como nombre de Sant Jaume tiene la misma función que tu parada propuesta que la denominas Ripollet Rambla ya ambas se sitúan en el corazón de tu municipio... La diferencia es que por la calle Indústria/Sant Jaume tiene la infraestructura adaptada para poder meter vías dobles, en cambio en tu propuesta se acerca más por la Rambla que la del PDF, pero la función de tu Ripollet Rambla tendría la misma función si la parada fuese por Sant Jaume ya que ambas no son lejanas. Además que tu propuesta sería un poco más complicado de hacer la infraestructura. Primero, por las vueltas que haría, Y segundo, haces una calle que dejen de tener aparcado los coches... no digo que sea malo porque hay tranvías que pasan por el corazón de su ciudad exclusivamente, pero viendo que haces el trazado por Josep de Viure, y Ripollet es un municipio y no una capital como Barcelona o Paris más sus alrededores, los que aparcan por esa calle bien tendrán que aparcar lejos de sus viviendas ya que el tranvía propones pasarlo por ahí, además que pasas el tranvía por una zona que no hacer llamar la atención al transporte público, como sí lo hacen zonas de bares, restaurantes, mercados, tiendas o plazas de carácter importante, algo que la calle Balmes y la Rambla de Sant Jordi según he visto por Google Maps sí tiene de esos requisitos para hacer rico el transporte público.
davidsaruman ha escrit:De la propuesta de nomenclatura, pues a ver, primero para empezar que la estación Montcada-Ripollet se llame así siempre ha sido un absurdo porque esa estación, gente de Ripollet, no la utiliza casi nadie, el 99% van a la de Cerdanyola. Esa estación en realidad se debería llamar Montcada-Mas Rampinyo, que es como se llama el barrio. La que llamas Mas Rampinyo se debería llamar Parc de la Llacuna o Can Duran, que es el nombre más popular en Montcada. La de Carles Ferré se debe llamar Martinet, que también es el nombre más popular de la zona y engloba toda esa zona de "frontera" de Ripollet y Montcada. La de Ripollet a secas es Ripollet-Balmes o Ripollet-Trilla, como quieras (Trilla es la fábrica que había en esa zona, ya desaparecida, pero un nombre que conoce todo el mundo aquí). Y la de Maria Regordosa, aquí preguntas donde es y ni dios sabe de que hablas, puedes llamarla Ripollet-CAP o Pont Vell, o con un poco de suerte en unos años Ernest Lluch (nombre del futuro hospital). Por último la de Cerdanyola la llamaría Cerdanyola-Quatre Cantons.
Al tener tu más conocimientos de esa zona que yo, ahí te puedo dar la razón con las nomenclaturas... A excepción de Ernest Lluch, ya hay una del TRAMBaix y habrían confusiones si hay una parada homónima.davidsaruman
N1
N1
Entrades: 5

Entrada Autor: davidsaruman » Diumenge 28/07/2019 20:05

Carlos González ha escrit: Sobre tu trayecto, tu propuesta de la parada de Ripollet Rambla con la del PDF y mi mapa dibujado está (y lo he comprobado en Google Maps) de camino en 5 minutos. La parada como nombre de Sant Jaume tiene la misma función que tu parada propuesta que la denominas Ripollet Rambla ya ambas se sitúan en el corazón de tu municipio... La diferencia es que por la calle Indústria/Sant Jaume tiene la infraestructura adaptada para poder meter vías dobles, en cambio en tu propuesta se acerca más por la Rambla que la del PDF, pero la función de tu Ripollet Rambla tendría la misma función si la parada fuese por Sant Jaume ya que ambas no son lejanas.
Hombre Sant Jaume, centro, lo que se dice centro, no. Tus 3 paradas son la misma calle y el mismo eje de transporte, situadas a una distancia muy corta. De hecho, puestos a simplificar y no parar en todas partes, la única parada útil es la de Ripollet Balmes.

Fíjate en el mapa de transporte actual

http://upload.ripollet.cat/FILES/PNG/ri ... a-2019.png

Puedes ver que las lineas de bus usan claramente 3 ejes, uno norte, uno central por la Rambla, y uno sur por Balmes-Sant Jaume. Tu propuesta únicamente mejora el servicio de ese eje sur.
Claro que tu parada de Sant Jaume está a 5 minutos de la Rambla, pero es que los que lo van a usar no son los que viven justo en ese punto de la Rambla, son todos los que viven al centro y norte de Ripollet. No estás poniéndoles una parada a 5 minutos andando, estás alejando la parada 5 minutos más de lo que ya deben recorrer. La Rambla es un eje clave que no se puede quedar fuera de una linea de transporte.

Tampoco veo la necesidad de doble vía en todo el trayecto urbano, la frecuencia del servicio y longitud de la linea no creo que de problemas. Creo que con el Tranvallés os fijáis demasiado con el de Barcelona y las necesidades no son las mismas. En Vitoria tienen un tranvía con línea única gran parte de su recorrido, como otras muchas lineas de Europa que pasan por calles urbanas estrechas y no pasa nada, no hace falta siempre buscar grandes y bonitas avenidas.

Carlos González ha escrit: Además que tu propuesta sería un poco más complicado de hacer la infraestructura. Primero, por las vueltas que haría, Y segundo, haces una calle que dejen de tener aparcado los coches... no digo que sea malo porque hay tranvías que pasan por el corazón de su ciudad exclusivamente, pero viendo que haces el trazado por Josep de Viure, y Ripollet es un municipio y no una capital como Barcelona o Paris más sus alrededores, los que aparcan por esa calle bien tendrán que aparcar lejos de sus viviendas ya que el tranvía propones pasarlo por ahí, además que pasas el tranvía por una zona que no hacer llamar la atención al transporte público, como sí lo hacen zonas de bares, restaurantes, mercados, tiendas o plazas de carácter importante, algo que la calle Balmes y la Rambla de Sant Jordi según he visto por Google Maps sí tiene de esos requisitos para hacer rico el transporte público.
Puedo bajarlo por Sarrià de Ter y luego por la Rambla, si quieres, aunque da más vuelta. Aunque no veo que complicación hay. ¿Que los vecinos de esa calle no tendrán para aparcar? Vamos a ver, esa calle es, probablemente, de las de menor densidad demográfica de todo Ripollet. Si esa gente tiene problemas para aparcar no se como puedo vivir yo en la Maragall :) No te preocupes, que ya habrá soluciones, encontraremos un solar para hacer un parking subterráneo multinivel, al inicio de la calle tienes un buen sitio.

Dices que Ripollet no es Barcelona y París, efectivamente, por ello no entiendo porque no debería pasar por Josep de Viure si busco hacer una conexión rápida entre puntos clave, no ofrecer un bonito paisaje para los turistas. Tampoco es que Sant Jaume y la calle Industria, entre naves industriales de los 80, ofrezca grandes vistas.trainman
N9
N9
Entrades: 2358
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Diumenge 28/07/2019 21:41

Mirando el mapa supongo que el recorrido sería así:

-Cerdanyola-Renfe a Xarau por Av. Catalunya y Santa Anna.
-Xarau a Cordelles subir Francolí.
-Cordelles a Serraparera girar de Francolí a Sant Casimir y continuar hasta Av. Espanya. Supongo que desde allí girar hacia Av. Roma y continuar recto hasta antes de volver a girar en Serragaliners.
-Tramo desde Sant Marçal podría seguir por Av. de la Ciència hasta el Parc de l'Alba. Desde allí continuar por la carretera de Sant Cugat.
davidsaruman ha escrit:
Carlos González ha escrit: En el mateix PDF... tracta sobretot del recorregut d'UAB - Cerdanyola - Ripoll - Montcada... però fa un estudi extens per el traçat de Cerdanyola - Ripoll - Montcada, suposo perquè pel tema aquest del Parc de la Riba el projecte per fer un tramvia allà encara s'ha de veure quin recorregut pot fer... el PDF es veu un traçat diferent a l'original per part de l'AMB, concretament en el pla es mostra un traçat més a prop entre l'estació de Cerdanyola, segueix per el carrer Balmes que seguiria cap al carrer Indústria de Ripollet, i continuant cap al carrer de Can Duran i Avinguda Europa de Montcada... El material mòbil i l'estructura de parades podria ser el mateix dels tramvies que hi han a Barcelona (TRAMBaix i Besòs) i podria ser un bon inici per donar més mobilitat en alguns municipis del Vallès per descongestionar tant FGC com Rodalies, i a la vegada donar l'oportunitat en altres municipis que careixen de transport com el cas de Ripollet.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 88235&z=16

Les parades pel recorregut serien aquestes i jo proposaria aquesta nomenclatura:
Montcada - Ripollet (Montcada i Reixac) [Enllaç amb R3]
Mas Rampinyo (Montcada i Reixac)
Carles Farré (Ripollet)
Sant Jaume (Ripollet)
Ripollet (Ripollet)
Maria Regordosa (Cerdanyola del Vallès)
Cerdanyola (Cerdanyola del Vallès) [Enllaç amb R4/R7]

Tot i que sigui una idea justificada per reflotar aquest projecte pel Vallès Occidental, quina opinió doneu sobre aquest recorregut?
Soy de Ripollet así que un poco se de las necesidades de transporte que hay en la zona y te digo que ese trazado no es una solución, por decirlo claro, todo lo que no sea un tranvia por el centro (la Rambla) no soluciona las necesidades de la población. Lo que veo de ese trazado pues es la típica mentalidad del ingeniero, tenemos un punto A y un punto B y vamos a unirlos de la forma más rápida posible usando las infraestructuras existentes, cuando la mentalidad no debe ser esa, debe ser como hacer una línea ÚTIL aunque tenga que pasar por un punto X y perder 5 minutos. Por no hablar del follón que supone el final del trayecto por la nacional.

De la propuesta de nomenclatura, pues a ver, primero para empezar que la estación Montcada-Ripollet se llame así siempre ha sido un absurdo porque esa estación, gente de Ripollet, no la utiliza casi nadie, el 99% van a la de Cerdanyola. Esa estación en realidad se debería llamar Montcada-Mas Rampinyo, que es como se llama el barrio. La que llamas Mas Rampinyo se debería llamar Parc de la Llacuna o Can Duran, que es el nombre más popular en Montcada. La de Carles Ferré se debe llamar Martinet, que también es el nombre más popular de la zona y engloba toda esa zona de "frontera" de Ripollet y Montcada. La de Ripollet a secas es Ripollet-Balmes o Ripollet-Trilla, como quieras (Trilla es la fábrica que había en esa zona, ya desaparecida, pero un nombre que conoce todo el mundo aquí). Y la de Maria Regordosa, aquí preguntas donde es y ni dios sabe de que hablas, puedes llamarla Ripollet-CAP o Pont Vell, o con un poco de suerte en unos años Ernest Lluch (nombre del futuro hospital). Por último la de Cerdanyola la llamaría Cerdanyola-Quatre Cantons.

Mi propuesta seria la siguiente

https://i.imgur.com/FDug7lG.jpg

Para hacer esto posible habría que concluir la ronda norte de Ripollet por Can Mas (en proyecto) y un enlace hasta la Avenida de Europa exclusiva para tranvía. También un puente exclusivo para el tranvia que cruce el Ripoll y soterrar la linea entre la autopista y el Carrer dels Reis paralela al Riu Sec. Este trayecto me parece que tiene potencialmente un uso mayor en Ripollet, con menor impacto al viario y el más viable sin hacer locuras de presupuesto.

La linea continuaría hasta Sant Cugat

https://i.imgur.com/7mUithw.jpgAvatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 31/07/2019 13:13

Una pregunta... Serieu partidaris de recuperar l'antiga R10???mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dimecres 31/07/2019 13:41

Ara mateix tal com tenim les infrastructures rotundament no, la xarxa està massa saturada per posar un tren llançadora, quan sobretot cap al vallès occidental faria falta augmentar freqüències.
Una R10 Terrassa-Aeroport si que seria interessant pero fer la R10 com la original ni de conya (encara que sigui lo que els politics estiguin demanant ara).Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 31/07/2019 14:05

mfuentesll2 ha escrit:Ara mateix tal com tenim les infrastructures rotundament no, la xarxa està massa saturada per posar un tren llançadora
Com que els trens LD ja no circularan pel túnel de Passeig de Gràcia degut al CM i la possible recuperació de la R2, podria ser part de la solució per evitar la saturació, sense oblidar tampoc de la implantació dels ERTMS i de la reordenació de vies de Sants. Llavors el tren llançadora el podrien posar.
mfuentesll2 ha escrit:Quan sobretot cap al vallès occidental faria falta augmentar freqüències.
Una R10 Terrassa-Aeroport si que seria interessant pero fer la R10 com la original ni de conya (encara que sigui lo que els politics estiguin demanant ara).
Aquesta R10 que proposes per fer-ho fa falta que posin en marxa el ramal de les Aigües... (que em pregunto si caldrà llavors fer salt de moltó en aquest cas)... però jo faria un altre cosa pel Vallès Occidental que personalment estic més d'acord... La R8 és un servei infravalorat i per Sant Cugat i Rubí han de recuperar la R7 per dotar de més servei aquest recorregut i per tenir connexió amb el Baix Llobregat/Barcelona... ara seria estrany tornar a veure l'antiga R7... però es podria fer ús del ramal de les Aigües per connectar Cerdanyola Universitat amb Passeig de Gràcia finalitzant a l'Aeroport... Podria quedar la R7 una cosa així com R7 Aeroport - Cerdanyola Universitat i si es perllonga els R7 per Martorell, millor encara.mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dimecres 31/07/2019 15:05

Per la R7 la problemàtica seria la mateixa, a més a més el principal problema de la R7 és el cisellament de Cerdanyola, amb un tros de vía única, cosa que limita molt l'explotació.Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 31/07/2019 15:48

I què vols fer??? Deixar les coses com estan?

Mentre el 3er túnel que seria una solució per la saturació, està també en el calaix i alguna cosa han de fer per solucionar els túnels de BCN, tenint en compte les licitacions de millora a les estacions i recorreguts (ja siguin canvis d'ample o implantació ERTMS o desdoblaments com la R3).

Una cosa que jo faria és alliberar el túnel de Pl. Catalunya alguna linia de rodalia, concretament la R3... Per això el que cal fer és que estigui acabat el nou accés de l'Aeroport, i a Montcada haurien de fer una distribució de vies perquè si la R3 seria la candidata perfecte per canviar de túnel, el que caldria és o bé un salt de moltó o una distribució de vies per evitar cisallaments o evitar que els cisallaments no afectin gaire... Tenint en compte que amb el desdoblament de la R3, el replantejament de recuperar la R2 original, l'accés a l'Aeroport que seria en doble via, i el fet que s'allibera solcs per l'Hospitalet... La R3 podria canviar de túnel.Avatar de l’usuari
robertotlh
N6
N6
Entrades: 314

Entrada Autor: robertotlh » Divendres 06/09/2019 0:00

Proposo clausurar la terminal de mercaderies de Granollers, sense possibilitat d expansió física i amb accés difícil per camions i obrir-ne una de nova a l'entorn de la R8 que doni servei al Vallès i permeti transbordar contenidors d'ample ibèric al UIC sense necessitat de ficar-se al port de Barcelona i tornar-ne a sortir.Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1683
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Divendres 06/09/2019 22:41

robertotlh ha escrit:Proposo clausurar la terminal de mercaderies de Granollers, sense possibilitat d expansió física i amb accés difícil per camions i obrir-ne una de nova a l'entorn de la R8 que doni servei al Vallès i permeti transbordar contenidors d'ample ibèric al UIC sense necessitat de ficar-se al port de Barcelona i tornar-ne a sortir.
Quin benefici pot terme la teva idea?Avatar de l’usuari
robertotlh
N6
N6
Entrades: 314

Entrada Autor: robertotlh » Dissabte 07/09/2019 0:28

Bàsicament els dos que he descrit:
- Dotar al Vallès d'una terminal de contenidors amb ample UIC per facilitar accés a Europa de les exportacions vallesanes. I amb més capacitat i millor accés per carretera que la terminal actual.
- Permetre que els combois de contenidors que provinguin d'altres punts de la península puguin transbordar d'iberic a UIC sense necessitat d'anar fins el port de Barcelona i tornar.
Jo ho veig una millora claramfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dissabte 07/09/2019 17:58

Fer una terminal de contenidors no te perque suposar eliminar la de granollers.Lluis
N6
N6
Entrades: 189
Ubicació: Sants Estació

Entrada Autor: Lluis » Divendres 20/09/2019 21:07

Per tal d'afavorir desplaçaments en transport públic enlloc de cotxe privat i en conseqüència evitar els col·lapses diaris a l'entorn de la B30/AP7 i els seus accessos des del Papiol i la C58, proposo crear una línia de metro (lleuger si voleu) d'aportació al sistema de Rodalies i suburbans.

Les línies del Vallès de FGC ja van al límit de passatge, així que aquí l'important és connectar sobretot les estacions de Renfe de la zona (Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola i Montcada-Ripollet), que en general són lluny de tot, amb els centres de les poblacions (Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola i Ripollet ~250.000 hab) i amb les zones empresarials on cada dia s'hi desplacen milers de treballadors (Hospital general, Can Sant Joan, Can Magí, Sincrotró i Parc Tecnològic del Vallès). Això lligat amb nodrir de serveis ferroviaris la línia entre Rubí i Cerdanyola Universitat amb serveis de l'R8, R7 fins Rubí i R1 fins UAB.
MetroLleuger_Rubí_Ripollet2.png
MetroLleuger_Rubí_Ripollet2.png (364.84 KiB) Visualitzat 9876 cops


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Divendres 20/09/2019 21:34

Sant Joan ja te el SJ bus, i per passar per allà es dona molta volta. Jo tiraria desde Rubí FGC al CC de Sant Cugat ignorant Rubí Renfe amb una parada intermitja a la zona del 25 i el Leroy Merlin i seguiria recte fins Volpelleres. Des d'allà continuaria el traçat tal com està pensat. Un dels principals problemes de plantejar transports és el voler donar servei al màxim de zona possible però penalitzant massa el temps cosa que fa que al final no sigui competitiu.Lluis
N6
N6
Entrades: 189
Ubicació: Sants Estació

Entrada Autor: Lluis » Diumenge 29/09/2019 17:18

mfuentesll2 ha escrit:
Divendres 20/09/2019 21:34
Sant Joan ja te el SJ bus, i per passar per allà es dona molta volta. Jo tiraria desde Rubí FGC al CC de Sant Cugat ignorant Rubí Renfe amb una parada intermitja a la zona del 25 i el Leroy Merlin i seguiria recte fins Volpelleres. Des d'allà continuaria el traçat tal com està pensat. Un dels principals problemes de plantejar transports és el voler donar servei al màxim de zona possible però penalitzant massa el temps cosa que fa que al final no sigui competitiu.
D'acord que la proposta fa molta volta de Rubí a Sant Cugat. Sobretot per voler anar a Rubí Renfe. Potser la connexió Rubí amb Rubí-Renfe es pot deixar pel Rubí-bus. Ara bé, el concepte "Sant Joan ja té el SJ bus" torna a deixar el transport públic de tota la zona del polígon amb un sol punt d'accés per la línia de Sabadell, la més saturada de FGC. No connecta amb Renfe ni amb al línia de Terrassa. A més, les carreteres del polígon estan col·lapsades cada dia laboral, fent que el bus trigui 5-10 minuts a cada rotonda. La gent acaba anant en cotxe.

Crec que la zona empresarial necessita un transport "ferroviari" i no per carretera. Per tant, compro la idea del teu traçat del metro Rubí-Ripollet directe per Volpelleres (vermell), però complementàriament apostaria per un transport tipus VAL amb parades properes i servei de dilluns a divendres per a la zona dels polígons amb connexió a Renfe Rubí (gris).
MetroLleuger_Rubí_Ripollet3.png
MetroLleuger_Rubí_Ripollet3.png (381.55 KiB) Visualitzat 9663 cops


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

Respon

Torna a “Propostes ferroviàries / Propuestas ferroviarias”