Atropellament massiu a Castelldefels Platja

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Khirareg
N4
N4
Entrades: 48
Ubicació: Barcelona

Re: Atropellament massiu a Castelldefels Platja

Entrada Autor: Khirareg » Dimecres 22/06/2011 8:29

Realment és necessari tot aquest rebombori?

Sincerament si algú baixa a les vies infringint les normes i es atropellat la família no hauria de tenir dret a reclamar, és més, a mi em faria vergonya.
Posem un exemple: T'endinses en una estació elèctrica per agafar una drecera, fent cas omís a les senyals que has vist i com és d'esperar acabes fregit al tocar alguna estructura conductora.
Si decideixes jugar-te la vida és el teu problema i no de l'estat.
Reclamen que no tenen suport de cap associació, jo pregunto: existeix alguna associació de víctimes d'atropellaments de tren?



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 23/06/2011 1:28

A veure si no és de ser...

Mireu vídeo a l'enllaç: http://videos.lavanguardia.com/20110622 ... gedia.html

Siguen cruzando las vías un año después de la tragedia

Vecinos de Castelledefls alertan de que hay mucha gente que todavía cruza las vías de la estación a pesar de la tragedia del pasado año en la que murieron 12 personas y otras muchas resultaron heridas - Albert Domènech



twipsy
N6
N6
Entrades: 173
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: twipsy » Dijous 23/06/2011 18:35

i no nomes a Castelldefels. acaba de sortir fa uns minuts a España Directo un reportatge gravat aquest mateix mati a Garraf on sortia gent creuant les vies per estalviar-se anar cap al pas soterrat. algunes d'aquestes persones entrevistades per el reporter coneixen a gent que hi era a Castelldefels-platja la nit de l'atropellament. aixo fa entendre que la gent no canviara mai



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dissabte 25/06/2011 9:44

Del 3cat24.cat
L'advocat dels familiars de les víctimes de l'accident mortal de Castelldefels de la revetlla de 2010, Andreu van den Eynde, ha assegurat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que hi ha hagut pressions polítiques en aquest cas. Van Den Eynde ha indicat que certes actuacions no s'entenen sense influències exteriors.

Van Den Eynde posa com a exemple el fet que s'hagi declarat nul·la la investigació dels fets. Segons l'advocat, aquesta decisió denota que "s'ha fet una investigació diferent del que és normal".

El defensor dels familiars recorda que ha estat l'Audiència de Barcelona qui ha invalidat la investigació i que va dir "que no es pot investigar d'aquesta forma, en secret. Per Van Den Eynde, "si algú investiga en secret i arxiva en secret, segurament la finalitat podria estar influïda per factors externs".

L'advocat s'ha felicitat que el 14 de juliol el jutge hagi cridat a declarar un grup de testimonis. En aquest sentit, ha lamentat que no hagi imputat el maquinista del tren, que declararà en qualitat de testimoni.

Record a les víctimes

La nit de revetlla de Sant Joan de l'any passat 12 persones van morir a Castelldefels envestides per un tren quan creuaven les vies per anar cap a una festa a la platja. Per recordar les víctimes, aquest dijous els seus familiars han fet una ofrena floral davant de l'estació i una missa.

Les famílies han volgut denunciar que s'han sentit abandonades per la Generalitat, Renfe i les ambaixades i consolats dels seus països d'origen.

Les famílies aplaudeixen que aquest any s'hagi ampliat el dispositiu policial i de seguretat a l'estació. Diuen que si hi hagués sigut l'any passat, s'hagués evitat la tragèdia. També confien que la justícia acabi establint que no tota la culpa va ser de les persones mortes que van creuar la via.
Totalment indignat, no hi haurà cap informatiu que informi que l'únic que volen són €€.
Espero que la justícia, no arribi "amb retard i bruta" i acabi amb aquesta broma aviat. Tires la pedra a la finestra, la trenques, i part de la culpa és de la finestra que era dèbil...
En fi, som com som....


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 27/06/2011 12:42

Les famílies aplaudeixen que aquest any s'hagi ampliat el dispositiu policial i de seguretat a l'estació. Diuen que si hi hagués sigut l'any passat, s'hagués evitat la tragèdia.
Si l'any passat hi hagués hagut un mínim de seny i disciplina, aquella desgràcia no hauria passat. I punt.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dilluns 27/06/2011 12:59

Guigui ha escrit:
Les famílies aplaudeixen que aquest any s'hagi ampliat el dispositiu policial i de seguretat a l'estació. Diuen que si hi hagués sigut l'any passat, s'hagués evitat la tragèdia.
Si l'any passat hi hagués hagut un mínim de seny i disciplina, aquella desgràcia no hauria passat. I punt.
En canvi no haguessin aplaudit si els haguessin fotut cops de porra fins al carnet d'identitat o millor dit al NIE que és el que possiblement hagués evitat la tragèida, malgrat que les famílies sembla que reclamin això.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 12/07/2011 22:05

Això és de bojos. Tot per no reconèixer qui va tenir la culpa...

http://www.20minutos.es/noticia/1108851 ... elldefels/

Las familias de las víctimas de Castelldefels quieren imputar a 15 directivos de Renfe y Adif


En el atropello ferroviario de Castelldefels (Barcelona), ocurrido en junio del año pasado, murieron doce personas.
Las familias quieren que el juez impute por homicidio al director de Rodalies en Barcelona, Miguel Ángel Remacha, y a otros 14 directivos de Renfe y Adif.

ECO ®

EFE. 12.07.2011

Las familias de las víctimas del mortal atropello ferroviario de Castelldefels (Barcelona), ocurrido en junio del año pasado, quieren que el juez impute por homicidio imprudente al director de Rodalies en Barcelona, Miguel Ángel Remacha, y a otros catorce directivos de Renfe y Adif.

La imputación de tales personas resulta ineludible Así figura en el escrito de la acusación particular que será presentado ante el juez en los próximos días. El texto señala que hay elementos suficientes para la imputación de estos quince responsables de Renfe y Adif porque las operadoras ferroviarias "no podían desatender sus obligaciones de garantía de la seguridad de los viajeros" al concurrir una situación de "riesgo previsible".

Por parte de Renfe, la acusación particular pide la imputación del director de Rodalies en Barcelona, Miguel Ángel Remacha, y de otros seis directivos: el director general de viajeros, el director general de seguridad, el director general de seguridad en la circulación, el director de protección civil, el director de operaciones y el director de explotación.

Además, las familias de las víctimas también piden que se impute a ocho directivos de Adif, como el director general de seguridad, el director de seguridad en la circulación, el director de protección civil y seguridad, el director general de explotación de infraestructura, el director de seguridad y recursos humanos, el director de estaciones de viajeros, el director de servicios logísticos y el director de seguridad de explotación.
Responsabilidades

"La imputación de tales personas resulta ineludible, pues todos ellos tienen responsabilidades de diseño de procesos y protocolos de seguridad y su coordinación, implementación, análisis y evaluación, independientemente de que puedan existir delegaciones y compartimentaciones de responsabilidades que en un futuro aconsejen el sobreseimiento de las actuaciones respecto de ellos", remarca el escrito.

Según el texto, la falta de previsión de los responsables de Renfe y Adif incrementó la situación de riesgo en la estación de Castelldefels-Platja, donde doce personas -siete ecuatorianos, dos colombianos, dos bolivianos y un rumano- murieron arrolladas por un tren al cruzar las vías cuando iban a celebrar la verbena de Sant Joan del pasado año.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dimarts 12/07/2011 22:47

Això és de Juzgado de Guardia. Però on vivim. Per culpa d'impaciència i imprudència volen imputar a aquestes persones, ens trobem bojos o que?



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 12/07/2011 22:49

És a dir, que ens estan dient que és de sentit comú que Renfe i Adif estableixin una sèrie de mesures perquè la gent més curta de gambals no faci animalades, però que no és de sentit comú utilitzar el pas subterrani quan n'hi ha, que per alguna cosa deu ser.

Tots plegats queden retratats. I espero que el jutge els foti una bona botifarra.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Dimecres 13/07/2011 14:25

No si encara tindran rao, pobrets, no vull fer cap comentari fora de to, pero de debo que es per omplir un avio ja m'enteneu



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimecres 13/07/2011 14:41

Si creuen que l'estat és el responsable subsidiari, haurien d'imputar també en Joaquim Nadal, en José Montilla, en José Blanco i en José Luis Rodríguez Zapatero. Però no s'han atrevit perquè si no cantaria massa.



Gat_l-h
N4
N4
Entrades: 58
Ubicació: L'Hospitalet centre del centre

Entrada Autor: Gat_l-h » Dijous 14/07/2011 11:43

Quan l'Estat enc controla en queixem, i de seguida surt gent a queixar-se de comportaments eixistes. En canvi, quan l'Estat deixa certes coses al sentit comú de la gent, la culpa és de l'Estat per no haver estat prou controlador.
No se on llegia que certa persona va demandar a l'administració per no haver posat una barana en un precipici d'una muntanya i va guanyar el cas.
Si jo fos maquinista de Renfe i declaren culpable el conductor per fer la seva feina, em negaria a conduir cap tren fins que no posin un cordó de guardies de seguretat a totes les andanes 24 hores al dia. Es més, hauriem de deixar de conduir qualsevol vehicle, ja que qualsevol brètol por creuar el carrer amb semàfor en vermell i acusar-nos de no haver pres les mesures adients per protegir als curts de gambals.
L'altra opció passa per porhibir les festes i qualsevol acte potencialment perillós, per tant, podrien demanar que a partir d'ara, si no es va acompanyat d'un agent de seguretat que en tot moment et digui per on pors i per no pots anar, no es pugui ni anar a pixar.

El que sobren són advocats disposats a vendre's l'ànima al diable per guanyar calers.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 14/07/2011 11:53

http://www.lamalla.cat/infolocal/area_b ... ?id=474963

El jutge pren declaració a 5 nous testimonis de l'accident de Castelldefels

Les famílies de les víctimes asseguren que van travessar les vies per la situació "d'abarrotament" i "d'histèria col·lectiva"

EFE

El titular del jutjat número 1 de Gavà pren aquest dijous declaració a cinc nous testimonis de l'atropellament de tren de Castelldefels, que la revetlla de Sant Joan de l'any passat va causar la mort de 12 persones, segons han explicat fonts de les famílies de les víctimes.

"Els nous testimonis també es van veure implicats en l'accident, i el que pretenem és demostrar que no hi havia cap tipus d'indicacions o il·luminació i que les andanes i els trens estaven tan abarrotats que era impossible moure's amb normalitat", assegura l'advocat de les famílies de les víctimes, Andreu Van den Eynde. Van den Eynde confia que "quedi clar que les víctimes no van travessar perquè sí, sinó perquè no podien fer res més, es van veure empeses per una allau, enmig d'una autèntica situació d'histèria col·lectiva".

Entre els testimonis que declararan davant del jutge hi ha una passatgera "que va caure a la via empesa per la multitud" i "familiars i amics de les víctimes mortals".



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 14/07/2011 12:19

Cordeu-vos els cinturons, que ara vindrà el Dragon Khan de les excuses impossibles.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dijous 14/07/2011 14:02

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ ... ls-1079069
VAN MORIR 12 PERSONES
Declaren davant el jutge els dos conductors de tren de l'accident de la nit de Sant Joan a Castelldefels
L'advocat de les víctimes defensa que es va produir "una situació d'histèria col·lectiva i que l'estació no reunia les condicions mínimes de seguretat"

Dijous, 14 de juliol del 2011 - 13:10h. EFE / Gavà
La titular del jutjat número 1 de Gavà pren declaració als dos conductors dels trens implicats en l'accident que va tenir lloc la nit de Sant Joan de l'any passat a l'estació de Castelldefels, on van morir atropellades 12 persones.

A més dels maquinistes dels trens implicats (el de Rodalies en què viatjaven les víctimes i l'Alaris que les va atropellar quan creuaven les vies), durant el matí també declararan veïns de la zona del baixador de Castelldefels, testimonis presencials, alguns dels quals van resultar ferits en l'accident, i els agents de policia que van intervenir en el sinistre.

Entre les persones citades a declarar hi ha cinc nous testimonis presencials que es van veure afectats per l'accident.

Histèria col·lectiva
L'advocat de les famílies de les víctimes mortals, Andreu Van donin Eyden, ha explicat aquest dijous que pretenen demostrar que es va produir "una situació d'histèria col·lectiva i que l'estació no reunia les condicions mínimes de seguretat".

L'advocat ha recordat que "la jutge encara no ha escoltat la versió de les persones que van viure el sinistre, l'aglomeració que hi havia a les vies i la situació descontrolada que hi havia a l'estació".

Van den Eyden ha lamentat que "no hi hagués seguretat, il·luminació ni informació a l'estació, que s'havia remodelat feia poc".



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dijous 14/07/2011 14:20

Però què tenen a veure els pobres maquinistes:
- El de Rodalies quina culpa té. Va deixar la gent i s'anava a seguir la ruta. Què va fer de dolent, arrivar massa d'hora i tenia que arrivar més tard per a que no coincidís amb l'Alaris?
- El de l'Alaris anava a la seva velocitat i sempre ha passat per l'estació a aquella velocitat i no sé si han hagut molts atropellaments en aquella estació. No si al final tindrà culpa per passar per aquella zona.

Per cert, la majoria, o quasi tots, els atropellaments que hi ha són per imprudències de la gent per passar per on no toca i mai Renfe ni Adif ha pagat indemnitzacions.
albert28 l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 14/07/2011 14:25, en total s’ha editat 1 vegada.



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dijous 14/07/2011 14:23

albert28 ha escrit:Però què tenen a veure els pobres maquinistes:
Eren testimonis, i van en qualitat de tals.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dijous 14/07/2011 14:26

victorcasta ha escrit:
albert28 ha escrit:Però què tenen a veure els pobres maquinistes:
Eren testimonis, i van en qualitat de tals.
Però què diran, el que ja van dir?



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dijous 14/07/2011 14:33

albert28 ha escrit:
victorcasta ha escrit:
albert28 ha escrit:Però què tenen a veure els pobres maquinistes:
Eren testimonis, i van en qualitat de tals.
Però què diran, el que ja van dir?
Sí. Perquè s'ha hagut de reobrir la causa com va ordenar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 14/07/2011 14:39

Quan no hi ha cap polític emmerdat pel mig, masteguen judicialment un tema força clar fins a l'extenuació. En canvi, a ningú competent li ha rotat d'anar al fons de les moltes i llargues ombres que hi ha sobre el cas de l'accident del metro de València, fa cinc anys.

Si Montesquieu aixequés el cap...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”