Civies: us convencen?

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Respon

Civies sí, o Civies no

Si, són el millor material mòbil que hi ha hagut mai a la Renfe!
2
4%
Si, estan força bé, pel disseny, espai, adaptació a PMR...
24
47%
Si, sense més
5
10%
Ni fu ni fa
11
22%
Només amb les enganxines taronges
2
4%
No, donen molts problemes (explicar quins)
0
No hi ha cap vot
No, des de que em vaig fotre de cap des d'una considerable alçada
3
6%
No m'agraden les naus de l'espai per les vies dels trens
2
4%
Altres (expliqueu)
2
4%
 
Vots totals: 51
470
N7
N7
Entrades: 327

Re: Civies: us convencen?

Entrada Autor: 470 » Diumenge 06/11/2011 0:57

metring ha escrit:Con vehículos viejos o nuevos, Renfe nos tiene abandonados igualmente :(

Y más si los vehículos no han sido diseñados para la realidad de Barcelona u otras províncias, y sólo se pensó en el concepto de las cercanías de Madrid.
Caramba esta es nueva, resulta que Renfe penso sus trenes solo para Madrid,¿ la 440, 447, 450 tambien o solo fue a partir del civia?.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 06/11/2011 0:58

470 ha escrit:
metring ha escrit:Con vehículos viejos o nuevos, Renfe nos tiene abandonados igualmente :(

Y más si los vehículos no han sido diseñados para la realidad de Barcelona u otras províncias, y sólo se pensó en el concepto de las cercanías de Madrid.
Caramba esta es nueva, resulta que Renfe penso sus trenes solo para Madrid,¿ la 440, 447, 450 tambien o solo fue a partir del civia?.
Busca un poquito por el hilo, y tendrás la información. Aunque me extraña que tu no lo sepas...



Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Diumenge 06/11/2011 1:03

470 ha escrit:Las 440/470 son un material que aparte de dar un buen resultado esta plenamente amortizado pero si las quieres ver seguir circulando para cercanias tendras que irte a Brasil y Chile, a mi con los civias ya me va bien y resultará que la crisis viene por comprar trenes nuevos, si son viejos Renfe nos tiene abandonados, si son nuevos no nos gustan.
Aparte de que esas podían seguir dando servicio por años, quizá con alguna reforma especialmente en el interior, que estaban ya que se despellejaban, ese argumento no tiene ninguna validez, hay innombrables unidades de trenes con las que nos podemos sentir satisfechos, ya sean las 447, con las que cómo se ha dicho antes, la gente parece estar muy convencida de su buen resultado, ya sean 213 de FGC, o los 592, que aguantaban un bombardeo, se reformaron, y siguieron funcionando y aún hoy se ven. Pero los Civia no son ninguna estrella, son trenes de precio medio, baratos comparados con otros modelos, que vienen a sustituir trenes más eficientes que necesitaban tan sólo una reforma y un mejor mantenimiento (que no es nada extraordinario, sencillamente es que Renfe apenas da mantenimiento a nada). Hacía falta? No, y ese tener la flota más moderna de Europa, ya sea en ferrocarriles o autobuses a nivel publico, o tener un coche nuevo cada seis años, a nivel privado (cosas de nuestra cultura de nuevos ricos), es la que nos ha llevado hasta donde estamos ahora, porque en vez de hacer gastos en la sociedad del bienestar, el desarrollo y la productividad, lo gastamos en aparentar; y de nada servirá viajar en un tren con asientos nuevos y pantallas de colores si llega al mismo tiempo y con el mismo retraso que los trenes viejos que algunos tanto criticaban.

Porcierto, si estamos hablando de que las medidas del Civia no se adaptan a los andenes de Barcelona, i que por eso los andenes de la ciudad han de adaptarse a ellos, no creo que hayas seguido mucho el hilo ahora que pones en cuestión lo que ha dicho metring.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 06/11/2011 1:08

Sé que l'antic conseller de DPTOP ho va explicar, i que en algun fil hi ha de ser, de vegades amb el cercador costa de trobar! Però si, Lluita, tu també ho recordes, oi? Deia alguna cosa com que s'havien dissenyat amb menys seients, perquè eren per trajectes més curts, bla, bla, bla...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 06/11/2011 1:11

Trenscat ha escrit:Del 20 minutos d'avui dimarts 9 de novembre:
20 minutos ha escrit:Els Civia redueixen les places amb seient en trajectes d’hora i mitja

Els nous combois que operen a Rodalies tenen 500 places més que els antics,però només el 36,5% del total són per seure-hi

La introducció de trens Civia a les línies de Rodalies entre Barcelona i Vilafranca (Tarragona), Maçanet de la Selva(Girona) i Manresa(Bages) ha suposat la reducció de les places amb seient respecte als models de Renfe més antics. Amb les dades facilitades per la companyia,mentre que els models S-447 de doble composició tenen 540 seients (el 50,8% del total de1.062 places), els Civia de cinc cotxes i doble composició disposen de 554 places amb seient (el 36,5% del total de 1.514 places). 20 minutos ha rebut vàries cartes de lectors «molestos» per haver d’anar a peu dret, per exemple, fins a destinacions com Blanes (La Selva), a una hora i vint minuts de distància de Barcelona i la penúltima estació abans del final del trajecte a Maçanet.Segons Renfe, els trens nous ofereixen «mésalta ocupació,major fiabilitat i més qualitat del servei» i són completament accessibles. Recorden, a més, que el temps mitjà de viatge a Rodalies és de 22minuts. El portaveu d’infraestructures de CiU, Josep Rull, va denunciar que «Renfe té a Catalunya els mateixos combois que a Cercanías de Madrid, on fan trajectes més curts».Segons el conseller del PTOP, Manel Nadal, que ahir va parlar amb usuaris de la línia Portbou-Barcelona pel Twitter, «sabem que hi ha gent que va dreta i estem treballant per millorar això».
Pe Jorba ha escrit:Avui (10/11/10) el "Diari de Terrassa" es fa ressò de l'esmentat (en algun altre post) punt de vista de Ciu sobre els Cívies:

"CiU denuncia que los nuevos trenes de Renfe reducen asientos a la mitad"
"Critica que se utilicen los convoyes de cercanías de Madrid"
"El parlamentario Josep Rull cree que Renfe debería adaptar sus vehículos al servicio de en Catalunya"

"La coalición CiU cuestiona la mejora en el sevicio de trenes que aporta el modelo Civia. (...) Rull, portavoz de infraestructuras de la formación en el Parlament, asegura que los nuevos trenes "tienen menos plazas que los viejos que ofrecían el mismo servicio". Concretamente, Rull denuncia que "Rodalies ha reducido (de media) a la mitad las plazas de asiento por convoy", gesto que atribuye a "la concepción centralista de Renfe".
La compañía utiliza en el servicio de Rodalies en Catalunya "el mismo material móvil que en la red de cercanías de Madrid, donde las distancias son más cortas y los tiempos de trayecto, menores", argumenta la coalición.
Ciu recuerda que en distancias largas (...) se necesitan más asientos y que se priorice el confort, porque son recorridos de más de una hora. La Generalitat, en tanto que autoridad competente, debería pedir a Renfe que adapte su nuevo material móvil a las características del servicio que ofrece en Catalunya.
(...) Rull cree que "de lo que se trata no es de prescindir de los trenes Civia, más modernos y con mayores prestaciones", sino reformarlos para que mejore su oferta de asientos. CiU propone una distribución interna de los trenes similar a los vehículos anteriores, lo que permitiría doblar la oferta de asientos pasando de las 277 plazas que hoy ofrecen los Civia en Rodalies a 546."

El "Diari de Terrassa" completa la informació amb el següent apunt:

"EL DATO: 173 kms. Es el recorrido máximo de Rodalies en Catalunya. La red de Cercanías de Madrid cuenta con recorridos entre los 22 y los 60 kilómetros. En la red catalana, en todos los destinos el tiempo de viaje supera al del coche."

Taaate, sabia que havia d'estar en aquest fil!!!!!! :) :victoria



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Diumenge 06/11/2011 1:31

El que em sorprèn bastant és que algú li dóni credibilitat a en Josep Rull, en matèria d'infraestructures...



Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Diumenge 06/11/2011 1:47

victorcasta ha escrit:El que em sorprèn bastant és que algú li dóni credibilitat a en Josep Rull, en matèria d'infraestructures...
En aquest cas no manca a la veritat. Pregunta-li a algú que vagi a Puigcerdà que n'opina dels seients dels 447... i els Civia no representaren cap millora en aquest aspecte. Qui diu Puigcerdà diu Manresa, o sense arribar als extrems de les línies, Vilafranca del Penedès ja pot ser un suplici. I ja no diguem de quan s'ha d'anar dempeus. Ferrocarrils en canvi sí que es podria permetre tenir seients durs per exemple al Vallès i en canvi té uns seients que a Rodalies anirien de conya.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
metro3001
N5
N5
Entrades: 130

Entrada Autor: metro3001 » Diumenge 06/11/2011 2:25

Tal com dieu uns quants per aqui, possiblement les 440 encara podrien correr, si el manteniment de la nostra estimada renfe fos tal com hauria de ser, pero com ja he dit abans, un tren amb 3 anys, aqui ja es vell i obsolet... "sin comentarios".
De tota manera, si aixó fos aixi, una 440 entre tanta 447 i tanta cibella, diguem que faria una mica de nosa, peró no seria impossible.
Per que la gent vegi com funcionen les coses a altres païssos, copio aqui un fragment de la wikipedia en francés, del metro de paris model MP 59, que data del any 1963 :reve (I aqui desballesten els 1000-1100 del any 1970... en fi :nose )
Enllaç: http://fr.wikipedia.org/wiki/MP_59#M.C3 ... Vid.C3.A9o

En una part de l´article, es pot llegir aixó:
Depuis le 23 mai 2011, ce matériel est actuellement en cours de réforme sur la ligne 4, certaines rames avoisinant, en 2011, les cinquante ans d'utilisation et les trois millions de kilomètres parcourus.
La traducció es : Des del 23 de maig de 2011, aquest material està sent REFORMAT a la línia 4, aquest any 2011 alguns trens, s'acosten a CINQUANTA anys d'ús i TRES MILIONS de Quilómetres recorreguts... No haré más preguntas, Señoría.
!Que n´aprenguin!!!! (Gràcies Sr. Laporta)
Si aqui a Ecspanya, les coses es fessin tal com ha de ser, dubto que els cibelles/ activias existissin com a material de rodalies, primer per antiguitat de les 440 que encara podien durar, mes o menys 10 anys més amb un BON MANTENIMENT y una reforma acorde als temps que corren (interiorisme y part técnica) i sentit comú de la gent, que es creu que un tren brut, ja es vell, i segona: La concepció del cibella, per una persona amb 2 dits de front, dista molt de ser un tren de rodalies, ja que els cotxes son curts, més alts del normal, i amb només dues portes d´accés per costat, el que es diu un tren de rodalies perfecte, vaja.
Pero aixó, es com tot, "para gustos, los colores" i per a disfrutar dels trens de debó, s´ha de travessar la frontera d´Àfrica amb França (Port bou) :D
Salutacions amb accent francés.
metro3001



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Diumenge 06/11/2011 7:23

Mireu,ja se que generaré polèmica pel que diré a continuació:

Sembla que per alguns els Civia siguin una caca en tot,i els 447 una meravella en tot.

Si s'allarga les andanes és per tenir-ne trens més llargs amb més capacitat,i que més dóna si són 44 metres més llargs?El que compta és que són més places.

Andanes baixes?Doncs els Civia tenen una preciosa porta baixa en un cotxe,que segur que en una estació amb andanes baixes costa pujar i baixa menys per aquesta porta del Civia que per qualsevol porta d'una 447,no així la resta del tren.D'acord és potser és una mica xapussa aixó que he dit,i posar-se a indicar que a cert punt de l'estació(estacions amb baixa demanda i andanes baixes com els baixadors entre Terrassa i Manresa)costa més/menys pujar al tren és una gran xapussa,peró les dues primeres línies d'aquest paràgraf agradi o no agradi és una realitat.I com han dit abans,al ser més alt el tren té menys vibracions.

Repeteixo,TOTS els trens,absolutament tots els trens tenen els seus defectes,sigui 446,447,448,449,450,451,Civia,111,112,213,etc....I també els seus avantatges.



Avatar de l’usuari
metro3001
N5
N5
Entrades: 130

Entrada Autor: metro3001 » Diumenge 06/11/2011 11:34

Totalment d´acord amb tu, Mako448, tots el trens tenen defectes.
El que no es gaire normal, es el tenir que adaptar una gran quantitat d´estacions per a un tren en concret, com en el cas que tenim aqui.
Esa una mica "de locos" el que han fet a St. Vicenç amb les vies de topera, que les han tingut d´allargar, perque entrin els 465 en doble i no interfereixin els circuits d´agulla. Aixó es tirar els calers, cony. Tant costava pensar una mica amb el cap i no amb el cul, alhora de fer aquest disseny. Tant costava donar-se´n conte de que un tren amb aquestes caracteristiques "tan innovadores" no hi cabria gairebe enlloc.
No vindré a discutir si es lleig o es maco, el meu punt de vista es prou clar: Els cibelles son una propaganda de cara al terrat i molt poc funcionals per la feina que han de fer.
Algu tambe ha comentat les obres que s´han hagut de fer a les estacions de metro. Que jo sapiga, l´unic que s´ha fet es posar la especie de rampa metal-lica a cada capçalera d´andana i s´hacabat el problema.
A part, es bo que cadascu, digui la seva, que per aixó es un fòrum...
salutacions.
metro3001



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Diumenge 06/11/2011 12:19

No se que han fet a St.Vicenç(per cert,jo diria que les andanes de les vies mortes ja eren prou llargues per encabir-hi un doble de 465,peró ara no ho recordo,fa més d'1 any que no trepitjo aquesta estació),peró a vegades tinc la sensació i disculpeu-me,que per alguns sembla ser els Civia en la seva totalitat són una caca.Tant dolents i tan malament funcionen aquests trens?

I jo crec que fan correctament la seva feina,amb expecions és clar com totes les sèries.I no s'avarien tant com fan saber alguns.També s'avarien bastantes 447,i ningú diu res.

Per cert,parlant de xapusses,més xapussa trobo alçar andanes que no s'ultilitzen per a res i que ni tan sols l'han allargat al mateix temps que hi ha estacions amb andanes patètiques,parlo de l'andana de les vies 3A-5 de Molins,que no s'ultilitza pràcticament mai.Aixó sí que és una xapussa.Peró aixó potser és sortir de tema...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 06/11/2011 12:40

Mako448 ha escrit:peró a vegades tinc la sensació i disculpeu-me,que per alguns sembla ser els Civia en la seva totalitat són una caca.Tant dolents i tan malament funcionen aquests trens?
La qüestió es podria resumir de la manera següent: calia gastar-se tota una morterada en trens nous que, a més, requerien adaptar una part de la infraestructura?

Per part meva, la resposta és clara: no.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Diumenge 06/11/2011 13:02

Tots els trens clar que tenen els seus defectes. Els civies són macos i sí que li falten alguns seients però hi ha 447 que Déu n'hi do com es troben. Us queixeu dels civia per l'alçada amb les estacions, però a les 447 un minusvàlid com puja?? No totes les estacions es troben correctes per els 447. Almenys al civia hi ha un vagó on els minusvàlids poden accedir, jo crec que en això sí que guanya el civia.



470
N7
N7
Entrades: 327

Entrada Autor: 470 » Diumenge 06/11/2011 13:11

metring ha escrit:
470 ha escrit:

Y más si los vehículos no han sido diseñados para la realidad de Barcelona u otras províncias, y sólo se pensó en el concepto de las cercanías de Madrid.
Caramba esta es nueva, resulta que Renfe penso sus trenes solo para Madrid,¿ la 440, 447, 450 tambien o solo fue a partir del civia?.
Busca un poquito por el hilo, y tendrás la información. Aunque me extraña que tu no lo sepas...[/quote]

http://www20.gencat.cat/portal/site/msi ... mt=default
Me parece curiosa la manera en que la Gene habla del Civia, por otra parte ¿Me tengo que fiar de la opinión de un político da sobre un determinado tren?
El civia parte del proyecto cercanias 2000 diseñado por y para servicios de cercanias y si buscas en la red de cercanias de Madrid veras que hay trayectos tan largos como los de aqui, el problema a mi modo de ver es poner trenes de cercanias para trayectos de regionales, pero eso no es culpa del tren.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 06/11/2011 13:19

470 ha escrit:el problema a mi modo de ver es poner trenes de cercanias para trayectos de regionales, pero eso no es culpa del tren.
És clar que no. Ho és de qui el posa, que no és cap altre que el mateix que decideix portar al drapaire trens que en altres països seguirien fent perfectament el seu servei, per subsituir-los per aquests de dubtós benefici.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 06/11/2011 13:50

El quit de la qüestió és, per què han de fer cada sèrie de tren de rodalies més alta que l'anterior? Fa temps ja ho vaig comentar, però també hi va haver diferència d'alçada entre les suïsses i les 440, i tela! Per què no es fa un plec de condicions, cada cop que es construeixen nous trens, per tal que l'alçada es mantingui, o es baixi, per temes d'adaptació a PMR? No sé, ho trobo tot molt il·lògic.



Avatar de l’usuari
metro3001
N5
N5
Entrades: 130

Entrada Autor: metro3001 » Diumenge 06/11/2011 13:53

En resposta a Mako448, t´haig de dir que a St. Vicenç, han tingut que allargar uns 20 metres les vies de topera, ja que dos 465 hi cabien, peró ocupaven els circuits d´agulla. No cal anar tan lluny: Arc de Triomf també esta limitada per dos 465, a part de moltes altres estacions.
En referencia a les 447, en el moment del seu disseny, no es va tenir en compte els accessos per a PMR, peró segons tinc entés, hi ha un projecte per a modificar el remolc intermig, per tal de fer-lo accessible, desconec si aquest projecte tirarà endavant, o bé, ja s´ha descartat.
Un detall si que vull comentar: El tema del recrescut d´andanes, realment es un tema que fa falta, ja que, sigui 440, 447 o 465, estan una mica baixes, pero d´apujar andanes a fer-les més llargues, a mi aixó, em costa molt d´entendre.
No tinc rés a favor de les 447, el que veig es que es un material fiable i està donant molt bon resultat.
Si algú pot parlar amb gent de tallers o maquinistes, aquestos us diran mes o menys tot el que estic posant jo aqui: El activias sont molt macos, pero alhora de treballar am ells es diferent al que la gent es pensa.
Salutacions.
metro3001



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Diumenge 06/11/2011 19:11

metring ha escrit:El quit de la qüestió és, per què han de fer cada sèrie de tren de rodalies més alta que l'anterior? Fa temps ja ho vaig comentar, però també hi va haver diferència d'alçada entre les suïsses i les 440, i tela! Per què no es fa un plec de condicions, cada cop que es construeixen nous trens, per tal que l'alçada es mantingui, o es baixi, per temes d'adaptació a PMR? No sé, ho trobo tot molt il·lògic.
Doncs perquè cada vegada hi ha més equips. Al sostre no hi van perquè ja hi va l'aire acondicionat. I al fer el tren diàfan, els equips dels armaris que hi havia als extrems dels vagons, ha calgut traslladar-los a baix. I per fer una zona amb pis baix, també cal distribuir els equips que hi hauria d'anar, per la resta del tren.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 06/11/2011 19:23

victorcasta ha escrit:I al fer el tren diàfan, els equips dels armaris que hi havia als extrems dels vagons, ha calgut traslladar-los a baix.
Doncs haurien pogut trobar un terme mitjà. Entre una porteta com hi havia abans i l'amplitud que hi ha ara, malgrat que no estigui permès romandre-hi, es podia optar per una alternativa intermèdia, que permetés encabir alguns equips a l'extrem del tren.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Nozomi
N8
N8
Entrades: 687

Entrada Autor: Nozomi » Diumenge 06/11/2011 19:31

Para mis argumentos anti-Civia recupero un comentario de hace un año :D ...
Nozomi ha escrit:Los que han viajado a las diferentes Mecas del ferrocarril (en Europa varios países, en Asia uno destinado a ser el Alá de las diferentes Mecas) seguramente no les gustarán la mayoría de trenes que circulan por aquí.

A mi el Civia no me gusta un pelo. Me parece muy ostentoso (para decir que es moderno) pero a la hora de la verdad poco o nada práctico. Los trenes de cercanías deberían responder más a un esquema tipo "metro", esto es fácil acceso al tren. Por ello, los trayectos tampoco deberían ser largos. ¿Qué es esto de hacer con material de Cercanías trayectos a Puigcerdà?, ya me parece abominable que pasen de Vilanova-G, Martorell, Terrassa, Granollers o Mataró. Fuera de ese espacio ya deberíamos ver otro tipo de trenes con mejores prestaciones.

En este sentido el Civia me parece un tren anárquico en la disposición de asientos (mejor conseguida en las 447 y similar). Un tren que informa mal, da vergüenza ajena ver la "gran" información que ofrecen las pantallas. Especialmente asusta la modernidad tras volver de un país en el que sus trenes de cercanías sin ser aparentemente tan modernos informan en sus pantallitas en tiempo real del estado de las otras líneas, de las salidas y servicios del andén y estación siguiente, y además del tiempo, de la bolsa y con espacios de publicidad que cobra la compañía. No hablemos del aseo, ese huevo monstruoso que debe ser el doble de grande de lo normal (ocupando espacio del tren) porque vamos, he visto aseos en trenes para PMR que no ocupan lo que ocupa uno en un Civia.

Y finalmente el acceso a los trenes, que es nefasto como en todas las estaciones de la red de Cercanías. El mal ya está hecho, se han subido andenes pero no lo suficiente para una entrada llana porque claro, a saber ese tren, supuestamente de Cercanías en qué estaciones va a parar, no sé, igual llega hasta Tortosa, pero ¿qué hace en Tortosa?. Desde luego si el problema son los Talgo apaga y vámonos. Una vez los trenes de largo recorrido pasen por vías de alta velocidad no hay excusa para esta vez sí recrecer al estilo Barcelona-Vallès todos los andenes de la red.

Un buen tren de cercanías debería ser algo más parecido a esto que no a los modernísimos Civia. Y por supuesto no entiendo las aspiraciones de tener "trenes más modernos" que sirven exactamente para lo mismo: para nada.

Ale, ya me he desfogado. Y no, no me paga nadie.

Saludos.



Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”