Papereres de reciclatge al metro?

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Papereres de reciclatge al metro?

Entrada Autor: metring » Dijous 22/07/2010 15:52

Avui he vist de passada a Catalunya L1 un petit espai a l'andana direcció Hospital de Bellvitge, a on hi havien dues papereres i indicacions de diferents colors, com els dels contenidors de reciclatge, però no m'hi he pogut fixar massa bé. Després he sentit a la ràdio que en Dídac Pestanya explicava alguna cosa relacionada sobre això, i de que es tractava d'una prova pilot a 9 estacions, però encara no he trobat notícia per internet. En sabeu res?



Avatar de l’usuari
cristian26
N7
N7
Entrades: 544
Ubicació: Granollers

Entrada Autor: cristian26 » Dijous 22/07/2010 15:57

Ho he sentit a la megafonia de Catalunya L1 aquest migdia, però no hi he parat gaire atenció. Deia alguna cosa com que ara també es pot reciclar al metro o quelcom així :nose


Qui té el cul llogat, no seu quan vol.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 22/07/2010 17:05

Aaaara surt la notícia a la web de TMB!

Prova pilot de recollida selectiva de residus en nou estacions del metro

● Universitat, Passeig de Gràcia, Catalunya i Paral·lel tindran 49 recipients per separar envasos de plàstic, llaunes i brics i paper, i 38 safates per a la premsa

● La mesura, inclosa al Pla de Sostenibilitat Ambiental de TMB, s’aplica a tall experimental fins al febrer, en què s’analitzarà si s’estén a tota la xarxa

Aquesta setmana s’estan instal·lant en nou estacions de metro els recipients per començar una prova pilot de recollida selectiva de residus. La prova es fa en estacions cèntriques i d’elevada utilització: Universitat (L1 i L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Catalunya (L1 i L3) i Paral·lel (L2 i L3). Després de sis mesos de funcionament, s’avaluarà el resultat de la prova i s’estudiarà si s’han d’introduir millores abans d’estendre la recollida selectiva a la resta de la xarxa.

Després d’analitzar els residus que es recullen a les papereres de la xarxa de metro, s’ha optat per fer la selecció en tres grups: el paper i el cartró, els envasos de plàstic, llaunes i brics i la resta de fracions. Per les escasses quantitats detectades, s’ha descartat recollir a banda el vidre i els residus orgànics.

Per això s’instal·len inicialment 49 papereres triples, o àrees d’aportació, cadascuna amb tres bosses de plàstic, de 78 litres la de paper, situada al centre, i de 57 litres les d’envasos i resta de fraccions, situades a banda i banda. En total, les papereres tenen cabuda per a gairebé 10.000 litres de brossa.

Per als diaris i les revistes, s’ha previst un recipient diferent, en forma de safata, en què es poden deixar les publicacions un cop llegides perquè les agafi una altra persona. En total es col·loquen 38 safates de reutilització de premsa, amb una capacitat global de 380 litres. La introducció de les safates es fa amb l’objectiu d’aconseguir reduir la quantitat de residus de paper generats.
Senyalització amb els colors groc, blau i negre

Paperes i safates de reutilització es distribueixen en els vestíbuls de les nou estacions seleccionades –a Catalunya i Paral·lel, a més, es col·loquen també a les andanes–, sempre sota una senyalització ben clara i visible, ja que la col·laboració dels usuaris serà essencial per al bon funcionament del sistema. Per als plafons s’han fet servir els colors habituals en els contenidors del carrer: groc per als envasos i blau per al paper. Per a la resta de fraccions s’ha optat pel color negre per diferenciar-lo del gris del rebuig del carrer, ja que en aquest cas recollirà també els pocs residus orgànics i de vidre que es puguin generar.

Les papereres seran buidades cada dia, com fins ara, pel personal de neteja de Metro, que en concentrarà el contingut en punts d’emmagatzematge, fins al moment de treure’l al carrer. Fora de les instal·lacions de TMB, serà el servei de recollida selectiva comercial de l’Ajuntament de Barcelona l’encarregat del transport a la planta de tractament.

La posada en pràctica de la recollida selectiva de residus al metro ha anat precedida d’un estudi detallat, en què hi han col·laborat l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa de logística i serveis ambientals SIRESA.

Pla de Sostenibilitat Ambiental de TMB

Amb l’inici de la recollida selectiva de residus al metro s’aplica una de les mesures previstes al Pla Director de Sostenibilitat Ambiental de TMB, que engloba i cohesiona les diferents actuacions per buscar la màxima eficiència energètica, reduir l’impacte en el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i contribuir al desenvolupament d’una cultura cada vegada més sostenible. Aquestes línies de treball es fonamenten en un seguit d’objectius, un dels quals és la prevenció i reducció de la generació de residus.

El pla, aprovat recentment, dóna continuïtat a una línia de treball de TMB com a empresa socialment responsable. Ja fa temps que les cotxeres i els tallers han adoptat sistemes de reutilització de l’aigua, punts verds de recollida de residus i altres mesures d’optimització de l’energia. Tots els trens de la xarxa de metro recuperen electricitat de la frenada i la flota de bus està acreditada amb la ISO 14001 de gestió ambiental eficaç.

Barcelona, 22 de juliol de 2010



Avatar de l’usuari
cristian26
N7
N7
Entrades: 544
Ubicació: Granollers

Entrada Autor: cristian26 » Dijous 22/07/2010 17:12

D'aquestes safates per a diaris n'he vist una avui a Catalunya d'FGC.


Qui té el cul llogat, no seu quan vol.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 22/07/2010 17:36

Veient el grau d'educació que presenta bona part del públic que freqüenta el metro, dubto moltíssim que les diferents papereres acabin contenint majoritàriament allò per al qual són destinades.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dijous 22/07/2010 19:03

Separar paper al metro és possible. La resta ho veig sociològicament poc probable atès que el metro és un espai de corredisses per anar a treballar bàsicament.

En tot cas, està bé que vulguin trencar rutines que és el que mata la gent.


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Avatar de l’usuari
automotorserie 436
N7
N7
Entrades: 557

Entrada Autor: automotorserie 436 » Dijous 22/07/2010 22:53

Guigui ha escrit:Veient el grau d'educació que presenta bona part del públic que freqüenta el metro, dubto moltíssim que les diferents papereres acabin contenint majoritàriament allò per al qual són destinades.
Por algo se debe de empezar, en cuanto al título, abans educació, pues en este caso la educación debe ir en paralelo


Reobertura dels Carrilets de Girona, Tarragona i Barcelona

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dijous 22/07/2010 23:00

cristian26 ha escrit:D'aquestes safates per a diaris n'he vist una avui a Catalunya d'FGC.
A FGC fa molts anys que tenen aquestes safates a les estacions amb més afluència.



Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dimecres 22/09/2010 19:45

Guigui ha escrit:Veient el grau d'educació que presenta bona part del públic que freqüenta el metro, dubto moltíssim que les diferents papereres acabin contenint majoritàriament allò per al qual són destinades.
No fa falta estar molt ben educat per reciclar mínimament bé i gent que aparentment està molt ben educada en molts aspectes de la vida després són uns guarros... he viscut amb molta gent i és un cansament constant haver d'anar darrere la gent perquè recicili mínimament bé a casa o que al menys no "t'embruti" tots els contenidors! He arribat a veure barrejes psicodèliques.

Jo el que demano és que si la gent no vol reciclar al menys no "embruti" les paperes de reciclatge. Si una cosa no saps on va per defecte va a la brossa.

Em sembla una bona iniciativa, crec que van tard i tot.


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 22/09/2010 22:33

Quan deia educació no em referia a la que teòricament rebem a l'escola i als diferents cicles d'ensenyament reglat i no reglat, sinó a la capacitat de captenir-se d'una manera respectuosa amb la col·lectivitat que formem i de la qual vivim, altrament seria impossible dur una vida digna.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dimecres 22/09/2010 22:58

Guigui ha escrit:Quan deia educació no em referia a la que teòricament rebem a l'escola i als diferents cicles d'ensenyament reglat i no reglat, sinó a la capacitat de captenir-se d'una manera respectuosa amb la col·lectivitat que formem i de la qual vivim, altrament seria impossible dur una vida digna.
Bé jo també em referia a l'educació a la que fas referència. PEr això parlo de gent suposadament educada que sembla que manté les formes, però que en certes coses se les veu no tant educades.


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”