Seguiment de les obres de la L9

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

És encertada la decisió de deixar de fer estacions a causa de la crisi?

Si, si més tard, quan hi hagi prou calers, es fan
70
42%
Si, i com n'hi han moltes i molt juntes, que no les facin, n'hi han de prescindibles
39
23%
M'és indiferent
3
2%
No, s'han de fer totes les estacions planejades!
54
33%
 
Vots totals: 166
Miquel
Administrador
Entrades: 4421
Ubicació: Barcelona

Re: Seguiment de les obres de la L9

Entrada Autor: Miquel » Dimarts 21/02/2012 16:48

El més absurd, és, que ja han posat els pals de parada al carrer.


El metro de Barcelona amb motoristes!

davida
N9
N9
Entrades: 1793
Contacta:

Entrada Autor: davida » Dimarts 21/02/2012 17:01

Jo crec que el tram del Prat no s'inagura perque no hi ha diners pel deficit d'explotació que genera qualsevol tram de Metro.
Ja podria funcionar, pero no volen afegir una nove despesa corrent.



dvdhrd
N3
N3
Entrades: 29

Entrada Autor: dvdhrd » Dimarts 21/02/2012 17:54

Sens dubte es un dels motius pels quals no s'obra un tram que està completament acabat, però també hi han d'altres com per exemple el fet de que el Tram 1 depèn del Tram 2, ja que a la Zona Franca es situen les cotxeres i tallers, així com la subcentral elèctrica d'aquesta part de la linia.

Altres motius també influeixen, com ara el fet de falta de trens, ja que hi han diversos que es poden treure del Tram 4, però la resta s'hauràn de "agafar prestats" a L4 o L2, i com a tals, reformar-los per adaptar-los a linies automatiques.

Ara per ara, el fet que incapacita més la obertura del tram del prat son els 700 m. aprox. que queden per tunelar a l'Hospitalet... Una vegada s'acabi el tunel i s'extregui la tuneladora, s'haurà fet un pas de gegant per acabar aquests trams.

Salutacions!



sergi
N6
N6
Entrades: 261

Entrada Autor: sergi » Dimecres 22/02/2012 8:39

"Ara per ara, el fet que incapacita més la obertura del tram del prat son els 700 m. aprox. que queden per tunelar a l'Hospitalet... "

¿ Alguien sabe cuando puñetas volverá a funcionar la tuneladora ?

Me da miedo que pase como en Terrassa,donde se suponía que tenían que retomar las obras a principios de año,para luego anunciar la suspensión "sine-die".



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimecres 22/02/2012 9:09

sergi ha escrit:Me da miedo que pase como en Terrassa,donde se suponía que tenían que retomar las obras a principios de año,para luego anunciar la suspensión "sine-die".
En Terrassa las obras no están concesionadas ni estás pagando ya una ingente cantidad por ellas, sin poderlas abrir al servicio, como pasa en este tramo.



sergi
N6
N6
Entrades: 261

Entrada Autor: sergi » Dijous 23/02/2012 8:42

Si lo que quieres decir es que en este caso no pueden permitirse el lujo de mantener las obras paradas...pues ojalá tengas razón.

Pero que quereís que os diga,yo hasta que vea la tuneladora funcionando otra vez seguiré con la mosca detrás de la oreja.



Avatar de l’usuari
elbandero
N4
N4
Entrades: 73

Entrada Autor: elbandero » Dissabte 25/02/2012 15:54

victorcasta ha escrit:
sergi ha escrit:Me da miedo que pase como en Terrassa,donde se suponía que tenían que retomar las obras a principios de año,para luego anunciar la suspensión "sine-die".
En Terrassa las obras no están concesionadas ni estás pagando ya una ingente cantidad por ellas, sin poderlas abrir al servicio, como pasa en este tramo.
En las obras concesionadas de la L9 a lo mejor ahora se está pagando una cuota al mes, pero antes no se a puesto dinero. En cambio en las obras no concesionadas que se paran la inversión de la administración ya está hecha y no tiene rendimiento alguno.

Las dos situaciones son malas!


http://redferroviariabcn.blogspot.com/
Blog dedicado a curiosidades del pasado, presente y futuro de la red ferroviaria de Barcelona, especialmente la subterránea.

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dissabte 25/02/2012 20:11

Para nada. Las obras de FGC en Terrassa (como otras tantas) se hacen por el método alemán. Es decir, primero se construye y luego se paga todo de golpe, pero es que de lo que se lleva hecho no de ha pagado ni un tercio.



Avatar de l’usuari
elbandero
N4
N4
Entrades: 73

Entrada Autor: elbandero » Diumenge 26/02/2012 11:53

Mi comentario sólo quería transmitir que la financiación de infraestructuras es un tema muy complejo en el que comparar los diferentes métodos no es fácil y siempre hay detalles que hacen que no se puedan afirmar grandes verdades, y más en los tiempos que corren.

Por ejemplo, actualmente las concesiones parecen que están demonizadas, pero nos olvidamos que para pagar mes a mes una obra contratada como toda la vida, la administración tiene que emitir deuda, de la que pagará intereses al igual que en la concesión.

Lo mismo, o peor por el volumen del pago, pasa con el método alemán. Este parece bonito pero cuando llega el momento de pagar la administración no tiene el dinero por lo que seguramente tiene que emitir deuda para afrontar el pago. Con lo que en definitiva alarga el pago como si de una concesión se tratase, pero sin las ventajas propias del sistema de concesión.
.
Respecto el método alemán, dos detalles. En primer lugar que dentro del contrato se negocia un tipo de interés para el pago, es decir si la obra dura tres años, lo construido el primer año se paga al precio del proyecto más el interés negociado aplicado a los dos años que se tarda en acabar la obra. En segundo lugar, ese método funciona bien cuando las planificaciones se cumplen pero cuando las obras se alargan, como sucede en estas latitudes, la letra pequeña de los contratos hace que acaben extinguiéndose.

En definitiva, no soy ni mucho menos un experto en financiación de infraestructuras, no es mi tema, pero creo que es un tema muy complejo en el que no existen grandes verdades. Y donde cada método tiene sus puntos buenos y sus puntos malos.


http://redferroviariabcn.blogspot.com/
Blog dedicado a curiosidades del pasado, presente y futuro de la red ferroviaria de Barcelona, especialmente la subterránea.

dvdhrd
N3
N3
Entrades: 29

Entrada Autor: dvdhrd » Dimecres 14/03/2012 0:12

Hola a tots,

si entreu en aquest link trobareu unes quantes fotografies de les estacions de Aeroport T1 i Aeroport T2.

http://joancane.wordpress.com/2012/02/2 ... n-t1-i-t2/

Salutacions!!



jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1178
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dimecres 14/03/2012 8:16

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ ... at-1541623
CONSTRUCCIÓ DE LA LÍNIA DE METRO MÉS LLARGA
El Govern renegocia contractes per acabar almenys la L-9 fins al Prat
La tuneladora paralitzada a la Gran Via és cara de mantenir, a diferència de les dues del tram central
Pacte amb les constructores concessionàries per completar el curt túnel pendent a l'Hospitalet


Dimecres, 14 de març del 2012 RAMON COMORERA BARCELONA
Una paràlisi progressiva ha afectat les obres de la gegantesca i caríssima L-9/L-10 del metro des de finals del 2010, amb els últims mesos del desaparegut tripartit d'esquerres i l'arribada del Govern de CiU. Una sequera inversora gairebé absoluta i el rebuig del nou poder a seguir amb el costós model de finançament publicoprivat, pagament ajornat d'estacions mitjançant la seva concessió a tres dècades, ha eliminat totes les previsions menys una d'acabar la línia. Només segueix en vigor, encara que amb dos exercicis afegits, l'any electoral del 2014 per obrir el ramal de l'aeroport, de Collblanc a la T-1. Però per a això és imprescindible acabar un curt tram de túnel pendent de l'Hospitalet de Llobregat que donarà accés a les cotxeres i tallers de la Zona Franca. El Govern té la caixa buida, i per posar en servei almenys aquest sector, les conselleries d'Economia i Territori renegocien ara les concessions amb la finalitat d'alliberar recursos i pagar a curt termini l'avanç de la tuneladora.

La Generalitat fa de la necessitat virtut i diu a les constructores concessionàries que serà millor per a tots, per a elles també, ja que al cap i a la fi el seu objectiu és fer obres i que entrin en servei, que facilitin el finançament del relativament curt però vital sector de galeria encara per excavar. De fet, ja existeix un preacord i ara la dificultat consisteix a ubicar formalment i legalment el pacte en la difícil enginyeria financera i contractual de la L-9/L-10.

SOTA L'ALHAMBRA / El talp mecànic està parat des de fa mesos sota els jardins de l'Alhambra, al costat de la Ciutat de la Justícia, després de travessar la Gran Via i deixar enrere la futura estació d'Ildefons Cerdà. Li falten foradar 800 metres per arribar a la seva meta, el pou de la bifurcació de Gornal, on la línia es divideix entre el tram de l'aeroport i el de la Zona Franca amb les cotxeres.

A més de la necessitat d'acabar el túnel per fer operatiu el ramal a la T-1, mantenir inactiva la tuneladora en aquest lloc té un cost notable. La màquina es troba en un subsòl tou, amb pressió de terres, cosa que obliga a un manteniment constant perquè, per exemple, no cedeixi cap gat hidràulic del frontal de perforació i això arribi a afectar la superfície de la plaça. Si d'aquí unes setmanes es pot tornar a posar en marxa, com s'estima ara després de no haver-ho pogut a principis de març al seguir pendent el redactat final del nou acord, la Generalitat s'estalviarà la despesa.

La situació d'aquesta tuneladora és ben diferent de la de les seves dues germanes del tram central (Collblanc-la Sagrera) també paralitzades des de fa més d'un any i sense cap possibilitat per ara de treballar-hi. Aquests talps, forçant en algun cas els pressupostos per evitar despeses posteriors, van avançar fins a aturar-se definitivament en roca dura, fet que elimina costos de manteniment d'una aturada que serà llarga. Amb alguna ronda del vigilant de torn més pròxim, únic personal existent ara a la zona, n'hi ha prou, expliquen fonts del sector. La màquina que avançava des de la Diagonal està estacionada al passeig de Manuel Girona, i la que venia de la Meridiana, a la plaça de Lesseps.

UN ALTRE PLA ECONÒMIC / La negociació amb les constructores concessionàries va més enllà d'acabar el túnel de l'Hospitalet. El titular de Territori, Lluís Recoder, va dir la setmana passada que es treballa en un altre pla econòmic i financer de la línia que ha d'estar a punt a l'estiu. Per a això es discuteix de forma «encesa», va afirmar, amb les empreses la manera de «aplanar el deute».

El Govern té pendent de complir una resolució del Parlament del 26 d'octubre que l'insta a presentar «en tres mesos» un calendari per acabar les obres de la L-9/L-10.

El diputat Roberto Labandera, portaveu socialista d'infraestructures, ha declarat que «tornarà a la càrrega per concretar el futur».

La faraònica línia de metro que unirà Badalona i Santa Coloma amb l'Hospitalet i el Prat a través de Barcelona la va iniciar l'últim Govern de CiU el 2002. El seu desenvolupament es va convertir pel tripartit posterior en una pesada llosa fins al punt de cedir per primer cop estacions al capital privat. El seu enorme cost a llarg termini ofega ara CiU en el seu retorn.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 14/03/2012 11:02

De la construcció de la línia de metro més llarga d'Europa a la construcció més llarga d'una línia de metro a Europa.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 14/03/2012 12:26

http://www.lamalla.cat/infolocal/area_b ... id=1019089

Alerta per una fuita de gas al Prat de Llobregat

S'hauria produït pels treballs en les obres del Metro de la línia 9

LAMALLA.CAT


La Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la fuita de gas al número 15 del carrer Verge de Montserrat del Prat del Llobregat. La fuita s’hauria produït pels treballs en les obres del Metro de la línia 9.

A petició dels Bombers de la Generalitat, a conseqüència de la fuita i de manera preventiva, s’ha demanat el confinament dels veïns més propers al lloc de l’incident i de dues escoles (l’escola Sant Jaume i l’escola Josep Tarradelles).

En aquests moments, l’empresa Gas Natural ja ha estat avisada i ha tancat les vàlvules de pas de la zona i ja treballen en la reparació de la canonada afectada per les obres.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 3 dotacions, que s'han quedat a la zona per supervisar les tasques de reparació que du a terme la companyia.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 18/03/2012 20:34

Segons hem sabut de fonts de TMB s'està pensant, o s'ha pensat, en tancar per la crisi una de les línies de metro, no sabem quina, si la L9 o la L10. No crec que es faci, però que se n'ha parlat, si.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 18/03/2012 20:39

Deien explícitament una de les dues (L9 o L10) o una de la xarxa en la seva totalitat? En aquest cas, penso que una altra candidata seria l'L11, tant si es tracta d'una proposta concreta com d'una elucubració sense més transcendència.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 18/03/2012 20:50

Potser si, ja hi he pensat, deien que pel poc volum de passatge que tenen. Qualsevol de les tres pot ser.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 18/03/2012 21:10

Al fil http://transport.cat/viewtopic.php?f=2&t=12413 podeu parlar de quina línia es podria suprimir per la crisi.



Avatar de l’usuari
bitxofo
N7
N7
Entrades: 381
Ubicació: BCN
Contacta:

Entrada Autor: bitxofo » Dimarts 20/03/2012 4:25

metring ha escrit:Potser si, ja hi he pensat, deien que pel poc volum de passatge que tenen. Qualsevol de les tres pot ser.
Llavors seria la línia 11 perquè la 9 i la 10 actualment porten bastant passatge...


Visca el metro!!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 20/03/2012 17:41

http://www.ara.cat/politica/Francesc_Ho ... 33413.html

El Govern ajusta els números de la L9 perquè el metro arribi a l'aeroport el 2014

Així ho ha confirmat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu

ORIOL MARCH
Barcelona | Actualitzada el 20/03/2012 14:11

El Govern ha aprovat aquest dimarts al migdia el reequilibri de la concessió de les obres dels trams 1 i 2 de la línia 9 del metro amb l'objectiu de "concentrar" els recursos en l'execució del tram entre Collblanc i la T1 de l'aeroport del Prat. Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet català.

Aquesta "concentració de recursos", segons consta en la documentació repartida per la Generalitat, permetrà "acabar les obres de connexió amb l'aeroport de Barcelona l'any 2014".


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dimecres 21/03/2012 13:16

De http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/te ... t-el-2014/

La línia L9 de Zona Universitària a l’aeroport, el 2014
Imatge
La posada en servei d’un nou tram de la línia L9 connectarà l’aeroport de Barcelona i les principals línies metropolitanes de transport de viatgers a partir de l’any 2014. El nou tram enllaçarà doncs l’aeroport, la Fira i Mercabarna amb la L1, L3, L5, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies. El Govern ha aprovat el reequilibri del finançament d’aquestes obres amb l’objectiu de concentrar la inversió actual en l’execució dels treballs en aquest ramal, de 19,1 quilòmetres i 18 estacions, entre la terminal T1 de l’aeroport i Zona Universitària. Es tracta del segon tram de Metro més llarg de la xarxa de Barcelona, després de l’L1, que abasta 20,7 km de longitud.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”