Soterrament de RENFE a Sant Feliu de Llobregat

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

S'ha de soterrar el tren a Sant Feliu del Llobregat?

Si, sigui la situació econòmica que sigui
9
16%
Si, però quan hagi bonança econòmica
12
21%
No, amb passos soterrats, n'hi ha prou
32
56%
No, tal i com està ja va bé
4
7%
Altres (expliqueu)
0
No hi ha cap vot
 
Vots totals: 57
Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Re: Soterrament de RENFE a Sant Feliu de Llobregat

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 09/02/2011 15:02

Trobo que l'abandonament està fet expressament. Als túnels aquests que semblen trets de pelis de terror, és que no es poden repintar les baranes? posar il·luminació, amb fluorescents? El pont, no es pot posar una paca metàl·lica que cobreixi la zona rovellada del terra (assegurant-se clar, que és segur)? Està abandonat expressament, per soterrar el tren. No poden aguantar una mica a que sortim de la crisi? Diuen que costaria 110 milions d'euros... mentre que la generalitat s'haurà d'endeutar 11.000 milions. No ho trobaria just.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dimecres 09/02/2011 16:51

Lluita1714 ha escrit:No poden aguantar una mica a que sortim de la crisi? Diuen que costaria 110 milions d'euros... mentre que la generalitat s'haurà d'endeutar 11.000 milions. No ho trobaria just.
Segons tinc entés, l'obra seria financiada al 50% per l'Estat, i al 25% tant per l'Ajuntament com per la Generalitat, es a dir:



Gobierno de España:


(Dada de l'INE, l'1/I/2010) Població: 47.021.0311,17€/habitant

110M€ x 50% = 55M€

55M€ / 47.021.031habitants = 1,17€/habitant



Generalitat de Catalunya:


(Dada de l'Idescat, l'1/I/2010)Població: 7.512.381 habitants

110M€ x 25% = 27,5M€

27,5M€ / 7.512.381habitants + 1,17€ = 4,83€/habitant


Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat:

(Dada de l'Idescat, l'1/I/2010) Població: 43.112 habitants

110M€ x 25% = 27,5M€

27,5M€ / 43.112habitants + 4,83€ = 642,7€/habitant


Osigui, el soterrament l'acabarà pagant qui l'ha de pagar. A mí em sembla força just.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/02/2011 17:07

A mi també em fa molt la impressió que es podria millorar i força l'entorn. I si, per a fer un pas decent i ampli, el cotxes han de fer una volta, que la facin; no així els vianants, per a qui no cal ocupar tant espai.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 09/02/2011 18:44

Javi M, gràcies pels càlculs tot i que no arriben a ser exactes.
En primer lloc dir que, tot i que t'aproximes amb els càlculs, val a dir que aquesta població és la real, des dels zero anys. Hem de pensar que la població activa i els pensionistes (són els que paguen imposts). No tinc ni idea de quines són aquestes xifres però no arriben a ser tants ciutadans per repartir. En segon lloc, a Catalunya tenim un dèficit fiscal negatiu, per tant, d'això que paga cada espanyol de fora de Catalunya, també paguem una part. No sé exactament quina part del finançament estatal representa Catalunya, però seria quelcom que suma (un 5%?)

Per tant, són més de cinc euros per català, posem que cada espanyol paga una mica menys, depèn de les finances de la seva comunitat (Al país valencià pagarien més que a cantàbria, euro amunt euro avall) i els santfeliuencs una mica més.

I tot i això, és tot una mitjana, a Catalunya la mitjana de salari són 1892 € bruts mensuals de catorze pagues... i realment no tothom cobra així, per tant a les classes baixes i mitjanes no se'ls cobraria tant.

Per tant: Jo amb sis euros vull anar al cinema (no sóc masoquista, veuré pelis estrangeres) i als santfeliuencs ben segur que els seran molt i molt útils els 650 euros. Per suposat que això no ho pagarien d'una tacada, però si és així, l'ajuntament s'haurà d'endeutar, cosa que no tenen permesa si no és amb un permís explícit, i cosa que em sembla terrible sabent que molts ajuntaments tenen creditors (no sé si és el cas de la capital del Baix Llobregat) que no estan cobrant dels ajuntaments.

Potser m'he complicat massa, espero que ho pugueu entendre.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dimecres 09/02/2011 21:53

Lluita1714 ha escrit:Javi M, gràcies pels càlculs tot i que no arriben a ser exactes.
Evidentment un càlcul així no es pot fer tant a la lleugera i tenint en compte tants pocs factors, però el càlcul només era per fer-se una petita idea de la proporció de la part dels impostos que destinarem al soterrament els espanyols, els catalans i els santfeliuencs. I crec que més o menys ja serveix per aquest propòsit.
Lluita1714 ha escrit:Per tant: Jo amb sis euros vull anar al cinema (no sóc masoquista, veuré pelis estrangeres) i als santfeliuencs ben segur que els seran molt i molt útils els 650 euros.
Aquests 6 euros els "pagarem" igualment. Només que es poden destinar a altres coses que poden ser més o menys útils o d'interès més o menys general que el soterrament, segons l'opinió de cadascú. I si cadascú pogués decidir no pagar impostos i gastar-se els diners en anar al cinema, a Espanya no hi hauria la meitat de carreteres, FFCC, ports, aeroports... Ja que que jo sàpiga gairebé totes aquestes infraestructures són deficitàries i si s'haguessin de construir només amb els impostos de la gent que els utilitza no hi haurien fons.
Lluita1714 ha escrit:Potser m'he complicat massa, espero que ho pugueu entendre.
No sé si aquí hi ha cap economista, però la comprensió del teu missatge em sembla que és a l'abast de tothom. :)
Guigui ha escrit:A mi també em fa molt la impressió que es podria millorar i força l'entorn. I si, per a fer un pas decent i ampli, el cotxes han de fer una volta, que la facin; no així els vianants, per a qui no cal ocupar tant espai.
En això estic completament d'acord amb tú Guigui, qui hagi de fer servir el cotxe habitualment per desplaçar-se dins de Sant Feliu que s'ho faci mirar, i com a tú, no em faria cap pena ni que haguessin de fer tota la volta al municipi per creuar les vies. I els que han de fer un desplaçament puntual no crec que els importi fer la volta de tant en tant.
En canvi, pels autobusos urbans i interurbans sí que és un gran problema el no poder creuar per enlloc. Impedeix la creació de serveis urbans més directes i ràpids, mentre que les línies de circumval·lació actuals van gairebé buides ja que no surt a compte pagar el bitllet per per exemple, trigar 15' en anar de Laureà Miró a Mas Lluhí (més o menys el que es triga caminant), de manera que aquests serveis només son fets servir per gent gran, persones amb nens petits i alguns viatgers que fan transbord desde rodalies (com que el bitllet ja el tenen pagat... :roll: ). A més, per la orografia de Sant Feliu, de forts pendents, si es creessin alguns serveis directes segur que atraurien un nombre relativament alt de viatgers per a ser una línia urbana d'una ciutat de 50.000 habitants.
I en segon lloc, si no es soterra, no hi ha espai per implantar el tramvia en aquell carrer, i no es podria crear una estació intermodal entre rodalies, metro i tramvia.

EDITO per afegir un link amb els .pdf dels recorreguts actuals de les línies SF1 i SF2 (encara que sigui una miqueta off-tòpic)



Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dijous 10/02/2011 0:52

Javi M ha escrit:Aquests 6 euros els "pagarem" igualment. Només que es poden destinar a altres coses que poden ser més o menys útils o d'interès més o menys general que el soterrament, segons l'opinió de cadascú. I si cadascú pogués decidir no pagar impostos i gastar-se els diners en anar al cinema, a Espanya no hi hauria la meitat de carreteres, FFCC, ports, aeroports... Ja que que jo sàpiga gairebé totes aquestes infraestructures són deficitàries i si s'haguessin de construir només amb els impostos de la gent que els utilitza no hi haurien fons.
Ja, però si és obligatori pagar sis euros, prefereixo que siguin gastats en sanitat, que ara ens volen fer pagar i tot uns copagaments (cosa que a mi em sembla fantàstica, ja fa temps que veig gent, sobretot gran, que demana medicaments en quantitats que no necessita "perquè són de franc"), o en creació de noves línies a llocs on no arriba, o enllaços, com ara a Manresa entre FGC i Renfe. Sant Feliu ja té tren, això per a moltes altres viles catalanes més grans que aquesta i tot, seria un luxe.

L'estat de les infraestructures santfeliuenques a la zona del tren és terrible. Com pot ser que el carrer Laureà Miró estigui en tan bon estat (hi passo cada setmana i cap població té la nacional tan maca, neta i cuidada) i en canvi aquest pont estigui rovellat, els passos subterranis foscs... Això ho fan amb intenció de fer pena. Cornellà ha solventat molt bé el seu problema amb el tren: tallava la ciutat en dos, i han fet del pont, un viaducte, i per l'altra banda el túnel del Trambaix. És que sant Feliu no podia haver fet el mateix, quan es podia? Cert que es parla d'això des dels temps de bonança, jo diria que des del 2003, abans de la inauguració del Trambaix, però Cornellà en parlava des de finals dels noranta tot i que el problema no era tan greu. És que no ho veien, a Sant Feliu? No dic que no, però haurien d'esperar un mínim de tres anys per executar l'obra, per quan sortim de la crisi.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dijous 10/02/2011 16:09

Lluita1714 ha escrit:És que sant Feliu no podia haver fet el mateix, quan es podia? Cert que es parla d'això des dels temps de bonança, jo diria que des del 2003, abans de la inauguració del Trambaix, però Cornellà en parlava des de finals dels noranta tot i que el problema no era tan greu. És que no ho veien, a Sant Feliu?
Que jo sàpiga, el soterrament és una reclamació veïnal a Sant Feliu d'ençà més de 30 anys enrere (d'aquí a 4 dies, el 14 de Febrer, farà exactament 31 anys). Conec personalment una professora que m'explicà que fa 28 anys l'institut on treballa (l'IES Olorda) va organitzar un petit acte de protesta i ella i un grapat d'alumnes anaren al pas a nivell a manifestar-se. Es veu que van fer tant rebombori que el mateix alcalde de la villa (aleshores Francesc Baltasar, d'ICV) es va personar i va entrevistar-se amb ells dient que no es preocupessin que el soterrament era una cosa imminent.

D'altre banda, no intento de cap de les maneres justificar l'obra amb l'argument de que fa molt de temps que es demanada pels veïns. Només ho dic com informació general.
Lluita1714 ha escrit:No dic que no, però haurien d'esperar un mínim de tres anys per executar l'obra, per quan sortim de la crisi.
La veritat és que crec que el més convenient per a tothom seria fer-la quan abans millor, però sóc conscient de que no hi ha diners i s'han de destinar a coses més importants que aquesta (i de cap manera penso que el soterrament sigui una cosa poc important, només que hi ha coses d'una importància encara major). De fet, he votat a l'enquesta "Sí, però quan hi hagi bonaça econòmica".



Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dijous 10/02/2011 17:36

Home, jo parlo d'una proposta oficial de la batllia. Es podria dir que fa trenta anys (mai més d'això, no hi havia llibertat d'associació abans) que els veïns de una vila qualsevol del Pirineu demana un tren. No per portar anys demanant és més necessari. Defenso la necessitat del soterrament de Sant Feliu, però com diria un cert personatge que ara es penedeix d'haver.ho dit.... ara no toca, i en això estem d'acord.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 10/02/2011 19:55

http://www.lamalla.cat/infolocal/area_b ... ?id=440096

Reunió per desencallar el soterrament de les vies de Sant Feliu

Foment assegura que el projecte s'ajorna 'sine die'

MARI CARME GALLEGO | Sant Feliu

L’alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, s’ha reunit aquest matí de dijous amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, per debatre el futur del soterrament de les vies de Renfe al seu pas per la ciutat. Víctor Morlán va anunciar la passada setmana que el soterrament se suspenia "sine die" per la manca de pressupost i els problemes derivats de la crisi.

L’Ajuntament de Sant Feliu no ha volgut fer cap declaració respecte a la reunió d’aquest matí entre l’alcaldessa i Morlán. Fonts municipals han dit que per demà divendres hi ha convocada una junta de portaveus i que l‘alcaldessa vol informar abans a aquests que als mitjans de comunicació.

En canvi, la passada setmana, quan es va anunciar la suspensió, Borrell va recordar que "aquesta és una obra fonamental pel futur de la ciutat i així li farem saber al responsable del ministeri".

Arran de la reunió de demà, els responsables municipals podrien decidir un calendari de mobilitzacions per protestar contra aquesta mesura.

Soterrament en via morta
Els veïns de la ciutat també preparen mobilitzacions i actes de protesta. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Feliu, Silvestre Gilaberte, ha dit que "la notícia no és cap sorpresa, des de feia mesos es veia que el projecte estava en via morta, que no s’avançava i no ens ha estranyat que hagi quedat aturat". El representant dels veïns ha dit la Federació estudiarà possibles accions de protesta per l’aturada de les obres.

Les característiques del soterrament
L'obra aprovada el 2006 té una longitud total de 2.955 metres, dels quals 1.545 són soterrats. El traçat comença a tocar amb el carrer Agricultura, dins la zona industrial de Sant Feliu de Llobregat, i finalitza en el seu pas per l'autovia B-23, dins el terme municipal de Sant Joan Despí.

El mes de juliol de 2008, l'Ajuntament de Sant Feliu va demanar la revisió del projecte de soterrament per tal que aquest fos complert a tot el terme municipal de Sant Feliu, inclòs el darrer tram del carrer Constitució fins a la carretera de la Sànson, per tal de donar resposta a les demandes veïnals dels barris de la Salut i Can Maginàs, ja que el projecte inicial no preveia aquest tram.

El soterrament també suposarà la supressió d’un dels passos a nivells més perillosos de Catalunya.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 11/02/2011 11:02

Sobre temes de finançament, ja que hi estem posats, els qui voten que s'ha de soterrar sigui la situació econòmica que sigui...Amb què es suposa que s'ha de pagar?



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimarts 15/02/2011 8:13

Hola,

Lo ha de sufragar íntegro el Ministerio de Fomento con fondos a cargo del Plan de Cercanías Barcelona, a cargo de toda la inversión en infraestructuras que se le debe a Cataluña y liberando a Generalitat y Ayuntamiento de cualquier partida que tenga que ver con el soterramiento ya que las condiciones que se pactaron en 2006 con los consabidos porcentajes de 50% Fomento, 30% Generalitat y 20% Ayuntamiento han quedado obsoletas debido a un posterior pacto y plan de infraestructuras en el que quedaba patente que a Cataluña se le debían innumerables inversiones en infraestructuras, todos así lo reconocían y además se colocaban unos 4000 M€ para invertir. Si a eso le añadimos que el paso a nivel está en una ubicación que destroza e imposibilita cualquier tipo de mejoras en la red de cercanías como la creación de directos, semidirectos, regionales, frecuencias muchísimo mejores en las cercanías de Barcelona, amén de la seguridad, etc.

Creo que la cosa está clara.

Eso sí, la única razón por la que yo suspendería y/o mantendría en stand-by el soterramiento en Sant Feliu es sencilla y llanamente por todo lo relativo a la coordinación con dos proyectos esenciales:

1º) La ampliación correcta de la L3, tema que ha de estar coordinado con todo esto y línea de metro que debería tener parada bajo la futura estación de RENFE resultante en Sant Feliu.

2º) La creación de un túnel de cercanías bajo la Diagonal de barcelona, tema que también ha de estar coordinado para no duplicar ni triplicar ni cuadruplicar infraestructura por el mismo sitio.

También hay que coordinar todo esto con la existencia del TRAM y sus posibles ampliaciones en la zona.

Luego, lógicamente todo es opinable y eruditos los hay y se erigen en todas partes, pero que este es un soterramiento que se debe de realizar es algo fuera de toda duda... sí, sea la situación que sea. Estamos hablando de la ridícula cifra de 100M€ y de que los tiene que pagar Fomento. En lugar de cagarla con estaciones en el medio de ninguna parte como Perafort, o la que estarán perpetrando ahora para sustiturila, podrían emplear el dinero bien y una sola vez en las cosas porque así evitaríamos cagadas. También podríamos pensar en replantearnos el desdoblar carreteras (N-340) para convertirlas en autovías (A-7) que discurren en paralelo a autopistas (AP-7) y en esa misma zona de influencia mediterránea, dedicarnos a que la línea ferroviaria de la zona tenga caracter de alta velocidad.

Hay prioridades y prioridades. En Sant Feliu la prioridad es soterrar. Si a alguno le molesta y se quiere creer que los que piden soterrar es porque les molesta el tren o porque no lo aman con todo su corazón... es su problema, allá ellos. No es el caso precisamente.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Dimarts 15/02/2011 18:21

Atenció amb el que destaco en negreta:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=691984


ICV pide soterrar las vías en Sant Feliu porque es "un proyecto de país"

(Cataluña) ECONOMIA,SECTORES-EMPRESAS,CONSTRUCCION-INMOBILIARIO | > AREA: Economia, negocios y finanzas
15-02-2011 / 16:50 h

Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), 15 feb (EFE).- El diputado de ICV Jaume Bosch y representantes municipales de la formación ecosocialista de Molins de Rei, Sant Feliu, Cornellà, Sant Joan Despí y Vilafranca del Penedès han reclamado hoy el soterramiento de las vías de Renfe a su paso por Sant Feliu por considerar que es "un proyecto de país".

El Gobierno central ha anunciado la paralización de las obras de soterramiento de las vías, que debían comenzar este año, como consecuencia de la crisis económica.

El portavoz de ICV en Sant Feliu, Jordi Sanjosé, ha asegurado que "sin el soterramiento es imposible aumentar la frecuencia de paso de los trenes de la línea R4 de Rodalies".

El alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, ha recordado que el soterramiento de las vías también condiciona la llegada del Trambaix a la localidad.

El tranvía debía circular por las vías soterradas hasta llegar a Molins de Rei, "algo para lo que ahora no tenemos fecha" ha dicho Arcas, que ha lamentado "habernos fiado del equipo de Gobierno de Sant Feliu (PSC y CiU) que nos aseguraban que las obras eran inminentes".EFE 1010186

O sigui,que si no és soterra no és pot incrementar la freqüència,segons aquesta gent?I aixó que és doble via...Per qué no em crec que el túnel de Sant Feliu tignui més de dos vies,o potser si?Una mica lamentable aquestes declaracions,amb tots els respectes.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 15/02/2011 18:26

Es refereix a la supressió del pas a nivell. Un augment de freqüències implicaria que la barrera estaria abaixada gairebé sempre.

A aquestes alçades, pràcticament ningú no discuteix la necessitat de treure el pas a nivell de Sant Feliu. On hi ha discrepàncies és en la forma de fer-ho. I també és força polèmica tota l'actuació al voltant de l'obra, com el perllongament del tramvia en paral·lel des de Torreblanca fins a Molins de Rei. Que a aquestes alçades, la paraula "racionalització" soni a alguns, com a molt, a quelcom que toca fer als altres però no a ells, és perquè s'ho facin mirar.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 15/02/2011 23:04

Si el problema és el pas a nivell, suprimir-lo és ben fàcil: s'envia a un parell de paletes, s'aixequen un parell de murs on està actualment la travessia del pas a nivell, es posen dos ascensors al costat de l'actual escala per salvar el pas a nivell i problema solucionat. Fàcil, barat i ràpid. I sense que els usuaris del tren haguem de patir els efectes colaterals de les obres.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 16/02/2011 13:37

Hola,

Claramente hay ya quien pierde el norte y los papeles... evidentemente este es un paso a nivel que se debe eliminar y ya se ha realizado el Proyecto, ya se ha aprobado, ya está todo listo y simplemente hay que acometer la obra.

Eso sí, coordínese con la llegada de la L3, con el futuro túnel de Diagonal previsto para cercanías y su conexión a la red ferroviaria y con la existencia del tranvía.

No es comparable ni se puede decir que el tranvía irá en paralelo a las vías del tren puesto que el ámbito es muy diferente, y mientras que el tren para en Sant Joan despí, Sant Feliu y Molins de Rei, el tranvía tendrá muchísimas más paradas y vertebrará las zonas intermedias comunicándolas entre sí y con las localidades vecinas. No, no se solapa nada, aunque vaya encima y en paralelo puesto que mientras que el tranvía va a tener de 4 a 5 paradas entre Sant Feliu y Molins, las cercanías tan solo van a tener esas dos paradas en el tramo, Sant Feliu y Molins.

Sí Robert, podemos poner un muro y ascensores, claro que sí, y también una gran tapia enooooorme alrededor de Sant Feliu entero, le ponemos almenas y los domingos que tiren flechas desde allí. Inaudito algunas cosas que hay que oir. Como si a alguien se le ocurre decir que os pongan una diligencia con caballos hacia/desde castellar cada 2 días y que con eso ya estaría bien ¿verdad? pues eso.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dijous 17/02/2011 0:48

Santfeliuenc ha escrit:Sí Robert, podemos poner un muro y ascensores, claro que sí, y también una gran tapia enooooorme alrededor de Sant Feliu entero, le ponemos almenas y los domingos que tiren flechas desde allí. Inaudito algunas cosas que hay que oir. Como si a alguien se le ocurre decir que os pongan una diligencia con caballos hacia/desde castellar cada 2 días y que con eso ya estaría bien ¿verdad? pues eso
Evidentemente mi propuesta no era seria y lo he llevado al extremo para desmontar el argumento -o almenos lo he intentado-... porqué sostener el soterramiento por esa y única razón es poco creible.

Entiendo que Sant Feliu quiera aprovechar para hacer mejoras urbanísticas... pero si se quiere eso creo yo que habrá que colaborar un poco...

Por cierto, el servicio de la Vallesana hace unos años sí se parecía más bien a una diligencia que no a un servicio de autobús moderno...



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 17/02/2011 8:37

Hola,
UT596001 ha escrit:Evidentemente mi propuesta no era seria y lo he llevado al extremo para desmontar el argumento -o almenos lo he intentado-... porqué sostener el soterramiento por esa y única razón es poco creible.
El soterramiento no se demanda "por esa única razón". Esa es simplemente una razón más de la lista y es más que obvia, si se quieren en la totalidad de la red mejores frecuencias y mejores servicios a todas las poblaciones, no puede existir un paso a nivel como ese en y ese punto. Además, el soterramiento es una necesidad, no un argumento que se deba desmontar. Otra cosa ha de quedar clara, que parece que no queda, y es que los gustos personales de quien sea por ver los trenes circulando no se pueden anteponer a las necesidades de una ciudad entera. Por mucho que a quien sea le guste ver el tren, las vías, las catenarias, etc. el no realizar un soterramiento y sí unas vías elevadas o pasos inferiores para vehículos, no ya en Sant Feliu, sino en muchísimos lugares, representarían un impacto ambiental, visual y un esfuerzo económico tremendo. Por cierto en Sant Feliu son imposibles pasos subterráneos o elevados para vehículos y personas. Cualquiera que haya estado lo sabe. Y también se podría construir un enorme viaducto de punta a punta de la ciudad sobre el que fuese el tren, claro que sí, pero resulta que se ha estudiado esa posibilidad como manera de integrar el ferrocarril en la ciudad y tras analizar esta opción fue descartada hace mucho tiempo por el impacto sobre la misma. Impacto de todo tipo, especialmente ambiental.

Si la ciudad quiere ganar en el espacio resultante una avenida, un paseo, un espacio para el ciudadano, en definitiva, colocar ahí en el medio un viaducto impide en grado superlativo esa opción, la existencia de árboles, etc. entre otras cosas.
UT596001 ha escrit:Entiendo que Sant Feliu quiera aprovechar para hacer mejoras urbanísticas... pero si se quiere eso creo yo que habrá que colaborar un poco...
Sant Feliu no quiere aprovechar para hacer mejoras urbanísticas, LO EXIGE, como cualquier persona con dos dedos de frente. Y por tanto, lo que exige Sant Feliu es un gran paseo y una avenida verde que es lo que siempre se ha propugnado y lo que saldría como conclusión si se le preguntase uno a uno y por separado a todos sus habitantes. Los que quieren pelotacillos urbanísticos son los actuales integrantes del equipo de gobierno PSC-CiU, que pretenden edificar torres de hasta 14 plantas en algunas zonas aledañas al soterramiento. Eso es cuestionable y Sant feliu desde luego ni lo quiere ni lo necesita, pero este Ayuntamiento quiere pgara su parte del tema con los réditos que eso le dé. Ahora bien, es totalmente lícito, normal y comprensible que Sant Feliu exija mejoras urbanísticas tras una actuación como la de integrar las vías del tren en la ciudad.

Y si se ha decidido por parte de Fomento que esa integración ha de ser no en superficie ni mediante viaducto elevado ni mediante cualquier otra opción después de haberlas evaluado, sino mediante un soterramiento, pues lógicamente Sant feliu como municipio aspirará a que tras ese soterramiento, lo que salga sea mejor que lo que había. Como si tú haces cambios en tu casa, a lo que lógicamente aspirarás tras hacerlos es a una "mejora urbanística" en tu casa. Faltaría más.

Por eso comento y comentaba en el mensaje anterior el hecho de que es Fomento quien ha de sufragar la totalidad. Primero porque es su responsabilidad y es su infraestructura ya lo llamen Renfe o Adif, son vías de interés general, comprometen la red de cercanías, hay un compromiso también de inversión y hay un Plan de Cercanías para Barcelona POSTERIORES al convenio firmado en 2006 que repartía el pastel en 50%-30%-20%, y como es posterior se ha de revisar por lógica jurídica dicho convenio y ha de reformularse. Además hay un nuevo estatut y por tanto el soterramiento ha de incluirse en la disposicion adicional 3ª del Estatut de autonomía y ha de sufragarse por completo mediante fondos de Fomento. Ojo, no hablamos de burradas, sino de unos irrisorios 100M€, ¿qué es eso para Fomento? no es una cifra significativa.

El hecho es que siendo así y sufragándolo Fomento implicaría que el Ayuntamiento no tendría necesidad de levantar edificios ni torres de 14 plantas ni hacer maniobras de este tipo para pagar su parte, ya que no tendría esa parte que sufragar.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

evody
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: evody » Dijous 17/02/2011 11:46

Tantos vehiculos pasan por alli como para no poder eliminarlo??

Que yo sepa tanto en direccion norte como en direccion sur existen sendos pasos inferiores para vehiculos a unos 200 metros aprox de distancia, aunque uno es muy bajo, pero podria ser ampliado.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimarts 22/02/2011 14:10

Hola,

No, no están a 200 metros, no son pasos practicables, no pueden asumir el volumen de tráfico que circula por aquí y no es tanto el tráfico de vehículos como el de personas el existente en ese punto. Además uno de los pasos es una riera que se anega cuando llueve y el otro está formado por dos túneles, uno para vehículos y otro peatonal completamente desfasados, que no cumplen ningún tipo de normativa, insalubres y carentes de cualquier tipo de condiciones. Lo mismo que los puentes metálicos existentes, los 3 que hay en la ciudad están para el arrastre, tienen el piso desmembrado, las placas de hormigón han cedido en numerosas zonas y son inseguros, además de impracticables para personas con mobilidad reducida.

Además, en el paso a nivel en su lado Este convergen dos calles principales de Sant Feliu y por la zona Oeste tenemos la calle Constitució con bastante tráfico. Frente al paso hay un Colegio con cerca de 2000 alumnos, con el tráfico peatonal que ello conlleva en cuanto a niños, padres, adolescentes y demás...

Y repito, no es tanto el tráfico de vehículos sino el peatonal, ya que en cuanto a coches se refiere y dada la naturaleza del problema que representa el paso a nivel en cuanto a cruzar de lado a lado, el tráfico es más bien paralelo a las vías que no transversal, ya que la gente evita cruzar con el coche ese paso y sí que se opta por los pasos alternativos o entradas a Sant Feliu que les lleven a los puntos de destino sin tener que cruzar el paso a nivel.

Si hay un soterramiento de vías férreas que está más que justificado es el de Sant Feliu de Llobregat. Aquellos a quienes no gusten los soterramientos, que prefieren otras soluciones, etc. me parece respetabilísima su opinión, pero que escojan otros ejemplos que los habrá y a miles por la geografía catalana para protestar. Pero es que el paso a nivel de Sant Feliu y las vías de RENFE en general a su paso por la localidad, precisamente son el ejemplo clarísimo de que SÍ hay que soterrar. Defiéndase el NO SOTERRAR en otros ejemplos claros porque efectivamente los hay, pero es que en Sant Feliu de Llobregat defender puentes, viaductos, pasos inferiores o superiores para vehículos, etc. no tiene pies ni cabeza, no tiene base sólida, no se sustenta por ningún lado y además, estamos ante un ejemplo claro de que SÍ HAY QUE SOTERRAR. Si en algún sitio hay que soterrar, en Sant Feliu precisamente tenemos este sitio.

¿Y se podría ir volando...? ¿y por qué no cogemos lo de arriba y lo ponemos abajo y lo de la derecha en la izquierda...? ¿y si en lugar de esto, hiciésemos lo otro...? sí, claro que sí, podemos también hasta irnos a la luna a elucubrar, pero nada de eso hará que haya una sola razón lógica y coherente para decir que ese soterramiento no deba realizarse. Ni una sola razón. Ni siquiera la económica.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 24/02/2011 13:41

http://pinsdor.blogspot.com/2011/02/el- ... lions.html

dimecres 23 de febrer de 2011

EL SOTERRAMENT COSTARÀ UNS 25 MILIONS D´EUROS A L´AJUNTAMENT

Sant Feliu viurà en els propers anys la transformació urbanística més important de la seva història. Amb el soterrament de les vies es recuperarà un nou espai urbà d´uns 52000 metres quadrats que possibilita la construcció de nous equipaments. L´espai alliberat donarà lloc a una gran avinguda de 40 metres d´amplada (en els punts més estrets) per un quilòmetre de llargada. El tramvia passarà per sobre de l´actual estació de RENFE i la ciutat tindrà dues noves estacions de tren.
L´ajuntament va presentar al mes d´abril una proposta de com quedarà la zona alliberada pel tren. Aquest document es la conseqüència que ha dur a terme l´ajuntament i diferents administracions els darrers 20 anys. En aquest moment el projecte es troba en la fase de la participació ciutadadana, on els sanfeliuencs poden opinar sobre algunes aspectes de la obra. Però no han pogut opinar sobre temes rellevants com el fet qie el tramvia assi per sobre de l´estació p les fonts de finançament de les obres.
Les obres tindran un cost d´uns 110 milions d´euros. La part qie asumeix el consistori sanfeliuenc està al voltant dels 25 milions d´euros. Aquest ha estat un dels punts polèmics del soterrament. Grups de l´oposició pensen que tot el cost ho tindria que assumir l´Estat. Oer la seva banda l´alcalde creu que negociar que la Generalitat o l´Estat assumís aquesta part, hagués allargat durant molts més anys el projecte del soterrament. L´alcalde ha dit que "aquests milions sortiran de l´operació urbanística d´ordenació de la ciutat, que generarà zones verdes, nous equipaments i habitatge residencial". I respecte a l´inici de les obres, l ´alcalde ha afirmat que en funció de quan es produeixi la solicitació, començaran més aviat o més tard.
JUAN ANTONIO



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”