Civies, per alta montanya / Obres andanes P. de Gràcia

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Mig metre d'esglaó a Passeig de Gràcia

Entrada Autor: metring » Dissabte 18/08/2007 11:06

De La Vanguardia:

Medio metro de escalón para subir al tren en Passeig de Gràcia

El acceso del andén a los nuevos trenes que van al aeropuerto es muy difícil


Las personas mayores no pueden hacerlo solas". Joan acaba de apearse de un flamante Civia, el modelo de tren de cercanías que cubre el trayecto entre la estación de França y el aeropuerto de El Prat. Al apearse, este treintañero ha tenido problemas, porque el escalón que se abre bajo la puerta del tren queda medio metro por encima del andén. Ciertamente los mayores tienen enormes problemas para subir y bajar de los trenes en el apeadero del centro de Barcelona, una estación que, como otras, no está adaptada a gente con movilidad reducida.

Con la aparición de los Civia, esos trenes con "morro" similar al del AVE, el problema se hace más patente. Si el escalón de otro cercanías ya queda a unos 35 centímetros del andén, el de un Civia está a medio metro. Helena, una viajera que a diario coge el tren en Passeig de Gràcia, dice que "un día, alguien caerá y la tendremos".

El Civia, entre otras comodidades, cuenta con una escalerilla extensible desde una de sus puertas, en el centro del convoy, que deja el escalón más bajo del suelo. Para uso de personas en silla de ruedas, puede extenderse hasta el suelo, para poder elevarse luego, como se hace en los autobuses adaptados. Pero eso sólo ocurre con una de sus puertas. Quienes van cargados de pesadas maletas han de hacer esfuerzos para entrar y salir del tren.

Carla, una joven brasileña residente en Barcelona, fue una de las muchas que ayer mismo, llegando del aeropuerto, tuvo que saltar al andén para, desde abajo, hacer descender con cierta dificultad sus maletas. "He estado en muchas estaciones de tren, pero esta altura (de andén a escalón del tren) me parece que no me la había encontrado aún".

La altura de los accesos al Civia está calculada para adaptar la entrada y salida de pasajeros a un nivel de andén que se cumple en la estación del aeropuerto o en la de Sants. El apeadero de Gràcia no está adaptado a las personas con movilidad reducida e incumple la normativa que es obligatoria en todas las estaciones nuevas. Igualmente fuera de norma es que no se pueda acceder al vestíbulo ni mucho menos a los andenes de paseo de Gràcia en silla de ruedas. No hay ascensores ni escaleras mecánicas para llegar a pie de tren.

Ocurre en otros puntos importantes de la red ferroviaria barcelonesa. Las estaciones de Arc de Triomf (que conecta también con el metro) o la de Sant Andreu Comtal, adolecen de mínimos en accesibilidad.

Se mejorará en el futuro, pero queda aún lejos. En el caso de la estación de paseo de Gràcia se está elaborando un proyecto de reforma para dotarla de ascensores y elevar los andenes, además de mejorar la climatización. La reforma de Sant Andreu Comtal, también prevista, está ligada a la de todo el corredor del plan Sant Andreu-Sagrera, con la nueva estación del AVE incluida. Hasta entonces, para llegar a los andenes, no habrá alternativa a subir y bajar escaleras. Los trabajos de reforma en Arc del Triomf sí se han iniciado hace unos meses, y han de acabar, con la estación ya adaptada a lo largo del año 2009.



Avatar de l’usuari
Serie9000
N4
N4
Entrades: 74

Entrada Autor: Serie9000 » Dissabte 18/08/2007 11:59

metring ha escrit: Los trabajos de reforma en Arc del Triomf sí se han iniciado hace unos meses.
Mandee??? :?: :?:



liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dissabte 18/08/2007 12:17

Sí, és bestial.


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 18/08/2007 13:37

Serie9000 ha escrit:
metring ha escrit: Los trabajos de reforma en Arc del Triomf sí se han iniciado hace unos meses.
Mandee??? :?: :?:
L'important és avançar els anuncis d'obres, però endarrerir-ne la finalització.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dissabte 18/08/2007 18:28

Pffff, la d'anys que els gironins han de fer alpinisme per pujar als Catalunya Exprés...
L.V. ha escrit:El Civia, entre otras comodidades, cuenta con una escalerilla extensible desde una de sus puertas, en el centro del convoy, que deja el escalón más bajo del suelo. Para uso de personas en silla de ruedas, puede extenderse hasta el suelo, para poder elevarse luego, como se hace en los autobuses adaptados. Pero eso sólo ocurre con una de sus puertas. Quienes van cargados de pesadas maletas han de hacer esfuerzos para entrar y salir del tren.
El periolisto aquí s'hi ha lluït.



Avatar de l’usuari
Pep
N5
N5
Entrades: 130
Ubicació: Hospital Clínic -> Sortida Villarroel - (B) 14, 59, 63

Entrada Autor: Pep » Dissabte 18/08/2007 21:59

Si si...jo aquest matí quan l'he llegit al mateix diari m'havia de rellegir 2 i 3 vegades depen quin paràgraf perquè flipava una mica amb el que deia...

Per altra banda hi ha el problema que si hi ha normativa sobre les andandes
La altura de los accesos al Civia está calculada para adaptar la entrada y salida de pasajeros a un nivel de andén que se cumple en la estación del aeropuerto o en la de Sants. El apeadero de Gràcia no está adaptado a las personas con movilidad reducida e incumple la normativa que es obligatoria en todas las estaciones nuevas.
no es compleix en cap estació!!! cap queda al mateix nivell respecte els trens...a més a més, a Pl. Catalunya, la porta que queda just en algun tram de la corba, l'esglaonet retràctil toca contra la vorada de l'andana (i després ens preguntarem com és que s'espatllen en 5 min...)...o sigui que les mides estan preses amb una canya...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 22/09/2008 10:38

D'aquest tema se'n ha parlat a diferents fils, però avui a La Vanguardia, se'n fan ressó:

http://www.lavanguardia.es/premium/publ ... RE=3&TEXT=

Nuevos trenes de Cercanías accesibles sólo para 'escaladores'

El parque de trenes de Cercanías de Barcelona está creciendo con el nuevo modelo Civia, mucho más alto que los anteriores, lo que ha motivado quejas de personas que topan con graves dificultades para subir - Joel Albarrán Bugié



Pe Jorba
N6
N6
Entrades: 205

Entrada Autor: Pe Jorba » Dilluns 22/09/2008 14:21

El que es pot veure a l'estació de Passeig de Gràcia, pujant i baixant a/de Cívies, és perquè l'autoritat "competent" comenci a fer-se'n problema. En hores en què les andanes són plenes i -per pujar al tren- no es pot córrer a trobar la porta més accessible, es poden veure escenes -pròpies de molt velles novel.les costumistes, de quan la gent pujava i baixava de tartanes- que s'adiuen molt poc amb la imatge de la Barcelona de "tots" que se'ns vol vendre. En tot cas, sí que permeten comprovar la cara amable -que moltes vegades ens passa desapercebuda- de molta gent que, tren rera tren, es veu obligada a ajudar aquells -que són molts- que tenen veritables dificultats en la utilització dels Cívia. (Per bé que d'aquest assumpte ja se n'havia parlat en algun altre fil, crec que és de justícia de desenterrar-lo ara que en alguna estació de mala accessibilitat hi paren més unitats del nou model de tren.)



Avatar de l’usuari
593Dromedario
N6
N6
Entrades: 225
Ubicació: BCN Sant Andreu

Entrada Autor: 593Dromedario » Dilluns 22/09/2008 18:27

També al 20 minuts apareix una foto de Passeig de Gràcia en ple "espectacle", concretament a la pàgina 6. No està, però, tant detallada.



Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dilluns 22/09/2008 20:15

Avui ho he vist al diari metro, que estava tirat en un seient d'una 447, que he agafat per anar en busca i captura de la 440_131, deia que l'unica estació que l'andana quedava a nivell de porta era Plaça Catalunya, la resta, totes suspeses, fins i tot la nova i flamant Sants com ens volen vendre Renfomentadif, i, sobretot Passeig de Gràcia com dieu.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 22/09/2008 20:55

Sants té un desnivell de menys de dos centímetres si és que l'hi té...


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

ferroviario_catalan
N8
N8
Entrades: 726
Ubicació: Horta L5

Entrada Autor: ferroviario_catalan » Dimarts 23/09/2008 13:47

Este es un problema de diseño claramente. Con las unidades 440,447,450 etc, ya hay estaciones con problemas para subir al tren, imaginenos una persona mayor de edad,con una maleta, que tenga que cojer un civia en Pg de Gracia... me daria pena solo de verla, los civias, aparte de tener el piso bajo, deberian aver sido algo mas accesibles.


SALUDOS, Iván


¡No hay que hacer un mundo de una canica!

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dimarts 23/09/2008 16:46

Tindrien que aixecar andanes a moltes estacions per fer front a aquest problema, especialment les de la C2 (Gavà, Castelldefels, Platja de Castelldefels, Garraf, Cubelles, Cunit, Segur de Calafell, etc...) on l'altura del Civia amb la andana és considerable.


Salutacions



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimecres 24/09/2008 0:51

Renfe451 ha escrit:Tindrien que aixecar andanes a moltes estacions per fer front a aquest problema, especialment les de la C2 (Gavà, Castelldefels, Platja de Castelldefels, Garraf, Cubelles, Cunit, Segur de Calafell, etc...) on l'altura del Civia amb la andana és considerable.


Salutacions
Diria que a Pg de gràcia ja està en tràmit les obres, que no seran pas fàcils de fer, perquè hi ha botigues que o fiquen escales per accedir-hi, aixequen el terra o les fan totes noves


Salutacions,

Oriol

tren250

Entrada Autor: tren250 » Dimecres 24/09/2008 17:40

Em temo que s'han oblidat unes quantes estacions importants:
Sants, hospitalet, Sant Adrià del Besòs, Cabrera-Vilassar, Mataró, EDF i Aeroport :boig3 .
Ara, o fan alguna millora a les estacions de la C2 en aquest tema, o la situació pot ésser greu...
Au revoir :hola C.A.C.V.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimecres 24/09/2008 22:18

tren250 ha escrit:Em temo que s'han oblidat unes quantes estacions importants:
Sants, hospitalet, Sant Adrià del Besòs, Cabrera-Vilassar, Mataró, EDF i Aeroport :boig3 .
Ara, o fan alguna millora a les estacions de la C2 en aquest tema, o la situació pot ésser greu...
Au revoir :hola C.A.C.V.
De les que has dit, només sants està a la C2, apart que a Sants no s'ha descalar, sinó recordo malament el problema és que hi ha una mica d'espai entre tren i andana, però de les altres, sant adrià i cabrera la porta de pis baix està a nivell amb l'andana.


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Peter
N5
N5
Entrades: 153

Entrada Autor: Peter » Dilluns 29/09/2008 11:48

Notícia d'El Periódico de Catalunya:
29/9/2008 EL SERVEI DE RODALIES|EL PROBLEMA

Els viatgers pateixen per accedir als combois més nous de Renfe
• Els passatgers han de salvar una altura de més de 50 centímetres a l'estació de Passeig de Gràcia

EDWIN WINKELS
BARCELONA
Uns passatgers a l'andana que s'inclinen endavant per evitar que un altre, octogenari, caigui a terra quan intenta baixar del tren. I altres viatgers que amb la mà donen l'última empenta a una dona que els precedeix per ajudar-la a pujar al comboi perquè ella sola no pot. Aquestes escenes i altres de semblants es produeixen cada dia a l'estació de Renfe del Passeig de Gràcia des que fa més d'un mes van començar a circular els últims models del Civia, amb unes portes que estan a uns vertiginosos 52 centímetres d'altura des de l'andana.
Aquesta distància, un abisme per a pràcticament tots els passatgers, supera amb escreix el màxim permès per la legislació. Segons la llei de promoció d'accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques del 1991 de la Generalitat de Catalunya, "el terra dels vehicles quedarà enrasat amb el paviment superior de les andanes del transport ferroviari. A aquest efecte s'admetrà l'ajuda amb rampes curtes plegables, evitant que el desnivell superi els 10 centímetres".
Els nous combois del Civia 465 que s'han incorporat a les línies C-2 i C-10 de Rodalies són macos. El gran problema és que el vetust baixador del centre de Barcelona no està preparat per a tanta modernitat. Les andanes de Passeig de Gràcia són de les més baixes de tota la xarxa ferroviària de Catalunya, tot i que també en moltes altres estacions els passatgers pateixen amb l'altura de les portes.

MOBILITAT REDUÏDA
"No podem fer res. Només avisar els passatgers que enmig del comboi hi ha una porta d'accés per a gent amb mobilitat reduïda que està més avall", s'excusen des de Renfe. Aquesta porta especial permet en una estació com la de Plaça de Catalunya accedir al tren amb una cadira de rodes, però a la de Passeig de Gràcia aquest accés encara queda a gairebé 40 centímetres d'altura.
Renfe diu que no hi pot fer res perquè el problema està en l'andana, que no depèn de l'empresa ferroviària. Ni, en aquest cas, d'Adif. L'estació de Passeig de Gràcia depèn de la Societat Estatal d'Infraestructures de Transport Terrestre (Seitt) que, casualment, adjudicarà aquest octubre les obres per a la reforma integral del baixador. L'objectiu és millorar-ne l'accessibilitat (ara només hi ha dues escales mecàniques, únicament de sortida al carrer) i entre els treballs s'inclourà elevar el nivell de les andanes.
La durada prevista de les obres és de 25,5 mesos, i durant aquest temps els usuaris hauran d'esperar perquè pujar o baixar als trens de Rodalies no sigui una gimcana que impliqui el risc de patir una torçada de turmell o una dolorosa caiguda.

"¿I no poden fer res provisional? ¿O circular de moment amb els trens vells, als quals també costa pujar però menys que en els nous?" són les preguntes més repetides pels usuaris. Encara circulen trens antics, sobretot els de dos pisos, perquè tenen més capacitat i perquè la porta és a només 35 centímetres de l'andana de l'estació de Passeig de Gràcia.

JOVES I GRANS
"Si fos més jove, saltaria, però ja no puc", va assegurar aquesta setmana la Teresa, una passatgera procedent de Vilanova i la Geltrú que no va poder baixar sola del tren. "Un noi m'ha donat la mà i m'ha agafat la maleta". L'equipatge és un altre problema: la C-10 és la línia que porta a l'aeroport i molts passatgers tenen seriosos problemes per pujar els equipatges al Civia. "Ni sent jove es pot pujar a aquests trens. És una vergonya. Cada dia pateixo i veig moltes altres persones queixant-se i agafant-se entre elles per pujar o baixar", va comentar una noia que esperava el tren cap a Gavà.

Passo el link perquè la foto és molt il·lustradora del problema.
http://www.elperiodico.cat/default.asp? ... io_PK=1021



Avatar de l’usuari
oscar440
N8
N8
Entrades: 740
Ubicació: Vilapicina i la Torre Llobeta (Nou Barris, Barcelona)

Entrada Autor: oscar440 » Dilluns 29/09/2008 13:20

UT440_132M ha escrit:Avui ho he vist al diari metro, que estava tirat en un seient d'una 447, que he agafat per anar en busca i captura de la 440_131, deia que l'unica estació que l'andana quedava a nivell de porta era Plaça Catalunya, la resta, totes suspeses, fins i tot la nova i flamant Sants com ens volen vendre Renfomentadif, i, sobretot Passeig de Gràcia com dieu.
http://www.diariometro.es/x/metro/2008/ ... /index.xml

Salutacions. ;)



Pe Jorba
N6
N6
Entrades: 205

Entrada Autor: Pe Jorba » Dilluns 29/09/2008 14:43

Dos anys i mig perquè una de les estacions més cèntriques de Barcelona, la del Passeig de Gràcia, sigui "accessible". M'estranya que, aquesta vegada, a alguns no els faci pessigolles ni allò de la bona/mala imatge de Barcelona -de la Barcelona del disseny- o la por al "què" podran dir els estrangers que, sortint de la Pedrera o de qualsevol dels edifics del Quadrat d'Or, vegin (i experimentin) el que poden veure (i experimentar) a l'estació del P. de G. (Simplificant, potser: però heus aquí la contradicció que, al Passeig de Gràcia, es donin la mà el material més modern -segur que pensant en els turistes que van i vénen a/de l'aeroport- i la pitjor accessibilitat.)



Pe Jorba
N6
N6
Entrades: 205

Entrada Autor: Pe Jorba » Dilluns 29/09/2008 14:52

M'anticipo a aquest possible comentari: "Això no depèn de Barcelona". D'acord. Però és la ciutat -sobretot- qui s'ha de fer seu el problema. I qui ha de vetllar perquè -qui li toqui- faci tot el que calgui perquè una situació com la que es viu cada mitja hora o cada hora al Passeig de Gràcia no duri els dos anys i mig de les previsions.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”