T-1 del Prat

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Re: T-1 del Prat

Entrada Autor: metring » Dijous 02/07/2009 8:28

De La Vanguardia en paper:

Problemas de maletas en la T1 por una protesta laboral

Una huelga de celo de trabajadores de El Prat provoca largas colas para recoger el equipaje e, incluso, retrasos en los vuelos

RAÚL MONTILLA - El Prat
De nuevo la precariedad laboral de los trabajadores de handling (servicios de tierra como la gestión de equipages), malestar generalizado y el calor del mes de julio. Tres elementos protagonistas en la huelga salvaje del aeropuerto de Barcelona del 2006. Y tres elementos de nuevo vigentes en la campaña de este verano de El Prat, como se demostró ayer: Primer día de la Operación Salida y primero en el que los empleados de la empresa de handling Newco Airport Service trabajó a reglamento, hecho que provocó problemas de maletas en la flamante T1 e, incluso, retrasos en algunos vuelos.

Newco, que emplea a 900 trabajadores en El Prat, siendo una de las empresas con más peso, se ocupa de gestionar principalmente las maletas de Spanair, así como de otras aerolíneas de Star Alliance, ubicadas en el nuevo edificio. Y fueron estas mismas compañías las más afectadas, especialmente Spanair, que tuvo retrasos en algunos de sus vuelos.

La causa del malestar de los trabajadores, según fuentes de la UGT y de la CGT, es la deuda por parte de Newco de una nómina, la de junio, después de meses, precedidos por más retrasos de cobros. Por este motivo, los trabajadores ya habían decido iniciar, a partir de agosto, una huelga de dos días cada mes. Aunque ayer, tras la celebración de una asamblea, acordaron también comenzar a trabajar a reglamento de forma indefinida. Cumpliendo todas las normas, lo que provocó y se prevé que cause en los próximos días problemas en el transporte y distribución de maletas, así como en otros servicios de handling que lleva a cabo la empresa en El Prat.

Al inicio de la tarde los problemas, las largas esperas para coger maletas e, incluso, los retrasos en algunos vuelos, se sucedieron según explicaron ayer fuentes de AENA. Problemas que comenzaron a raíz de la celebración de la asamblea de trabajadores que, al mediodía, hizo que sólo se quedaran en sus puestos los dedicados a servicios "más fundamentales" como escaleras o similares. Trabajadores de Spanair tuvieron que ocuparse durante ese intervalo de las maletas. Aún así la normalidad, aunque no completa, al menos en la puntualidad de aviones, se comenzó a recuperar a partir de las 17 horas.

Por lo que pudiera pasar, y ante el ánimo caldeado de los trabajadores, la Guardia Civil aumentó su número de efectivos para tratar de evitar cualquier acción fatal, como la ocupación de pistas de hace tres años. Un aumento policial y de vigilancia que fuentes de AENA atribuyeron únicamente al inicio de la operación salida. "Los ánimos no están muy bien. La gente está cansada e indignada. Pero no vamos a hacer nada raro… Sólo vamos a trabajar a reglamento,", explicaba ayer Marco Aurelio Arenas, miembro del Comité de Empresa de Newco. Según el líder sindical, se ha pedido la mediación del Govern en el conflicto en el que también tienen que ver de las negociaciones entre Newco y Spanair. La empresa de handling pide a la aerolínea, que hasta ahora ha estado adelantando pagos, una subida del 17% de la tarifa, según fuentes Spanair, algo que ésta no se plantea asumir.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 02/07/2009 23:59

Doncs jo crec que tothom hauria de treballar sempre així. Perquè significa que la norma és incomplir la normativa, i això és senzillament immoral.

A poc a poc, es van destapant les vergonyes d'aquella "economia modèlica" que ens venien fa no massa anys.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 17/07/2009 12:48

http://www.catalunyapress.es/noticia.ph ... pSeccion=2

Més de 600.000 passatgers fan servir la T1 en el seu primer mes de vida

17 de Juliol de 2009

La Terminal T1 del Aeroport de Barcelona compleix aquest divendres el seu primer mes de funcionament, en el que 677.652 passatgers han passat per les seves instal·lacions i s’han operat 6.478 vols entre arribades i sortides.

A més, també s’ha processat un total de 514.928 maletes. D’aquest total de equipatges tractats, més de 248.000 han sortit de vols de sortida i una mica més de 266.000 de vols d’arribada a la Terminal 1.

Els aparcaments públics, per una altra banda, han registrat una ocupació mitjana del 50,8% sobre un total de 5.031 places operatives en aquesta primera fase de servei de la terminal.

Llançadores entre terminals

En relació a las noves llançadores, 303.131 persones han utilitzat l’autobús gratuït que connecta la T1 amb la T2 i amb l’estació de Renfe. La llançadora que circula entre terminals ho fa amb una freqüència de 6-7 minuts i la segona circula coincidint amb l’arribada de trens a la estació de Renfe de la T2. Més de 1.700 passatgers en trànsit, en concret 1.733, han utilitzat la llançadora que uneix les dues terminals pel costat aire de l’aeroport.

En el camp dels serveis aeroportuaris, a la T1 s’ha atès durant aquest mes a 4.091 persones amb mobilitat reduïda, anotant un temps d’espera mitjà de 6 minuts i mig.

Espais Comercials disponibles a la T1

Els usuaris de la nova terminal poden gaudir des del primer dia de servei de la instal·lació de 36 botigues, dotze restaurants, cinc oficines de rent a car i una entitat bancària oberta al públic.

Per una altra part, també es troben actualment en funcionament dues sales VIP i un innovador centre de negocis de més 2.500 m2 que posa a disposició dels seus clients sales de reunions, gimnàs o habitacions per descansar, per exemple. La oferta comercial s’anirà incrementant a mesura que s’incorporin les noves aliances aèries.

Pròxims trasllats

Les aerolínies de la aliança Star Alliance van ser les encarregades d’estrenar la T1, en concret va ser un vol de Spanair amb destinació Madrid el primer que va sortir des de la T1 a las 6:00 h del 17 de juny, mentre que el primer que va arribar ho va fer procedent de Palma de Mallorca a les 7:50h.

El primer vol intercontinental que va utilitzar la nova T1 de la companyia Singapore Airlines, enlairant-se des de Barcelona a les 10:25 h, i el primer intercontinental en arribar a la nova instal·lació va se un vol de US Airways que va aterrar a les 8:35 h procedent de Filadèlfia.

El mes de setembre es durà a terme la segona fase de la posada en explotació de la T1 amb el trasllat de les companyies de One World i de les companyies intercontinentals que no pertanyen a cap aliança, a més de Vueling.

Finalment, a final d’any s’instal·laran a la nova terminal les aerolínies de Sky Team, tancant així la tercera i última fase del trasllat de companyies.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 29/07/2009 21:01

Per anar a la T-1 a recollir una persona que ja t'espera fora i, per tant, no has d'entrar a l'aparcament, caca de la vaca. A diferència de les sortides, no pots atansar-te tant a la terminal, sinó que has d'anar pel vial de servei que duu a l'aparcament i parar mig d'estranquis. A sobre, la persona que ve ha d'anar per una passarel·la que l'obliga a creuar el vial dos cops: un per dalt i l'altre camps a través de la gespa britànica.

El motiu, no cal dir-ho: arrambar tants calers com sigui possible.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 02/08/2009 11:27

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... s-mes.html

Vueling i Iberia es traslladaran a la T1 el 9 de setembre amb 10 aerolínies més

Estrenaran el dic nord destinat al pont aeri, que Spanair no vol per evitar separar facturacions
02/08/09 02:00 - Barcelona - xavier miró


Vueling, Iberia i els seus socis de l'aliança aèria Oneworld començaran a ser presents a la nova terminal T1 del Prat el dia 9 de setembre, quan ja s'hagi acabat el gruix de l'operació tornada de vacances a l'aeroport barceloní. En la data assenyalada, Iberia i Vueling estrenaran el dic nord de la T1, destinat exclusivament al corredor aeri entre Barcelona i Madrid. Spanair, que ja té presència a la T1 des del juliol, no vol separar de moment la facturació de maletes de tots els seus vols i mantindrà tota la seva flota al dic central per aprofitar l'operativa de connexions i tenint en compte que l'ala del pont aeri té mostradors i accés de passatgers propis.

El dia 9 de setembre, la major part de vols i passatgers de l'aeroport de Barcelona passaran ja per la nova terminal T1, ja que Vueling i Iberia s'hi traslladaran amb els seus socis de l'aliança Oneworld i hi coincidiran amb Spanair i els seus socis de Star Alliance, que ja hi són des del 17 de juliol. Amb Iberia i Vueling, en aquesta data s'hi traslladaran els vols de la seva filial regional Air Nostrum; British Airways i la seva filial Cityflyer; American Airlines; la finlandesa Finnair; Royal Jordanian; Royal Air Marroc; Ukraine International Airlines; la colombiana Avianca i la israeliana El Al. Superat el gruix de l'operació tornada de vacances a l'aeroport –del 28 d'agost a l'1 de setembre–, el 9 de setembre la T1 posarà en marxa totes les àrees de facturació i embarcament avui encara no estrenades, perquè Iberia i Vueling estrenaran el dic nord, destinat exclusivament al corredor aeri de Barcelona a Madrid, i Air Nostrum el dic sud, destinat als vols regionals de poc radi.

Spanair no separarà vols

El dic del corredor aeri amb Madrid té accés directe dels passatgers des dels aparcaments de vehicles i les parades de transport públic i disposa de mostradors propis de facturació. Per això la catalana Spanair ha decidit que, de moment, no traslladarà els seus vols de Madrid al dic del pont aeri, perquè això l'obligaria a separar en dues parts la seva àrea de facturació i la flota al Prat, i faria també que els seus passatgers de connexió entre Madrid i altres destins internacionals haguessin de destinar uns minuts més a desplaçar-se des del dic nord fins al central, on avui opera de manera concentrada amb socis com ara Lufthansa, SAS, TAP o US Airways.

Iberia desitja el trasllat

Pel que fa als passatgers d'Air Nostrum, facturaran les maletes al dic central però hauran de dirigir-se al dic sud, que és on es concentraran els avions regionals de radi curt. Des d'Iberia se celebra la proximitat de la data de trasllat a la T, perquè la terminal està situada entre les dues pistes principals de l'aeroport i permet guanyar força temps pel que fa a la sortida dels avions, sabent que tindran la capçalera molt més a prop del que la tenen ara. Pocs dies després de l'estrena de la T1 per part de Spanair, el president de Vueling ja va demanar a Aena un avançament en el trasllat de la companyia a la nova terminal. La tercera aliança internacional, Sky Team, amb la seva líder Air France-KLM i l'espanyola Air Europa, no començaran a ser operatives a la T1 fins a finals d'any.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 07/08/2009 10:07

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

La T-1 emplea solo a la mitad de los jóvenes que formó

1. • Treball juzga exitoso el plan para contratar a trabajadores en paro de la comarca
2. • El 45% del curso de preparación no ha podido conseguir una plaza en el aeropuerto

DAVID PLACER
EL PRAT DE LLOBREGAT

Los cursos de formación para dar trabajo en la nueva
T-1 del aeropuerto de El Prat a los vecinos en paro de los municipios cercanos ha dejado a 564 participantes, un 45% del total, sin trabajo en el aeropuerto. El Departament de Treball, que ha invertido 1,3 millones de euros en estos cursos (unos 1.000 euros por participante), considera el resultado exitoso, ya que casi 700 vecinos de Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi y Viladecans han podido conseguir trabajo en la T-1, aunque algunos de ellos sean temporales.
La consellera de Treball, Mar Serna, presentó ayer los resultados de las acciones formativas que comenzaron en febrero y que han enseñado a 1.258 vecinos de esos municipios labores básicas para conseguir trabajo como auxiliares de sala de aeropuerto, conductores de autobús, camareros, vendedores, vigilantes, auxiliares de limpieza de salas y aeronaves y administrativos de servicios aeroportuarios.
Quienes no obtuvieron el puesto de trabajo por falta de plazas ya han comenzado a buscar ocupación en otros lugares. «Valoramos como exitoso un curso de formación si el 40% de sus participantes consigue insertarse el primer año en estas áreas», explicó Serna. «No es un dinero malgastado porque el 70% de estas personas tiene formación básica y ahora con estos cursos les será más fácil conseguir trabajo», añadió.
La conselleria asegura que la mayoría de los puestos son indefinidos, a pesar de que algunos trabajadores de diferentes áreas del aeropuerto se han quejado de sus bajos salarios y de sus contratos de 15 días. Serna comentó que esta tipología de contratos era propia de un sector como el aeroportuario que aumenta de forma notable durante los meses de verano.

3.000 TRABAJADORES / El Departament de Treball dispone desde abril de una oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya que seguirá intentando buscar y formar a los trabajadores que consigan una plaza en las empresas que operan en la T-1 del aeropuerto. Los cálculos de la administración son que en los próximos meses se necesiten unos 800 trabajadores más en la medida en que comiencen a crecer las operaciones en la nueva terminal.
La T-1 emplea actualmente a unas 3.000 personas. El 23% de ellas han sido elegidas a través de los 108 cursos de formación de la conselleria. Del total, 91 cursos ya han finalizado y 17 continuarán impartiéndose hasta octubre.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 07/08/2009 15:07

Serna comentó que esta tipología de contratos era propia de un sector como el aeroportuario que aumenta de forma notable durante los meses de verano.
No. Aquesta tipologia de contractes és pròpia d'un país que segueix tirant del duro a quatre pessetes. Feina mal feta i gens qualificada, però això sí, barateta, que és l'únic que compta.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 08/08/2009 13:31

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

El personal de AENA de la T-1 ya se mueve en Segway

1. • Los trabajadores disponen de 30 patines para recorrer la terminal

EL PERIÓDICO
EL PRAT DE LLOBREGAT

Que la nueva terminal del aeropuerto de El Prat es enorme es algo ya sabido y muy comentado. Pero de tan explicado, nada se ha dicho sobre lo mucho que debe caminar el personal del aeródromo para trasladarse de una lugar a otro. Para aliviar esos largos paseos, AENA ha puesto a disposición de sus trabajadores una treintena de patines Segway que se controlan con los movimientos de la persona que se monta encima.
El objetivo de la introducción de estos patines, según informan fuentes de AENA, es «agilizar los movimientos de los empleados por las nuevas instalaciones». De los 30 Segway adquiridos, 20 tienen dos ruedas y los 10 restantes, tres. Todos los trabajadores que ya usan este medio de transporte han asistido a un curso sobre el manejo de los aparatos, que cada vez son más frecuentes en grandes infraestructuras e incluso en las calles de algunas ciudades.
Los Segway no son unos desconocidos para la terminal 1 de El Prat, puesto que desde que se inauguró, a mediados del mes de junio, agentes de los Mossos d’Esquadra los han usado para recorrer el complejo.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 18/08/2009 12:21

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2 ... caina.html


18 d'agost del 2009
El Punt


La Guàrdia Civil tem que la nova T1 del Prat farà augmentar el tràfic de cocaïna :?

Entre el gener i el juny els agents han detingut 23 persones i han confiscat 80 quilos de cocaïna

18/08/09 02:00 - Prat de Llobregat -

La Guàrdia Civil preveu que el tràfic de droga a l'aeroport del Prat creixerà amb l'augment dels vols intercontinentals de la terminal T1 procedents de l'Amèrica Llatina. Tot i que la Guàrdia Civil assegura que a l'aeroport del Prat cada vegada és més complicat introduir-hi droga, entre els mesos de gener i juny s'han intervingut 80 quilos de cocaïna i s'han detingut 23 persones. A més, la policia cada cop ha de fer front a l'enginy que fan servir els narcotraficants per amagar la droga, com ara en el cas d'un passatger que va ser detingut dissabte a l'aeroport amb unes malles posades on duia més de sis quilos de cocaïna.

«Alguns muleros es neguen a introduir droga a través del Prat perquè cada vegada és més complicat per als narcotraficants superar els controls de la duana», explica el capità Julián, cap de la unitat fiscal de Guàrdia Civil del Prat. «Això es deu a la imaginació i l'experiència dels agents, capaços de descobrir cocaïna amagada dins de fruites, joguines, ordinadors, cames de fusta, gossos...», afegeix. Els traficants de droga tenen més imaginació que abans i posen a prova sovint l'enginy de la policia. «Els narcotraficants disposen de més mitjans que la Guàrdia Civil», lamenta el capità Julián. Per això els agents del control de la duana busquen situacions o moviments «atípics i anormals», perquè així hi ha «més possibilitats» per enxampar els narcotraficants. Un dels cops en què Julián va quedar més sorprès va ser quan un agent va insistir a serrar la cama de fusta d'un home gran perquè estava convençut que hi havia cocaïna amagada a l'interior. «L'agent tenia raó perquè quan vam tallar la fusta vam descobrir droga dins la cama», recorda. La imaginació dels narcotraficants ha arribat tan lluny que, de vegades, els agent s'han trobat amb gossos que han estat operats per tal de col·locar-los droga dins l'estómac. Julián admet que hi ha una quantitat «ingent» de mètodes per introduir droga. Entre ells, un dels més utilitzats és captar persones desarrelades o amb grans dificultats econòmiques perquè facin de muleros, és a dir, que s'empassin al voltant d'un quilo de cocaïna de gran puresa en boles per evitar els controls policials. A canvi, els muleros reben quantitats d'entre 3.000 i 6.000 euros. El primer que es fa quan se'ls enxampa és fer-los una radiografia per confirmar que efectivament porten droga dins del cos. Si és aquest el cas, se'ls deté i després se'ls trasllada a l'hospital de Bellvitge, on hi ha un box d'urgències reservat per aquests casos. «El més important i encara molt més difícil és detenir els responsables de les xarxes de narcotràfic.» Precisament al juliol, la Guàrdia Civil va detenir set treballadors de l'aeroport del Prat, que treballaven en empreses de neteja d'avions o de càrrega i descàrrega de maletes, i que es dedicaven a recollir cocaïna de vols procedents de Colòmbia després treure-la de l'aeroport esquivant els controls policials.

Més «vols calents»

Actualment a l'aeroport del Prat només hi ha sis vols setmanals directes procedents de l'Amèrica Llatina, però segons el cap de la unitat fiscal de la Guàrdia Civil de l'aeroport, el tràfic d'estupefaents es multiplicarà amb l'augment de rutes transoceàniques de la T1, «especialment si les aeronaus provenen de països productors de cocaïna com ara Colòmbia, Bolívia i el Perú», un vols coneguts per la policia com vols calents.

Menys droga

Entre els mesos de gener i juny, s'han confiscat uns 80 quilos de cocaïna i s'han detingut 23 persones a l'aeroport del Prat. Els controls en destí i en origen han permès que el tràfic hagi disminuït respecte a l'any passat, en què es van arrestar 91 persones i es van intervenir 397 quilos de cocaïna, uns dos quilos d'heroïna i 51 quilos de cat, una planta amb propietats psicoestimulants.

Més de 6 kg de cocaïna a les malles

La Guàrdia Civil va detenir dissabte un home alemany de 65 anys que acabava d'arribar a l'aeroport del Prat d'un vol procedent de l'Amèrica Llatina. En el control de duana, als agents els va cridar l'atenció el passatger perquè anava vestit amb roba molt ampla. En escorcollar-lo van descobrir que a sota de dos texans duia unes malles plenes de petits cilindres de cocaïna, que pesava en total 6,6 quilos, que havien estat confeccionades especialment per transportar la droga.

Darrera actualització ( Dimarts, 18 d'agost del 2009 02:00 )



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/09/2009 15:10

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... la-t1.html

El pont aeri ja és a la T1

09/09/09 02:00

La companyia Iberia va traslladar ahir a la T1 totes les aeronaus i la maquinària que donen servei al pont aeri. De fet, s'ha situat, en solitari, al dic nord de la T1, des d'on avui ja operarà. I també ho faran totes les companyies de la seva aliança, One World i Vueling. D'aquesta manera, per avui a la T1 ja hi ha programades 574 operacions, el 70% del trànsit aeri de l'aeroport. A més, aquest canvi farà que 2.000 persones més comencin a treballar a l'aeroport.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 09/09/2009 15:20

Han parlat també de que es fa servir menys temps que des de la T2, però serà si hi vas en cotxe, perquè anant en tren, després un bus o taxi, i cap a la T1, no entenc on està l'estalvi...



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/09/2009 15:31

Les grans infraestructures d'aquest país, senzillament no estan pensades per a la "pobrissalla".


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/09/2009 19:42

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3628788

DIMECRES, 09/09/2009 - 06:00h

Disset aerolínies comencen avui a volar des de la T1 del Prat

La principal és Iberia que hi trasllada el pont aeri Barcelona-Madrid

Un total de disset aerolínies de l'aliança Oneworld (Iberia) i altres d'independents, comencen a operar avui des de la T1 de l'aeroport del Prat, en la segona fase del traspàs de companyies. El primer va ser el grup Star Alliance (Spanair) que va estrenar la terminal el juny passat, amb més d'un any i mig de retard (veure vídeo). Les noves instal·lacions acolliran, a partir d'avui, trenta-sis companyies i el 70% del trànsit aeri de l'aeroport barceloní.

La gran novetat del segon trasllat a la T1 és l'entrada en funcionament del Corredor Barcelona-Madrid, que se situarà al Dic Nord. El corredor compta amb vuit mostradors de facturació, setze màquines d’autocheck-in, sis controls de seguretat, recollida d’equipatges, graella de taxis pròpia i accés directe al pàrquing de vehicles. A més, també s'obrirà el Dic Sud, destinat a vols regionals.

Les companyies d'Oneworld tindran una mitjana de 336 vols diaris a quaranta-tres destins de l'estat espanyol. A més d'Iberia, volaran Vueling, Air Nostrum, American Airlines, British Airways, Finnair, Royal Jordanian, Avianca, L'AI i Royal Air Maroc. Tarom i Chech Airlines, que comparteixen codi amb Iberia, també es traslladaran tot i que encara no se sap quan. També seran presents a la T1 les independents Ukraine International Airlines, Arkia, Atlas Blue, Air Algerie, Cityflyer Express, Israir Airlines i Iberworld Airlines.

'La T1 ha d'ajudar a la millora de Barcelona, Catalunya i Espanya'

'Vueling vol contribuir a que el desenvolupament de la terminal T1 ajudi a la millora de Barcelona, Catalunya i Espanya', va dir el president de la companyia, Josep Piqué, durant una visita ahir als nous mostradors de facturació de Vueling a la terminal T1 del Prat. 'Som els primers al Prat, amb un 25% de quota, el doble del segon, i volem consolidar aquesta posició de lideratge donant el millor servei', va afegir. Piqué va anunciar que Vueling, on Iberia té una participació del 45%, vol augmentar les seves rutes. A més, Josep Piqué també va dir que veu amb 'desig' la possible fusió d'Iberia amb British Airways.

Un nou servei de missatges de text

Una iniciativa que també s'estrena avui és la d'AENA que ha posat en marxa un servei pel qual els usuaris de l'aeroport poden enviar un missatge de text per saber en quina terminal s'ubica la seva aerolínia enviant el nom de la companyia aèria es rebrà un SMS amb la resposta en el seu telèfon mòbil.

La nova terminal té més de 544.00 metres quadrats de superfície, 166 taulells de facturació i al voltant de 12.000 places d'aparcament. Té capacitat per processar 8.000 maletes per hora i ha suposat la creació de més de 3.000 nous llocs de treball directes, augmentant en un 20% la xifra de 15.000 treballadors actuals. Segons les previsions, la T1 rebrà més de trenta milions de passatgers a l'any, de manera que, sumant les dues terminals, l'Aeroport de Barcelona arribarà als 55 milions de viatgers anuals i tindrà capacitat per fer 90 operacions de vol en una hora. Però solament té nou destinacions a Amèrica, quatre a l'Àsia llunyana i cap a l'Àfrica subsahariana. Molt lluny d'aeroports com els de Frankfurt, Manchester, Milà i Munic.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 09/09/2009 19:46

Però al final qui es queda a l'altre aeroport? :x



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/09/2009 19:53

Em sembla que Easyjet i algunes altres companyies del "moviment no alineat". En tot cas, hi estaran ben amples.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

buertu
N7
N7
Entrades: 384
Ubicació: Sant Joan Despí

Entrada Autor: buertu » Dissabte 12/09/2009 18:53

metring ha escrit:Però al final qui es queda a l'altre aeroport? :x
Segons vaig poder veure a l'aeroport l'altre dia en unes llistes que hi ha a les portes dels autobusos T1-T2, encara hi ha més companyies a la T2 que a la T1, sobretot low cost (excepte Vueling), companyies charters (excepte Iberworld) i les Sky Team (que marxen el 25 d'octubre).

De les que es quedaran finalment, Easyjet es la més important. Espero que no triguin gaire en començar la reforma de les T2A i T2C (que ja està buida). Ara per ara, la T2 es veu bastant morta i aquest hivern serà encara pitjor. Per la zona aire, crec que s'han tancat també els mòduls 0, 1 i 2 d'embarcament.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 12/09/2009 19:02

Però el control de passaports no és abans d'accedir als mòduls 0 i 1? Molts vols d'Easyjet bé en requereixen...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

buertu
N7
N7
Entrades: 384
Ubicació: Sant Joan Despí

Entrada Autor: buertu » Dissabte 12/09/2009 19:23

Guigui ha escrit:Però el control de passaports no és abans d'accedir als mòduls 0 i 1? Molts vols d'Easyjet bé en requereixen...
El control de passaports és abans d'accedir al mòdul 5. Els mòduls 0 i 1, més propers a la T2C, abans els utilitzaven Air nostrum, Iberia i crec que també Vueling i Clickair.

Ara han tancat el control que estava pujant les escales de la T2A, pel qual aquells passatgers que facturen a la T2A han d'anar a la T2B, encara que hagin d'anar als mòduls més allunyats (M4 i M5). Total que han de fer una bona volta.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 12/09/2009 19:38

Perdó, recordava l'ordre dels mòduls a l'inrevés. Com es nota que ja fa temps que no hi passo. :oops:


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 12/09/2009 20:11

Als qui planyo és als comerciants que queden a l'ara nomenada T-2, l'altre dia llegia que a una farmàcia d'allà dins, no venien ni la meitat que quan estava totalment operativa la terminal :(



Respon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”