Prolongaciones de las L1, L2, L3, L4, L5

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

L3 a St. Feliu

Entrada Autor: Guigui » Dijous 03/03/2011 23:33

Em sembla que, en realitat, Sant Feliu ni s'ho havien mirat. Tot van ser elucubracions del govern anterior, que se sabia perfectament que moririen de la mateixa manera que va morir l'L12, substituïda pel projecte més sensat de la línia de rodalia. Ara, que d'aquesta també ja fa un cert temps que no se'n sent parlar.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 21/06/2017 10:23

Què potser algú tenia dubtes? :|

http://www.lavanguardia.com/local/barce ... ium=social

La L1 del metro en Badalona, aplazada sine die por falta de financiación

La conexión del barrio del Fondo en Santa Coloma con los barrios de Montigalà y Bufalà es una larga reivindicación de los vecinos y gobiernos municipales
La ampliación del TramBesòs hasta el Puerto de Badalona podría ser “factible”, según la Generalitat.

MONTSE LÓPEZ, Santa Coloma de Gramenet
21/06/2017 00:05 | Actualizado a 21/06/2017 00:39
Mientras las conexiones a través del transporte público avanzan en el Llobregat, al otro lado de la capital catalana, le toca esperar por lo que respecta a la mejora en infraestructuras. La ampliación de la L1 del metro para conectar Santa Coloma de Gramenet con Badalona está prevista en el Plan Director de Infraestructuras de la Generalitat vigente, pero el Govern ha confirmado que, de momento, no se llevará a cabo por falta de financiación.

Es un proyecto largamente reivindicado por todos los gobiernos municipales –que en los últimos tres mandatos han cambiado de manos socialistas, a populares y a la unión de comunes e independentistas- y lo consideran “prioritario” para la conexión de los barrios de Montigalà, Lloreda y Bufalà, zonas actualmente conectadas solamente por la red de autobuses.

El 15 de junio de 2010, hace justamente 7 años, el secretario para la Movilidad de la Generalitat, Manel Nadal, presentaba el anteproyecto de prolongación de la L1 del metro desde Fondo hasta los barrios de Montigalà, Lloreda y Sant Crist. Un tramo, de 1,5 quilómetros, que tendría dos nuevas paradas y daría servicio a 60.000 habitantes. Las obras se presupuestaron en 251 millones de euros y se anunció que, “en el mejor de los casos” las obras empezarían en 2012. Han pasado siete años y no solo las obras no han empezado, si no que, de momento, no se sabe cuándo se harán.
Imatge

“Es un proyecto que no debemos eliminar pero tenemos que ser realistas”, ha asegurado el secretario general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el badalonés Ferran Falcó. “La ampliación de la L1 no se hará durante este mandato”, afirma, “podría llegar a hacerse el proyecto constructivo pero no a licitarse las obras”.

Es la redacción del proyecto lo que se incluyó en el Plan Director de Infraestructuras (PDI) 2011-2020. No solo el de la conexión hasta el barrio de Sant Crist, si no también pasando por Bufalà y Casagemes hasta llegar a la estación de Renfe de Badalona. Un proyecto que en el PDI está presupuestado en 442,4 millones de euros y que contempla 5 nuevas estaciones de metro en una longitud de 3,9 quilómetros.

Ferran Falcó recuerda que elaborar el proyecto constructivo tiene un coste de entre 6 y 7 millones de euros. Un proyecto que será difícil que acabe redactándose si la Generalitat ya ha anunciado que de momento no sabe cuándo va a disponer del dinero para financiar la obra. “Llevar el metro hasta Montigalà, una sola estación, tiene un coste de 150 millones de euros”, detalla Falcó. “Ahora la prioridad es terminar las cuatro estaciones pendientes de la L9 y L10”, afirma el secretario general de Territori quién asegura que, una vez terminado este extremo, el siguiente paso es enlazarlo con el opuesto, ya en marcha en Badalona y Santa Coloma. “Nos falta el tramo central de la L9 para completar el proyecto”.

Badalona reivindica la conexión
De estas declaraciones se desprende que, por ahora, la conexión de Montigalà y Bufalà en Badalona a través de la L1 deberá esperar, no se sabe hasta cuándo. Precisamente sobre las conexiones en el Llobregat y del “déficit” de Badalona habla la alcaldesa de la ciudad, Dolors Sabater, que cree que el Besòs “se está quedando atrás”. Sabater recuerda que el extremo norte de Badalona es una “área con un gran potencial” y que requiere de mejor conexión. La alcaldesa de Badalona explica que con el nuevo ramal de la L1 “sería mucho más fácil conectar con transporte público el Hospital de Can Ruti”.

Una vez conocida la visión de Territori sobre esta ampliación, el Ayuntamiento de Badalona no tira la toalla. “Lo que pedimos es que se redacte el proyecto constructivo y, a partir de aquí, cuando la Generalitat vaya teniendo disponibilidad presupuestaria, se aborde”, reclama el concejal de urbanismo, Oriol Lladó. “Lo que pide este gobierno no es nada excepcional, que se cumpla lo que está incluido en el PDI”, añade Lladó. “No es una inversión cualquiera, se trata de una zona donde vive muchísima gente que tiene que atenderse como se merece”, concluye.

“Hablaremos con el Ayuntamiento”, dice el secretario general de Territori. “No nos consta la demanda oficial para la ampliación del metro”, dice Ferran Falcó, “y des del gobierno deben entender que se trata de una obra de mucha complejidad”.

Quienes tampoco abandonan la lucha por conectar los barrios de Montigalà y Bufalà a través del metro son las asociaciones de vecinos. La Federación de entidades vecinales de Badalona, la FAVB, cree que “no solo es necesario, si no que es prioritario”, asegura su presidente, Julio Molina. “La Generalitat puede decir misa, porque donde no hay dinero, luego aparece”, afirma rotundo Molina. La FAVB continuará trabajando, dice su presidente, al lado de la Plataforma por el Transporte Público, para conseguir que se desarrolle el proyecto.

La ampliación del tranvía, “más factible”
Es otro de los proyectos contemplados en el PDI y largamente reivindicado también en Badalona. Se empezó a hablar de la ampliación del TramBesòs desde la estación de Sant Adrià hasta el puerto de Badalona cuando en 2009 se anunció que la antigua fábrica CACI, situada a primera línea de mar, acogería el Museu del Còmic i la Il·lustració. El museo del cómic sigue sin llegar y el tranvía también ha tenido que esperar.

Iría paralelo a las vías del tren y, según el Departament de Territori, “es una obra sencilla que ayudaría a mantener las vías limpias”. Según Ferran Falcó, este es un proyecto “factible” que supondría un coste de unos 22 millones de euros. Falcó cree que debería formar parte del “paquete” de la conexión del TramBesòs y el TramBaix “para resolver la cola del Besòs”.

“Tenemos el terreno y hay una inversión más acotada”, recuerda el concejal de urbanismo de Badalona, Oriol Lladó, “es una zona que ganará mucho potencial y es importante trabajarlo este mandato”. “Es necesario que se redacten los proyectos, después iremos a buscar el dinero”, afirma Lladó.

“No es una inversión cualquiera, se trata de una zona donde vive muchísima gente que tiene que atenderse como se merece”
ORIOL LLADÓ
Concejal de urbanismo del Ayuntamiento de Badalona



Avatar de l’usuari
vr
N6
N6
Entrades: 220

Entrada Autor: vr » Dimecres 21/06/2017 12:12

metring ha escrit:Què potser algú tenia dubtes? :|

http://www.lavanguardia.com/local/barce ... ium=social

La L1 del metro en Badalona, aplazada sine die por falta de financiación

La conexión del barrio del Fondo en Santa Coloma con los barrios de Montigalà y Bufalà es una larga reivindicación de los vecinos y gobiernos municipales
La ampliación del TramBesòs hasta el Puerto de Badalona podría ser “factible”, según la Generalitat.
I d'això quan es fà un memorial de greuges?



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimarts 27/06/2017 15:53

La Vanguardia ha escrit:La L1 del metro en Badalona, aplazada sine die por falta de financiación
Imatge

Hoy a las 6 de la tarde hay una concentración en la Plaça de la Vila.

Qué les costaba haber puesto "Badalona Pompeu Fabra"!?



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 27/06/2017 17:27

A la plaça de la Vila de Badalona, oi?



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimarts 27/06/2017 18:06

metring ha escrit:A la plaça de la Vila de Badalona, oi?
Afirmatiu.

Surt a la imatge però el missatge que he escrit ho he fet a mitges. :P



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 27/06/2017 23:39

Jo penso que la Generalitat s'ha preocupat més per fer les prolongacions de les línies S1 i S2 de FGC que intentar obrir l'estació de Ernest Lluch de la línia L5 de metro de Barcelona, la crisis económica també es la responsable de que aquests projectes no s'hagin dut a terme.

Ara també penso que la línia L1 ja es prou llarga per fer més ampliacions, per això penso que a la llarga es tindria que allargar la L2 fins l'estació de Badalona i allargar la L12 fins Sant Boi de Llobregat.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 28/06/2017 1:09

trensmat ha escrit:Jo penso que la Generalitat s'ha preocupat més per fer les prolongacions de les línies S1 i S2 de FGC que intentar obrir l'estació de Ernest Lluch de la línia L5 de metro de Barcelona, la crisis económica també es la responsable de que aquests projectes no s'hagin dut a terme.

Les prolongacions del FGC Vallès eren sota la L9 més importants que obrir una nova estació de metro, a més. Ja s'ha dut a terme la data per l'estació d'Ernest Lluch, és previst que s'obri l'any 2019.

trensmat ha escrit: Ara també penso que la línia L1 ja es prou llarga per fer més ampliacions, per això penso que a la llarga es tindria que allargar la L2 fins l'estació de Badalona i allargar la L12 fins Sant Boi de Llobregat.
Pel costat Llobregat et dono més o menys raó, però la L1 fins al Prat serà bona idea que arribi, la L1 al costat Besòs s'hauria d'ampliar fins a l'estació de Badalona, i la L2 s'hauria d'ampliar fins a Parc Logístic, o bé, fins a l'Aeroport d'una manera més "directe" però pel costat Besòs no cal fer més ampliacions (o potser si en el futur però no fins l'estació perquè el traçat de la L2 és horitzontal, si es fa la L1 fins a l'estació de Badalona té més sentit perquè seria vertical el traçat). I el que cal a Sant Boi és el nou traçat de RENFE Cornellà-Castelldefels per donar avast a més poblacions, millor connexió al Baix Llobregat, i per donar avast a una bona connexió a l'actual estació d'FGC de Sant Boi. La L12 com a màxim seria ampliat fins a Finestrelles.


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dimecres 28/06/2017 1:26

trensmat ha escrit: es tindria que allargar la L2 fins l'estació de Badalona

Imposible. La L2 acaba en paralel a la R1 de rodalies (mateix carrer en les capçaleres nord, Martí Pujol) i per anar cap ella hauria de fer un gir imposible cap la dreta.

A banda que com sempre dic: Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies estan molt a prop. A 5 mins o menys caminant. Hi deu haver-hi alguns enllaços que es triga més. Crec que aquesta conexió no cal, ni amb la L1 i, clar, ni amb la L2 per l'esmentada corva sense sentit.
Vox l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 28/06/2017 16:21, en total s’ha editat 1 vegada.


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 28/06/2017 8:09

Vox ha escrit: A banda que com sempre dic: Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies estan molt a prop. A 5 mins o menys caminant. Hi deu haver-hi alguns enllaços que es triga més. Crec que aquesta conexió no cal, ni amb la L1 i, clar, ni amb la L2 per l'esmentada corva sense sentit.
Bueno, jo discrepo una mica, crec que serà bo que arribi la L1 a l'estació de Badalona. També a Barcelona, Urquinaona i Plaça Catalunya caminant son entre 3 i 4 minuts, i entre Cornellà-Riera i Cornellà Centre hi han 9 minuts caminant més o menys.


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 28/06/2017 15:34

Carlos González ha escrit:
Vox ha escrit: A banda que com sempre dic: Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies estan molt a prop. A 5 mins o menys caminant. Hi deu haver-hi alguns enllaços que es triga més. Crec que aquesta conexió no cal, ni amb la L1 i, clar, ni amb la L2 per l'esmentada corva sense sentit.
Bueno, jo discrepo una mica, crec que serà bo que arribi la L1 a l'estació de Badalona. També a Barcelona, Urquinaona i Plaça Catalunya caminant son entre 3 i 4 minuts, i entre Cornellà-Riera i Cornellà Centre hi han 9 minuts caminant més o menys.
Les Cornellà no són estacions d'enllaç. I les de L1 del tram centre de Barcelona, diguem-ne que eren altres temps. Tot i així no són taan aprop com es creu. L'estació d'Urquinaona de L1 no es pas sota de la plaça d'Urquinaona com molts es pensen. Jo m'he trobat molta gent que diu que no entén com es que el tren triga tant si només és travessar 1 carrer.

Dit això, no se si L1 podria apropar-se tant a l'estació de Rodalies pel tema de la proximitat amb el mar. Potser l'ideal és fer-lo acabar a Pompeu Fabra però entre l'estació de L2 i la de Rodalies. Amb un passadís rodant a poca profunditat es podria arribar a l'estació amb un tres i no res.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 28/06/2017 15:53

Carlos González ha escrit:Bueno, jo discrepo una mica, crec que serà bo que arribi la L1 a l'estació de Badalona. També a Barcelona, Urquinaona i Plaça Catalunya caminant son entre 3 i 4 minuts, i entre Cornellà-Riera i Cornellà Centre hi han 9 minuts caminant més o menys.
Miquel ha escrit:Dit això, no se si L1 podria apropar-se tant a l'estació de Rodalies pel tema de la proximitat amb el mar. Potser l'ideal és fer-lo acabar a Pompeu Fabra però entre l'estació de L2 i la de Rodalies. Amb un passadís rodant a poca profunditat es podria arribar a l'estació amb un tres i no res.
Sinceramente es un esfuerzo inútil hacer llegar la línea 1 hasta la estación de renfe, por un paseo de cinco minutos por la Avinguda Martí Pujol y disfrutar de la fresca del mar... También será muy costoso porque está muy próximo al mar y además que hay un paso subterráneo al final de dicha avenida.

Y si no quieres pasear, pues te coges la B4 o la B7 en la parada del hospital, pero seguro que te pasarás más tiempo esperando el autobús que dirigiéndote directamente a pie. ;)



Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dimecres 28/06/2017 16:27

Renfe445 ha escrit:
Carlos González ha escrit:Bueno, jo discrepo una mica, crec que serà bo que arribi la L1 a l'estació de Badalona. També a Barcelona, Urquinaona i Plaça Catalunya caminant son entre 3 i 4 minuts, i entre Cornellà-Riera i Cornellà Centre hi han 9 minuts caminant més o menys.
Miquel ha escrit:Dit això, no se si L1 podria apropar-se tant a l'estació de Rodalies pel tema de la proximitat amb el mar. Potser l'ideal és fer-lo acabar a Pompeu Fabra però entre l'estació de L2 i la de Rodalies. Amb un passadís rodant a poca profunditat es podria arribar a l'estació amb un tres i no res.
Sinceramente es un esfuerzo inútil hacer llegar la línea 1 hasta la estación de renfe, por un paseo de cinco minutos por la Avinguda Martí Pujol y disfrutar de la fresca del mar... También será muy costoso porque está muy próximo al mar y además que hay un paso subterráneo al final de dicha avenida.

Y si no quieres pasear, pues te coges la B4 o la B7 en la parada del hospital, pero seguro que te pasarás más tiempo esperando el autobús que dirigiéndote directamente a pie. ;)
Exacto, son 5 minutos como mucho a una velocidad normal a pie. El gasto no compensa y el enlace puede hacerse igual a pie, en superfície, sin gastar esa millonada en un túnel Badalona PF + Badalona R1, que no sólo sería complicado porque la arena/mar están ahí mismo, es que en superfície, lo que es espacio, hay poco (tema salidas y demás me refiero).

No es que conozca bien la zona, es que soy de ahí, y creo que este enlace es más fruto de eso que (en el fondo mola) de pensar en prolongaciones y demás mirando un mapa. De hecho en los mismos no se aprecia lo cerca que están ambas estaciones. El tren (hablo siempre de L1) saldría de PF y en 15-20 segs estaría frenando ya :x
Vox l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 29/06/2017 0:11, en total s’ha editat 1 vegada.


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 28/06/2017 17:53

Però a Montigalà si que aniria bé, i potser que pugés a Can Ruti, millor encara que al centre...



Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimecres 28/06/2017 18:13

Segueixo pensant què es millor que acabi per l'estació de Badalona, però com no conec Badalona, els badalonins saben què s'ha de fer allà....


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 28/06/2017 18:17

metring ha escrit:Però a Montigalà si que aniria bé, i potser que pugés a Can Rubí, millor encara que al centre...
Sería curioso hacer la entrada de la estación justo debajo del continente. :D



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 28/06/2017 18:38

¿¿??



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 28/06/2017 18:50

Diu que "el projecte" estarà enllestit. Però no l'obra.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dijous 29/06/2017 0:14

metring ha escrit:Però a Montigalà si que aniria bé, i potser que pugés a Can Ruti, millor encara que al centre...
La de Can Ruti (L13?) si que la compro sempre que es demostri que es viable i que s'ompliria. Aniria bé per treure cotxes i busos de la muntanya.

Una linea tipus L11 encara que no se ben bé on podria conectar. El pla original sembla era per Casagemes però això era a base d'allargar la L2 de Pompeu Fabra fins allà i amb la Bétulo romana allà sota, dubto es faci res.


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dijous 29/06/2017 0:23

Carlos González ha escrit:Segueixo pensant què es millor que acabi per l'estació de Badalona, però com no conec Badalona, els badalonins saben què s'ha de fer allà....
Conèixer Badalona (o més aviat, la zona en questió, perque jo sóc de Badalona, visc aquí desde 1977 i hi ha ben bé un 50-60% de la ciutat que no conec) no es imprescindible per aquesta questió.

El que dic es que si venint d'on venim (crisi), amb els diners que s'han gastat, el que costa fer res en transport públic a Catalunya, amb les necessitats més urgents (per aquesta banda, Can Ruti per ex, sense contar l'evident d'acabar la L9-10, i les prolongacions de les L2 per la banda Llobregat, L3, L4 i L1 fins Pompeu Fabra), si amb tot això a la ma, es pot justificar els milions d'€ que costaria fer el tram Pompeu Fabra-Badalona Rodalies, quan ara mateix es pot fer en 5 mins a peu (per un carrer amb amples aceres, tot recte, sense pèrdua posible), doncs endavant.

I tot això sense parlar ja del sobrecost que podria haver-hi havent-se de fer una estació sota la platja, un pel profunda (fa 19 anys van aixecar tot el carrer per fer un pas soterrat de vehicles sota les vies del tren + canodades que, no hi entenc però eren enormes) i amb un espai en superficie més que limitat.


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”