FGC vol transportar mercaderies per la xarxa d'Adif

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Com si fos un servei públic

Entrada Autor: Guigui » Dijous 23/02/2012 1:20

Toni ha escrit:Encara faran molt els de FGC si lloguen alguna locomotora a algú (no crec que tinguin ni un euro per comprar res) i van a la frontera de tant en tant...
El concepte d'inversió et cau una mica lluny, oi? Encara resultarà que FGC es fica en el transport de mercaderies per a perdre diners...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dijous 23/02/2012 8:54

FGC podrá operar en la red de Adif y en la red europea.

La empresa obtiene el certificado de seguridad ferroviaria

FGC da un paso más para poder transportar mercancías por la red ferroviaria de interés general y europea, abriendo nuevas opciones de mercado a FGC Cargo. Este certificado es imprescindible para poder operar fuera de la red propia de FGC, que tiene básicamente ancho métrico y, en las líneas del Vallés, ancho estándar, con una marcada tendencia alcista en la red propia y unas positivas perspectivas en el ámbito del transporte de mercancías.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha obtenido el certificado de seguridad que le permitirá circular libremente por toda la red ferroviaria de interés general, formada por las infraestructuras ferroviarias administradas por Adif y por las autoridades portuarias en los puertos de interés general. Este certificado autoriza a la empresa a habilitar a sus maquinistas y homologar sus trenes como paso previo a operar por esta red y también por toda Europa, según contemplan los convenios de homologación del certificado de la legislación ferroviaria europea.

En todo caso, hay que recordar que (aunque aún no tenga flota de anchos homologables a esa red). De esta forma, FGC podrá abrir nuevas líneas de negocio con Europa, uno de los hitos estratégicos que la empresa tiene declarados como prioritarios como medida para ampliar su cuota y convertirse, a medio plazo, en un operador de referencia a nivel europeo mediante acuerdos con otros operadores logísticos y grandes productores.

Desde el año 2009, FGC cuenta con la licencia de operador ferroviario de mercancías, como primer requerimiento para operar en cualquier tramo de la Red Ferroviaria de Interés General y europea. La obtención del certificado de seguridad era el último paso que faltaba para poder hacer circular los trenes de la empresa libremente por los tramos ferroviarios de la red de interés general, de los cuales no es propietario, y también por la red europea. Ahora, con la concesión de este certificado por parte del Ministerio de Fomento, se han superado todos los trámites administrativos para iniciar la actividad fuera de la red propia de FGC. Queda pendiente esa habilitación del personal de tracción para cada uno de los tramos donde considere interesante operar.

De esta forma, FGC continuará impulsando su política de emprender colaboraciones con otros socios en el momento de encontrar vías de acuerdo y operar trenes en cualquiera de las modalidades de transporte de mercancías. En este sentido, desde FGC ya se han iniciado contactos con empresas catalanas interesadas en aumentar o bien iniciar su volumen de transporte por ferrocarril.

FGC Cargo se encuentra lanzada en una carrera ascendente en sus dos líneas de trabajo, la sal y potasas desde las minas del Bagés al puerto de Barcelona y Martorell y los tráficos vinculados a Seat Martorell desde Barcelona, ya sea en vía métrica, Autometro, o la experiencia en vía ibérica, de la mano de Comsa y Renfe, el Cargometro.

Las cifras de 2011 han sido reveladoras de la curva ascendente de estos tráficos, y las previsiones para el año 2012 auguran un aumento del volumen de negocio, principalmente propiciado por la obtención del certificado de seguridad y por los nuevos procesos que se abrirán con la liberalización del transporte ferroviario, tanto en el resto de España como en Europa.

http://www.vialibre-ffe.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

nicolas
N6
N6
Entrades: 207

Entrada Autor: nicolas » Dijous 23/02/2012 23:15

trensmat ha escrit:FGC podrá operar en la red de Adif y en la red europea.
La empresa obtiene el certificado de seguridad ferroviaria

FGC da un paso más para poder transportar mercancías por la red ferroviaria de interés general y europea, (...)
http://www.vialibre-ffe.com
Interesante.

Una pregunta: si bien el objetivo de FGC en principio es el tpte de mercancías, ahora estarían también habilitados para prestar servicios de tracción a trenes convencionales de pasajeros? O en ese caso faltaría algo diferente?

Gracias! Saludos!



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dijous 23/02/2012 23:25

Desconozco a nombre de quien está el certificado si FGC (pasajeros + carga) o FGC Cargo (carga), pero supongamos que todo va a nombre de FGC, pues en caso contrario se debería hacer todo el papeleo otra vez para pasajeros.

Simplemente:

1- Forme usted a sus maquinistas
2- Homologue su material
3- Diviertáse paseando las españas



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dijous 23/02/2012 23:34

El transporte de pasajeros no está liberalizado en España, pero sí que lo está en cuanto a servicios internacionales.



Toni
N8
N8
Entrades: 766

Entrada Autor: Toni » Diumenge 26/02/2012 23:18

Guigui ha escrit:
Toni ha escrit:Encara faran molt els de FGC si lloguen alguna locomotora a algú (no crec que tinguin ni un euro per comprar res) i van a la frontera de tant en tant...
El concepte d'inversió et cau una mica lluny, oi? Encara resultarà que FGC es fica en el transport de mercaderies per a perdre diners...
Jo m´alegraria molt si s´inverteix bé. El que dubto és que hi hagi ni un euro per invertir en res... I sobre el tema de les mercaderies, en la meva opinió hi ha tres raons per les que FGC s´ha ficat a les mercaderies: 1- Política (interesa veure trens de FGC per tot arreu i de moment de viatgers no poden ser... us imagineu trens de mercaderies de FGC a Madrid?), 2 - Econòmica (per intentar treure algun euro més per un pressupost que deu estar més que escurat) i 3 - Personal (el seu President es dedicava abans a això... i les tres raons no estan ordenades per ordre d´importancia....).



lithops
N6
N6
Entrades: 189
Ubicació: Sant Feliu de Codines

Entrada Autor: lithops » Dimarts 28/02/2012 19:59

Toni ha escrit:Jo m´alegraria molt si s´inverteix bé. El que dubto és que hi hagi ni un euro per invertir en res... I sobre el tema de les mercaderies, en la meva opinió hi ha tres raons per les que FGC s´ha ficat a les mercaderies: 1- Política (interesa veure trens de FGC per tot arreu i de moment de viatgers no poden ser... us imagineu trens de mercaderies de FGC a Madrid?)
Això ho trobo més adient a la mentalitat provinciana de Madrid. FGC té el punt de mira ficat al Port de Barcelona i el corredor mediterrani amb intenció de traspassar fronteres
Toni ha escrit: 2 - Econòmica (per intentar treure algun euro més per un pressupost que deu estar més que escurat)
L'activitat principal de FGC és el transport de viatgers i el seu pressupost es nodreix dels diners que rep de TiS, el negoci de les mercaderies implica participar en un mercat de lliure competència, ni pot rebre diners públics ni pot barrejar pressupostos d'altres activitats.
Toni ha escrit: 3 - Personal (el seu President es dedicava abans a això... i les tres raons no estan ordenades per ordre d´importancia....).
Suposo que vols dir que va ser DG de ports i transports, perquè abans d'això era advocat.

Personalment diria que no recordo cap empresa pública (no vull dir que no existeixi) que hagi tingut una visió de negoci a curt-mig termini tan clara com aquesta, un negoci que poc a poc anirà guanyant quota de mercat al camió, un negoci amb futur. A més a més no li cal fer grans inversions, pot començar amb un leasing per aconseguir locos i vagons, tot i que vaig llegir fa temps que volia comprar-ho, no ha d'invertir en infraestructura, només pagar els cànons corresponents. Crec que ho estan fent bé per posicionar-se a un bon lloc quan es doni el tret de sortida.

Compte!!! Amb això no vull dir que la futura empresa tingui l'èxit assegurat, ho hauran de demostrar, però ara per ara sí considero que van per bon camí.

Salutacions
Josep Maria



Avatar de l’usuari
res_publica
N6
N6
Entrades: 253
Ubicació: Barcelona-Estació de França, Zaragoza-Delicias, Madrid-Puerta de Atocha

Entrada Autor: res_publica » Dijous 08/03/2012 17:16

La resolución del Ministerio de Fomento que otorga la licencia para operar dentro de la red ferroviaria de ADIF a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya tiene la finalidad de transportar mercancías. Si quiere transportar pasajeros dentro de la red de ADIF, deberá solicitarlo. Y si reune los requisitos legales se le otorgará también la licencia de transporte de viajeros. En principio debería ser una simple ampliación.
albe6 ha escrit:Desconozco a nombre de quien está el certificado si FGC (pasajeros + carga) o FGC Cargo (carga), pero supongamos que todo va a nombre de FGC, pues en caso contrario se debería hacer todo el papeleo otra vez para pasajeros.

Simplemente:

1- Forme usted a sus maquinistas
2- Homologue su material
3- Diviertáse paseando las españas
Si te sirve de ayuda, la licencia está a cargo de FGC Mobilitat S.A. Ser una Sociedad Anónima es un requisito para otorgar la licencia.
Otro requisito es tener capacidad financiera suficiente para hacer frente a sus obligaciones presentes y futuras :nose y aquí cada uno que saque sus conclusiones.


Sabes el chiste del tren ¿?
No.
Suele pasar.

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 09/03/2012 22:19

A Lleida passa una cosa semblant, però en aquest cas amb passatgers:

A la línia Lleida Pirineus-La Pobla de Segur les vies (sense catenària, per cert) són d'Adif, l'enllumenat de les "estacions" (semblen parades d'autobús més que estacions de tren :) ) és d'FGC, les cancel·ladores dels trens són d'FGC, les estacions pròpiament dites (les que disposen d'edifici) són també d'FGC, i els trens tenen un cacau impressionant amb la saleta del maquinista de Renfe i el vagó en si d'FGC.

Doncs en aquest cas el mateix.

Per què Adif transporta mercaderies per Catalunya tot i havent-hi ja FGC? Jo crec que el que haurien de fer és passar tot el transport de mercaderies de Catalunya a FGC, o tot a Adif. Però clar, no sabem qui està millor...

En fi, que el que vull dir amb tot això és que a Catalunya tenim massa operadors de transport públic i de mercaderies, i el fet que FGC vulgui transportar mercaderies per la xarxa d'Adif demostra el que dic.

Una pregunta, per acabar: però FGC no té la seva xarxa de vies i catenària i històries d'aquestes i Renfe/Adif/Rodalies les seves?


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Divendres 09/03/2012 23:06

Amb la línia de la Pobla, passa que FGC no té el material necessari (dièsel i d'ample ibèric 1.668 m), per tant paga a Renfe un tant per a que hi posi els trens i el personal. FGC decideix horari i tarifa.

Com que TiS (qui nodreix de diners a FGC) és qui soporta la major retallada (s'ha calculat que un 70% del que deu la Generalitat correspon a TiS i; a part; TiS és el departament amb les empreses públiques més endeutades; no serien descartables privatitzacions) han hagut de mutilar el servei (una expedició/dia fins la Pobla) i armar el merder que s'ha armat. Abans haurien de mutilar mitja cúpula directiva que no la pobreta línia de La Pobla.

De cara a mitjà termini, si diuen que la volen operar ells sols, s'hauran de treure la llicència per a passatgers, o no farem res.

Pel que fa a les mercaderies, s'ha de recordar que en molts llocs de la xarxa de l'Adif està fatal. Per no dir que s'haurien de millorar els apartadors de mercaderies (allargar-los) per a optimitzar els trens: contra més vagons porti un tren, molt millor.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 09/03/2012 23:11

Al tema, si us plau.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dissabte 10/03/2012 11:59

albe6 ha escrit:De cara a mitjà termini, si diuen que la volen operar ells sols, s'hauran de treure la llicència per a passatgers, o no farem res.
OT: No cal llicència per operar la línia de La Pobla, doncs no és de l'Adif.



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dissabte 10/03/2012 15:43

Però FGC no té la seva xarxa de vies i catenària i històries d'aquestes i Renfe/Adif/Rodalies les seves? Llavors, per què FGC vol transportar mercaderies per la xarxa d'Adif?


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 10/03/2012 15:48

Adif gestiona infraestructures, Renfe opera trens. Actualment, està liberalitzat el transport de mercaderies i l'internacional de passatgers, de manera que tothom que compleixi uns determinats requisits, pot operar per la xarxa d'Adif. La xarxa d'FGC (línies del Vallès i Llobregat-Anoia) són un tema apart.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Toni
N8
N8
Entrades: 766

Entrada Autor: Toni » Dilluns 12/03/2012 22:44

Guigui ha escrit:Adif gestiona infraestructures, Renfe opera trens. Actualment, està liberalitzat el transport de mercaderies i l'internacional de passatgers, de manera que tothom que compleixi uns determinats requisits, pot operar per la xarxa d'Adif. La xarxa d'FGC (línies del Vallès i Llobregat-Anoia) són un tema apart.
Estic totalment d´acord. Tothom que compleixi els requisits pot operar a la xarxa d´ADIF i la xarxa de FGC és una altre cosa. Pel que es veu, FGC no ha de complir la legislació europea i per tant no cal que separi infraestructures i operació.... ens inventem això del metro no sigui que vingui la Renfe a operar a la xarxa de FGC... com dirien a la línia de La Pobla, "Lo nostre és nostre i lo dels altres, mirem que també...".



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 12/03/2012 23:56

1. No ens inventem fantasmes on no n'hi ha.
2. La legislació europea tan sols ateny els casos de transport de mercaderies i internacional de passatgers, però en cap cas serveis de rodalia o de metro.
3. Back to topic!


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 15/09/2015 10:23

FGC da un nuevo salto a la gestión de mercancías en la red de Adif

Firma un convenio de colaboración con Multirail, gestora de un servicio regular entre Cataluña y Cádiz

FGC se ha aliado con la operadora logística Multirail para potenciar los tráficos de una línea regular de contenedores que ésta viene operando desde el pasado mes de enero desde Granollers y Tarragona hasta Córdoba, San Roque y Algeciras. El desembarco de FGC en este tráfico, además, plantea la ampliación de tráficos hacia Sevilla.

La pasada semana la operadora ferroviaria Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC y la operadora logística Multirail firmaron un convenio de colaboración por el cual FGC realizará actividades de promoción y de mediación para la venta del servicio ferroviario de mercancías que la empresa Multirail opera que une las terminales de mercancías de Granollers, Tarragona, Córdoba y (San Roque) Algeciras.

Este servicio se viene operando desde enero de este año, con tracción de la operadora Logitren y con la operadora logística Multirail, llevando productos químicos en contenedores. Multirail debutó en el mercado logístico ferroviario con este servicio, que fue su primera operación general. Multirail nació este año, pero arranca con la ditatada experiencia de sus socios fundadores, TCS Trans y y Euconsa.

FGC se incorpora pues a un tráfico preexistente al cual aportará sus conocimientos ligados a la promoción y mediación en líneas de mercancías. FGC, como impulsor del servicio, percibirá ingresos derivados de los nuevos clientes que pueda aportar.

El objetivo es impulsar un modelo de negocio basado en la cooperación entre los diferentes actores de la cadena logística para ofrecer las soluciones más eficientes y llenar al máximo los trenes para aumentar la competitividad global del servicio con características de multiproducto y multicliente para mejorar su uso y, por tanto, la rentabilidad económica y la sostenibilidad ambiental.

Este convenio se enmarca en la estrategia de FGC para ampliar su negocio de transporte de mercancías, que en el caso de la colaboración con Multirail, en una segunda fase prevé la extensión del transporte de mercancías hasta Sevilla.

http://www.vialibre.org/


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”