Atropellament massiu a Castelldefels Platja

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Re: Atropellament massiu a Castelldefels Platja

Entrada Autor: wefer » Dimecres 06/04/2011 0:08

Pere ha escrit: no se puede pretender vallar todos los km. donde hayan vías por donde circulen trenes de viajeros.
Per què no? En el cas de les autopistes, per exemple, estan totalment vallades, i no hi ha cap problema. Les vies d'Alta Velocitat, exactament igual.

No crec que hagi de ser la única mesura, però sí una d'elles.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 06/04/2011 8:19

Hola,

Este es un punto al que quería yo llegar, es correcto. Las autopistas y vías férreas de alta velocidad, por seguridad de la circulación ferroviaria están valladas en todo su recorrido de principio a fin para que nadie acceda a las instalaciones. Es más, cuando se construyen se han de tener en cuenta estos preceptos, así como los pasos inferiores y superiores y las bocas para el agua, desagües, lugares de paso para animales y demás.

En este caso yo no estaba proponiendo en ningún momento una valla en todo el recorrido de la línea, ni mucho menos, pero supongamos que se hiciese... como bien comenta Marçal, ¿y qué? ¿qué pasaría? en los otros casos se hace y no pasa nada. Aún así, hacerlo simplemente en las zonas pobladas o susceptibles de riesgo no sería un coste elevadísimo para nada. De nuestro dinero salen muchísimas más cosas que eso como todas las dietas, tarjetas de crédito y demás prevendas de políticos y altos cargos y no nos sublevamos nadie por ello, parece que nos da igual. Esto por lo menos sería por nuestra seguridad, la de los trenes y circulaciones ferroviarias y serviría para algo útil. No nos sublevamos por los sueldos de los políticos, concejales, coches oficiales de alta gama... y vamos a salir aquí a rasgarnos las vestiduras porque hay que hacerse cargo de una porquería de valla cuando el AVE tiene no una, sino 2, una a cada lado de Sevilla hasta Barcelona y las autopistas lo mismo... por favor.

Es más, muchísimas líneas férreas convencionales de la península, si tuviesen vallado su recorrido como lo tienen las autopistas a ambos lados, evitarían también, además del cruce de vías indebido, el paso de animales, ganado y demás.

Lógicamente la primera solución, como se decía también por aquí, es la educación de la gente. Eso es básico y elemental. Pero lo considero imposible a estas alturas en un lugar en el que a las clases gobernantes, esos que nos roban día sí y día también por cualquier cosa... a esos les interesa una educación mediocre, que no tengamos cerebro, que nos dé igual todo, que les permitamos bajar nuestras espectativas, que les permitamos que nos quiten prestaciones sociales sin manifestarnos ni decir nada... eso es lo que les interesa. Si hubiese una educación y un nivel cultural alto, la gente se rebelaría contra ellos, es mejor mantener a la plebe ahí abajo, admirando a Guardiola, a Messi, a Cristiano Ronaldo, a Shakira, Justin Bieber, devorando programitas del corazón llenos de Jesulines y Belenes Estabanes diversas, y un larguísimo etcétera de gente que se lleva en un año lo que jamás veremos nosotros en toda nuestra vida entera trabajando.

Por eso, porque nos niegan la educación de calidad y la cultura social que todos deberíamos tener para que su mundo no peligre por ello... necesitamos vallas, porque estamos creando una jauría de gente en una sociedad indolente en la que vale todo, y a esa gente lo que se le ocurre en sus ratos libres es cruzar las vías por donde no se puede, rebelarse cuando hace algo mal contra quien le reprende y encima cargárselos a golpes porque no le dejan hacer algo incorrecto simplemente porque le daba la gana hacerlo en ese momento. Por eso necesitamos vallas. Porque no hay educación y a quien la pide y pide además disciplina, seriedad, respeto, educación y buen comportamiento so penas de sanción, se le tacha de fachilla, clasista y otras lindezas.

Lo que se lleva ahora es dejar hacer a la gente lo que le dé la gana que es progresista, moderno y en eso consiste para algunos la libertad de hoy... bueno, pues necesitamos vallas porque saltan las vías, se cargan vigilantes, lanzan piedras contra los trenes, ponen barras de acero en las vías, etc.

No lo digo yo... está pasando... y así nos luce el pelo.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Pere
N9
N9
Entrades: 1566
Ubicació: Alguna estació de rodalies <--> Sabadell Rambla

Entrada Autor: Pere » Dimecres 06/04/2011 10:37

Una puntualització, quan parlo de posar tanques, em referia entre les vies, que és just al punt on ha iniciat la discussió. Sí puc estar d'acord que es posin tanques als voltants de les vies als punts més conflictius, però tanques entre les mateixes seria una mesura poc efectiva a alguns llocs (no a tots) i que podria crear problemes a l'explotació ferroviària.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 06/04/2011 11:33

Pere ha escrit:em referia entre les vies, que és just al punt on ha iniciat la discussió. Sí puc estar d'acord que es posin tanques als voltants de les vies als punts més conflictius, però tanques entre les mateixes seria una mesura poc efectiva a alguns llocs (no a tots) i que podria crear problemes a l'explotació ferroviària.
RER París:

Imatge

Imatge

Imatge

Estats Units:

Imatge

Imatge



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 06/04/2011 11:47

Amb lo pirada que està la gent, n'hi hauria de capaços de travessar les vies...Això si, a on hi hagi tercer carril, només ho farien un cop.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 06/04/2011 12:14

http://www.avui.cat/noticia/article/2-s ... -vies.html

Foment conclou que la causa de l'accident de Castelldefels va ser la invasió de les vies

Segons l'informe, les víctimes van irrompre “massivament” a la via 2 quan s'acostava el tren de llarg recorregut “sense visibilitat i sense que el maquinista pogués reaccionar”
“No hi va haver mal funcionament dels trens implicats ni de la senyalització i les portes de sortida de l'estació estaven obertes”


06/04/11 11:41 - Madrid - EFE

La causa de l'accident ferroviari ocorregut el 23 de juny de 2010 al baixador de Platja de Castelldefels i que va costar la vida a dotze persones va ser la invasió de les vies per part de les víctimes, que van creuar per un lloc no autoritzat.

Aquesta és la conclusió de l'informe final elaborat per la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris del Ministeri de Foment sobre aquest succés, en què van morir set equatorians, dos bolivians, dos colombians i una jove romanesa. Hi va haver, a més, deu ferits greus i set lleus.

L'accident es va produir a les 23:23 hores quan un tren de llarga distància que circulava per la via 2 en sentit Barcelona i que no tenia prevista parada en aquest baixador va atropellar diverses persones que acabaven de baixar-se d'un altre tren a la via 1.

Segons les conclusions de l'informe, aquestes persones, que es dirigien a una revetlla amb motiu de la nit de Sant Joan en una platja pròxima, van decidir creuar les vies per dirigir-se a la sortida de l'estació en comptes d'usar el pas inferior situat uns metres més lluny.

Les víctimes van creuar per darrere del tren aturat i van irrompre “massivament” a la via 2 quan s'acostava el tren de llarg recorregut a 139 quilòmetres per hora, velocitat inferior a la permesa en aquella zona.

“En aquestes circumstàncies les víctimes no tenen visibilitat per poder adonar-se de la proximitat del tren i el maquinista d'aquest no té temps de reacció, ni distància suficient per evitar l'atropellament”, indica.

L'informe conclou que no hi va haver mal funcionament dels trens implicats ni de la senyalització i afegeix que les instal·lacions del baixador, inclòs el pas inferior, estaven activades, il·luminades, amb els cartells ben visibles i les portes de sortida de l'estació obertes per agilitar el pas de persones.

L'informe recull part del testimoni del maquinista i de les converses que va mantenir amb el centre de control de trànsit en el moment del succés.

En un primer moment, el maquinista va avisar el centre de control: “han creuat aquí quaranta mil per la via i he... he agafat algú”.

Pocs minuts més tard, el centre de control va preguntar al maquinista, que havia aturat el seu tren, si hi havia més d'una persona atropellada, a la qual cosa aquest va respondre: “Jo crec que sí (...) és que era una multitud creuant...”.

El jutge que es va fer càrrec de la investigació va decidir arxivar les diligències el 30 de juliol de 2010 per entendre que el sinistre es va deure a una actuació “imprudent i temerària” de les víctimes.

Després que els advocats de diverses de les víctimes recorregués aquesta decisió, l'Audiència de Barcelona va acordar el gener del 2011 reobrir la causa i va acceptar practicar diverses proves pericials i testificals noves.

Entre elles va acceptar prendre declaració de nou al conductor del tren, encara que en qualitat de testimoni i no com a imputat, tal com demanaven les víctimes.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 06/04/2011 12:55

Esperem que després d'això, deixin de marejar la perdiu i en pau al conductor. No en podran treure ni cinc per indemnització.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 06/04/2011 13:08

Només és un informe. Falta veure què diu el jutge.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Pere
N9
N9
Entrades: 1566
Ubicació: Alguna estació de rodalies <--> Sabadell Rambla

Entrada Autor: Pere » Dimecres 06/04/2011 14:12

wefer ha escrit:
Pere ha escrit:em referia entre les vies, que és just al punt on ha iniciat la discussió. Sí puc estar d'acord que es posin tanques als voltants de les vies als punts més conflictius, però tanques entre les mateixes seria una mesura poc efectiva a alguns llocs (no a tots) i que podria crear problemes a l'explotació ferroviària.
RER París:

Imatge

Imatge

Imatge

Estats Units:

Imatge

Imatge
Veient aquestes imatges he de dir que no em queda altre cosa que acceptar que servirien d'alguna cosa a les estacions on el creuament indegut de vies és constant, encara que veient que són tant baixetes...possiblement hi hagi a qui se li acudeixi saltar-la. Tot i així trobo massa agosarat gastar-se els diners col·locant això a totes les estacions de Catalunya...prefereixo que pagui una multa qui creui les vies que no que haguem de pagar tots plegats una reixa per a cada estació.
Pere l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 06/04/2011 14:13, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 06/04/2011 14:12

Hola,

Las imágenes mostradas con el vallado valen más que mil palabras. No supone nada y ya disipan cualquier idea de cruzar las vías de lado a lado. Lo de comprarse unas tenazas, ponerse allí en medio a romper la valla, etc. supondría un esfuerzo extra que solamente estaría dispuesto a hacer un porcentaje bajísimo e insignificante de salvajes. Es más, teniendo cámaras en la estación, en cuanto que alguien se propusiese hacer algo así, la policía podría estar en la estación en el tiempo suficiente como para cogerlos. Realmente no creo que nadie de esta gentuza esté dispuesta a gastar horas de su preciado tiempo de discotequeo y tachun-tachun en parar a comprarse unas tenazas y cortar ninguna valla. A cambio ganamos que solamente a la vista de la citada verja, ni se le pase por la cabeza a nadie saltar a la vía o invadirla para acortar el camino cruzando por ahí al otro lado.

¿Fomento dice que la causa del accidente fue la invasión de las vías? ¿y cuánto se han gastado en eso en tiempo, dietas, detectives y dinero?

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Dr. T
N6
N6
Entrades: 207
Ubicació: Entre les Guilleries i el Ter
Contacta:

Entrada Autor: Dr. T » Dimecres 06/04/2011 14:56

Santfeliuenc ha escrit:¿Fomento dice que la causa del accidente fue la invasión de las vías? ¿y cuánto se han gastado en eso en tiempo, dietas, detectives y dinero?
:plas "Ahílasdao", Sergio! Ahora, a multar a los "supervivientes". Ellos van a saco intentando inculpar al maquinista? Pues que Adif ponga las multas correspondientes por invadir las vías.



Avatar de l’usuari
D4V1D.83FY
N4
N4
Entrades: 50
Contacta:

Entrada Autor: D4V1D.83FY » Dijous 07/04/2011 18:49

Santfeliuenc ha escrit:Opinión respetable, aunque a lo que yo me niego es a que haya un solo fallecido (aunque sea un imprudente) tan solo porque a unos pocos no les gusten las vallas.
Hola, yo creo que no podemos mantener a la sociedad como si fueramos niños, poniendonos vayas para que no saltemos o prohibiendonos esto por que es malo. Lo que quiero decir es que yo creo que en esta sociedad falta una cierta consciencia sobre los actos de las personas, es decir, si una persona cruza una via ferrea o una autopista por un lugar indebido, esa persona debe ser consciente de lo que hace y ser responsable de sus actos, pero sobretodo consciente del riesgo que esta corriendo.

Yo creo que falta respeto hacia el ferrocarril, no solo respeto de no romper nada, que puede que tambien, si no tenerle respeto, saber que es peligroso por que necesita mucha mas distancia de frenada que un coche, por ejemplo. Verdad que nadie se meteria ahi dentro? (la foto) no, por que es peligroso, pues tambien lo es cruzar la via.
Fitxers adjunts
Imagen0034.JPG
Imagen0034.JPG (34.25 KiB) Visualitzat 9808 cops



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dijous 07/04/2011 20:00

Sí, i tqmbé hi ha exemples de llocs o no hi ha tanques que malgrat tot poden tenir molts motius per ser-hi no només que la gent no creuiles vies, però si ens ho parem a pensar també hi ha molts llocs on no n'hi ha, ja posats per què no proposem francotiradors cada 100 metres per abatre els infractors?

De fet a les imatges que ensenyes la majoria de les tanques no semblen impedir el pas de la gent


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dilluns 18/04/2011 19:21

josep_serre ha escrit:De fet a les imatges que ensenyes la majoria de les tanques no semblen impedir el pas de la gent
A llocs com Calafell o Cunit, per molta tanca que hi posis, la gent l´acaba trencant. Som així.



Avatar de l’usuari
ABB_Traccion
N7
N7
Entrades: 322

Entrada Autor: ABB_Traccion » Divendres 03/06/2011 20:23

Article aparegut al 20 minutos el 31 de maig del present any:
Sant Vicenç de Castellet, 31 de mayo a las 20.20 h.
Acaba de llegar el tren de Barcelona y mucha gente baja al andén. Los que estamos en la otra vía vemos acercarse a toda velocidad otro tren de Cercanías sin pasajeros. Y todos sabemos que los que acaban de bajar del tren de Barcelona...y van a cruzar las vías andando para salir de la estación (no hay paso subterráneo) pueden no haberlo visto porque su propio tren les tapa la vista. ¿Lo sabe el conductor de ese tren? ¿No se lo imagina? El tren que se acerca pita y pita pero la gente que va a cruzar puede creer que es su propio tren el que pita. A los que vemos la situación de lejos se nos pone la piel de gallina pensando en que alguien va a cruzar justo cuando vaya a pasar el convoy. El tren que se acerca no disminuye la velocidad. ¿Cómo puede ser que con un tren parado con gente bajando en una estación sin paso subterráneo, pase por la otra vía un tren a toda velocidad y sin reducir la velocidad? ¿Piensa Renfe que pitar es suficiente para la gente que cree que sólo hay un tren en la estación?
Afortunadamente, el tren rápido pasa justo antes de que el primer viajero llega a cruzar. Sólo eso nos ha salvado de una desgracia. ¡Cuántas desgracias se podrían evitar con un poco más de sentido común!
Després de llegir-ho, només se m'acudeixen dues coses:
En què està pensant la gent que baixa del tren? i,
M'estalviaré adjectius per qualificar a l'individu que ha escrit aquest article que insulta el propi sentit comú, tal i com ell diu.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 03/06/2011 20:32

¡Cuántas desgracias se podrían evitar con un poco más de sentido común!
L'individu que ha escrit això bé ho diu: una mica més de sentit comú. Passa que en aquest país ens hem acostumat a demanar-ho tot a altri i a no posar-hi res de la nostra part, i així ens va.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
ABB_Traccion
N7
N7
Entrades: 322

Entrada Autor: ABB_Traccion » Divendres 03/06/2011 20:35

Guigui ha escrit:
¡Cuántas desgracias se podrían evitar con un poco más de sentido común!
L'individu que ha escrit això bé ho diu: una mica més de sentit comú. Passa que en aquest país ens hem acostumat a demanar-ho tot a altri i a no posar-hi res de la nostra part, i així ens va.
Ara ho has dit... tant costa aplicar aquest "sentit comú" i esperar-se vint o trenta segons, a que el tren hagi sortit de l'estació per veure si en ve un altre i després, si no en ve cap, creuar?
Jo crec que val la pena perdre aquests 30 segons per no perdre la vida...



evody
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: evody » Divendres 03/06/2011 20:42

Aquesta gentuza l'unic que vol son cales, sels refot de el seus familiars. Recordo be que els morts encara eran calents i ja parlavan de les indemnitzacions.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 06/06/2011 18:03

http://www.ara.cat/societat/revetlla-pr ... 51089.html

Més prevenció en les revetlles properes a les vies pel record de l'accident de Castelldefels

Interior i Protecció Civil presenten una guia de suport als ajuntaments que organitzen festes a l'aire lliure a prop de línies fèrries o de la platja

MARIA ORTEGA
Barcelona | Actualitzada el 06/06/2011 16:05


El record de les 13 persones que van perdre la vida durant la revetlla de Sant Joan de l'any passat a l'estació de tren de Castelldefels marcarà la manera com el departament d'Interior i la direcció general de Protecció Civil encaren les festes d'estiu a l'aire lliure d'aquest any. De moment, ja han editat una guia d'ajuda per als ajuntaments que organitzen activitats en zones properes a les línies ferroviàries o en platges. El document recull tant les autoritzacions que cal demanar per habilitar la zona per a diferents esdeveniments, com els requisits que ha de complir l'espai. També s'exposa el catàleg d'activitats i centres obligats a preparar un pla d'autoprotecció per garantir la seguretat.

D'altra banda, Protecció Civil ha presentat la campanya Revetlles amb precaució amb l'objectiu de minimitzar els riscos de la manipulació de material pirotècnic i de la participació en diferents festes on el foc hi juga un paper protagonista. Per segon any consecutiu, la campanya inclou un còmic (En Pau, l'Arnau i l'Anna a Terra de Foc!) sobre bones pràctiques en l'ús dels petards. Una de les novetats d'aquest any és l'entrada a les xarxes socials: la Generalitat intensificarà els consells de seguretat a través de Twitter @emergenciescat. També ha preparat diversos vídeos que es podran veure a Youtube.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 22/06/2011 0:00

http://www.avui.cat/noticia/article/2-s ... edies.html

Estacions de tren blindades per evitar més tragèdies

Castelldefels
Es multiplicarà el nombre de policies i vigilants privats a les parades
Hi haurà més avisos per megafonia i els agents filtraran els visitants fins al punt de control
S'establirà un centre de coordinació


21/06/11 02:00 - CASTELLDEFELS - Adrià Gala

Els Mossos, la policia local i els operadors ferroviaris Renfe i Adif han preparat per aquesta revetlla un extens dispositiu a les estacions de tren de Castelldefels per evitar que es repeteixi una tragèdia com la de l'any passat, en què van perdre la vida 12 persones atropellades per un comboi a la parada de Platja de Castelldefels.

El dispositiu, que també es posarà en pràctica en menor o major mesura, respectivament, a les estacions de Vilanova i la Geltrú i Sitges (Garraf) –les dues poblacions de la regió policial metropolitana sud, juntament amb Castelldefels, amb més visitants el dia de la revetlla–, tindrà com a principal novetat un important augment del nombre d'efectius (Mossos d'Esquadra i agents de la policia local) i de vigilants privats de seguretat, tant a les estacions com als trens amb destinació a aquestes poblacions. Tal com ja es fa des dels últims anys en els dies més multitudinaris del Carnaval de Sitges, els agents filtraran els passatgers en cordons policials cap a un punt de control per evitar que es formin embuts humans i es retiraran objectes contundents. El filtratge a les parades es mantindrà durant tota la jornada i es reforçarà a primeres hores de la matinada, quan els visitants comencin a retornar cap a casa en tren. L'objectiu serà evitar que es concentri una gran multitud de gent a la parada i a dins dels combois.

Aquesta, però, no serà l'única novetat del dispositiu de la revetlla de Sant Joan. Després de les queixes de l'any passat sobre la manca d'informació a les estacions sobre quan estava previst que passessin els trens, enguany els avisos per megafonia seran constants per alertar amb temps del pas dels combois. També, a diferència de l'any passat, tots els cossos policials, els equips sanitaris i d'emergència, i els operadors ferroviaris estaran centralitzats en un únic centre de coordinació (Cecor) que s'instal·larà al club nàutic de Castelldefels. D'aquesta manera, en cas d'accident, s'optimitzarà la coordinació entre cossos quan s'activi el pla d'emergència. A poblacions com Vilanova o Sitges es mantindrà la sala de comandament com a punt de coordinació.

D'altra banda, també està previst que augmenti la presència de policies i de vigilants privats a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat.

Les famílies de les víctimes es queixen que no han rebut suport
Rosa M. Bravo

No només no han cobrat cap indemnització sinó que no han rebut gens de suport de l'administració ni de cap associació en el dur tràngol de superar la mort dels 12 familiars que la passada revetlla de Sant Joan van perdre la vida atropellats per un tren a Castelldefels. Així ho afirma Andreu van den Eynde, representant legal de les famílies, que posa com a exemple que “l'únic ajut que han rebut és un ordinador amb descompte del Carrefour per rifar-lo i poder pagar el procurador”.

Quan falten pocs dies perquè es compleixi l'aniversari de la tragèdia, la causa judicial continua després que l'Audiència n'ordenés la reobertura. El 14 de juliol han de declarar les set persones que ja ho van fer al jutjat de Gavà i cinc testimonis presentats per les famílies. La causa es va reobrir a instàncies dels advocats, que van entendre que la instrucció es va tancar en fals i no es va permetre, entre altres, la declaració de nombrosos testimonis. Queda pendent de resoldre la petició dels advocats dels familiars respecte de l'estat dels ferits –sospiten que hi pot haver hagut alguna mort més– i d'una possible gravació dels fets feta amb una càmera.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”