Carreteres catalanes afectades per la neu

Cotxes, motos, bicis, etc. i infrastructures associades (autopistes i autovies).
Coches, motos, bicis, etc. e infraestructuras asociadas (autopistas y autovías).
Respon
Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Carreteres catalanes afectades per la neu

Entrada Autor: uriol108 » Dimecres 05/03/2008 18:57

La neu afecta la circulació en 30 carreteres de la xarxa viària catalana

• En 27 vies és necessari l'ús de cadenes i quatre trams continuen tallats al trànsit


La neu caiguda durant la nit a Catalunya afecta 30 carreteres, 20 de Lleida, cinc de Barcelona i cinc de Girona, i ha obligat a tallar quatre trams de carretera, i a usar cadenes i restringir el pas de camions en 27 vies, segons han informat fonts del Servei Català de Trànsit (SCT).

L'ús de cadenes és obligatori en 20 trams de carretera de Lleida, entre els quals s'inclouen els accessos a l'estació d'Espot i Boí-Taüll, al portilló de Bossost, la collada de Toses, el túnel de Viella i el port del Cantó. En aquestes tres últimes també s'ha restringit el pas a camions i autocars. En algunes carreteres veïnals de Sort també s'ha obligat a usar cadenes i la C-28 ha quedat tallada cap al port de la Bonaigua, al seu pas per Naut Aran.

El pla d'emergències segueix actiu

A Barcelona s'ha imposat aquesta obligació en quatre trams, entre ells la via que va a Coll de Pal, i s'ha tallat l'accés a la Molina per la BV-4031, al seu pas per Castellar de n'Hug, al llarg de 18 quilòmetres.

A les carreteres de Girona s'ha imposat l'ús de cadenes al tram entre Setcases i Vallter 2000, entre Vilallonga de Ter i


Setcases, i entre Ortedó i la Coma. A la C-16, cap al túnel del Cadí, i a la C-162 han aparegut plaques de gel a la calçada que dificulten la circulació.

El pla d'emergències per neu de la Generalitat (Neucat) continua en fase d'alerta, segons l'últim butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a les comarques on és "probable" o "molt probable" que s'acumulin més de dos centímetres de neu en cotes superiors als 300 metres fins a les set de la tarda.

Gruix de 20 centímetres de neu

Aquestes comarques són les lleidatanes de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i el Solsonès, així com també el Ripollès i la Cerdanya a Girona, i el Berguedà a la província de Barcelona.

Així mateix, al vessant nord del Pirineu es poden superar els 20 centímetres de neu acumulada per sobre dels 1.000 metres, i això combinat amb el fort vent pot causar problemes de visibilitat.

El Periódico
AGÈNCIES
BARCELONA



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 14/12/2009 15:36

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/12 ... _81327.php

La neu provoca talls de carreteres i fa necessari l'ús de cadenes en alguns trams

Les terres de l'Ebre i diversos trams de la AP-2 i la A-2 a la Segarra i l'Urgell, entre els més afectats

AVUI.cat / Efe
Gandesa
Ult. Act. 14/12/2009 15:04


Des del migdia, la carretera C-44 continuava tallada a causa de la neu a Móra la Nova i era recomanable l'ús de cadenes per circular per l'autovia A-2 en un tram de 45 quilòmetres a l'alçada de Tàrrega i també a la N-420, entre Móra i Reus, al Coll de la Teixeta.

El temporal de neu que ha afectat la Catalunya central ha interromput el trànsit normal en diverses carreteres de la xarxa principal a partir de les nou del matí d'aquest dilluns.

El Servei Català de Trànsit advertia aquest dilluns al matí de diversos talls que afectaven les terres de l'Ebre i la Catalunya central. El temporal ha provocat també incidències a les terres de l'Ebre i ha impedit l'assistència d'escolars en alguns centres de la Terra Alta.

La direcció de Protecció Civil va establir diumenge l'alerta del pla Neucat per nevades, en especial en algunes comarques tarragonines, com el Baix Ebre, Montsià, Priorat i la Terra Alta. També va activar la fase d'alerta del pla Procicat per risc de fort onatge de fins a quatre metres, ha demanat precaució en ports, platges i navegació, sobretot a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva i Maresme, així com a les del Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès.

El risc de vents forts, de fins a 90 quilòmetres, es localitzarà aquest dilluns al migdia, segons Protecció Civil, en punts de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà. El Port de Barcelona ha informat que l'empresa Balearia ha suspès les seves entrades i sortides de vaixells de passatgers, i que es manté tancada l'escullera de la instal·lació portuària.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 14/12/2009 23:35

http://www.3cat24.cat/noticia/425047/ca ... -Tarragona

El temporal s'intensifica i deixa una seixantena de vehicles atrapats per la neu a Tarragona

Actualitzat a les 22:57 h 14/12/2009

La neu ha afectat amb força la demarcació de Tarragona, on una seixantena de vehicles han quedat atrapats a l'N-420 a l'altura de Falset. Aquest dilluns al matí, una desena de camions i quatre turismes han hagut de ser evacuats per la intensa nevada, mentre que a la tarda s'han rescatat els conductors de 27 camions i 20 turismes, que passaran la nit al pavelló esportiu de Falset. A més de la neu, que ha deixat gruixos de fins a 40 centímetres en algunes localitats tarragonines, el temporal també provoca fortes onades i ratxes de vent importants i l'alerta continua activada. La nevada ha deixat 1.600 alumnes sense classe a les comarques de Tarragona, sobretot a les Terres de l'Ebre, i a la plana de Lleida. L'estat del mar també ha obligat a suspendre els trajectes entre les Illes i la Península. Es preveu que el temporal començarà a remetre aquest dimarts.

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha demanat als ciutadans que extremin les precaucions pel temporal que assota Catalunya i que es preveu que començarà a remetre aquest dimarts a la tarda. De moment, però, Protecció Civil manté activats els plans Neucat, per nevades a cotes de 200 metres a gran part de Catalunya, i el Procicat, perquè s'esperen onades superiors als 2,5 metres d'alçada i ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora.

La neu ha afectat amb força les comarques tarragonines i ha obligat a evacuar una seixantena de conductors a l'N-420 a l'altura de Falset. Els conductors d'aquests vehicles passaran la nit al pavelló esportiu de Falset. Segons les previsions, pot nevar fins als 200 metres d'altitud. Tot i que aquesta nit continuarà nevant, s'espera que aquest dimarts començarà a remetre. En algunes localitats tarragonines s'han registrat gruixos de neu de fins a 40 centímetres.

Problemes a les carreteres

La nevada també està afectant la circulació i provocant incidències que es poden consultar al web del Servei Català de Trànsit. Hi ha quatre carreteres tallades i en una desena més calen cadenes per circular. A més, també hi ha carreteres on hi ha presència de gel o neu a la calçada. La majoria de vies afectades són de la demarcació de Tarragona, on màquines llevaneu de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat i l'Estat treballen per netejar la calçada. Els treballs, però, són complicats perquè continua nevant.

Sense classe pel temporal

La nevada a la demarcació de Tarragona afecta sobretot les Terres de l'Ebre, on uns 550 alumnes no han pogut anar als centres escolars. A l'Institut d'Educació Secundària de Gandesa, a la Terra Alta, la majoria dels 500 estudiants no han anat a classe per culpa de la neu.

A les cotes baixes de la plana de Lleida la nevada ha provocat afectacions de trànsit i també en el transport escolar a les comarques on la nevada és més intensa, com ara a les Garrigues, la Segarra i l'Urgell. En aquestes 3 comarques lleidatanes uns 400 estudiants tampoc no han pogut anar a classe pels problemes de circulació provocats per la neu.

Davant el fort onatge que s'està produint i que s'espera s'ha demanat als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors que prenguin les mesures necessàries. El port de Barcelona ha activat el pla d'emergència. S'ha tancat l'accés a l'escullera i s'ha anunciat el cessament de les activitats al moll adossat. A Platja d'Aro s'han tancat els accessos al passeig marítim per evitar desperfectes per les onades i altres municipis costaners també han pres mesures.

Trasmediterranea i Baleària suspenen les operacions

La companyia Trasmediterranea ha suspès, de moment, totes les operacions davant l'alerta de fort onatge, amb ones que poden superar els quatre metres a tot el litoral de Barcelona i Girona. Les sortides de Baleària també s'han cancel·lat.

Recomanacions per als conductors

De cara a la conducció, el Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució en tots els trajectes, especialment als conductors que circulen amb vehicles de grans dimensions o que transporten algun remolc, que són els més vulnerables en aquestes circumstàncies.

El Servei Català de Trànsit alerta que com més gran és el vehicle hi ha més risc de sortir de la via o bolcar, sobretot en condicions de ràfegues de vent laterals. Per aquest motiu, recomanen alentir la marxa, ser molt prudent en els avançaments i estar pendent de la direcció del vehicle en tot moment.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dijous 07/01/2010 17:51

Un extracte de http://www.osona.com/noticia/18035/gel/ ... eres/osona
El gel provoca alguns problemes a les carreteres d'Osona

A Rupit i a Bracons, on s'ha restringit el trànsit de camions | Accident a la C-17, a Aiguafreda, amb retencions...

...El problema és el gel a la calçada que ja provoca problemes en algunes carreteres osonenques. De moment, hi ha problemes de gel a la carretera C-153, a l’alçada de Rupit. A més, el túnel de Bracons està restringit al pas de camions a causa del gel.

Un accident a la C-17, a l’alçada d’Aiguafreda, està complicant el trànsit en aquesta zona. Hi ha un carril tallat i cues de mig quilòmetre, segons informa el Servei Català de Trànsit.

- Veure incidències de trànsit
http://elperiodico.cat/default.asp?idpu ... io_PK=1021

7/1/2010 18:02 H SEGONS EL SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

La neu restringeix la circulació en el pas que uneix Catalunya i França

• L'autopista AP-7 està tallada entre la sortida dos de la Jonquera i la frontera
• Una trentena de carreteres catalanes estan afectades pel mal temps

EL PERIÓDICO
BARCELONA

El pas fronterer Catalunya-França ha quedat restringit en els dos sentits a causa del temporal de neu que està afectant tot Europa, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

L'autopista AP-7 està tallada per a tot tipus de vehicles entre la sortida dos de la Jonquera i la frontera, encara que en cas de turismes poden optar per la N-II com a alternativa.

En funció de com evolucionin les condicions meteorològiques s'aixecaran o es mantindran les restriccions de forma intermitent.

A Catalunya hi ha en aquests moments 31 vies afectades per plaques de gel o neu a la calçada: 15 en la demarcació de Tarragona, 10 a Barcelona, 4 a Girona i 2 a Lleida.
http://www.osona.com/noticia/18035/tall ... upit/brull

Així, és obligatori l’ús de cadenes al Brull, a la BV-5301, entre els pk 26 i 35; a Taradell, a la B-520, entre els pk 7 i 12; i a Rupit, entre les pk 35 i 49. L’Eix Transversal, està tallat entre Vic i Santa Coloma de Farners, entre els km 180 i 225. Continua la restricció de camions a Bracons.

Pel que fa a l’accident que hi havia a la C-17, a Aiguafreda, el trànsit ja està normalitzat.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 07/03/2010 23:12

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/03 ... _90527.php

Acesa i Aucat activen el protocol d'emergències per nevades a la xarxa d'autopistes

ACN
Barcelona
Ult. Act. 07/03/2010 15:03


Acesa i Aucat han activat aquest diumenge el protocol d'emergències per possibles nevades i ajudar així a facilitar la seguretat de la circulació en tota la seva xarxa d'autopistes de Catalunya i Aragó (C-31/C-32/C-33/AP-7 i AP-2) davant la previsió de nevades anunciada pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El dispositiu preveu la mobilització de fins a 47 camions llevaneus, set grues per al moviment de vehicles pesants, nou vehicles lleugers amb pala i fins a 250 persones, en funció del nivell d'alerta. Així mateix, hi ha preparats 20 dipòsits de fundents sòlids que emmagatzemem un total de 7.400 tones de sal i 12 dipòsits de fundents líquids, amb un total de 454.000 litres de salmorra.

Per afavorir la vialitat de la circulació en condicions adverses, el Centre d'Operacions d'Acesa rebrà informació periòdica amb la finalitat de millorar l'eficàcia en les seves actuacions, tant si és de manera preventiva (estendre fundents per evitar la formació de gel o que la neu agafi sobre la carretera) com si l'objectiu és afrontar situacions de risc (quan ja ha començat a gelar o la neu comença a agafar). Des d'Acesa, han recordat la importància reduir lentament la velocitat en cas de trobar neu i evitar frenar violentament. Al mateix temps, cal augmentar la distància de seguretat per a assegurar la frenada en cas necessari ja que la pluja, la neu i la boira redueixen la visibilitat i el temps de reacció.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
faristol
N8
N8
Entrades: 769
Ubicació: Barcelona-Barri La Salut (Gràcia) i Masquefa.

Entrada Autor: faristol » Dilluns 08/03/2010 19:02

A Barcelona a la plaça Lesseps i vist amb els meus propis ulls, problemes a la plaça Lesseps amb la nova rampa mes pronunciada del nou tunel que va mes fons, els vehícles patinen i no poden pujar, les motos a peu i amb el gas fan el que poden, la opcio de girar cap a torrent de l'olla triada per a molts com a escapatoria al poc que podien pujar un mica era pitjor una ratonera, la contrapendent fa que els vehicles baixin rodons i xoquen uns amb altres, hi ha gent poosant o intentant posar cadenes a la sortida del tunel i al mig de la travessera de dalt, esta molt caotic al vell mig de la Ciutat.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dilluns 08/03/2010 23:47

A hores d'ara la B-124 està neta com a mínim entre Sabadell i Sant Llorenç Savall i la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat.

Desconec situació de la BV-1249 (accessos a Sant Feliu del Racó des de la B-124)



Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dissabte 12/03/2011 18:58

http://www.naciodigital.cat/elripolles/ ... anes/toses

Redacció | Actualitzat el 12/03/2011 a les 18:42h

La neu atrapa 5 cotxes i fa tallar la carretera de Planès a Toses

L'alternativa és la collada per on s'ha de circular amb cadenes

Incidències trànsit

La nevada ha obligat a tallar aquesta tarda la carretera que uneix Planès, Toses i la Molina (GIV-4016) després que cinc cotxes quedessin atrapats però sense danys personals. Com a alternativa, els cotxes han de circular per la collada de Toses (N-260) on és obligatori l'ús de cadenes i on no es permet el pas de camions.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 29/01/2012 12:27

http://www.ara.cat/societat/desena-carr ... 36436.html

Una desena de carreteres afectades per la neu al Pirineu de Lleida

Es necessiten cadenes per circular per la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu, i també en diversos trams de la C-142b, la C-147, L-500, L-501, L-504, i L-510. La C-28 està tallada des de Naut Aran fins al Port de la Bonaigua

ACN
Barcelona | Actualitzada el 29/01/2012 10:03


Una desena de carreteres estan afectades per la neu des d'aquest diumenge a la matinada al Pirineu de Lleida.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, és necessari l'ús de cadenes per circular per la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu, C-142b de Naut Aran cap al Pla de Beret, C-147 d'esterri dÀneu cap a Alt Àneu, L-500 del Pont de Suert a Caldes de Boí, L-501 per accedir a Boí, L-504 de la Vall de Cardós a Lladorre, L-510 des d'Alins fins a Ainet de Besan i Àreu, i la C-28 als trams entre el Port de la Bonaigua i Alt Àneu i Vielha i Naut Aran.

La C-28 està tallada des de Naut Aran fins al Port de la Bonaigua.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

MZA_1600
N7
N7
Entrades: 500

Entrada Autor: MZA_1600 » Diumenge 29/01/2012 12:34

Doncs aviam si canvieu una mica el títol i el feu una mica més generic, ja que no son 30 si no 10 les carreteres afectades



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 29/01/2012 12:42

La nostra política és de no tocar per tocar els títols posats pels diferents usuaris si el contingut del fil no en fa perdre el seu sentit essencial. Ara, si us sembla que no queda bé, no tindrem cap inconvenient en canviar-ho.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dijous 26/01/2017 0:35

Refloto el tema gairebé 5 anys després.

Afectacions a carreteres prepirinenques, i del Montseny, degut a la nevada d'aquest dimecres 25 de gener.

Copio tuits des del compte del Servei Català de Trànsit. (Toses que jo sàpiga pertany a la comarca d'el Ripollès...) (N-260 inclou la Collada de Toses, antiga N-152)


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Respon

Torna a “Vehicles privats / Vehículos privados”