Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Re: Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 16/09/2011 16:45




Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 22/09/2011 22:12

El proyecto para la nueva estación de autobuses, en 2012

El Govern de la Generalitat quiere adelantar, en la medida de lo posible, el proyecto constructivo de la nueva estación de autobuses de Lleida, que estará ubicada bajo el puente de Príncep de Viana.

Y es que se calcula que la nueva estación de autobuses puede tardar todavía unos tres años a ser una realidad, motivo por el cual se ordenó mejorar en la actual estación, que funciona como una concesión desde 1967.

Según explicó ayer el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, durante el 2012 se llevará a cabo la redacción del proyecto, a la espera de poder iniciar la construcción del nuevo equipamiento.

Así lo indicó ayer durante la presentación de los datos de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible, una iniciativa que, tras su primer decenio de vida, está consiguiendo una relevancia notable en Lleida.

Tanto es así, dijo Font, que en Lleida se ha pasado de las 9 entidades adheridas a esta iniciativa durante el 2010, las cuales hacía 15 actividades en total, a las 61 entidades y a las 140 actividades este año.

En este sentido, Font quiso poner en relieve que los ayuntamientos catalanes participan activamente de esta iniciativa que este año se presenta bajo el lema Estalvia benzina, regala aire net.

Entre las actividades más destacadas que se han organizado en el territorio leridano para promocionar la concienciación sobre la necesidad de moverse de una forma sostenible y segura, están las 41 pedaladas, las 20 caminatas saludables o las 28 caminatas verdes.

Además, este año se celebrará la Cursa de la Mobilitat Interurbana, que involucrará a 20 municipios. El objetivo de esta actividad, que tendrá lugar mañana, es comparar los tiempos, pero también los costes ambientales y sociales (accidentes, cambio climático, contaminación atmosférica) que los diferentes modos de transporte (bus, tren, bici y vehículo privado) necesitan al hacer un mismo recorrido.

Otra novedad es el concurso de cortometrajes RECrea, donde los autores explican su experiencia de movilidad. Los premios se entregarán el próximo martes 27 de setiembre en un acto en el Cafè del Teatre de l’Escorxador (20.00 horas).

Por otro lado, Font también valoró ayer la actividad del Aeroport de Lleida-Alguaire, una infraestructura que ha perdido este verano el 93% de los viajeros en relación al año pasado. De esta forma, según datos de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, entre junio y agosto recibió 1.395 pasajeros, mientras que en 2010 fueron 20.557 pasajeros.
Cabe destacar que, en lo que va de año, Lleida-Alguaire ha conseguido 20.480 pasajeros.

La marcha de aerolíneas como Vueling (que abandonó Lleida en marzo) y de Ryanair (dejó de operar en mayo) han propiciado que desde entonces la única compañía que opera en el aeropuerto leridano es Air Nostrum, que ofrece un vuelo regular a Palma y también conexiones a Ibiza y Mahón durante los meses estivales.

Menos coches y más buses, los objetivos a conseguir para 2017

El Ayuntamiento de Lleida aprobará, a finales de año, el Pla de Mobilitat Urbana que deberá regir las principales actuaciones en este campo hasta 2017. Para preparar este documento, la Paeria inició un proceso de participación ciutadana del que se extrae, por ejemplo, la necesidad de reducir los transportes en vehículo privado y potenciar el uso del transporte público y del medio de transporte más natural del hombre, el andar.

De esta forma, en la fase actual del proyecto, se proponen 68 actuaciones para conseguir los 22 objetivos en este ámbito, vinculados a las líneas estratégicas del estudio de movilidad que se realizó en el periodo 2006-2009.

En este estudio se puso de manifiesto que, por ejemplo, el modelo de movilidad en Lleida se hacía más sostenible, en tanto que el transporte público creció un 5,53%, un 4,79% los desplazamientos a pie o en bicicleta y un 3,41% el transporte privado.

La primera teniente de alcalde, Marta Camps, presentó ayer las líneas estratégicas de este plan a diferentes agentes que participan en la movilidad en la ciudad de Lleida y explicó que se abre un nuevo proceso de participación mediante el web http://www.paeria.es/plamobilitaturbana donde todo el mundo puede aportar sus ideas en relación a estas 68 actuaciones.

Por otro lado, Camps visitó ayer las obras de mejora de los pasos de peatones de Pardinyes, que se están remodelando para adaptarlos a la normativa actual y hacerlos más accesibles. El alcalde de Lleida, Àngel Ros, explicó ayer que la Paeria trabaja para modificar el 94% de los pasos de peatones en el barrio.

http://www.lamanyana.es/web/html/lanoti ... 9oPSqxqq5Q



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 23/09/2011 0:46

Comentari al marge: amb tantes catalanades, no hi haurà ningú de l'Espanya profunda que entengui el que escriu La Mañana. Potser que s'ho repensin...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 14/10/2011 11:13

Plantegen apujar tarifes a l'estació d'autobusos per abordar-hi millores

• La concessionària demana un calendari per a la nova terminal per preveure inversions

La concessionària de l'estació d'autobusos de Lleida ha plantejat a la Paeria i a la Generalitat que autoritzin una pujada de les tarifes que cobra per prestar el servei a les companyies de transport de viatgers per carretera, a canvi que aquests diners es dediquin a remodelar l'edifici de l'actual estació, que està força deteriorat. Hi ha un projecte per construir una nova terminal al costat de l'estació del ferrocarril, a l'avinguda del Segre, però la crisi de les finances públiques l'està retardant, cosa que obligarà a continuar usant l'actual estació uns quants anys més. Fonts de la concessionària van reclamar que les administracions fixin un calendari per al trasllat, de manera que puguin saber durant quants anys es continuarà usant l'actual terminal per poder planificar inversions amb seguretat de recuperar-les. Mantenen que amb les tarifes actuals és inviable abordar inversions d'importància a l'estació i que la pujada serviria només per pagar-les sense que n'obtinguessin cap benefici extra.

Arran d'una inspecció conjunta de la Paeria i la Generalitat, es va ordenar a la concessionària diverses obres de millora de les instal·lacions de l'estació a finals de l'any passat. S'hi van detectar deficiències com la falta de senyalització, problemes d'accessibilitat, higiene i salubritat. S'han abordat bona part d'aquestes, va informar la concessionària, però les de més envergadura, com la renovació de la teulada, queden pendents. L'actual estació data del 1967, tot i que l'inici oficial de la concessió no és clar perquè en el seu dia un plet la va retardar.

La construcció de la futura estació d'autobusos al costat del nou pont de Príncep de Viana no té, ara com ara, data d'execució. La Generalitat s'ha compromès a redactar-ne el projecte, però per ara no hi ha finançament. En les seues últimes declaracions públiques, el secretari de Mobilitat, Ricard Font, va vincular l'execució de l'obra al desenvolupament del pla especial de l'estació, que ha de generar plusvàlues urbanístiques. No obstant, en el context actual de crisi immobiliària, aquestes expectatives queden molt lluny.

http://www.segre.com/detall-de-la-notic ... -millores/



Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Divendres 14/10/2011 11:33

Segre ha escrit:La construcció de la futura estació d'autobusos al costat del nou pont de Príncep de Viana no té, ara com ara, data d'execució. La Generalitat s'ha compromès a redactar-ne el projecte, però per ara no hi ha finançament. En les seues últimes declaracions públiques, el secretari de Mobilitat, Ricard Font, va vincular l'execució de l'obra al desenvolupament del pla especial de l'estació, que ha de generar plusvàlues urbanístiques. No obstant, en el context actual de crisi immobiliària, aquestes expectatives queden molt lluny.
Normal, els diners estaven destinats a una instal·lació competitiva de futur com és l'aeroport d'Alguaire. Els autobusos són de pobres...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 01/12/2011 12:14

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/ ... leida.html

La Generalitat licita el projecte constructiu de la nova estació d'autobusos de Lleida

11:03 01.12.2011

Lleida (ACN).- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació del projecte constructiu de la futura estació d'autobusos de Lleida, que s'emplaçarà en una nova ubicació més propera a l'estació de tren, per tal d'afavorir la intermodalitat. El nou equipament suposarà una millora substancial en la qualitat del servei i la comoditat dels usuaris, que disposaran d'una nova terminal de 7.500 metres quadrats de superfície i dues plantes, amb capacitat per a la parada i estacionament de fins a 27 autobusos. Actualment, l'estació d'autobusos està al carrer de Saracíbar, a 1 quilòmetre de distància de l'estació de ferrocarril, que acull serveis ferroviaris convencionals i d'alta velocitat.

Imatges de la maqueta a l'enllaç


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 01/12/2011 14:17

A la maqueta veig que l'estació d'autobusos està just al costat del Segre... no es podria haver fet una mica més a prop de l'estació de ferrocarril?



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 01/12/2011 23:03

^^ Els terrenys més propers es van qualificar per a fer-hi habitatges privats i comerços.

Imatge



Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 01/12/2011 23:52

Sky ha escrit:^^ Els terrenys més propers es van qualificar per a fer-hi habitatges privats i comerços.
Molt bé, un aparcament per a cotxes al costat de l'estació de ferrocarril i l'estació d'autobusos a 300 metres, més allunyada del centre, en un racó, que no "molesti" gaire. Com es nota quines són les prioritats en aquest país.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 02/12/2011 1:06

El problema és que la idea de fer-hi allà una nova estació d'autobusos és posterior a la remodelació de l'estació de trens que va executar Foment amb motiu de l'arribada de l'AVE (2003).

Suposo que si des d'un bon principi s'hagués comptat amb això haurien dissenyat una estació més integrada.
Sky l’ha editat per darrera vegada el dia: Divendres 02/12/2011 20:09, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 02/12/2011 2:09

Planificació típica d'aquest país: tot a base de pegots i sense cap mena de visió de conjunt.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 02/12/2011 14:26

El projecte de la nova estació d'autobusos, a concurs sense terminis ni diners per a les obres

• La Generalitat només preveu que estarà redactat el 2012

El departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a concurs la redacció del projecte constructiu de la nova estació d'autobusos, prevista al costat del pont de Príncep de Viana i que ha de substituir l'actual del carrer Saracíbar. El pressupost de licitació per a la redacció del projecte durant el 2012 és de 200.000 euros i el cost total de l'equipament, d'entre 8 i 10 milions, segons va indicar ahir el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font. No obstant, la Generalitat no disposa de moment de finançament per construir-la, de manera que tampoc pot concretar un calendari per iniciar-ne les obres. Font va assenyalar que la construcció de l'estació d'autobusos "també s'ha de coordinar amb l'edificació de l'equipament previst a sobre, que depèn de l'ajuntament". De la nova terminal se'n parla des de fa uns vuit anys, especialment des de l'entrada en servei del tren d'alta velocitat. La Generalitat va elaborar el 2009 un estudi de viabilitat per al trasllat de la terminal per situar-la més a prop de l'estació de trens, per potenciar la intermodalitat.

L'estació d'autobusos tindrà 7.500 m², dos plantes i capacitat per a 27 autobusos. El pis superior estarà al nivell del carrer Príncep de Viana i acollirà el vestíbul i la venda de bitllets. Estarà connectat amb escales mecàniques i ascensors amb la planta inferior, amb 18 andanes i 9 places de pàrquing.

L'alcalde, Àngel Ros, va qualificar de "gran notícia" l'anunci de la licitació i va afirmar que la nova estació beneficiarà el conjunt de les comarques de Lleida. També va destacar que permetrà substituir la terminal actual, "que no està en condicions òptimes des de fa molt temps". Quan la nova estació sigui una realitat (l'alcalde confia que sigui el 2012 o el 2013, cosa poc probable), l'actual podria convertir-se en un espai que combini el comerç i la cultura. Per la seua part, els actuals concessionaris de l'estació opinen que la nova resultarà massa petita.

http://www.segre.com/detall-de-la-notic ... les-obres/



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 29/05/2012 21:34

Imatge

La Generalitat aprova el projecte de la nova estació d’autobusos de Mollerussa que s’ha d’iniciar al 2014

La Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat ha donat llum verda al projecte constructiu de la nova estació d’autobusos que s’ha d’ubicar al costat de l’actual estació ferroviària, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que es preveu que les obres puguin començar durant el 2014. Solsona ha explicat que ara el que cal és que la Generalitat i l’Ajuntament puguin arribar a un acord amb ADIF per obtenir la titularitat dels terrenys on s’ha d’ubicar ja que són de l’ens ferroviari. Així mateix, ha dit que tot seguit caldrà que el projecte tingui la consignació pressupostària necessària i fixar el calendari d’execució de les obres.

El projecte recull que la nova estació, que està pressupostada en 2.453.835 euros i comptarà amb una superfície de 3.432 metres, tingui una andana amb capacitat per estacionar 5 autobusos en bateria. Aquesta andana estarà protegida amb una marquesina de 475 metres quadrats que també donarà cobertura a l’edifici de serveis que s’hi construirà en planta baixa i que albergarà en 95 metres quadrats la venda de tiquets, els lavabos públics, un espai de serveis i la zona d’espera per als usuaris. Així mateix, a l’andana principal també s’hi preveu una zona d’estacionament per a 3 taxis.

La principal característica del projecte és, però, la construcció d’un pas inferior per a vianants que ha d’unir el carrer Prat de la Riba (just al davant del restaurant Jardí) amb l’estació, que s’ha d’ubicar a l’altra banda de les vies del tren. Aquest pas, per a l’accés del qual s’han previst rampes i també un ascensor, connectarà de manera subterrània les dues andanes i requerirà una solució urbanística que s’adapti a les característiques de la zona, segons ha afegit Solsona, el qual s’ha mostrat molt satisfet per la decisió de la Generalitat ja que “si no s’hagués volgut construir ja no s’hauria aprovat el projecte”, ha precisat.

http://www.mollerussa.cat/?id=czozOiI4OTUiOw==



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 27/11/2013 13:13

Ahir es va anunciar que s'invertiran 300.000€ per a la remodelació "integral" de l'estació d'autobusos de Lleida, que estaria enllestida a finals de 2014.

La nova estació, però, no té ni calendari d'execució.

http://www.cadenaser.com/catalunya/audi ... at_27/Aes/

A partir del minut 2:53.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 04/06/2015 11:23

Territori i Sostenibilitat licita les obres d'un pas inferior sota el ferrocarril a Mollerussa

El pas connectarà les andanes de l’estació, els carrers a banda i banda de la via i la futura nova estació d’autobusos, que es licitarà pròximament

Els treballs, amb un pressupost d’1 MEUR, començaran aquest estiu i tindran una durada de cinc mesos


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació, per un import d’1 MEUR, de les obres d’execució d’un pas inferior per a vianants sota les vies del tren a Mollerussa, just davant de l’estació de ferrocarril. Aquest pas, que serà el primer al municipi, comunicarà les dues andanes de l’estació i els carrers a banda i banda de la via. Així mateix, connectarà amb la futura nova estació d’autobusos del municipi.

El pas inferior tindrà 20 metres de longitud i 5 d’amplada i estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. Es preveu que els treballs, que tindran un termini d’execució de cinc mesos, comencin aquest estiu.

A continuació, Territori i Sostenibilitat licitarà les obres de la nova estació d’autobusos, amb la previsió que entri en servei el 2016. Aquesta instal·lació, que substituirà l’antiga estació, se situarà davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, i quedarà comunicada mitjançant el pas inferior que ara s’impulsa. Les obres de la nova estació de busos tindran continuïtat amb les del pas inferior.

La futura estació d’autobusos consta d’una petita edificació terminal, a recer d’una gran marquesina que també protegeix l’accés dels usuaris als vehicles, amb un total de 5 andanes. Es completarà, d’aquesta manera, un intercanviador de transports, que generarà un nou node de mobilitat al municipi.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... lerussa.do

Imatge

Imatge



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 04/06/2015 16:11

Quants trens al dia passen per Mollerussa? Si no vaig errat un 5, i potser algun especial, però això justifica la construcció d'aquest pas? I és més, quants passatgers té al dia que l'utilitzaran? Bé, tot i això és una bona construcció i que millorarà l'estació, però prefereixo que posin més trens amb aquests diners.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 22/12/2015 11:51

Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció del projecte per construir una nova estació d'autobusos a Juneda

L’obra consistirà en la substitució de les actuals parades per una àrea de concentració d’arribades i sortides en condicions més funcionals per als usuaris

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte de construcció d’una nova parada de busos a Juneda per dotar aquesta població de la comarca de les Garrigues d’una àrea de concentració d’arribades i sortides dels busos, en condicions més funcionals per als usuaris, amb lavabos i àrea d’espera. Aquesta nova parada, que es realitza a petició de l’Ajuntament, substituirà les actuals, que dificulten el trànsit en hores punta.

L’actuació s’emmarca en Pla d’estacions de Viatgers, mitjançant el qual la Generalitat, com a propietària de la xarxa d’estacions d’autobusos de Catalunya, està dotant de terminals de viatgers (estacions i parades) els municipis que necessiten d’aquest servei, com és el cas de Juneda.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... -juneda.do



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 25/04/2016 10:50

La nova estació d’autobusos de Mollerussa, a punt el 2017

La Generalitat té previst adjudicar i iniciar la construcció de la nova estació d’autobusos de Mollerussa aquest mateix any amb l’objectiu que estigui enllestida el 2017. Així ho va confirmar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, durant una visita a la comarca del Pla d’Urgell. La nova estació, que substituirà l’actual, s’ubicarà davant de les vies del tren, a la zona nord, una mesura que té com a principal objectiu concentrar tota l’oferta de transport públic en una zona de la ciutat. Un primer pas serà les obres del pas subterrani al carrer Prat de la Riba, ja adjudicades per a la Generalitat i a punt d’iniciar-se.

[...]

http://www.lleida.com/noticia/la-nova-e ... nt-el-2017



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 06/06/2016 17:31

Comencen les obres del pas inferior entre l'estació de tren i la futura d'autobusos a Mollerussa

En un any es completaran els treballs de la nova estació i del pas inferior que millorarà la permeabilitat urbana i la connexió amb el tren

El secretari Ricard Font i l’alcalde Marc Solsona signen un conveni que dóna l’impuls definitiu a l’estació d’autobusos


El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Mollerussa (Pla d’Urgell), Marc Solsona, han signat aquest dilluns un conveni que suposa un impuls definitiu a les obres de la nova estació d’autobusos de Mollerussa, que inclouen un nou pas inferior per comunicar amb l’estació del ferrocarril.

L’acord estableix que la Generalitat assumirà el cost de dos milions d’euros de les obres, mentre que l’ajuntament se’n farà càrrec del manteniment i cedirà els terrenys per construir-la.

Continuïtat amb la trama urbana

Aquest dilluns han començat també les obres del pas inferior que comunicarà l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos, que servirà per donar continuïtat a la trama urbana i millorar la permeabilitat.

Un cop obtinguts tots els permisos necessaris per part d’ADIF s’inicien els treballs previs. L’actuació obligarà a tallar el servei ferroviari durant un cap de setmana, que es fixarà en les properes setmanes. Això permetrà tallar les vies i col·locar el calaix que conformarà l’estructura del pas inferior. En total, les obres suposaran una inversió d’un milió d’euros i es preveuen completar durant la tardor.

Termini de sis mesos

Paral·lelament, aquest dilluns s’ha iniciat el procés de licitació de les obres de construcció de la futura estació d’autobusos de Mollerussa, que substituirà l’antiga estació, emplaçada dins el nucli urbà. La nova s’ubicarà a uns terrenys situats davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, i quedarà comunicada amb el ferrocarril mitjançant el pas inferior que es comença a construir. Les obres s’adjudicaran aquest estiu perquè puguin començar durant la tardor, amb un termini d’execució de sis mesos i un cost d’un milió d’euros.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... lerussa.do



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 21/06/2016 10:53

Imatge

Plantegen traslladar i renovar els lavabos de l’estació d’autobusos

L’empresa concessionària de l’estació d’autobusos de Lleida ha plantejat a l’ajuntament la possibilitat d’abordar la renovació dels lavabos de l’estació, un dels espais que estan en pitjor estat d’aquest decrèpit equipament. La proposta, segons va explicar un portaveu de la concessionària, consisteix a traslladar els serveis de l’actual soterrani al vestíbul, on hi ha espai disponible en locals que ara estan buits. A banda de la millora en accessibilitat pel trasllat a la planta baixa, els lavabos també es renovarien del tot, la qual cosa suposaria una gran millora, ja que els actuals es troben en un estat indigne d’un servei públic, amb nombrosos urinaris inutilitzats i una pudor evident.

De fet, molts dels usuaris de l’estació procuren utilitzar els d’algun bar o comerç proper. No obstant, l’empresa vincula aquesta inversió a algun acord que garanteixi el finançament, sigui a través d’una aportació pública o d’un increment de tarifa que han quantificat en un cèntim per viatger, la qual cosa permetria pagar tota l’obra. El que sí que està descartat de moment és actuar a la teulada, ja que per netejar les làmines que la conformen caldria canviar-les totes.

De moment, l’obra que s’abordarà segur és la millora del paviment de la part de les andanes per la qual circulen els busos. La concessionària va acordar divendres en el consell d’administració aquesta petita inversió, quantificada en uns 10.000 euros, per renovar aquest terra, que és de ciment i està molt gastat.

L’estació d’autobusos està pendent del seu trasllat a un nou edifici al costat de la de Renfe des de fa anys, que encara no té data.

http://www.lleida.com/noticia/plantegen ... dautobusos



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”