Xarxa quadriculada a Barcelona (Nova Xarxa Bus)

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon

Nova enquesta: us sembla que la darrera fase completa bé la implantació de la NXB?

Si, la xarxa queda ben implementada
16
47%
No, haurien d'haver escoltat més les propostes dels veïns
14
41%
No, que tornin ja les antigues línies
2
6%
Altres (expliqueu)
2
6%
 
Vots totals: 34
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Re: Xarxa quadriculada a Barcelona?

Entrada Autor: wefer » Dimarts 28/09/2010 11:05

metring ha escrit:
Fran-Ikarus ha escrit:Aquest matí, a Catalunya Informació, han començat a parlar de "Ret-Bus" (en primera instància pensava que feien esment a alguna iniciativa comercial de Red Bull!), i d'una primera línia en proves que s'establiria ja molt aviat
Jo també ho he sentit, però de moment encara no ho he llegit a cap notícia de diari d'internet :nose
A la web de TMB tampoc diu res de que estiguin a punt de perpetrar aquesta primera línia.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 28/09/2010 11:32

I el cas és que es va parlar de l'imminent posada en servei d'una línia en proves...Innocentada??



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimarts 28/09/2010 16:23

Aquí pot raure l'explicació:
http://www.que.es/barcelona/20100909144 ... n-epi.html

Per alguns és "imminent", mentre que per TMB no és "gens imminent"...


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Divendres 05/11/2010 6:09

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... 8304.shtml


NUEVA RED DE TRANSPORTE RÁPIDO EN SUPERFICIE
TMB planea estrenar dos líneas de Retbus en enero
El servicio puede empezar por la Ronda del Mig y en el trazado entre Sants y Sarrià


El autobús urbano, heredero de la red de tranvías de Barcelona, está a las puertas de vivir una revolución cuyo cometido será a aumentar la denostada velocidad comercial a través de un esquema ortogonal con seis trazados horizontales y cinco verticales. Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), según ha podido saber este diario, prepara el estreno de dos líneas para principios del 2011, una que uniría Zona Universitària y Fabra i Puig por la Ronda del Mig, imitando el recorrido del 74, y otra entre plaza de Espanya y Sarrià, similar al trazado de la línea 30.


Dídac Pestaña, vicepresidente de TMB, aseguró ayer que la empresa trabaja «a pleno rendimiento» para implantar el Retbus cuanto antes y confirmó que la compañía no tiene previsto, por ahora, hacer un pedido de autobuses de grandes dimensiones, con lo que el nuevo transporte usará los vehículos articulados habituales. Fuentes de TMB concretaron que estos coches «se diferenciarán del resto con facilidad» -serán de otro color- para que se distingan de uno convencional.

SIN IMPROVISACIÓN / Pestaña definió la nueva red como un «proyecto complejo en el que no se puede improvisar» y admitió que el eje de la Ronda del Mig es «uno de los prioritarios». Fuentes cercanas a TMB, sin embargo, han asegurado a este diario que sí será la primera línea en pruebas, juntamente a la vertical entre Sants y Via Augusta, y que probablemente ambas estarán activas en enero.

El despliegue de las 11 líneas podría obligar, según el caso, a recortar aceras, mover elementos de la vía pública, colocar nuevas señales, suavizar los giros o modificar la prioridad de paso en los cruces. La implantación de los 270 autobuses articulados -algunos de ellos, de 24 metros de largo, inéditos en Barcelona- no será efectiva hasta dentro de dos o tres años. Por ahora, TMB no se plantea ampliar la plantilla, aunque no lo descarta conforme vayan entrando en funcionamiento más líneas.

Pestaña se refirió también a la promesa socialista de mantener el metro abierto los viernes por la noche en caso de ganar las elecciones del 28-N. Dijo que la empresa está «técnicamente preparada» para hacer frente a esta demanda cuyo coste, tal y como sucedió con la decisión, en el 2007, de mantener el subterráneo operativo los sábados por noche, debería correr a cargo de la Generalitat, no de TMB.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/11/2010 12:45

És a dir, agafaran el 30 i el 74, en repintaran els autobusos (impedint que es puguin intercanviar amb la resta de la flota en cas de necessitat), en canviaran la nomenclatura (amb l'afició que tenen a les lletres, R1 i R2, i tant se li'n fot que es pugui confondre amb rodalia?) i prou. Perquè les ganes que tenen, per exemple, d'implantar la prioritat semafòrica es veu prou en indrets reoberts no fa massa com la Pl. Lesseps, on lluny d'aprofitar l'oportunitat d'or que tenien, ho han empitjorat encara més per als autobusos.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Divendres 05/11/2010 17:17

Guigui ha escrit:És a dir, agafaran el 30 i el 74, en repintaran els autobusos (impedint que es puguin intercanviar amb la resta de la flota en cas de necessitat), en canviaran la nomenclatura (amb l'afició que tenen a les lletres, R1 i R2, i tant se li'n fot que es pugui confondre amb rodalia?) i prou. Perquè les ganes que tenen, per exemple, d'implantar la prioritat semafòrica es veu prou en indrets reoberts no fa massa com la Pl. Lesseps, on lluny d'aprofitar l'oportunitat d'or que tenien, ho han empitjorat encara més per als autobusos.
No puc estar més d'acord amb tu!



Ismael_BCN
N5
N5
Entrades: 95
Ubicació: Menendez Pelayo (Madrid)

Entrada Autor: Ismael_BCN » Dissabte 06/11/2010 20:33

Vaig llegir la noticia al diari i ja donen a saber que no tenen diners per els 270 autobusos articulats que tenen que comprar, ni ganes de posar més gent a treballar amb l' atur que hi ha a Catalunya, també lo de posar autobusos de 24 metres potser viable però el recorregut deuria de ser tot recte o amb corbes amb un radi molt obert i el 74 de Travessera de Dalt a Camelies o el carrer Lluis Sagnier no te un gir molt fàcil que diguem si no, de aquells que te las tens que veure i desitjar. En el plànol encara nos se quan es farà posaba de fer una línia aigual que la 71 de ara pero que gires a pi i molist i arribes a llucmajor, on fotran el final de linia?, perque ara mateix es impossible a no ser que agafin el final del 80 i el 81 i sel carregin amb tots els cotxes que hi aparquen posant pilones o alguna cosa i el gir de fabra i puig a pi i molist tambe te de las seves que ample no ho és. I sobre aixo, no seria millor posarlo millor freqüència al 71 que cada vegada que le agafo va super ple i passant cada 20 minuts que a vegades me he agafat i me he fet tot el Pont de Calatrava creuant-lo i axo venint del Carrer Perú fins al metro de la Sagrera per no esperar el 71 o possar-lo sempre articulats que nomes e sveune en l´estiu i tot aixi van plens. O el mateix passa amb el 26 que aquest a sobra triga mes en passari i no se com so fa que es junta amb el 40 i apa vinga a anar junts en caravana com fan altres linies como el 50 y el 51 sempre junts.
Si volen millorar la xarxa de bus, primer hi ha que estudiar cada linea , perque lo mes facil que seria es carregarsela sencera i començar de nou a planificar-lo, i si hi ha 108 linies i deien per l' any 2004 que passarien a 63, si amb 63 linies pot ser un bon servei pero evitant tanta duplicació de linies y millorar la frequencia de pas i les linies on capiguen articultas sempre portarlos, i a la plaja fer una linea que les creui totes i serveixi de enllaç amb les altes linies.

Aquesta es la meva opinió, se que molta gent deu pensar diferent, pero aixo es el que cal fer abans de tanta linia express i tanta fantasmada. ;)

Salutacions, Ismael



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 17/11/2010 22:20

Efectivament, al gener començaràn a funcionar les dues primeres línies del RetBus. Es farà de la següent manera:

- La 74 passarà a anomenar-se H4, i se li afegiràn 4 vehicles (tindrà una freqüència de pas de 3 - 4 minuts, amb 24 busos).

- Es crearà la V2, (amb 8 cotxes, freq. de pas cada 6 minuts), quasi paral·lela a la línia 30. La 30 no desapareixerà, però quedarà servida només amb 5 ó 6 cotxes.

Més tard aquestes línies es desdoblaràn pels extrems. I poc a poc s'aniràn implantant la resta de línies, fins completar el plànol següent:

Imatge

Les denominacions que apareixen al plànol elaborat per la PTP (Hx, Vx), són de moment les provisionals de TMB pel RetBus, així que podrien ser les definitives.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 17/11/2010 23:03

I vinga, més sopa de lletres!

Quousque tandem abutere patientia nostra?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Ismael_BCN
N5
N5
Entrades: 95
Ubicació: Menendez Pelayo (Madrid)

Entrada Autor: Ismael_BCN » Dissabte 11/12/2010 15:23

La linea V3, sembla una barreja de la linea 14 i de la linea 20 i la linea 74 auqesta que passara a ser la H4, si no em falla la vista la volen ficar per la Ronda del Guinardo, aixo si que me agrada perque en vez de fer la volta pel carrer Camelies, continuara per el Túnel i podra anar tot recte i mes rapid, una bona proposta. I per Mare de Deu de Montserrat hi ha el 31 i el 32, i a mig recorregut el 39 i el 55, aixi que encara estara ben servida la zona, i servira de una altra que o te cap autobus.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dissabte 18/12/2010 0:28

Missatge procedent de http://www.transport.cat/viewtopic.php?f=6&t=11415
marc ha escrit:Pero al final desdoblaran el 74 en dues linies quan el facin expres o com ho feran? i el que mes interessa quines parades pensen suprimir :nose
Segons les informacions oficials, no. :( La 74 deixarà de circular per Mare de Déu de Motserrat per fer-ho ara per Rda. del Guinardó. Per tant, totes les parades de Mare de Déu de Montserrat en ambdós sentits quedaràn suprimides pel 74, amb la consegüent pèrdua de transport públic pels veïns d'aquesta zona.

Al meu parer, un error, ja que per la Rda. Guinardó ja passarà la L9-L10 del metro, que duplicarà el trajecte d'aquesta nova 74 express. >:(


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dissabte 18/12/2010 2:35

Amb el Retbus, ja veurem lo que pasará, pro segur que hi hauran moltes queixas veinals, doncs estem habituats a tenir la parada aprop de casa i agafar un bus directe al nostre destí, i si posan línias noves no pasa res, pro treure las que hi han de tota la vida i la parada que tenim mes propera es un altre cosa.
També al planell veig un vuit important doncs entre la línia del Front Maritim i el de la Granvía, no hi pasa cap línia, deixan sense servei Retbus tot el centre de la city Urquinaona, Catalunya, Universitat, i Mercat de St. Antoni en sentit transversal.
Caldrá veure com queda reestructurada la xarxa que no sigui de Retbus per poder opinar, pro en principi, a excepció d'algunas línias com la 165 que ja funciona molt bé com bus expres, no ho veig gaire clar.



Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dissabte 18/12/2010 18:46

En el tram de la Ronda del Mig (Ronda del Guinardó) entre la plaça d'Alfons X i el carrer de Cartagena ja han pintat el carril bus, tot i que per ara, no en passa cap de bus, però a l'espera del nou recorregut del 74; com a mínim en direcció Fabra i Puig, perquè en sentit Zona Universitària suposo que continuarà per Mare de Déu de Montserrat.

Fa dotze anys, quan és va obrir la urbanització de la Ronda del Guinardó (sector Hospital de Sant Pau), ja és va anunciar el pas de la 74 per la Ronda; i han passat dotze d'anys!!!!!.

Serà un nou i molt bon servei pel nou Hospital de Sant Pau, i una bona connexió amb el Metro línia 4.

Salut!



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 17/01/2011 23:51

Es van desvetllant noves dades sobre la xarxa RetBus. Us puc avançar que només funcionarà en laborables. :| El projecte s'endarrereix, i la nova data que dona TMB per la posada en marxa és l'1 de març.

Llavors em pregunto que passarà amb la 74 convencional. Finalment no la suprimiràn? Podria funcionar només dissabtes i festius, quan la xarxa RET no funciona? :x


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 17/01/2011 23:55

Ah, el succedani viari del metro només funcionarà en laborables, deixant els eixos principals desguarnits els caps de setmana? Que intentin fer-ho al metro de debò, vejam què en dirà la gent...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 18/01/2011 9:49

M'encanta. Una xarxa de bus que intentarà fer el mateix que ja fa el metro però amb menys velocitat i molta menys capacitat.

Just fa un parell de dies em mirava una revista de la PTP on es parlava del Retbus. Era curiós veure com s'argumentava la creeació d'aquesta nova xarxa explicant que els autobusos actuals eren massa lents perquè tenien massa parades (es veu que no té res a veure que hi hagi retencions). Per això, sentenciava, calia un transport més ràpid que millorés els viatges de més distància. I, "al·lucina veïna", ni una sola referència a l'existència de la xarxa de metro barcelonina.

A més, aquesta xarxa és un cúmul de despropòsits, ja que entre d'altres coses es parla d'autobusos cada 3 minuts quan això és impossible de mantenir sense calçades separades ¿Com es pot parlar d'aquestes freqüències quan cap de les línies actuals baixa dels 10 minuts la major part del dia, i n'hi ha moltes que freguen els 30 minuts de freqüència en dia laborable?

Suposo que alguna empresa de construcció d'autobusos deu tenir un excedent que deu necessitar col·locar a algú, i per aconseguir-ho potser ha "convençut generosament" a alguns i ara intenta tergiversar la realitat i enganyar els mitjans. Això, i que segons qui viu en una altre galàxia i els segueix el joc. Si no, no entenc en absolut la bajanada aquesta del Retbus.

Ja sortirà la veritat amb el temps.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 18/01/2011 12:36

wefer ha escrit:Era curiós veure com s'argumentava la creeació d'aquesta nova xarxa explicant que els autobusos actuals eren massa lents perquè tenien massa parades (es veu que no té res a veure que hi hagi retencions).
Sobretot, hi té una gran incidència el desastrós ordenament semafòric. Ja veig convois de quatre Retbusos menjant-se la cua del de davant.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimecres 19/01/2011 0:24

De tota manera, no deixa de ser cert que alguna cosa s'ha de fer amb la xarxa de superfície de Barcelona.

Actualment visc a Barcelona, visc prop del Palau de la Música i vaig a estudiar a l'Escola del Treball. Tinc dos línies d'autobús que em porten de manera directa i a prop de casa: la 54 que la puc pendre a la Gran Via amb Pau Claris, i el 66 a la Ronda Sant Pere. A l'anada em veig obligat a fer servir el metro (línia 4 fins a Verdaguer i d'allà la línia 5) ja que no m'en refio de l'autobús (no per la frequència de pas, sinó per el temps de viatge). A la tornada sí faig servir l'autobús, ahir vaig enganxar el 54 i avui el 66 i només porto dos dies, però realitzo més ràpid el trajecte de tornada que el d'anada a pesar que l'autobús em deixa més lluny que el metro (poca diferència, per això).

No puc opinar de la xarxa Retbus encara, però no estaria malament dignificar la xarxa de superfície de Barcelona.



Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Diumenge 23/01/2011 21:53

Articles interessants, amb bona informació sobre la proposta de la xarxa ortonal de busos. Salut
http://www.joserodriguez.info/bloc/?tag=busos



Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Divendres 04/02/2011 14:34

Informació apareguda avui al: Avui-Punt Diari
Barcelona descarta començar el Ret Bus en aquest final de mandat
La futura xarxa ortogonal de bus, el Ret Bus, no començarà a fer-se realitat aquest final de mandat per motius econòmics i perquè un canvi així s'ha d'executar en mandats sencers –expliquen des de l'Ajuntament–. La nova xarxa, que ha de fer els trajectes de mar a muntanya i de Llobregat a Besòs per respondre a les noves necessitats, requereix reformes a la via pública. Massa a prop de les eleccions després del fracàs de l'intent de la Diagonal.
Darrera actualització ( Divendres, 4 de febrer del 2011 02:00 )
????????????



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”