Tramvia, metro o AVE per la Diagonal?

Propostes dels usuaris per a fer millores a les xarxes ferroviàries existents o per crear-ne de noves / Propuestas de los usuarios para hacer mejoras en las redes ferroviarias existentes o para crear nuevas
Respon

Què seria millor que passés per la Diagonal?

Trambaixós, of course
3
9%
Rodalies per la Diagonal
4
12%
AVE
0
No hi ha cap vot
Tram i Rodalies
12
35%
Rodalies i Ave
1
3%
Tot plegat
13
38%
Res, amb els cotxes, va que xuta!!
1
3%
 
Vots totals: 34
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22689
Ubicació: Fabra i Puig

Tramvia, metro o AVE per la Diagonal?

Entrada Autor: metring » Dilluns 15/09/2008 9:13

Tema relacionat:Unió de les dues xarxes de tramvia: Trambaix i Trambesòs

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/notic ... mp=2996040

Tramvia o metro i TAV per la Diagonal

FELICIANO PLA-XIBERTA. BARCELONA..
Entre 1958 i 1962, ocupat en el servei de Línia Aèria de Tramvies de Barcelona, vaig viure l'època d'or del tramvia i el troleibús. Per la Diagonal passaven troleibusos com ara autobusos, i compartien espai amb el trànsit existent. L'any 2004, després de 40 anys sense tramvies, es van instal·lar dues línies en els trams alt i baix de la Diagonal. No es van atrevir a fer-ho al tram intermedi. Per què s'hi atreveixen ara? El que convé és reduir el trànsit de superfície, eliminant els autobusos: un metro de Glòries a Sants per Francesc Macià, un metro i el TAV serien la solució òptima per a dos problemes. L'amplada de la Diagonal permet el pas d'un doble túnel per sota el centre de la calçada que, ben aïllat de fresses i vibracions, permeti satisfer tots els somnis amb la menor despesa. Les obres no afectarien gairebé l'exterior; el que no pot aconseguir-se amb el projecte actual del TAV, pels carrers Mallorca i Provença, que es volen sacrificar. Millor el TAV i el metro sota la Diagonal, que el tramvia per sobre o per sota! Canviïn d'idea, si us plau!

Què en penseu vosaltres? Què seria millor? Una cosa, l'altre, o tot plegat?Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dilluns 15/09/2008 12:51

Hola,

Bajo mi punto de vista y teniendo en cuenta las necesidades e infraestructuras existentes, creo que el AVE, aunque cabe por la Diagonal perfectamente, es más acertado transversalmente por el centro, pero nunca por Provenza y Mallorca, sino por el túnel de Aragón.

La Diagonal y para absorver la mayor parte del tráfico en superficie, pacificarse y destinarse al ciudadano y a un cambio de filosofía de modelo de ciudad, sin duda alguna ha de implicar que tanto las cercanías como el metro ocupen de cabo a rabo y de manera soterrada esta avenida, manteniendo el tranvía en superficie. Los 3 medios de transporte son necesarios, se complementan y ofrecen 3 servicios completamente diferentes y que han de ser segregados.

Verdaderamente se precisa de un doble túnel, túnel multiusos o como se le quiera llamar, pero la función a desempeñar es clara; por un lado hay que conectar las cercanías del lado Besós con las del lado Llobregat, pero todas las cercanías, es decir, el túnel debe permitir tanto con número de vías como con el ancho de las mismas la coexistencia de RENFE y FGC por sus instalaciones. Y por otro lado el túnel debe permitir las circulaciones de metro para servicio urbano en la ciudad de Barcelona y posibles ampliaciones posteriores.

Complementado todo ello con un tranvía en superficie, es entonces y sólo entonces cuando nos podremos permitir sin ningún tipo de miramientos, el reducir carriles al vehículo privado en superficie y ofrecerlo al ciudadano. Sin ofrecer medios de transporte de alta capacidad como lo son las cercanías y el metro, es ridículo pensar que a medio y largo plazo, que es lo que nos interesa, solamente el tranvía y por sí mismo nos va a solucionar el problema del transporte.

El AVE pase por donde pase tendrá su túnel pasante segregado del resto de infraestructuras y compartido con servicios varios de alta velocidad, con lo que en principio, da lo mismo por donde pase, ya que sus puntos clave serían las estaciones terminales. Pero por eso mismo, es clave o hubiese sido clave que el AVE pasase por Aragón, puesto que además de esos puntos clave (Sants y Sagrera), habríamos tenido la opción de añadir la Estación de Francia (EDF) como apoyo futuro a estos temas, a la vez que el apeadero de Paseo de Gracia para los regionales de alta velocidad habría sido de importancia capital. Por lo tanto, vemos que igual la Diagonal para este tipo de tren y servicio, no sería lo más adecuado por estas razones, no porque no quepa.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2343
Ubicació: Isàrnia

Entrada Autor: Platanito » Dilluns 15/09/2008 13:43

Dues vies d'ample mètric, dues d'ibèric, dues d'UIC a 25kV i dues UIC més a 3000V. Tot per superfície, evidentment, i amb pasos a nivell a cada cruïlla.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23361
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 15/09/2008 14:45

Totalment d'acord amb en Santfeliuenc. La Diagonal reclama a crits tramvia, metro i rodalia.

Com a màxim, podria prescindir-s'hi del tramvia o del metro, entenent que un trajecte entre Zona Universitària i Glòries, per exemple, es podria cobrir amb rodalia, tot i que no seria l'ideal. A més, una línia de metro sota aquesta avinguda permetria una reordenació més racional de tota la xarxa.

PD: He votat "tot plegat" perquè és el que més s'ajusta a la meva idea, tot i que trobo que la LAV no té perquè passar-hi.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dilluns 15/09/2008 19:42

Tramvia i rodalies.

Tramvia perquè la unió de les dues infraestructures és necessària i urgent, donat que crea un nou esquema de mobilitat molt interessant.

I rodalies, per unir el Baix Llobregat i més enllà d'aquesta comarca amb el Barcelonès Nord.

;)


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
AlbertBCN
N2
N2
Entrades: 15
Ubicació: Badal

Entrada Autor: AlbertBCN » Dimarts 16/09/2008 21:47

Mmm... jo crec que la Diagonal demana cridant la unió de les dues xarxes de tramvia, tenint en compte que hi ha trams a prop de Glòries en sentit Francesc Macià que no compten amb cap tipus de transport públic, i que es prou ampla com per a fer lloc per al pas dels tramvies.

El fet que passi l'AVE per sota em sembla una sobrada; si la xarxa de Metro és força inexistent en aquest vial, fer un túnel per passar més AVEs sense tenir metro i amb un túnel que a més a més no farà serveis regionals fòra per, com deïm a la meva terra, 'pi*ar i no fer gota'. Passar el tramvia permet una reordenació total de la superfície, eliminant unes voreres que, en zones molt cèntriques de la ciutat, ara per ara no permeten ni el pas de una cadira de rodes. I si s'han de tallar carrils per al trànsit privat, aparcaments dissuasoris als extrems de la Diagonal, amb preus adequats. Hem de fer servir la imatge de que el transport privat és un luxe a les ciutats... sempre que el transport públic sigui una alternativa que realment funcioni.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23361
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 10/04/2009 23:49

Cito, d'aquest document de la PTP, el primer paràgraf de la pàg. 9:
La PTP ha escrit:El tramvia, per la seva capacitat, és el mitjà de transport ideal per vertebrar conurbacions urbanes entre els 100.000 i els 600.000 habitants, sempre complementat amb una bona xarxa d'autobusos, amb carril reservat on sigui necessari, per donar servei als barris on no arribi aquest i també fer d'aportació de passatgers al tramvia. A l'hora, la xarxa de tramvia, a part de ser un transport públic ideal per anar “de porta a porta”, també és un mitjà d'aportació al ferrocarril per poder realitzar trajectes de més llarg recorregut que el tramvia, superiors als 6 km, distància a partir de la qual el ferrocarril és més ràpid que el tramvia.
Per tant, em pregunto a què ve, doncs, que insisteixin incansablement en dir que la Diagonal ja faria, i de sobres, amb un tramvia?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
cristian26
N7
N7
Entrades: 544
Ubicació: Granollers

Entrada Autor: cristian26 » Dilluns 13/04/2009 0:01

Jo sempre he pensat que unir només la xarxa de tramvia per la Diagonal no faria altre cosa que complicar el ja de per sí complex tràfic de Barcelona i que donaria l'excusa perfecte als polítics per no fer cap més transport de masses per dalt, pel damunt o per sota de l'Avinguda.
Per tant, sí a unir el tramvia per la Diagonal, però amb Rodalies i metro per sota.


Qui té el cul llogat, no seu quan vol.

Avatar de l’usuari
automotorserie 436
N7
N7
Entrades: 557

Entrada Autor: automotorserie 436 » Dilluns 13/04/2009 14:05

Mi voto Tranvía y Cercanías/Regionales.
Lo demás insuficiente o exagerado.


Reobertura dels Carrilets de Girona, Tarragona i Barcelona

Respon

Torna a “Propostes ferroviàries / Propuestas ferroviarias”