Avancen les obres del TGV Barcelona-Perpinyà

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon

Quin servei internacional creus que fa falta?

A) TAV diürn Barcelona-París (més trens, millors horaris, etc)
2
7%
B) TAV diürn Barcelona-Montpeller-Marsella (més trens, millors horaris, etc)
0
No hi ha cap vot
C) TAV diürn Barcelona-Montpeller-Lyon (més trens, millors horaris, etc)
0
No hi ha cap vot
D) TAV diürn Barcelona-Toulouse (recuperació de servei eliminat el 2020)
1
3%
E) TAV diürn Barcelona-Toulouse-Bordeus
1
3%
F) TAV diürn Barcelona-Lyon-Ginebra (recuperació de servei eliminat el 1982)
3
10%
G) TAV diürn Barcelona-Grenoble-Ginebra (recuperació de servei eliminat el 1994)
1
3%
H) TAV diürn Barcelona-Torí-Milà
1
3%
I) TAV diürn Barcelona-Toulon-Niça-Monaco-Ventimiglia(-Gènova?)
0
No hi ha cap vot
J) TAV diürn Barcelona-Marne la Vallée (Disneyland París)-Brussel.les
2
7%
K) TAV diürn Barcelona-Estrasburg
1
3%
L) TAV diürn Madrid-Barcelona-Figueres-Perpinyà-Montpeller (més trens, millors horaris, etc)
0
No hi ha cap vot
M) tren nocturn Barcelona-Ginebra-Lausana-Berna-Zurich (recuperació de servei eliminat el 2012)
3
10%
N) tren nocturn Barcelona-Brussel.les-Anvers-Rotterdam-Amsterdam
4
14%
O) tren nocturn Barcelona-Llemotges-París (recuperació de servei eliminat el 2013)
1
3%
P) tren nocturn Barcelona-Torí-Milà (recuperació de servei eliminat el 2012)
2
7%
Q) tren nocturn Barcelona-Gènova-Florència-Roma
2
7%
R) tren nocturn Barcelona-Frankfurt
4
14%
S) altres opcions (detallar la resposta)
1
3%
 
Vots totals: 29
MRS
N4
N4
Entrades: 59
Ubicació: Girona

Re: Línia d'alta velocitat a Girona

Entrada Autor: MRS » Dimecres 20/08/2008 17:41

Ara per ara no s'ha produit cap problema amb el trànsit a Girona perquè gairebé tothom encara està de vacances; però després quan la gent en torni i, sobretot, quan comencin les classes, em sembla que tindrem un cacau de primer ordre.



Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dijous 21/08/2008 12:20

Això no ho nego en cap moment. De fet, només de pensar en el 8 passant pel carrer de la Creu, el 4 donant la volta per St. Narcís i els embussos de les 8 del matí em poso negre. Però això no treu que aquesta "gran volta" no existeix.


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 27/08/2008 23:40

Notícia de l'Avui:

Veïns de Girona impedeixen la tala d'un arbre centenari en les obres del TGV

L'ajuntament sosté que és necessari tallar aquest plataner per poder excavar el forat on es construirà la futura estació ferroviària, però s'ha compromès a no tocar l'arbre fins a divendres que ve

EFE
Girona
Ult. Act. 27.08.2008 - 18:00 hs


Una trentena de veïns de Girona han impedit que els operaris que estan treballant des de fa uns dies en les obres del TGV talessin un plataner centenari del barri de Sant Narcís.

Quan els veïns s'han acostat fins a l'arbre, situat al número 7 del carrer Josep Maria Gironella, prop de la plaça d'Europa, els operaris ja havien començat a tallar algunes branques, cosa que no ha impedit que se situessin sota el plataner amb cassoles i martells i impedissin que es tallés el tronc.

El consistori ha decidit no trasplantar l'arbre després de realitzar un estudi que assegura que està malalt i no sobreviuria a una intervenció d'aquestes característiques.

La presidenta de la plataforma de veïns afectats per les obres del TGV, "AVE Girona", Erika de Kettenburg, ha destacat que es tracta d'un arbre "centenari i emblemàtic del barri" i que, si és necessari, faran torns per no moure's del lloc i evitar que sigui talat.

El consistori ha decidit no trasplantar l'arbre després de realitzar un estudi que assegura que està malalt i no sobreviuria
L'ajuntament sosté que és necessari tallar aquest plataner per poder excavar el forat on es construirà la futura estació ferroviària, però s'ha compromès a no tocar l'arbre fins a divendres que ve.

Llavors, els veïns ja hauran pogut mirar l'informe de la regidoria de medi natural que conclou que l'arbre està molt malalt i que, si es trasplanta, morirà. Però els veïns no es creuen la versió del consistori i asseguren que en el transcurs d'aquests dies faran tot el possible per mantenir viu l'arbre.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
sortrens
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: BARCELONA (Catalunya)

Entrada Autor: sortrens » Dissabte 30/08/2008 12:37



Jo construiria algunes vies d'ample europeu desde la terminal de l'Estació de França passant per el Clot Aragó i d'aquesta manera arribés a l'estació de Sagrera (LAV). D'aquesta manera alguna de les línies internacionals que van a França les faria rribar a l'EDF. A Paris tenen estacions terminals per fer servir línies d'Alta Velocitat i no passa res. Si la futura estació de la Sagrera tindrà més vies d'Alta velocitat que l'estació de Sants, aleshores aquestes que li faltan a l'estació de Sants podria compensar l'EDF. Després soterraria la platja de vies que passan aprop del zoo i així és podria ampliar el Parc de la Ciutadella i ferlo més gran. Els trens que aribessin i surtissin de l'EDF passarien per sota del parc de la Ciutadella i ho construirira del tal manera que desde el parc es poguessin veure els trens passar desde un diferent nivell. Diguem que nosaltres com a vianants passajariem per el nou parc ampliat i veuriem per el terra transparent o en sistema barana els trens passar. No sé si m'explicat? :(




Salvem l'ESTACIÓ DE FRANÇA!!! En el cas de l’estació de França ens haurem de plantejar que fem. Una opció, no la única, és dedicar part de l’edifici a museu i la resta a serveis Ferroviaris de cada una de les linies de Suport a la Sagrera-Sants a l'EDF Servei Ferroviari!! Cal Millorar l'accés a la L4 Barceloneta i fer arribar la L8 FGC a l'estació de França i també adaptar vies UIC a l'Estació de França!!!

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dissabte 30/08/2008 14:12

sortrens ha escrit:Diguem que nosaltres com a vianants passajariem per el nou parc ampliat i veuriem per el terra transparent o en sistema barana els trens passar. No sé si m'explicat? :(
Company, el ferrocarril si bé és la nostra afició és un mitjà de transport, i gastar-se diners en "veure trens" és quelcom irracional. ;)


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 31/08/2008 18:05

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia ... irona.html

Les obres del TGV disparen la venda de motos a Girona


Molts veïns veuen en les dues rodes la solució contra el caos circulatori que causaran les restriccions de trànsit. El sector preveu augmentar les vendes a partir del setembre

Elisabet Escriche
Girona
Ult. Act. 31.08.2008 - 12:40 hs

Tot i ser agost, un mes en què la majoria de gent era fora de la ciutat, i malgrat el moment de desacceleració econòmica, els establiments de venda de motos de Girona han detectat les darreres setmanes un increment de clients interessats a adquirir un vehicle de dues rodes. El motiu? Les obres del tren de gran velocitat (TGV), que aquest mes ja han obligat a fer els primers talls de trànsit en carrers importants, com Rafel Masó i un tram del carrer Oviedo. Aquestes restriccions, segons va reconèixer la regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, provocaran un caos circulatori al centre de la ciutat les primeres setmanes de setembre.

El propietari de Motos Casademont, Jordi Casademont, assegura que tot i que les xifres de venda de l'agost encara no estan tancades, sí que han notat un augment de la demanda. "Són persones que viuen a la zona afectada per les obres, bàsicament al barri de Sant Narcís, i que ens diuen literalment que no saben com fer-s'ho amb tants canvis i talls de circulació", explica.

La majoria busquen motos de 125 centímetres cúbics per conduir-les amb el carnet de cotxe. La mateixa situació s'ha repetit a Motos Gili. Tot i haver tingut l'establiment tancat una setmana, el responsable, Lluís Gili, afirma que durant els darrers dies ha atès una quinzena de persones que volen comprar-se una moto perquè viuen a la zona on es fan els treballs. El negoci també ha detectat un increment de clients que feia anys que tenien la moto al garatge i que volen fer-li una posada a punt.

Com l'any passat

Motos Trafach és un establiment situat a l'avinguda Sant Narcís, al cor d'allà on s'estan fent els principals talls de trànsit. "Hi ha hagut un repunt de vendes", reconeix en Mario, un treballador. Les xifres parlen per si soles: tot i l'actual context econòmic, l'establiment està igualant aquest agost les vendes aconseguides en el mateix període de l'any passat.

El gerent de Motor Auradell, Pere Auradell, també ha notat l'increment de demanda d'informació, però no pas de caixa. "Quan la gent vegi la dificultats per transitar, compraran", augura. És una opinió que també comparteix Miquel Pérez, de Motocicletes Miqui Moto. "Crec que es notarà a partir del setembre. Fins que no plou, no comprem el paraigua".



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 01/09/2008 21:49

Sense que serveixi de precedent, per un cop dono la raó a la facció usuària del cotxe oficial. Notícia de l'Avui:

Pagans qualifica 'd'exagerat' l'afer del plàtan afectat pel TGV i demana que es pensi en l'obra en clau de futur

ACN / Xavier Pi
Girona
Ult. Act. 01.09.2008 - 18:06 hs


L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha qualificat aquesta tarda 'd'exagerat' l'afer del plàtan afectat pels treballs del TGV i ha demanat que es pensi en l'obra en clau de futur. 'Volem abordar el tema amb seriositat, sense parlar d'atacs ecològics i pensant que l'arribada del tren suposarà una transformació de l'espai del Parc Central i la construcció d'una nova zona enjardinada', ha ressaltat l'alcaldessa. Pagans ha reiterat que l'informe municipal desaconsella traslladar l'arbre, perquè està malalt i hi ha poques possibilitats que sobrevisqui. L'alcaldessa també ha ressaltat que la postura del consistori serà la de 'total i absoluta transparència' al voltant de l'obra.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 05/09/2008 16:03

Bones, petit detall observat en un forum francès: els pals elèctrics de suport de la catenària entre El Pertús i El Soler (a l´entrada de Perpinyà-St.Charles) són tipus... RENFE-AVE!
Es veuen clarament fotos del salt de moltó amb catenària posada tipus RENFE-AVE i no SNCF...
Algú ho sap explicar? Suposo que és a causa de TP-Ferro?



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Divendres 05/09/2008 17:52

Pots posar l'enllaç del fòrum aquest siusplau? ;)


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
ROMI65
N6
N6
Entrades: 232
Ubicació: València, ex-París, ex-Ambérieu-en-Bugey, Chambéry

Entrada Autor: ROMI65 » Divendres 05/09/2008 18:35

437.001 ha escrit:Bones, petit detall observat en un forum francès: els pals elèctrics de suport de la catenària entre El Pertús i El Soler (a l´entrada de Perpinyà-St.Charles) són tipus... RENFE-AVE!
Es veuen clarament fotos del salt de moltó amb catenària posada tipus RENFE-AVE i no SNCF...
Algú ho sap explicar? Suposo que és a causa de TP-Ferro?
I per acabar-ho d'adobar, els pals de la catenària són de tipus SNCF entre el túnel i Vilafant, com es pot veure a les fotos d'aquesta notícia (de fa quasi un any).


Le progrès ne vaut que s'il est partagé par tous (SNCF, 1992).

Avatar de l’usuari
ROMI65
N6
N6
Entrades: 232
Ubicació: València, ex-París, ex-Ambérieu-en-Bugey, Chambéry

Entrada Autor: ROMI65 » Divendres 05/09/2008 18:39

oriolp13 ha escrit:Pots posar l'enllaç del fòrum aquest siusplau? ;)
Supose que es tracta d'aquestes fotos.

Bona tarda.


Le progrès ne vaut que s'il est partagé par tous (SNCF, 1992).

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Divendres 05/09/2008 19:03

França cada vegada més a prop ferroviàriament parlant...


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/09/2008 19:41

ROMI65 ha escrit:Supose que es tracta d'aquestes fotos.
El salt de moltó, és perquè a França se circula per l'esquerra, i a Espanya per la dreta?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
ROMI65
N6
N6
Entrades: 232
Ubicació: València, ex-París, ex-Ambérieu-en-Bugey, Chambéry

Entrada Autor: ROMI65 » Divendres 05/09/2008 20:00

Guigui ha escrit:
ROMI65 ha escrit:Supose que es tracta d'aquestes fotos.
El salt de moltó, és perquè a França se circula per l'esquerra, i a Espanya per la dreta?
Sí.


Le progrès ne vaut que s'il est partagé par tous (SNCF, 1992).

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/09/2008 20:11

Doncs em sembla una animalada supina. Tindrien vàries opcions més barates, com fer circular per l'esquerra de Barcelona amunt. Aleshores, també hi ha salt de moltó més amunt de Lilla, o els Thalys circulen a Bèlgica per l'esquerra, a diferència del ferrocarril convencional? També en faran un a la LGV Est quan creui la frontera amb Alemanya?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 05/09/2008 23:06

No a tota França es circula per l´esquerra. A Alsàcia i una part de Lorena (departament de Mosel.la) se circula per la dreta i sí, hi ha salts de moltó.

Els pals són tots tipus Renfe, no n´hi ha de tipus SNCF, ni a l´Empordà ni al Rosselló.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/09/2008 23:34

437.001 ha escrit:No a tota França es circula per l´esquerra. A Alsàcia i una part de Lorena (departament de Mosel.la) se circula per la dreta i sí, hi ha salts de moltó.
Continuo creient que els salts de moltó són superflus. Podrien fer circular la LGV-Est per la dreta, per exemple. A Àustria, a la Westbahn (línia de Viena a l'oest) se circula per la dreta, i a la Südbahn (línia de Viena al sud), per l'esquerra. Sense salts de moltó, i amb força trànsit entre línies.

És que, a més, ho trobo d'una rigidesa extrema. Què passa si, pel motiu que sigui, un territori concret decideix canviar de direcció? Desmuntar el salt de moltó per una milionada?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
ROMI65
N6
N6
Entrades: 232
Ubicació: València, ex-París, ex-Ambérieu-en-Bugey, Chambéry

Entrada Autor: ROMI65 » Dissabte 06/09/2008 13:14

437.001 ha escrit:No a tota França es circula per l´esquerra. A Alsàcia i una part de Lorena (departament de Mosel.la) se circula per la dreta i sí, hi ha salts de moltó.

Els pals són tots tipus Renfe, no n´hi ha de tipus SNCF, ni a l´Empordà ni al Rosselló.
Vols dir que no n'hi ha dels dos tipus?

Imatge
Foto de VilaWeb.


Le progrès ne vaut que s'il est partagé par tous (SNCF, 1992).

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 06/09/2008 20:20

Fixa-t´hi bé, que són tipus renfe de les dues classes, com que no estan pintats de verd ni de blau, enganya a la vista, però són renfe.

P.s: com va la línia des Carpates? L´has visitada (respon pel privat, si vols).
437.001 l’ha editat per darrera vegada el dia: Dissabte 06/09/2008 20:27, en total s’ha editat 1 vegada.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 06/09/2008 20:22

Guigui ha escrit:
437.001 ha escrit:No a tota França es circula per l´esquerra. A Alsàcia i una part de Lorena (departament de Mosel.la) se circula per la dreta i sí, hi ha salts de moltó.
Continuo creient que els salts de moltó són superflus. Podrien fer circular la LGV-Est per la dreta, per exemple. A Àustria, a la Westbahn (línia de Viena a l'oest) se circula per la dreta, i a la Südbahn (línia de Viena al sud), per l'esquerra. Sense salts de moltó, i amb força trànsit entre línies.

És que, a més, ho trobo d'una rigidesa extrema. Què passa si, pel motiu que sigui, un territori concret decideix canviar de direcció? Desmuntar el salt de moltó per una milionada?
O crear-lo. Entre Príncipe Pío i Pinar es circulava per l´esquerra, i ara per la dreta i van haver de fer un salt de moltó al by-pass de Pinar.



Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”