A on trobar la "Biblia Salmeroniana"?

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Re: A on trobar la "Biblia Salmeroniana"?

Entrada Autor: metring » Divendres 21/05/2010 8:42

No se...Yo creo que el subforo de historia y la wiki ya cumplen ese papel...

Continuemos el tema en otro hilo en Suggeriments, que sino nos desviamos! :topic



Avatar de l’usuari
faristol
N8
N8
Entrades: 769
Ubicació: Barcelona-Barri La Salut (Gràcia) i Masquefa.

Entrada Autor: faristol » Dissabte 18/09/2010 19:20

A la fira del llibre d'acasio vell i modern del passeig de Gràcia de Barcelona a la parada Nº 35 he veist tres exemplars a la venda, el Tren de Montserrat, el Tren de Caldes i un altre que no m'enrecordo, he demanat preu 25 € cada un.


Mes avall hi havia un altre stand que tenia quasi tots els numeros de la desaperaguda revista "PASO A NIVEL" si no recordo malament un 2€ i dos o tres 5€.

En un altre parada hi havia un llibre molt guapo amb horaris i turistic de diferents poblacions d'Espanya del Ferrocacrril MZA.
Tamany molt gran i un preu tambe gran gran...



Avatar de l’usuari
gralla
N5
N5
Entrades: 84
Ubicació: Sant Boi de Llobregat FGC L8-SB1,2,3-L61-L75-L77-L79

Entrada Autor: gralla » Dilluns 20/09/2010 13:26

Hi han números que estan esgotats i no es troben si no és en un mercat de segona mà.
A Rocafort els pots demanar.Es veu que en Salmerón hi va a vendre'ls.Després de 26 anys de comprar el primer (el Tren d'Olot) avui puc dir que he acabat la col.lecció (total 20 llibres)amb el segon del metro.Aleluya :riure

Salut



Avatar de l’usuari
xan
N3
N3
Entrades: 32

Entrada Autor: xan » Dimarts 15/02/2011 14:10

Hola! Reprenc el fil per informar-vos per si hi ha algú que encara no els ha aconseguit, que fa uns sis mesos van trobar els 2 llibres a la llibreria Catalonia (Rda.St Pere, 3 - Tel. 934813310)
Només tenien existències del llibre II, però van encarregar el I, i al parell de mesos, van trucar perquè que ja tenien l'altre llibre. Nous, i sobre uns 30 € c/u (Me'ls van regalar, no sé quant va ser exactament)
El regal no va poder ser més encertat, perquè qui me'ls va regalar sabia que sóc friki-metrera, però no sabia que eren precisament aquests 2 llibres els que tant volia. Qui me'ls va comprar es va deixar aconsellar per el dependent de la botiga, i va donar en el clau! :plas

EDITO: Guigui, si us plau, corregeix-me si m'he inventat com es diu alguna cosa :)


I'll be straight with you on the train
They'll never believe it now, we're on our way

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 11/08/2016 0:42

Avui he passat per Rocafort, després de bastant de temps, i m'ha sorprès trobar-hi diversos exemplars d'uns quants números de la col·lecció, entre ells els dos volums corresponents al Metro. Si no vaig errat, costen 35 €.

Dic sorprès, perquè l'únic lloc de venda "presencial" on els tenia vistos en els, potser, últims 8-10 anys, era alguna parada de Masadas, i no pas sempre.

Per cert, aquest tema s'ha guanyat passar al subfòrum "Història del transport" (que no existia quan va ser creat), oi?


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 11/08/2016 9:05

Fran-Ikarus ha escrit:Avui he passat per Rocafort, després de bastant de temps, i m'ha sorprès trobar-hi diversos exemplars d'uns quants números de la col·lecció, entre ells els dos volums corresponents al Metro. Si no vaig errat, costen 35 €.

Dic sorprès, perquè l'únic lloc de venda "presencial" on els tenia vistos en els, potser, últims 8-10 anys, era alguna parada de Masadas, i no pas sempre.

Per cert, aquest tema s'ha guanyat passar al subfòrum "Història del transport" (que no existia quan va ser creat), oi?
Cert, movem el tema!



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 12/08/2016 9:46

Sobre el tema dels dos llibres del Metro, m'he adonat d'una cosa: mirant al catàleg Aladí de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona, he trobat que hi han poquíssims exemplars, i que a sobre, el primer volum, amb dos exemplars només, està en préstec i amb reserves, quan anys enrere es trobaven a més llocs. Recordo per exemple, fa anys a la biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra hi eren, i que després els van passar a la Sagrera-Marina Clotet, donat que allà tenen un fons especial dedicat al transport ferroviari, i que ara ja no hi són, cosa molt estranya. Com que jo em trobo a cavall entre els dos mons, el de les biblioteques i el de l'afició, crec que l'explicació és la següent:

-Des de la vessant bibliotecària, han pogut passar dues coses: que els van agafar en préstec i no els van retornar, trobant-se reclamats (igualment s'han de reposar, donada la importància) o deuen haver pensat que estan obsolets i per això els hauran donat de baixa, cosa a més errònia, perquè no han tingut en compte que es tractaven de dos llibres de referència, que no s'han actualitzat i s'haurien d'haver mantingut, com a mínim fins que no aparegues una actualització. Una altra cosa hauria estat que molta informació fos equivocada, que no és el cas, tot i que sabem que amb el pas dels anys, per exemple, l'Àlex Reyes va descobrir l'origen de les antigues estacions de la Via Laietana, però cap altra obra té l'exhaustivitat d'aquesta.

-I des del vessant de l'afició, què us he de dir? Directament trobo que es tracta d'un sacrilegi.

Això s'hauria de solucionar, cal que com a mínim a La Sagrera-Marina Clotet tinguessin els dos volums de la biblia del metro de Barcelona, i a poder ser, la col·lecció sencera dels Trens de Catalunya. Si en Joan Carles ho llegeix, esperem que arribi a un acord amb ells ;)



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 23/04/2017 9:36

Ara ja sabeu on trobar-la



Respon

Torna a “Història del transport / Historia del transporte”