Renovació estació Tarragona

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Renovació estació Tarragona

Entrada Autor: metring » Dimarts 14/09/2010 8:50

De La Vanguardia en paper:

Adif invertirá en Tarragona 17 millones de euros para remodelar el vetusto edificio y hacerlo accesible a los discapacitados

El fin de la estación de la vergüenza

ESTEVE GIRALT - Tarragona

La segunda fase del proyecto, con la instalación de los ascensores, no se iniciará hasta el 2011

Hace más de 15 años que el estado de la estación de tren de Tarragona ha sido motivo de quejas y críticas de todo tipo. Unas instalaciones anticuadas, con el espacio y la accesibilidad extraordinariamente limitadas, impropias de una capital turística, forzaron hace unos meses al alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, a lanzar públicamente un ultimátum a Adif, el administrador de infraestructuras ferroviarias. Al fin, ayer, el Ayuntamiento pudo anunciar un acuerdo con Adif para invertir más de 17 millones de euros en la vieja estación, remodelar de arriba abajo las vetustas instalaciones y acabar con las barreras arquitectónicas.

El Ayuntamiento confirmó ayer que las obras se iniciarán este año y la primera fase - con una inversión de 2,3 millones-finalizará en cinco meses. Pero sobre la segunda parte del proyecto, la de mayor envergadura (15 millones), se sabe cuándo empezará, en el 2011, pero no cuándo acabará. El proyecto ejecutivo para instalar los ascensores y las escaleras mecánicas para acceder a los andenes, que serán más amplios, aún no ha sido redactado, cosa que se prevé para antes de que acabe el 2010. La felicidad no puede ser aún completa para los usuarios de la estación tarraconense porque la estructura actual no permite poner fin a los problemas de accesibilidad. Primero es imprescindible finalizar la primera fase de obras antes de instalar los ascensores.

Unas obras duplicarán el espacio destinado al público.

"Es muy positivo pero ya era hora, es una reivindicación muy antigua, ya tocaba", destacó Xavier Nogués, presidente de la Federació ECOM Tarragona de personas con discapacidad física. En la actualidad, una persona en silla de ruedas sí puede acceder al vestíbulo de la estación gracias a las rampas que fueron habilitadas y las mejoras introducidas por Adif tras las críticas reiteradas de los colectivos de discapacitados. Desde aquí, no obstante, tan sólo el primer andén es accesible sin la ayuda del personal de Adif. Si el convoy no llega a la estación junto a este primer andén, lo que sucede con los trenes en dirección a Barcelona, la única forma de acceder al tren es cruzando las vías, ya que el único paso es subterráneo, con dos tramos de escaleras de bajada y subida, sin ascensor, pasos elevados ni escaleras mecánicas. El trajín de personas cargadas con maletas y carritos de bebés subiendo y bajando las escaleras a diario no tiene tampoco desperdicio.

"Hay personas discapacitadas que no quieren que otra persona se juegue la vida cruzando las vías con la silla de ruedas", explica Nogués. El colectivo de discapacitados agradece el servicio prestado por el personal de Adif, que de forma permanente ofrece el servicio de asistencia a los discapacitados en esta estación, así como la disponibilidad para variar el andén de entrada de los trenes si así se solicita. No obstante, reivindican su derecho a acceder a la estación y subir a un tren de forma autónoma, como el resto de viajeros.

Ballesteros calificó ayer la inversión de "histórica para Tarragona" y subrayó el calado del proyecto de reforma. "Es una remodelación profunda, del edificio actual tan sólo se mantendrá la estructura", recalcó. El acuerdo con Adif estipula que el proyecto de la segunda fase, el que hará posible la accesibilidad a los andenes, se sacará a concurso público antes de acabar el 2010. De esta forma se garantiza, al menos sobre el papel, que las obras no quedarán paralizadas al finalizar la primera fase, en el 2011.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 14/09/2010 9:40

Però aquesta estació no havia de desaparèixer amb el reordenament de les vies de ferrocarril a Tarragona?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Dr. T
N6
N6
Entrades: 207
Ubicació: Entre les Guilleries i el Ter
Contacta:

Entrada Autor: Dr. T » Dimarts 14/09/2010 10:02

Exacte. No anava als afores de Tarragona? O potser és que deixaran un ramal fins l'actual estació?



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 14/09/2010 11:23

Espero que no desaparegui mai.

De fet no representa cap mena de problema per a la ciutat. Com a molt, es podria cobrir la part nord tipus calaix aprofitant que la ciutat es troba a un nivell molt més alt, i fer un pas superior o inferior a la zona del pas a nivell. Per la resta, no veig on està el gran problema.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimarts 14/09/2010 16:38

Sobre l'estació de Tarragona aquesta és una molt bona notícia.

Malgrat tot l'enfoc que es dóna a la notícia no és del tot correcte doncs aquestes obres ja es van preveure fa molts anys i el motiu pel qual no s'havien dut a terme era la situació d'eterna provisionalitat que pateix l'estació i malgrat aquestes obres cal ser realistes i el maltractament que li ha donat l'administració local.

Algú s'ha fixat en alguns detalls de l'estació, no té aparcament, existeix un conveni de descompte pels clients de Renfe amb l'Aparcament de la Pedrera que els fa descompte, però no hi ha l'habitual franquícia que tenen les clients de preferent, sense oficina de turisme, en una ciutat com Tarragona precisament, l'autobús urbà hi té parada davant de l'estació només dues línies no permet connectar amb els barris i ja no diguem amb els municipis de l'entorn de la ciutat, a més a més els carrers que accedeixen a l'estació no ho faciliten gaire.

Per altra banda cal ser realistes els trens de Llarga Distància abandonaran en uns pocs anys l'estació i aquesta quedarà pels trens regionals i els hipotètics trens del futur servei de Rodalies de Tarragona i l'emplaçament actual no és el més adequat per això, i a més a més ja no parlem del pas a nivell de la plaça dels Carros que es vol suprimir, l'emplaçament que va sortir a la premsa ara fa uns mesos a l'altre extrem de la ciutat permet crear diferents baixadors per servir els barris de la ciutat de cara a un servei de Rodalies així com l'accés més raonable des dels municipis de l'entorn de la ciutat, tals com Constantí, El Morell, La Pobla de Mafumet, Perafort o la possibilitat d'una connexió ràpida amb els Polígons Industrials.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 14/09/2010 17:38

Guigui ha escrit:Però aquesta estació no havia de desaparèixer amb el reordenament de les vies de ferrocarril a Tarragona?

Qui hagués viscut a Tarragona, i hagués vist els projectes vomitats pel Diari de Tarragona i El Punt, i que els altres diaris, influïts per aquests dos, haguéssin també reproduït a escala catalana/espanyola, clarament s´hagués adonat que no eren realitzables, i encara menys en l´actual cojuntura econòmica.

El que realment cal és un bon accés en transport públic, tant bus com ferroviari (i si pot ser, tramviari), a l´estació de Perafort.

Només puc dir una cosa: PER FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!! :riure :) :) :) :) :)
437.001 l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimarts 14/09/2010 17:45, en total s’ha editat 1 vegada.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 14/09/2010 17:42

wefer ha escrit:Espero que no desaparegui mai.

De fet no representa cap mena de problema per a la ciutat. Com a molt, es podria cobrir la part nord tipus calaix aprofitant que la ciutat es troba a un nivell molt més alt, i fer un pas superior o inferior a la zona del pas a nivell. Per la resta, no veig on està el gran problema.

La part nord cap al Pont d´Armes té un problema: hi ha l´amfiteatre romà (patrimoni de la humanitat).
Impossible de cobrir (requeriria cimentació), i més quan la via ja es va menjar un trosset d´amfiteatre el 1860.

Ja s´han posat en servei les escales mecàniques (altra cosa és que funcionin com Déu mana).
Només falta que l´ajuntament recordi que hi ha una cosa que es diu "pensar", i posi unes línies de bus correctes enllaçant amb els barris.



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 14/09/2010 17:56

Hi hauria alguna manera d'enllaçar l'estació amb el Balcó del Mediterrani i aquella part de la Rambla Nova amb tramvia sense haver de donar massa volta a causa del desnivell?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 14/09/2010 20:29

Guigui ha escrit:Hi hauria alguna manera d'enllaçar l'estació amb el Balcó del Mediterrani i aquella part de la Rambla Nova amb tramvia sense haver de donar massa volta a causa del desnivell?
Seria ben fàcil, i no tan estrambòtic com la gent es pensa ni moltíssim menys.

Un ascensor, o funi, o escales mecàniques, mil vegades se n´ha parlat al Diari.
Vejam, poquet a poquet s´ha aconseguit millorar la mala comunicació entre la part alta i el centre d´una banda, i la part baixa de l´altra.
Ja es va obrir fa anys el vial Bryant entre l´estació i la Via Augusta, passant just per sota del Balcó. Però és per a tràfic rodat.
Aquest any s´han obert les escales mecàniques del Palau de Congressos (entre carrers Pau del Protectorat -a baix- i Méndez Núñez -a dalt-), que han estat una bona millora.
També les cent escales velles (entre C/Dr.Zamenhof -a dalt- i Chartreuse -a baix-), ara són mecàniques.

No crec que sigui necessari moure l´estació d´o està ara, si s´hi fa un ascensor, o escales, o funi, des del Balcó fins precisament el Vial Bryant, la cosa milloraria no saps quant.
Ara, el que també fa falta és que el tarragoní (que és pacient, però també passota), un cop s´obrís la cosa, l´utilitzés, que ja m´ho crec tot...
Vull dir, la gent de Tarragona està més que acostumada a funcionar com ara, i sóm comformistes.
Encara n´hi ha molts que fan cuixes carrer Unió amunt, tot i que s´hagin inaugurat les escales del Palau.

El que sí que és una vergonya, i no sé com a l´Ajuntament no se´n volen adonar, és que el bus urbà no vagi de l´estació de Renfe a cap dels barris (tret de Sescelades i només els dies lectius). Però la gent també hi està acostumada, i no protesta.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 20/09/2010 22:04

437.001 ha escrit:La part nord cap al Pont d´Armes té un problema: hi ha l´amfiteatre romà (patrimoni de la humanitat).
Però des del carrer del comerç fins a l'amfiteatre hi ha 300 metres que sí es podrien cobrir, i mitjançant escales i un ascensor inclinat (o funicular) es podria donar continuïtat a la Rambla Nova fins a peu de platja, creant de pas un parc força interessant sobre els vies del tren. Així s'acabaria amb l'efecte barrera de la via del tren i no hi hauria excusa per treure l'estació del centre de Tarragona, ja que això sí que seria un greu error.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 21/09/2010 0:56

Jo ho veig una mica pegot, cobrir les vies.
Sempre hi han estat (bé, des dels anys 1860).
Ara, si d´alguna cosa em sento orgullós a Tarragona és de que la ciutat no sigui un Alacant ni un Málaga.
Treu les vies d´allà, i ves a saber si ens turistitzariem.
Ja hi ha un Salou, i a casa meva no en vull cap, de Salou.
Afortunadament, fins ara Tarragona, amb tots els seus defectes terribles, no ha necessitat mai viure del turisme massiu, i tant de bo que no ho necessiti mai.
Prefereixo indústria pesada que no barrets mexicans envaïnt la Rambla Nova.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 21/09/2010 9:35

437.001 ha escrit:Jo ho veig una mica pegot, cobrir les vies.Sempre hi han estat (bé, des dels anys 1860). Ara, si d´alguna cosa em sento orgullós a Tarragona és de que la ciutat no sigui un Alacant ni un Málaga. Treu les vies d´allà, i ves a saber si ens turistitzariem.
Les vies d'Estació de França a Sant Adrià del Besòs hi eren des del 1848. Vés a buscar-les ara.
Si no es fa una integració del traçat actual per Tarragona, el que passarà és que s'acabarà eliminant el traçat del tren i haureu d'anar a buscar-lo a Camp. No li donis més voltes.
Això sí, aleshores us posaran un tramvia fins a Camp de Tarragona que farà el trajecte en "només" 30 o 40 minuts, i ho presentaran tot plegat com una gran millora del transport públic.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimecres 22/09/2010 3:17

Marçal, no comparis Barcelona amb Tarragona.
El govern (cap govern) mai es gastaria la milionada que es van gastar en treure les vies d´allà a Tarragona.
I hi ha mil obres més preferents que treure la via d´on és a Tarragona.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 22/09/2010 8:42

437.001 ha escrit:Marçal, no comparis Barcelona amb Tarragona.
El govern (cap govern) mai es gastaria la milionada que es van gastar en treure les vies d´allà a Tarragona.
I hi ha mil obres més preferents que treure la via d´on és a Tarragona.
En això no s'han gastat milionada, però en una estació que no serveix per a gaire cosa i que no era preferent, com la de Camp, sí que ho han fet >:(



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 23/09/2010 5:20

Hum... no era preferent, Camp?
No serveix per a gaire cosa?
On haguéssin estat les teves preferències?



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 23/09/2010 10:50

Home, si ells mateixos diuen que es van equivocar fent-la! Ara no em diràs que no era millor potenciar la de tota la vida! I si aleshores van dir que era preferent, ara s'estiren els cabells.

http://transport.cat/viewtopic.php?f=3& ... na#p158649

I aquí http://transport.cat/viewtopic.php?f=3& ... +tarragona consta com un desastre.

I ara, per debatre si està bé o no, a un altre fil que parli sobre el tema.

:topic



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 23/09/2010 10:55

437.001 ha escrit:Marçal, no comparis Barcelona amb Tarragona. El govern (cap govern) mai es gastaria la milionada que es van gastar en treure les vies d´allà a Tarragona.
Per treure la via no es van gastar cap milionada. Al contrari, la van treure per estalviar-se fer-ne un soterrament o com a mínim una integració. El mateix que acabarà passant a Tarragona.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 23/09/2010 14:16

Però Marçal, a Barcelona van treure un tram d´una de les moltes vies que hi ha, i la situació no és equivalent.
A Tarragona només n´hi ha una, de via!

No pots comparar el que significa per a Barcelona el tram Estació de França-Poblenou-Sant Adrià (on ja hi havia una alternativa via Clot que és la que s´ha acabat imposant), amb Tarragona, on hi ha una única via Barcelona-Tarragona.

Si ho volguéssis comparar, ho hauries de fer amb el soterrament entre Sants i Clot, o entre Sants i Torre Baró.

No per que estiguin al costat del mar, sinó pel que representen per a la ciutat.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Diumenge 26/09/2010 20:26

437.001 ha escrit:Però Marçal, a Barcelona van treure un tram d´una de les moltes vies que hi ha, i la situació no és equivalent.
Mira-t'ho com vulguis, però l'estació de Poblenou donava servei al barri de Sant Martí... que té més població que tota Tarragona.

Però vaja, que ni aquest era el tema ni jo estic a favor de que treguin la via de Tarragona!!!



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 26/09/2010 20:54

wefer ha escrit: Mira-t'ho com vulguis, però l'estació de Poblenou donava servei al barri de Sant Martí... que té més població que tota Tarragona.
Ahem... donava servei al barri de Poblenou del districte de Sant Martí (que és enorme, i que ja disposava de l´estació del Clot), i el barri del Poblenou NO tenia ni crec que té encara la població de Tarragona (Sant Martí sencer sí, clar). L´estació del Poblenou estava encara més aïllada de la resta de la xarxa de transport públic de BCN del que ho està la de Tarragona.
Però vaja, que ni aquest era el tema ni jo estic a favor de que treguin la via de Tarragona!!!
Ja en som dos.



Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”