Bus interurbà Lleida

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Bus interurbà Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 29/07/2009 14:46

Nous serveis de bus enllacen Sucs i Raimat amb Lleida

• L'ATM posa en marxa una nova línia que uneix Santa Maria de Gimenells, Gimenells, Pla de la Font, Sucs, Almacelles i Raimat.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el consorci de transport públic de l’Àrea de Lleida (ATM de Lleida) han presentat avui nous serveis d’autobús per a enllaçar Santa Maria de Gimenells i Lleida, passant per Gimenells, el Pla de la Font, Sucs, Almacelles i Raimat. Els nous serveis ofereixen 4 expedicions diàries per connectar aquestes poblacions, 2 d’anada i 2 de tornada, els feiners de dilluns a divendres, des d’aquest dilluns, 27 de juliol. Les noves connexions amb autobús neixen a partir de la reestructuració de l’oferta de transport públic existent en aquest corredor, tenint en compte les necessitats de mobilitat detectades, i comptaran amb una inversió pel 2009 de prop de 80.000 euros, a càrrec de l’ATM de Lleida.

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat dels alcaldes que recorre la línia i dels responsables de l'ATM a Lleida, ha viatjat avui en el nou servei d'autobús, una línia que segons ha destacat l'alcalde cobreix un àrea significativa de Lleida des del punt de vista de la seva riquesa agrícola i paisatgística. Ros ha remarcat així mateix els bons índexs d'ús de transport públic assolits per Lleida durant el 2008 amb un 6%, tendència que també és positiva durant aquest any amb un augment, fins ara, del 3%.

Amb l’objectiu d’arribar a nous nuclis fins ara allunyats de la xarxa de transport públic, millorar l’accés i les comunicacions, i garantir l’eficiència i competitivitat dels serveis d’acord amb la demanda existent, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l’ATM de l’Àrea de Lleida han impulsat la reestructuració de les connexions amb autobús entre Santa Maria de Gimenells i Lleida, passant per Gimenells, el Pla de la Font, Sucs, Almacelles i Raimat.

Noves expedicions fins a Santa Maria de Gimenells

Així, es millora la comunicació entre Santa Maria de Gimenells i Lleida, amb parada a Gimenells, el Pla de la Font, Sucs, Almacelles i Raimat amb l’establiment de 4 expedicions diàries de dilluns a divendres feiners, 2 d’anada i 2 de tornada, que funcionen des d’aquest dilluns 27 de juliol. Les sortides des de Santa Maria de Gimenells són a les 7.10 i les 15.00 hores, i la tornada des de Lleida, a les 13.45 i les 19.30 hores

Els nous serveis s’afegeixen a les 14 expedicions, entre anades i tornades, que s’ofereixen actualment tots els dies feiners entre Alpicat i Lleida.

També s’ofereix una expedició d’anada i una de tornada entre Raimat i Almacelles passant per Santa Maria de Gimenells, Gimenells, Pla de la Font i Sucs, cada dijous per tal de facilitar l’accés al mercat d’Almacelles, des d’aquest dilluns 27 de juliol. La sortida, de Raimat, és a les 9.30 hores i la tornada surt d’Almacelles les 12.30 hores.

El servei el gestiona l’empresa Autocars Morell. Aquesta actuació, que comporta una inversió anual de prop de 80.000 euros, correrà a càrrec de l’ATM de Lleida, i formarà part del seu sistema tarifari integrat, de manera que els usuaris es beneficiaran de la possibilitat de fer ús del conjunt de títols integrats d’una zona tarifària.

Aquestes actuacions formen part del conjunt d’actuacions de millora de la xarxa de transport públic previstes en el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012 aprovat pel Govern, que pretén promoure i estendre l’ús del transport públic arreu del territori a partir de la implantació de millores en l’oferta i la qualitat dels serveis.

http://www.paeria.es/cat/ajuntament/not ... p&Pagina=1

Imatge

Imatge

Imatge
Sky l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 29/07/2009 18:35, en total s’ha editat 4 vegades.



Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dimecres 29/07/2009 16:08

A veure quin bus posa l'empresa Morell, jo me decanto per el autobus scania de segona ma o el microbus man.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 29/07/2009 16:28




Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dimecres 29/07/2009 17:09

Moltes gracies per la foto ;) aquest bus es nou :o , que jo sapigui Morell sol tenia un man d'aquest tipus amb BKB a la linia Alpicat - Lleida, suposo que el destinaran a fer serveis escolars quan no estigui a la linia.



trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Dijous 30/07/2009 0:17

Morell es la tercera empresa por la que pasa el Scania Castrosua que comentabais antes. Primero fue el 89 de la empresa madrileña Auto Periferia, de allí pasó a la también madrileña Boadilla numerado como 58 y de Boadilla pasó a Morell. Su fecha de primera matriculación es el 8 de abril de 1994.



Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dijous 30/07/2009 0:38

trainman ha escrit:Morell es la tercera empresa por la que pasa el Scania Castrosua que comentabais antes. Primero fue el 89 de la empresa madrileña Auto Periferia, de allí pasó a la también madrileña Boadilla numerado como 58 y de Boadilla pasó a Morell. Su fecha de primera matriculación es el 8 de abril de 1994.
Muchas gracias por la info ;) jo me creia que era de 2ª mano pero ja veo que no, actualmente con este scania se hacen servicios Lleida - Alpicat cuando el man nicrobus no esta o muchas veces esta prestando servicio en la escuela Mater Salvatoris, suele ser el correturnos por eso lo comentaba antes :D .



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 30/07/2009 14:41




trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Dilluns 17/08/2009 16:38

Mirad donde ha acabado el Scania Irizar Dragón de Morell:

http://fotobus.msk.ru/vehicle.php?vid=119333



Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dilluns 17/08/2009 16:56

trainman ha escrit:Mirad donde ha acabado el Scania Irizar Dragón de Morell:

http://fotobus.msk.ru/vehicle.php?vid=119333
:o :o hacia tiempo que no sabia nada de este autocar, tambien Morell tenia un Mercedes Obradors creo en version 2 pisos que se lo a comprado Autocares Marte, muchas veces este autocar hace servicios escolares y todos los fin de semanas que abre la discoteca Bigben (setiembre a Junio) este hace un servio Lleida - Mollerussa y el fin de semana pasado lo vi en Lleida el Viernes pasado por la noche haciendo un servio a la discoteca Wikiki.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 08/09/2009 17:04

Les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell i Lleida estrenen 50 noves expedicions de transport públic

Les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià i el Pla d'Urgell han posat en marxa aquest dimarts el Pla de millora del transport per carretera entre setanta municipis de les tres comarques i la capital de Ponent. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha creat 53 noves expedicions en la primera fase d'aquesta actuació inclosa al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012. A més d'aquests augments de la freqüència, totes les noves rutes i les que ja existien s'inclouran a partir de dilluns al sistema tarifari integrat de l'ATM de Lleida, acció que beneficiarà un nou àmbit de 95.926 habitants, afegint-se als veïns del Segrià i part de la Noguera

Aquest dimarts, el director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha presidit la ruta inaugural que s'ha fet entre les Borges Blanques, Mollerussa i Balaguer, acompanyat de nombrosos alcaldes i regidors, representants dels Consells Comarcals, i els responsables de l'ATM de Lleida.

El Pla ha previst 16 noves expedicions entre les capitals de les Garrigues, el Pla d'Urgell i la Noguera, i 15 nous viatges entre aquestes ciutats i Lleida. També s'han creat 17 noves expedicions entre municipis de les tres comarques, i algunes connexions amb ciutats com Lleida i Tàrrega: Almenar-Balaguer, Balaguer-Ponts, Agramunt-Balaguer, Castelldans-Lleida, L'Espluga Calba-Lleida, Tàrrega-Balaguer. El Pla inclou a més cinc nous viatges entre Albesa i Lleida. El 27 de juliol ja es van posar en servei 6 noves expedicions al Segrià entre Santa Maria de Gimenells i Lleida, i Raïmat i Almacelles.

Les noves expedicions han estat dissenyades per garantir l'accés amb transport públic a totes les poblacions i coordinar el servei amb els horaris del ferrocarril, en especial els trens d'alta velocitat que paren a l'estació de Lleida-Pirineus.

La segona fase d'implantació del Pla de millora del transport per carretera en aquestes comarques de Ponent s'aplicarà encara sense termini en els propers mesos. Aquesta part de l'actuació suposarà la creació i millora de serveis de caràcter més local i suburbà.

El director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha explicat que l'objectiu és «posar-ho més fàcil als ciutadans per accedir a l'assistència sanitària, al lleure, etc., tot i que ara cal que utilitzin aquest servei». Villalante ha destacat la connexió entre les capitals, que alcaldes com el de Balaguer, Miquel Aguilà, han celebrat. «Per anar de Balaguer a Mollerussa gairebé perdies el dia, i ara estarem connectats en mitja hora», ha recordat Aguilà.

Malgrat tot, un dels reptes és ara «fer front a l'alta dependència dels veïns de Ponent amb el cotxe, per culpa de la manca de transport públic fins ara». L'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida invertirà anualment 800.000 euros a les noves freqüències d'autobús.

La integració tarifària que s'aplicarà a partir de dilluns, i que beneficiarà també els usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a Àger (Noguera), suposarà un estalvi d'entre el 60 i el 70% als viatgers. Per adquirir els títols de transport, com les targetes T-10 per exemple, el Govern crearà 300 punts de venda a tots els municipis de les comarques de l'ATM. Està previst instal·lar-los en quioscos, estancs i probablement als supermercats Plusfresc i BonÀrea –si fructifiquen les converses amb les dues empreses.

Malgrat l'aplicació de bona part del Pla de millora del transport per carretera a les Garrigues, el Pla d'Urgell i la Noguera, encara hi ha alguns nuclis de població sense servei. El Departament de Política Territorial preveu fer-hi arribar «busos a la demanda» a partir del primer o segon semestre del 2010. També s'aniran aplicant millores a les rutes com les que ja ha demanat l'Ajuntament de Balaguer per ampliar el servei també als dissabtes, dia de mercat a la ciutat.

El secretari general de Comissions Obreres a Lleida, Josep M. Baiget, -sindicat membre de la comissió consultiva del transport- ha definit l'aplicació d'aquesta fase del Pla de millora del transport per carretera com a «molles de pa per un territori maltractat històricament en temes de mobilitat». Baiget ha recordat que l'estació de tren d'Almacelles «segueix tancada i els regionals no hi poden parar», igual que la façana nord de l'estació de Lleida-Pirineus, pel barri de Pardinyes «que dificulta l'accés ràpid als FGC de la Pobla de Segur». També ha lamentat que la integració tarifària no inclogui els trens de mitja distància entre Lleida, Tarragona i Barcelona.

Un dels punts negres del Pla, segons CCOO, és que «el servei d'autobusos els caps de setmana cau en picat, i així el treballador continua estan obligat a comprar-se un cotxe per la vida lúdica, perquè no hi ha oferta». Baiget també ha criticat el títol T-12 que el Govern estendrà dilluns a tot Catalunya amb gratuïtat per als nens i nenes de 4 a 12 anys. El líder sindical ha lamentat que «s'hagi copiat el model de Barcelona, i no el de Lleida on s'ha havia aconseguit gratuïtat fins als 16 anys als busos de la ciutat i sense pagament inicial», fet que segons ell «caldria estendre a tot el país», ha dit. Baiget ha lamentat que els ajuntaments hagin acceptat els plans del DPTOP, que segons CCOO «són insuficients».

El director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha assegurat que l'augment de velocitat dels transports comercials a la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Lleida i la Pobla de Segur podria arribar «el 2010», tot i que «la línia té limitacions en alguns punts».

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... mpaign=rss



Avatar de l’usuari
Evalleida
N7
N7
Entrades: 589
Ubicació: L11 Llivia-Caparrella, 11B Llivia-Caparrella-Butsenit

Entrada Autor: Evalleida » Dilluns 14/09/2009 21:08

Aquest mati m'ha sobtat veure 2 autobusos a la linia L1 Lleida- Torres de Segre suposo que a la gran demanda al davant anava el 2166 (bus interurba) i al darrere el 2169 (autocar) i els dos anaven mes o menys plenets ;)



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 17/09/2009 1:56

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_id ... mollerussa

DIMECRES, 16/09/2009 - 07:28h

Mollerussa, connectada directament, amb un servei d'autobusos, fins l'estació de trens de gran velocitat de Lleida

S'han habilitat altres connexions cap altres ciutats

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el servei d'autobusos que connecta directament Mollerussa amb l'estació de trens de gran velocitat de Lleida.
De moment hi ha tres expedicions d'anada, al matí, i dues de tornada, al vespre-nit.
Aquests és un dels nous serveis de que poden gaudir els usuaris de Mollerussa gràcies a la integració de la ciutat dins del pla de serveis de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida.

Així s’han habilitat dues expedicions de dilluns a divendres a les sis i les set del matí que permeten la connexió amb el tren de gran velocitat que surt a les set del matí en direcció a Barcelona o Madrid i el que surt a les vuit en direcció a Barcelona. Així mateix, també s’han previst dues expedicions de tornada que surten a les vuit i cinc i un altre a cinc minuts per les deu de la nit, també de dilluns a divendres. Aquestes dues expedicions connecten amb l’arribada d'un quart i cinc de vuit del vespres, de Barcelona. i dos quarts i mig de vuit del vespre, des de Madrid, i amb les arribades des de Barcelona a les nou i tres minuts i un quart i cinc de deu del vespre, i, des de Madrid, a dos quarts i mig de deu de la nit.
Com hem dit aquest és un dels serveis més destacats del nou pla de serveis de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM), que des de la setmana passada ha habilitat 16 noves connexions entre Balaguer, Borges i Mollerussa. Aquestes connexions suposen una ampliació del sistema tarifari integrat que permet a tots els usuaris utilitzar els diferents mitjans de transport amb una sola targeta i amb la possibilitat de fer transbords dins un límit horari i que abasta les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell i la Noguera. Així ho ha explicat aquest matí, Josep Lluís Cunillera, gerent de l’ATM Lleida, acompanyat de l’alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà. Cunillera ha fet especial incís en les dues novetats del sistema com són la T-12, que permet als nens de 4 a 12 anys els transport gratuït i il·limitat prèvia adquisició del títol per un import de 35 euros i validesa de fins a 16 mesos, i també la possibilitat d’incorporar al carnet de la UdL els títols de transport integrat.
Cunillera ha explicat que a Mollerussa hi ha 8 quioscos o estancs on es poden adquirir els diferents títols i l’alcaldessa ha indicat que s’està estudiant la possibilitat que a les mateixes dependències de la Policia Local s’habiliti un punt d’informació sobre el sistema i els seus horaris.
Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dissabte 19/09/2009 1:52

Us poso alguna foto del 2168 ;)
Fitxers adjunts
Sarbus 12.jpg
Sarbus 12.jpg (38.75 KiB) Visualitzat 14265 cops
Sarbus11.jpg
Sarbus11.jpg (55.24 KiB) Visualitzat 14270 cops



Avatar de l’usuari
erbuki
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: St. Boi (L70, E79, SB1)

Entrada Autor: erbuki » Dimarts 29/09/2009 15:42

Ahir per la nit vaig veure l'autocar de LINESUR de Transportes Públicos de Andalucía aparcat a Avinguda de Pinyana.



Avatar de l’usuari
Danilleida
N7
N7
Entrades: 578
Ubicació: 6 Mercat Bordeta - Arnau de vilanova... 7 costa Magraners - av.st. Pere / Seca.

Entrada Autor: Danilleida » Dimarts 29/09/2009 16:05

erbuki ha escrit:Ahir per la nit vaig veure l'autocar de LINESUR de Transportes Públicos de Andalucía aparcat a Avinguda de Pinyana.
Jo tambe el vaig veure, i vas veure algo estrany? ;)



Avatar de l’usuari
erbuki
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: St. Boi (L70, E79, SB1)

Entrada Autor: erbuki » Dimarts 29/09/2009 19:59

No, no, simplement em va sorprendre veure'l alli aparcat. El conductor deu viure per Balàfia.

Per cert aquest bus és propietat de Gamón?



Avatar de l’usuari
Danilleida
N7
N7
Entrades: 578
Ubicació: 6 Mercat Bordeta - Arnau de vilanova... 7 costa Magraners - av.st. Pere / Seca.

Entrada Autor: Danilleida » Dimarts 29/09/2009 20:49

Es posible perque no, pero nose em fa dubtar perque si esta rotulat de Linesur, normalment Gamón els rotula amb el seu logo, potser es de Linesur i el conductor sera de Balàfia :nose



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 22/10/2009 11:46

Les Garrigues vol més rutes de bus atès l'èxit de la integració tarifària

• Serveis: Tarrés, Vinaixa, Juncosa, la Pobla de Cérvoles i Arbeca, algunes de les beneficiades

El consell comarcal de les Garrigues proposarà a l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida (ATM) i a la secretaria general de la Mobilitat de la de la conselleria de Política Territorial la incorporació de noves línies dins del transport públic a la comarca.

Es tractaria d'una segona fase d'ampliació d'integració tarifària que ja s'aplica a les Garrigues, a més del Pla i la Noguera, amb una molt bona resposta ciutadana.

Les prioritats del consell són la integració de la línia de Tarrés-Vinaixa-Lleida per la N-240, que prové de Tarragona i que gestiona Hispano Igualadina; i la integració de les línies de Juncosa-les Borges i la Pobla de Cérvoles-les Borges, així com del tram entre Torrebesses i la Granadella, que gestiona el consell amb l'empresa Alier.

Finalment, també sol·licita que s'inclogui el trajecte d'Arbeca a la línia de les Borges a Mollerussa.

A més, el consell també plantejarà la incorporació de la línia de Renfe en un sistema de rodalies Lleida-Vinaixa, que millorarà l'accessibilitat dels viatgers.

D'altra banda, el consell comarcal de les Garrigues també està treballant en l'adequació dels horaris del transport públic a les necessitats dels joves que cursen estudis no obligatoris a l'IES Josep Vallverdú de les Borges Blanques (batxillerat i formació professional).

Aquestes propostes de canvi d'horaris no afectaran als usuaris i suposaran un clar avantatge per als estudiants, que tindran més fàcil accedir als estudis, com la qüestió econòmica, ja que se'ls permetrà accedir a les tarifes d'integració tarifària de l'ATM de les Garrigues.

Tan aviat com s'obtingui l'autorització de Transports Públics de la Generalitat, es faran arribar els nous horaris així com la informació pertinent a tots els usuaris de les respectives línies.

http://www.segre.com/



Avatar de l’usuari
Glac58
N8
N8
Entrades: 813
Ubicació: L5 Bordeta, L6 Magraners, LP Poligons, L17 Bordeta-Ciutat Jardi

Entrada Autor: Glac58 » Dijous 29/10/2009 21:00

Avistat el 2883 fent la linia Lleida L'Algues aquesta tarda fent substitut de un autocar dels nous que a anat a l'empresa del poligon



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 30/11/2009 15:10

Una carta al director del diari Bondia:

Imatge



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”