Escales o ascensors en estacions de metro profundes?

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.

Vosaltres agafeu en estacions profundes ascensors o escales mecàniques?

Ascensor, no vull perdre el temps amb moltes escales mecàniques!
15
33%
Ascensor sempre, encara que hi haguessin poques escales
4
9%
Ascensor, per motius justificables (cotxet de nen, etc.)
7
16%
Escales mecàniques, tot i reconèixer que es tarda força en arribar al lloc
11
24%
Escales mecàniques, m'encanten!!
5
11%
A peu, per fer cames!
2
4%
Altres
1
2%
 
Vots totals: 45
Avatar de l’usuari
Kane_84
N5
N5
Entrades: 145
Ubicació: Artigues|Sant Adrià L2 - Llefià L10

Re: Escales o ascensors en estacions de metro profundes?

Entrada Autor: Kane_84 » Dimarts 19/10/2010 13:12

Lo que más tira para atrás a la gente es que las escaleras mecanicas se repartan en 6 o 7 tramos, cosa que da la sensación de que el camino es interminable. Si en lugar de media docena de escaleras mecanicas hubiesen dos por sentido de un unico tramo del tipo metro de Londres, o linea A de Roma, pues la gente no se lo pensaría tanto. Aunque entiendo que no sea posible por falta de espacio.
Yo en Sagrera o Vall d'Hebron no cojo ascensores a no ser que no haya nadie esperandolo, muchas veces he llegado por la escalera mecánica antes que los que esperan al ascensor. Realmente el tiempo de transbordo no es tanto si las escaleras las subes o bajas poniendo de tu parte y no esperando a que te lleven tranquilamente, como dije antes, lo que realmente da esa sensación de pesadez es ver ese montón de tramos de escaleras, que más que un metro te recuerda al corte inglés.
Y es lamentable que la gente abuse de ascensor cuando hay gente discapacitada o con cochecito esperandolo, claro que después de haber venido de Roma y ver la jungla que es aquello, esto parece el paraíso.



jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dimarts 19/10/2010 14:30

Personalmente, y mientras pueda, me tomo lo de las escaleras como una forma de hacer ejercicio: las subo andando rapidito. Así, finalmente, no se tarda tanto y se fortalece el corazón ;)



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 19/10/2010 14:36

jaezcurra ha escrit:Personalmente, y mientras pueda, me tomo lo de las escaleras como una forma de hacer ejercicio: las subo andando rapidito. Así, finalmente, no se tarda tanto y se fortalece el corazón ;)
Yo cuando puedo, también :D



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 19/10/2010 14:43

Kane_84 ha escrit:Lo que más tira para atrás a la gente es que las escaleras mecanicas se repartan en 6 o 7 tramos, cosa que da la sensación de que el camino es interminable. Si en lugar de media docena de escaleras mecanicas hubiesen dos por sentido de un unico tramo del tipo metro de Londres, o linea A de Roma, pues la gente no se lo pensaría tanto. Aunque entiendo que no sea posible por falta de espacio.
Eso es cierto, si las escaleras fueran pocas pero largas, como pasa en el metro de Londres, la sensación seria muy distinta y seguramente más gente las cogería.



Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dimarts 19/10/2010 17:25

metring ha escrit:
Lluita1714 ha escrit:Tot és agilitat. Jo no és que agafi ascensor o escala mecànica, tot és el moment i la circumstància. En el meu cas reacciono de la següent forma, per exemple a l'intercanviador de Sagrera L5-L9: L'ascensor està obert i buit: agafo l'ascensor: més ràpid. Que hi ha cua a l'ascensor, o no està al mateix pis que jo, per les escales mecàniques. Senzillament allò que es trobi disponible i em sembli més ràpid. De tant en tant hi ha algun ascensor a punt de tancar portes i amb poca gent: qui de vosaltres no l'agafaria? si és més ràpid clar, no es tracta de fer mandrós, com fan molts, sinó d'agilitat.
+1

Per unes escales mecàniques no em sembla lògic agafar l'ascensor, però per trams molt llargs...Només cal veure el que està passant: la gent no les vol, i no sempre és per vagància, hi ha de tot. Sinó, només cal veure el resultat de l'enquesta. Què caldria fer?
Prohibir a la gent que utilitza malament els ascensors l'entrada al metro i obligar-los a anar a peu durant tres setmanes. Al tornar tranquil·la que donarien gràcies a aquestes escales mecàniques.

Això també ho podriem fer amb la gent que és cola per norma. A la tercera vegada persona non grata al metro XD


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 19/10/2010 22:32

Vilarrubla ha escrit:Això també ho podriem fer amb la gent que és cola per norma. A la tercera vegada persona non grata al metro XD
Legalment, els detentors d'una T-Cuelas són personae non gratae a la primera. I ja veus com es mouen.

Tornem al tema del fil.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
593Dromedario
N6
N6
Entrades: 225
Ubicació: BCN Sant Andreu

Entrada Autor: 593Dromedario » Dimecres 20/10/2010 23:56

Tendeixo a les escales mecàniques més que ascensors, però també els utilitzo quan no hi ha gent ja són a l'abast.
Això sí, les escales mecàniques d'altres ciutats com Madrid són força més ràpides, i ja no dic els ascensors, pocs i petitíssims (Sagrera L9) i molt lents (van lents i tarden molt a frenar i obrir portes mentre sona el "dong" fastigós); tothom sap que els dels rascacels pugen el doble o més d'alçada en menys temps.



Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dijous 21/10/2010 0:12

TMB podria organitzar una marató en alguna d'aquestes estacions :riure


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Sorrender
N1
N1
Entrades: 8

Entrada Autor: Sorrender » Dilluns 25/10/2010 15:29

593Dromedario ha escrit:Tendeixo a les escales mecàniques més que ascensors, però també els utilitzo quan no hi ha gent ja són a l'abast.
Això sí, les escales mecàniques d'altres ciutats com Madrid són força més ràpides, i ja no dic els ascensors, pocs i petitíssims (Sagrera L9) i molt lents (van lents i tarden molt a frenar i obrir portes mentre sona el "dong" fastigós); tothom sap que els dels rascacels pugen el doble o més d'alçada en menys temps.
Aquests ascensors no estan pensats per a persones que tenen bé les cames. Frenen poc a poc per a que qui els fa servir, no rebi un sotrac i caigui. I la senyal acústica es per a les persones invidents.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 26/10/2010 0:23

Crec que els "problemes" entre ascensors i escales mecàniques es limiten a Vall d´Hebron L5 i Sagrera L9/L10.

Avui he fet l´enllaç entre L3 i L5 a Vall d´Hebron, i entre L10 i L1 a Sagrera.

Els he fet en hora semi-punta, sobre les 18:30 a Vall d´Hebron, i sobre les 19:00 a Sagrera.
He observat com la gent comença a utilitzar els dos nous trams amb més freqüència (curiós observar com venint de Gorg, el tren es quasi buida a Llefià).
Això m´ha permès constatar que la gent comença a utilitzar les escales amb normalitat, i tot i que a Vall d´Hebron encara n´hi ha que s´entesten a fer servir l´ascensor, la veritat és que hem arribat al mateix temps (de baixada, això sí, i jo caminava per les escales, sense forçar), o sigui que l´ascensor no va tan ràpid com això...

Crec que és cosa de temps.
A mesura que la gent vagi coneixent més i més aquestes noves estacions, i sobretot a mesura que es vagi completant la L9/L10, la gent es passarà a les escales.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 26/10/2010 10:53

Tu ho has dit, de baixada, de pujada la cosa canvia força.



Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dimarts 26/10/2010 17:10

metring ha escrit:Tu ho has dit, de baixada, de pujada la cosa canvia força.
En unes escales que et porten no canvia tant...


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 26/10/2010 23:26

437.001 ha escrit: la veritat és que hem arribat al mateix temps (de baixada, això sí, i jo caminava per les escales, sense forçar), o sigui que l´ascensor no va tan ràpid com això...
Doncs tu mateix ho dius: has trigat el mateix per les escales mecàniques que el que es triga fent cua al mini-ascensor col·lapsat de gent. Això el que demostra és que els mètodes de sortida de l'estació s'han dissenyat amb aquella part que serveix per seure.

Si la gent fa servir més les escales, cosa que entenc, és perquè s'han adonat que igual de desastrós és perdre un parell de minuts fent cua a l'ascensor i endinsar-s'hi a cops de colze com anar d'excursió per les escales mecàniques. Òbviament, si s'haguessin posat 3 o 4 ascensors d'alta capacitat (menys dels que té qualsevol estació de la L9/L10), aleshores sí que no hi hauria color podent-se fer la sortida de l'estació en un temps raonable.



Avatar de l’usuari
Mortadel·lo
N9
N9
Entrades: 1381

Entrada Autor: Mortadel·lo » Divendres 09/12/2011 10:25

anava a obrir un tema nou però veig que ja s'havia tractat....només volia mostrar la meva insatisfacció per la velocitat dels ascensors de la línia 9 en general, i de Sagrera en particular....entenc la necessitat d'evitar sotracs per a cert usuaris però això ja passa de mida


ES PELIGROSO ASOMARSE

Avatar de l’usuari
calisay
N7
N7
Entrades: 321
Ubicació: LLacuna L4

Entrada Autor: calisay » Divendres 09/12/2011 14:37

metring ha escrit:
Lluita1714 ha escrit:Tot és agilitat. Jo no és que agafi ascensor o escala mecànica, tot és el moment i la circumstància. En el meu cas reacciono de la següent forma, per exemple a l'intercanviador de Sagrera L5-L9: L'ascensor està obert i buit: agafo l'ascensor: més ràpid. Que hi ha cua a l'ascensor, o no està al mateix pis que jo, per les escales mecàniques. Senzillament allò que es trobi disponible i em sembli més ràpid. De tant en tant hi ha algun ascensor a punt de tancar portes i amb poca gent: qui de vosaltres no l'agafaria? si és més ràpid clar, no es tracta de fer mandrós, com fan molts, sinó d'agilitat.
+1

Per unes escales mecàniques no em sembla lògic agafar l'ascensor, però per trams molt llargs...Només cal veure el que està passant: la gent no les vol, i no sempre és per vagància, hi ha de tot. Sinó, només cal veure el resultat de l'enquesta. Què caldria fer?
Potser exprimir la normativa europea (EN 115) al màxim: fer servir escales mecàniques per a superar denivells de fins a 34m, sent admès com a cas super excepcional el de desnivells de 50m


El licor Calisay no se bebe, se saborea

Avatar de l’usuari
Alex_C4
N6
N6
Entrades: 317
Ubicació: Sant Sadurní d'Anoia
Contacta:

Entrada Autor: Alex_C4 » Divendres 09/12/2011 16:57

de la mateixa manera que li cedire el seient a un coix, l'ascensor no esta alla per mi. per tant utilitzaré les escales mecaniques o les convencionals en cas de que hi hagui cua. en el cas de la L9/L10 dependre tan d'ascensors pot ser una trampa mortal en cas d'emergencia i aixo no m'agrada



Avatar de l’usuari
awe
N7
N7
Entrades: 500
Ubicació: Tossa de Mar / Móra la Nova

Entrada Autor: awe » Diumenge 11/12/2011 8:40

Tinc la sensació que hi ha pocs foraires amb nens. Voldria veure els detractors dels ascensors arribant a una estació sense ascensors, amb dos nens, diguem d'1 i 3 anys, adormits tots dos, havent de pujar fins el carrer duent els dos marrecs i un cotxet doble a coll!



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 11/12/2011 8:56

Jo diria que el debat no és ascensors sí/no (de fet, l'adaptació progressiva a PMR de tota la xarxa l'està tornant superflu), sinó el seu ús massiu pensat per a tots els usuaris de l'estació en qüestió o només per a PMR.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

davida
N9
N9
Entrades: 1793
Contacta:

Entrada Autor: davida » Diumenge 11/12/2011 16:39

awe ha escrit:Tinc la sensació que hi ha pocs foraires amb nens. Voldria veure els detractors dels ascensors arribant a una estació sense ascensors, amb dos nens, diguem d'1 i 3 anys, adormits tots dos, havent de pujar fins el carrer duent els dos marrecs i un cotxet doble a coll!
Ho he patit molts anys pero nomes amb 1 nen i el cotxet (pero el un sol adult). Ara ja te 4 anys i el pujar el nen a coll i bé i el cotxet han passat a l'història.
Ara jo no evito estacions com Virrei Amat.
Hi havia un epoca que planifica els viatges buscan estacions amb ascensor o com a minim amb escales automatiques.



Avatar de l’usuari
traveller
N6
N6
Entrades: 255

Entrada Autor: traveller » Dijous 19/01/2012 13:07

Mortadel·lo ha escrit:anava a obrir un tema nou però veig que ja s'havia tractat....només volia mostrar la meva insatisfacció per la velocitat dels ascensors de la línia 9 en general, i de Sagrera en particular....entenc la necessitat d'evitar sotracs per a cert usuaris però això ja passa de mida
A La Sagrera hi ha 2/3 cartells de color vermell llampant on t'indica que aquests ascensors són per a Persones amb Movilitat Reduïda (PMR). Dubto que el tipus de persona per a la qual estan pensats aquests dos ascensors es queixi de la seva velocitat, i crec que si es queixa d'alguna cosa, serà de que persones en plenes facultats motrius agafin els ascensors dissenyats per a ells. A més, si agafes les escales mecàniques de La Sagrera L9/10 t'adonaràs que funcionen a una velocitat superior que a la resta d'estacions, per intentar compensar la profunditat.

A la resta d'estacions de L9/10 (excepte Bon Pastor i Onze de Setembre, que són relativament poc profundes) disposes d'entre 4 i 6 Ascensors de Gran Capacitat (en nomenclatura de Metro, AGC) que van a una major velocitat que els PMR i no fan la parada tan lentament com aquests, precisament perquè no són per a persones amb discapacitats físiques.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”