Projecte de tramvia al Bages

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Projecte de tramvia al Bages

Entrada Autor: metring » Dilluns 16/06/2008 12:06

De EPC:

El Bages proyecta un tren que será también tranvía

1. • Aprovechará la línea de mercancías que une Sallent y Súria con Manresa

JOSEP SALLENT
MANRESA

El tranvía dejará de ser de aquí a unos años una modalidad de transporte exclusiva del gran área metropolitana de Barcelona. La Direcció General de Transport Terrestre de la Generalitat ha iniciado ya la redacción del estudio informativo para crear en el Bages una línea de tren-tram, un sistema ferroviario muy utilizado en el centro de Europa y hasta ahora inexistente en Catalunya que combina el tranvía con el tren convencional. Aunque el Govern está estudiando su implantación en otras partes de Catalunya, su materialización más rápida será en el Bages, ya que podrá aprovecharse una línea de mercancías ya existente, la que conecta Súria y Sallent con Manresa, sin afectar a ninguna red de circulación de pasajeros.
"Esperamos tener listo el estudio a inicios del 2009 para redactar a continuación el proyecto constructivo", según el director general de Transport Terrestre, Manel Villalante. Aunque inicialmente se había apuntado el 2011 como el año de finalización de las obras, Villalante advierte de que probablemente la fecha será más lejana, ya que "el calendario no podrá concretarse hasta la redacción del proyecto". El presupuesto estimado, de momento, es de 30 millones de euros.

RECUPERACIÓN
El tren-tram transcurrirá por la actual línea de mercancías que conecta Súria y Sallent con Manresa, propiedad de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Antiguamente había servido como línea de transporte de pasajeros y ahora solo se usa para transportar potasa desde las minas del Pla de Bages. Precisamente su recuperación para el uso de viajeros era una reivindicación histórica de la comarca y, con este proyecto, el Govern conseguirá además presentar el tren-tram como su apuesta más firme para extender el ferrocarril en redes urbanas.
El sistema combina el tren convencional en trayectos que unen poblaciones con el del tranvía dentro de los núcleos urbanos, con los convoyes a ras de suelo y estaciones. Todo ello obligará a electrificar los 25,7 kilómetros de la línea, desdoblar algunos tramos para permitir el cruce de convoyes y adaptar los tramos urbanos a las necesidades del tranvía.
Las vías se prolongarán hasta las localidades de Súria y Sallent, ya que ahora se encuentran alejadas de la línea. Además de estas dos paradas, también se construirán estaciones en Callús, Sant Iscle, Santpedor y en dos grandes equipamientos que actualmente se encuentran en construcción: la cárcel de Lledoners y el parque tecnológico de la Catalunya central.

ESTUDIO INFORMATIVO
Ayuntamientos como los de Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages y Navarcles ya han pedido al Govern ramales del tren-tram hacia sus pueblos, una posibilidad que se analizará este año durante la redacción del estudio informativo, según precisó Villalante. Las estaciones de Manresa serán las dos que ya existen actualmente en la línea de FGC Llobregat-Anoia.
La propuesta de tren-tram del Bages no contempla cómo deberá hacerse la futura conexión de las paradas de FGC de Manresa con la de Renfe. Para ello se barajan dos posibilidades: mediante el soterramiento o, precisamente, con un tranvía urbano. Villalante asegura que el proyecto de tren-tram "se redactará de forma que no imposibilite ninguna de las dos opciones".



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dilluns 16/06/2008 13:05

www.elperiodico.com ha escrit: La Direcció General de Transport Terrestre de la Generalitat ha iniciado ya la redacción del estudio informativo para crear en el Bages una línea de tren-tram, un sistema ferroviario muy utilizado en el centro de Europa y hasta ahora inexistente en Catalunya que combina el tranvía con el tren convencional.
...inexistente porque el que existía se lo cepillaron al cerrar la línea Manresa-Olvan.
www.elperiodico.com ha escrit: Las estaciones de Manresa serán las dos que ya existen actualmente en la línea de FGC Llobregat-Anoia.
A mí me salen tres, o en todo caso una estación y dos apeaderos.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 16/06/2008 14:09

[...]tren-tram, un sistema ferroviario muy utilizado en el centro de Europa [...]
Viena, St. Gallen, Locarno i ja no se m'acut cap altre cas. Això és molt utilitzat?

Ah, i ja m'agradarà veure qui agafa un tren a Manresa o Barcelona des de Sallent o Súria si s'ha de ficar pels carrers de les poblacions que hi ha pel mig.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 19/06/2008 13:16

Guigui ha escrit:
[...]tren-tram, un sistema ferroviario muy utilizado en el centro de Europa [...]
Viena, St. Gallen, Locarno i ja no se m'acut cap altre cas. Això és molt utilitzat?

Ah, i ja m'agradarà veure qui agafa un tren a Manresa o Barcelona des de Sallent o Súria si s'ha de ficar pels carrers de les poblacions que hi ha pel mig.
Dos altres casos són Karlsruhe (Alemanya) i Saarbrücken/Sarreguemines (aquest darrer cas, a més, es dóna entre una ciutat alemanya -Saarbrücken- i una francesa -Sarreguemines-). I a Alemanya n´hi ha més, de casos, el que passa és que no recordo els noms. I a més, també hi ha els tramvies suburbans i interurbans, que si bé van en vies pròpies, fan recorreguts més llargs. Un cas arxiconegut és la línia Knokke-Ostende-De Panne al litoral belga, una línia que recorre tota la costa belga de punta a punta, i que va estar servida per material idèntic als 3400 de FGV (tot i que modificat per circular de manera unidireccional).



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dissabte 21/06/2008 13:11

Guigui ha escrit:Ah, i ja m'agradarà veure qui agafa un tren a Manresa o Barcelona des de Sallent o Súria si s'ha de ficar pels carrers de les poblacions que hi ha pel mig.
Entre Sallent i Manresa només hi ha enmig Santpedor, a més que per Santpedor passa per una punta del poble.

Entre Súria i Manresa només hi ha enmig Callús.

A part, per anar a Barcelona el més pràctic continuarà sent agafar l'Alsina Graells, abans que anar amb el tren cargol o metro imposat per l'àrea metropolitana de Barcelona.



pukyxd
N6
N6
Entrades: 254
Ubicació: Santa Coloma de Gramenet

Entrada Autor: pukyxd » Dissabte 21/06/2008 15:23

Jo ho veig com un projecte interessant i necessari. No per comunicar aquests municipis amb Barcelona a través de FGC sinó per comunicar la comarca amb Transport públic. I en un futur espero que s'allarguin les línies fins a Solsona (la de Súria) i Berga (la de Sallent). Això vertebreria la Catalunya Central. I si es fa ben fet (els pobles nomes haurien de tenir una parada...) seria molt més ràpid que el servei de bus que hi ha ara que triga molt perquè entrar als pobles és molt costós. I per Manresa també és positiu que es pensi en fer un minitram interior ja que és el pas natural després de la millora del servei de busos i ja que el trànsit a Manresa cada dia és més intens i col·lapsat.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 21/06/2008 23:28

pukyxd ha escrit:Jo ho veig com un projecte interessant i necessari. No per comunicar aquests municipis amb Barcelona a través de FGC sinó per comunicar la comarca amb Transport públic. I en un futur espero que s'allarguin les línies fins a Solsona (la de Súria) i Berga (la de Sallent). Això vertebreria la Catalunya Central. I si es fa ben fet (els pobles nomes haurien de tenir una parada...) seria molt més ràpid que el servei de bus que hi ha ara que triga molt perquè entrar als pobles és molt costós. I per Manresa també és positiu que es pensi en fer un minitram interior ja que és el pas natural després de la millora del servei de busos i ja que el trànsit a Manresa cada dia és més intens i col·lapsat.
El problema que hi veig és que aquí s'està intentant combinar dues coses incompatibles. D'una banda, em semblaria fantàstic perllongar la línia cap al Solsonès i el Berguedà, però si es fa això, no es pot pretendre de cap manera utilitzar-la com a tramvia en poblacions com Manresa, Sallent o Súria. Tant costa fer una línia de ferrocarril amb cara i ulls, competitiva en el factor temps, i complementar el transport local amb minibusos acompassats amb l'horari del tren?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Diumenge 22/06/2008 0:24

Guigui ha escrit:
pukyxd ha escrit:Jo ho veig com un projecte interessant i necessari. No per comunicar aquests municipis amb Barcelona a través de FGC sinó per comunicar la comarca amb Transport públic. I en un futur espero que s'allarguin les línies fins a Solsona (la de Súria) i Berga (la de Sallent). Això vertebreria la Catalunya Central. I si es fa ben fet (els pobles nomes haurien de tenir una parada...) seria molt més ràpid que el servei de bus que hi ha ara que triga molt perquè entrar als pobles és molt costós. I per Manresa també és positiu que es pensi en fer un minitram interior ja que és el pas natural després de la millora del servei de busos i ja que el trànsit a Manresa cada dia és més intens i col·lapsat.
El problema que hi veig és que aquí s'està intentant combinar dues coses incompatibles. D'una banda, em semblaria fantàstic perllongar la línia cap al Solsonès i el Berguedà, però si es fa això, no es pot pretendre de cap manera utilitzar-la com a tramvia en poblacions com Manresa, Sallent o Súria. Tant costa fer una línia de ferrocarril amb cara i ulls, competitiva en el factor temps, i complementar el transport local amb minibusos acompassats amb l'horari del tren?
Ara els hi expliques als nostres caps de govern, ja se la resposta, silenci.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

brito_cat
N5
N5
Entrades: 128
Ubicació: Sant Joan de Vilatorrada

Entrada Autor: brito_cat » Dimecres 02/07/2008 21:35

El problema també és que, al Bages, un tram mai serà competitiu en temps respecte del cotxe, perquè aquí no tenim embussos grans a les hores punta, si els veiéssiu us faríeu un fart de riure :) Sempre serà més ràpid fer Berga-Manresa o Solsona-Manresa en cotxe que en tram, tramvía o tren convencional (amb autobús ja és una altra història). Tal com diu el Guigui una línia que fos el més ràpida possible fora el millor. Però la cosa no va per aquí, si fan cas del POUM de Sallent, per exemple (hi preveu 4 estacions :boig )
http://www.laptp.org/forum/index.php?showtopic=1315

O es fan línies que puguin mig competir en temps amb el vehicle privat -> una parada per poble + bus d'aportació

O es fan línies que abastin com més usuaris, millor -> suposo que aniràn per aquest camí, i amb el temps i una canya :) faràn bossa d'usuaris



pukyxd
N6
N6
Entrades: 254
Ubicació: Santa Coloma de Gramenet

Entrada Autor: pukyxd » Dimarts 08/07/2008 12:18

La Generalitat preveu tenir el projecte del tramvia del Bages el 2009 i iniciar-lo el 2010

La conselleria d´Obres Públiques de la Generalitat disposarà abans d´acabar l´any de l´estudi informatiu que definirà com s´ha de fer realitat la conversió de les línies ferrocarrils de transport de la potassa del Bages en servei de viatgers mitjaçant el model tren- tram (un tramvia preparat per circular per les vies convencionals).

REDACCIÓ / MANRESA L´any que ve se´n faria ja el projecte executiu, amb l´objectiu que el 2010 es poguessin posar a concurs les obres i adjudicar-les, «i, fins i tot, si no sorgeixen entrebancs, començar-les». Així ho ha detallat el director general de Transports de la Generalitat, Manel Villalante, que ha assegurat que en aquests moments la voluntat i el calendari amb què es treballa des del Govern va en la direcció de poder posar en servei aquest nou transport entre el 2011 i el 2012.
L´estudi informatiu que ara s´està redactant analitzarà i exposarà plantejaments per a tots els aspectes que implica aquest projecte. Des dels requisits tècnics que caldrà complir (com per exemple, l´electrificació de la línia), fins al model d´estacions que s´implantaran, passant per les parades que podria realitzar el futur transport, la combinació amb el servei de mercaderies, el possible traçat que permetria apropar la via fins als nuclis de Súria i Sallent i també la viabilitat econòmica del servei. Villalante ha explicat que és possible que per a les traces d´aproximació als dos nuclis es plantegin diferents alternatives.
Aquest estudi se sotmetrà a exposició durant un mes a principi de l´any que ve, pas previ perquè se´n comenci a redactar ja el projecte executiu.
Les línies de transport de potassa de Súria i Sallent fins a Manresa, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat, seran el primer traçat a Catalunya on s´aplicarà el sistema ferroviari conegut com a tren-tram per adaptar-lo a servei de passatgers. D´aquesta manera, aquesta traça es podrà convertir en model per a una futura aplicació d´aquest mode de transport a altres zones del territori, com per exemple Igualada. Un model que des de la Generalitat es planteja com l´aposta més ferma per estendre el ferrocarril cap a xarxes urbanes i aprofitar línies de tren ja existents, ja que combina (amb un mateix tren) el sistema convencional amb el de tramvia, segons les necessitats dels diferents trams.
El Govern el presenta com la solució més adequada per a ciutats amb una estació ferroviària allunyada del centre urbà, o bé per vertebrar el transport públic d´una ciutat mitjana cap a poblacions dels seu entorn, com seria el cas de Manresa i el Pla de Bages.
La futura línia aprofitarà íntegrament les vies ja existents des de l´estació de Manresa Alta, que són d´ample mètric, però amb una perllongació cap als nuclis de Súria i de Sallent, ja que ara no hi arriben perquè acaben a les instal·lacions de les mines. A banda de l´electrificació s´hauran d´habilitar trams de doble via per permetre l´encreuament de combois.
D´entrada, es planteja que la futura línia tingui, com a mínim, unes sis estacions. A banda de les de Súria i de Sallent, també se n´habilitarien als nuclis urbans de Callús (la via passa pel mig del poble) i de Santpedor, i se´n preveuen al parc de l´Agulla i a la futura presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.


Font: [www.regio7.cat]



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 08/07/2008 13:10

Si, com es desprèn de l'article, només es farà una estació per poble, per a què tanta mandanga amb el tren-tram? A més, ja m'agradarà veure un potasser com passa pel Carrer Major de qualsevol d'aquestes poblacions...

Un cop més, ens estan aixecant la camisa a base de malabarismes semàntics. A mi ja m'està bé que facin la línia "convencional" (apa, que aquesta expressió també té tela), però que ens diguin d'una punyetera vegada la veritat i, a més, de forma ben clara.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dimarts 08/07/2008 16:37

Guigui ha escrit:Si, com es desprèn de l'article, només es farà una estació per poble, per a què tanta mandanga amb el tren-tram? A més, ja m'agradarà veure un potasser com passa pel Carrer Major de qualsevol d'aquestes poblacions...

Un cop més, ens estan aixecant la camisa a base de malabarismes semàntics. A mi ja m'està bé que facin la línia "convencional" (apa, que aquesta expressió també té tela), però que ens diguin d'una punyetera vegada la veritat i, a més, de forma ben clara.
Jo crec que els únics trams on realment anirà tipus "tramvia" serà a les penetracions urbanes de Súria i de Sallent. Per Santpedor hi passa per un costat del poble i a Callús crec que justament van eliminar el pas a nivell no fa gaire. Així doncs, la imatge del potasser per "vies de tramvia" a priori no crec que la veguem si bé seria d'allò més curiós :D
De fet, a la seva època la línia de Berga i Guardiola al seu pas pels pobles ja era un veritable tramvia i hi passaven no pocs trens de mercaderies!



brito_cat
N5
N5
Entrades: 128
Ubicació: Sant Joan de Vilatorrada

Entrada Autor: brito_cat » Dimecres 09/07/2008 1:47

Si, els potassers ja passen pels nuclis de Callús i de Santpedor, però no pel carrer major de cap poble. Tal com dieu a Callús ja no hi ha pas a nivell i a Santpedor el tren passa tangencialment al nucli urbà, i de fet ningú no es queixa d'aquestes circulacions. Gràcies a elles encara tenim les víes :reve

Jo crec que serà tramvía també entre l'estació del Parc de l'Agulla o Parc Tecnològic (no crec que en posin dues de tan juntes) i Manresa-Alta



pukyxd
N6
N6
Entrades: 254
Ubicació: Santa Coloma de Gramenet

Entrada Autor: pukyxd » Diumenge 16/11/2008 12:40

El pressupost de la Generalitat aporta 4 milions per impulsar el metro comarcal

El pressupost del Govern de la Generalitat per al 2009 preveu una inversió de 47,7 milions d´euros al Bages. En el llistat d´actuacions previstes a la comarca destaca la inclusió d´una partida de 4 milions d´euros destinada a fer arrencar el projecte de reconvertir les actuals vies de tren per al transport de mercaderies provinent de les mines de potassa de Sallent i Súria en un metro comarcal. En concret, es detalla que amb aquesta partida ja s´executaran obres per construir la catenària per alimentar la línia amb electricitat, perquè els actuals trens de mercaderies funcionen amb gasoil.

REDACCIÓ / MANRESA Aquesta mateixa partida per al Bages també es computa a la comarca de l´Anoia, on també hi ha un projecte per estendre la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat, que actualment arriba fins a un extrem de la ciutat d´Igualada. En aquest cas, també es preveu allargar el servei amb el sistema de tren-tram per l´interior de la capital anoienca i poblacions veïnes com Santa Margarida de Montbui o Òdena. A l´Anoia, a diferència del Bages, hi ha veus discrepants sobre aquesta proposta. Al Bages es veu com una oportunitat per millorar el transport públic cap al Llobregat (Santpedor, els polígons i Sallent) i el Cardener (Sant Joan, Callús i Súria).
La inversió més gran, però, és la prevista per l´Agència Catalana de l´Aigua per reduir l´impacte ambiental del runam inactiu de Vilafruns, a Balsareny. Els treballs per cobrir el runam per impedir que el contacte de la pluja provoqui la dissolució de la sal dipositada pugen a 7,4 milions d´euros. Amb aquesta mesura es pretén evitar que la sal contamini els terrenys i els aqüífers dels voltants.
El llistat també inclou diverses partides per a la rehabilitació, ampliació o construcció de centres educatius. Són remarcables els 3,5 milions per a l´institut Lacetània de Manresa, unes obres que ja estan en marxa. Però també hi ha una partida de 2 milions d´euros per a una intervenció llargament reivindicada a la capital del Bages: la rehabilitació d´un altre institut, el Lluís de Peguera. També hi ha diners per als nous edificis de les escoles Joncadella, de Sant Joan de Vilatorrada, i Montserrat, de Sant Salvador de Guardiola.
Una altra partida considerable són els 2,7 milions d´euros per a la remodelació del CAP Bages, ja en marxa. També hi ha un grup d´actuacions relacionades amb l´habitatge en dos vessants: impulsos residencials a Avinyó i Sallent i construcció directa de promocions a Callús i al Pont de Vilomara. Tanca el llistat d´actuacions més destacades el nus viari d´accés a la presó dels Lledoners.
Pel que es veu hem anat enrera i ara el tornen a anomenar Metro Comarcal. Ja és un avanç en relació al terme tramvia usat anteriorment. Esperem que el projecte avanci ràpid i aviat poguem tenir trens circulant per la línia. I que ho facin pensant en un futur perllongament fins a Solsona / Berga si us plau!



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 16/11/2008 15:20

Això, més "metro"! A aquest pas, serà "metro" tot allò que vagi sobre rails. Ja hem sentit o vist perles com "metro lleuger", "metro de superfície", "metro comarcal", "metro regional", "metro AVE", etc. A aquest ritme, el Tramvia Blau acabarà dient-se "metro històric", "metro centenari", "metro turístic" o qualsevol paraulot fruit de l'elucubració d'algun escalfador de seients de despatx.

Per altra banda, em sembla molt bé que vulguin allargar la línia de l'Anoia. Però no se'ls acut que l'única sortida raonable és fer-ho direcció Cervera o qualsevol punt que enllaci amb la línia de Lleida? En lloc d'això, continuen amb el seu mètode estiracordetes d'allargar una mica per aquí, una mica per allà, tirant poble a poble i sense rumb. D'aquesta manera, estan fent la millor de les publicitats per al vehicle privat.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Diumenge 16/11/2008 23:19

Això, això. Manresa necessita un bon tramvia. Perquè la hora i mitja que es tira ara FGC per arribar a Barcelona és un temps molt competitiu i no es pot millorar més, nooooo i ara.

De vegades donen ganes d'anar als despatxos dels polítics a repartir yoyas.

>:(


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

wertymetrotren
N5
N5
Entrades: 106

Entrada Autor: wertymetrotren » Dimecres 26/11/2008 20:50

aixo tambe van ho van dir del tramvia tarragona - salou :riure


wertymetrotren via 2 sector A efectuara la sortida en breus moments

jvile
N3
N3
Entrades: 32
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: jvile » Dimecres 26/11/2008 22:32

  • mesura es pretén evitar que la sal contamini els terrenys i els aqüífers dels voltants.
    El llistat també inclou diverses partides per a la rehabilitació, ampliació o construcció de centres educatius. Són remarcables els 3,5 milions per a l´institut Lacetània de Manresa, unes obres que ja estan en marxa. Però també hi ha una partida de 2 milions d´euros per a una intervenció llargament reivindicada a la capital del Bages: la rehabilitació d´un altre institut, el Lluís de Peguera. També hi ha diners per als nous edificis de les escoles Joncadella, de Sant Joan de Vilatorrada, i Montserrat, de Sant Salvador de Guardiola.
Almenys en aquest institut que precisament es el meu si que cumpleixen (despres de mes de 20 anys esperant), avera quant trigan en adequar aquesta línia per a passatgers, però desde el meu punt de vista crec que la deurien ampliar com una ampliaciò mes de la R5 i no separar-la creant un tram-tren.



pukyxd
N6
N6
Entrades: 254
Ubicació: Santa Coloma de Gramenet

Entrada Autor: pukyxd » Dimecres 26/11/2008 22:38

jvile ha escrit:
  • mesura es pretén evitar que la sal contamini els terrenys i els aqüífers dels voltants.
    El llistat també inclou diverses partides per a la rehabilitació, ampliació o construcció de centres educatius. Són remarcables els 3,5 milions per a l´institut Lacetània de Manresa, unes obres que ja estan en marxa. Però també hi ha una partida de 2 milions d´euros per a una intervenció llargament reivindicada a la capital del Bages: la rehabilitació d´un altre institut, el Lluís de Peguera. També hi ha diners per als nous edificis de les escoles Joncadella, de Sant Joan de Vilatorrada, i Montserrat, de Sant Salvador de Guardiola.
Almenys en aquest institut que precisament es el meu si que cumpleixen (despres de mes de 20 anys esperant), avera quant trigan en adequar aquesta línia per a passatgers, però desde el meu punt de vista crec que la deurien ampliar com una ampliaciò mes de la R5 i no separar-la creant un tram-tren.
Sí, ja li tocava al Peguera una renovació. Ho havíen de fer quan jo feia ESO i ara que estic a 4rt de carrera s'hi posen.

El problema de ampliar la R5 cap a Sallent i Súria és que o bé anul·len la parada de Manresa-Baixador o bé fan inversió de marxa fins a Manresa-Alta altre cop cosa poc elegant. L'altre opció seria que fessin un tren cada 20 minuts. 2 fins a Martorell (1 des de Sallent i l'altre des de Súria) sense parar a Manresa-Baixador i 1 tercer que seria el que baixaria fins a Barcelona que surtis de Manresa-Baixador.



jvile
N3
N3
Entrades: 32
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: jvile » Dimecres 26/11/2008 22:44

ondia! tu anaves al peguera! segur que deus coneixer la meitat de professors que tinc jo :D
Doncs una soluciò per aixo seria fer alguns trens desde Manresa-Baixador i altres que no hi paresin, pero nose si seria bona idea



Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”