Coli's, empenyi'm i emprenyi'm!

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Re: Apunt el sistema

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dimecres 18/03/2009 18:17

oriolp13 ha escrit: Dedueixo que l'entrada en funcionament és imminent
La setmana passada estava en funcionament tot el muntatge i quan jo vaig passar en van enganxar a dos!



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dijous 19/03/2009 18:25

Ferry1ac1 ha escrit:
oriolp13 ha escrit: Dedueixo que l'entrada en funcionament és imminent
La setmana passada estava en funcionament tot el muntatge i quan jo vaig passar en van enganxar a dos!
L'altre dia ho vaig veure. Al costat de on es paga la diferència de zones hi ha un agent, que si vas a la màquina, et fica una multa al comprobar que el títol és incorrecte.
Només funciona a certes hores, ja que jo vaig passar per allí a les 22.15 aprox i no s'havia de validar al sortir i els cartells que us vaig dir estaven girats


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Divendres 20/03/2009 17:46

oriolp13 ha escrit:L'altre dia ho vaig veure. Al costat de on es paga la diferència de zones hi ha un agent, que si vas a la màquina, et fica una multa al comprobar que el títol és incorrecte.
Llavors no se per que serveix la màquina.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Divendres 20/03/2009 20:54

Sembla que han desactivat el sistema, ja que la cua que s'hi formava a les 5 era considerable, ja que avui he passat per allà a les 17 i 19 i es sortia sense validar, ara bé la màquina estaba oberta per si volies pagar igualment.


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
oscar440
N8
N8
Entrades: 735
Ubicació: Vilapicina i la Torre Llobeta (Nou Barris, Barcelona)

Entrada Autor: oscar440 » Dilluns 06/04/2009 13:39

Avui pel matí, a l´estació de Cerdanyola del Vallés, en menys de cinc minuts, he comptabilitzat fins a vuit usuaris de la "T-Cuelas", saltant les barreres de protecció de l´estació per saltar a les andanes, creuant pel pont del Riu Sec, creuant les vies, etc. Al vestibul no ténen els pebrots de fer-ho, perquè allà sempre hi és un de seguretat. Un d´aquests usuaris de la "T-Cuelas", un neng, a més, molestant als que esperavem el tren, i creuant les vies d´una andana a l´altra, un per un, preguntava: "oye, ¿tienes un piti?". Caradura total.

Salutacions.



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dilluns 06/04/2009 18:41

Gent com aquesta (els nengs) no es desitjada per a molts. :evil:

Salutacions



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 31/05/2009 0:48

Breu article d'opinió que es fa ressò d'aquesta plaga:

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05 ... _60967.php

Spiderman al Metro

Es fa el despistat al vestíbul del Metro. De cop, es situa just darrera meu quan sóc a punt de validar el meu bitllet. Me'l veig a venir. Hi ha quatre entrades més per on passar i continua just darrera meu. Valido la meva T-10, se m'obren les portes de vidre, passo i m'aturo, em giro i l'aturo. Busca't la vida, li dic. Remuga, m'increpa i es fa l'ofès.

I s'agafa a la part superior de les portes de vidre i s'enfila sobre les validadores de banda i banda. Passa el primer el cap, després el tors, una cama i una altra. I salta cap endins. Ale-hoop, Spiderman ha arribat al Metro i sense pagar bitllet. Passa pel meu costat remugant encara, però no em mira.

Jo pago el meu bitllet i ell salta la valla. Jo compleixo i ell es cola. Jo em quedo amb la sensació que un dia em faran la cara nova per fer el que crec que he de fer i ell m'amenaça amb fer-ho un dia però avui no per no se quina excusa covarda. Jo em gasto els meus calers i ell no. I qui es fa l'ofès és ell. Quins collons!


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Divendres 06/11/2009 22:18

Avui al diari gratuït 20 minuts apareix la seguent Carta d'un lector...
Un descuido de 20 euros

El otro día mi madre, que tiene 72 años, subió en el bus con mi hija de tres años. Saludó al conductor, con el que coincide algunas veces, y además iba con una persona conocida.

Sea como fuere, a mi madre se le pasó marcar su tarjeta rosa de transporte. Subió el revisor y la multó con 20 euros. Días después, en la estación de Fontana, iba yo con mis hijos y, al validar mi tarjeta, llevando a la pequeña en brazos, recibí un empujón por parte de un individuo. Éste decidió no pagar y, por supuesto, tiene que aprovechar para pasar cuando yo lo hago.

Mi madre cometió un error y, claro está, no se negó a pagar la multa. Pero seamos sinceros; es muy injusto que en las narices de vigilantes y trabajadores de TMB se cuele la gente (si es necesario con empujones) y nadie les diga nada. Simplemente, quería mandar esta carta porque a lo único que tengo derecho es al pataleo.

T. COLOMÉ 06.11.2009
http://www.20minutos.es/carta/560187



França451
N9
N9
Entrades: 2227
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimecres 25/07/2012 5:40

Aunque en todos sitios la gente se cuela en masa, el motivo del alto fraude en Barcelona en la red de transportes me ha llevado a pensar la causa de este alto nivel de fraude.

Creo que por un lado una de las principales causas es la cultura o costumbre supeditada a una tarjeta: la T-10, título económico y rentable que por unas u otras causas es el tipo de título más demandado en la ciudad. sea cual sea la causa, la ciudad, el trayecto o las circunstancias, la tarjeta reina que impera con diferencia es la T-10. Un título que da derecho a 10 viajes, multipersonal, sin fecha de caducidad hasta el próximo cambio de tarifas y con derecho a trasbordo durante 75 minutos en la mínima zona y 15 adicionales por zona de más, hasta un máximo de cuatro medios distintos.
Visto así parece un título con amplias posibilidades, lo cual mueve a usarlo masivamente dadas sus características. Pero si lo miramos realmente con lupa, vemos que es un título limitado, no permite repetir ciertos medios de transporte y está sujeto al tiempo de trasbordo. Con lo cual para determinadas personas o circunstancias puede resultar en determinados momentos, un problema.
Esto, dentro de una cultura supeditada a la T10, o nos da como alternativa la poco eficaz T-50/30, la segunda más usada, o mueve a muchas personas a "ahorrar" viajes usando la T-Cuela. Por qué el Metro es la red con mayor índice de fraude? Bueno, esta es una de las causas que mueven a muchos usuarios a "colarse" teniendo T10 en sus bolsillos, porque por lo que sea necesitan repetir viaje en metro "usando" el trasbordo o simplemente porque la ven una de las redes más vulnerables para el fraude.
El sistema interzonal ATM para los que viven en zonas alejadas intermedias, y necesitan desplazamientos medios, dentro de una cultura supeditada a la T10, mueve también al fraude, puesto que con una tarjeta de 10 viajes de 3 zonas por ejemplo, no puedes viajar en un solo viaje de Martorell (zona 3) a Terrassa (Zona 3) en Rodalies pasando por Barcelona, en la R4, al atravesar un total de 5 zonas. Este sistema crea un engorro a personas que necesiten desplazamientos como el del ejemplo, porque se ven obligados a comprar títulos con número de zonificaciones mucho mayor que el número de coronas que hay de su localidad a Barcelona Capital. Nuevamente la economía en estos casos mueve a usar la maldita T10 para usar tarjetas de número de zonas superior.
Otro motivo más para que aumente el fraude.

Y por último, tenemos el otro gran motivo que está más supeditado al a ciudad de Barcelona mayoritariamente: Barcelona es una ciudad donde el Metro es el medio más utilizado, aun habiendo en determinados trayectos medios alternativos. es una ciudad con una cultura muy metrizada, si lo comparamos con Madrid, donde la mayor parte de usuarios utilizan el Cercanías como transporte rey para moverse por la ciudad, siendo el Metro el transporte secundario que les acerque más a puntos determinados. El motivo es sencillo: el cercanías recorre una distancia en poco tiempo que el metro quintuplica o sextuplica en casi todos los casos. Excepto los jóvenes de determinadas edades, turistas y otros perfiles, la inmensa mayoría de personas utilizan la red de Cercanías. En Barcelona, los casos similares en su mayoría utilizan el Metro, aunque tarde más en recorrer las distancias.
Y este uso masivo del Metro es el que ha llevado a muchos usuarios a conocer los puntos más vulnerables de la red y hacerse una "lista mental" de por dónde poder acceder a la red usando la T-Cuela.

Y el tercer motivo, la grandísima crisis que ha dejado a muchas personas en paro.

Una posible solución a reducir el fraude masivo en Metro es por un lado fomentar el uso de la tarjeta mensual o trimestral, en las familias que se lo puedan permitir, en el mayor número de miembros posible: siempre una tarjeta sin limitación de viajes te permitirá repetir medios de transporte todas las veces que se necesite sin estar supeditado a tiempos ni transbordos forzosos, y con una Tmes se puede tener únicamente la de zona donde vivas hasta Barcelona, realizando trayectos tipo martorell-Terrassa en Rodalies R4 por Barcelona usando dos picadas sin peligro de que te descuenten viajes de más y sin necesidad de disponer de títulos de más zonificaciones.

Y por otro lado, fomentar los distintos medios de transporte, sobre todo en los jóvenes, para que conozcan las distintas posibilidades de moverse, no estén siempre supeditados al "Metro exclusivamente" y que este sea un medio de transporte más, incluso alternativo a otros en ciertos casos más eficaces (esto hará conocerse menos la red y aprender que el fraude y el T-Cuela no es la solución, así como impedirá que se puedan conocer todos o la mayoría de puntos vulnerables de la red).


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 25/07/2012 9:55

¿Crees en serio que las supuestas desventajas de la T10 son una de las principales causas de que la gente se cuele? :?

Que es una de las redes más vulnerables para el fraude, absolutamente cierto. ¿Y qué tiene que ver eso con la T10?


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 25/07/2012 10:58

La causa de la picaresca i petita delinqüència que assola el transport públic no és el tipus de títols disponibles, sinó la mentalitat tan estesa del "vejam qui és més llest que jo". I, subsidiàriament, hem de començar a deixar de creure sistemàticament que la culpa de tot la té altri, sinó mirar què hi podem fer cadascú de nosaltres per a solucionar no sols aquest, sinó qualsevol problema.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dimecres 25/07/2012 12:13

Estic bastant d'acord en que la T10 no fidelitza l'usuari i molta gent que es cola en porta una a sobre. Personalment he vist com algun usuari al ser recriminat pel personal al colar-se, surt i torna a entrar marcant una T10.

A més el tema de les zones també es odiós pels usuaris esporàdics. Molta gent si es pot estalviar diners, sabent que no trobarà revisors... ho fa.

En general, als països més formals hi ha més seriositat per part de les operadores i dels usuaris. Això vol dir més control per part de les empreses i menys frau per part dels viatgers. A Catalunya, tenim l'exemple clar d'FGC que des de fa anys s'esforça contra el frau i el d'altres operadores que sembla que fa 2 dies que l'han descobert (TMB i Renfe) i ara s'hi posen una mica.



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dimecres 25/07/2012 23:27

Un truc perquè ningu s'et coli darrere es passar per les validadores grans per PMR, amb dues portes.
A FGC les antigues si funciona, obres la porta, passes, es tanquen les portes amb només tu dintre, valides i surts per l'altre.
A TMB també a les grans per PMR amb el sistema de FGC, el problema es que a TMB segons a quines hores(quasi totes) esta amb primera porta oberta, però si algù et passa tens un polsador d'emergència, i el pitges i salta l'alarma al CCM i al Cap d'estació


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

PoLeTe124
N7
N7
Entrades: 458
Facebook: pol.bielsa
Ubicació: Sant Andreu de la Barca (El Palau)
Contacta:

Entrada Autor: PoLeTe124 » Dimecres 25/07/2012 23:54

raulitinbcn ha escrit:Un truc perquè ningu s'et coli darrere es passar per les validadores grans per PMR, amb dues portes.
A FGC les antigues si funciona, obres la porta, passes, es tanquen les portes amb només tu dintre, valides i surts per l'altre.
Doncs què vols que et digui... Molta gent (sobretot adolescents) utilitzen la de PMR per colar-se :roll:



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dissabte 28/07/2012 19:56

No ho sabia que ets pots colar per les validadore pmr, com? per on? No ho dic per fer-ho, ho dic per avisar amb la nova aplicació de FGC es pot avisar a algú...
raulitinbcn l’ha editat per darrera vegada el dia: Dissabte 28/07/2012 23:02, en total s’ha editat 1 vegada.


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dissabte 28/07/2012 20:52

raulitinbcn ha escrit:No ho sabia que ets pots colar per les validadore pmr, com? per on? No ho dic per fer-ho, ho dic per avisar amb la nova aplicació de FGC es pot avisar a algú.
Avisa quan ho vegis. Fa cosa de quatre anys era la cosa més comuna a Sant Andreu de la Barca. Amb els controls i les validacions a la sortida, ha anat disminuint, i les poques vegades que agafo el tren, no he tornat a veure gent fent-ho. Tanmateix, el tràfec de gent a Sant Andreu de la Barca ha baixat al mateix ritme que el frau. Lamentable.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

PoLeTe124
N7
N7
Entrades: 458
Facebook: pol.bielsa
Ubicació: Sant Andreu de la Barca (El Palau)
Contacta:

Entrada Autor: PoLeTe124 » Dissabte 28/07/2012 22:01

Lluita1714 ha escrit:
Avisa quan ho vegis. Fa cosa de quatre anys era la cosa més comuna a Sant Andreu de la Barca. Amb els controls i les validacions a la sortida, ha anat disminuint, i les poques vegades que agafo el tren, no he tornat a veure gent fent-ho. Tanmateix, el tràfec de gent a Sant Andreu de la Barca ha baixat al mateix ritme que el frau. Lamentable.
A Sant Andreu alguns es deuen haver canviat al bus de Soler i Sauret (últimament he notat un increment de la demanda) en ambdós sentits. M'imagino que els que abans agafaven Ferrocarrils per anar a BCN, agafen el bus i així s'estalvien de fer el transbord amb el Metro (a part de que amb els L63, de Sant Andreu a Maria Cristina/Francesc Macià es triga entre 40 i 50 minuts) , de tal forma que existeixen unes targetes de 10 viatges (1 i 2 zones) per només el bus de Soler i Sauret.
I per qui deu anar cap a Martorell, el trajecte triga una mica més de temps, però potser deixa més a prop d'on l'usuari/usuària vol anar (com per exemple: l'hospital de Martorell)



Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Diumenge 03/03/2013 16:53

El Trambesòs gairebé duplica el percentatge de frau del Trambaix amb la meitat de viatges

L'índex de frau a les tres línies del Trambesòs va ser l'any passat del 2,16%. Els usuaris es van colar o viatjar amb un billet incorrecte en 164.456 ocasions d'un total de 7,66 milions de trajectes. Si comparem aquestes dades amb les xifres del Trambaix, trobem que hi ha molta més picaresca al Trambesòs. Les línies de tramvia que recorren l'àrea del Llobregat van fer el doble de viatges, 16 milions, però només s'hi va registrar un 1,35% de frau, això són 216.000 viatges sense cobrar sobre el total.

Podeu continuar llegint l'article a: http://www.324.cat/noticia/2072501/cata ... de-viatges

No em crec gens els índexs de frau que presenten. Cal tenir en compte que al metro o autobús és "difícil" esquivar els controls dels revisors quan en fan, en canvi al tramvia és facílissim perquè es veu el personal a la parada o dins del comboi.

Si fessin controls de paisà segur que l'índex pujaria fins el 5% o més.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 03/03/2013 17:08

Ferry1ac1 ha escrit:No em crec gens els índexs de frau que presenten. Cal tenir en compte que al metro o autobús és "difícil" esquivar els controls dels revisors quan en fan, en canvi al tramvia és facílissim perquè es veu el personal a la parada o dins del comboi.
Amb això, els propis operadors s'enganyen a si mateixos, excusant-se després en aquestes dades per no gastar més en personal interventor, però sí en tecnologia moderna xupiguai per "reduir encara més" el frau.

Tot ben impersonalitzat, perquè les queixes se les endugui un robot.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT447Barcelona
N6
N6
Entrades: 188

Entrada Autor: UT447Barcelona » Dilluns 04/03/2013 18:14

Fa una setmana que han "tancat" la sortida lliure pel torn PMR de la estació de RENFE El Clot, es a dir, ara hi ha que introduir el bitllet. Ja era hora que fessin això, era un constant frau de gent que sortia sense bitllet.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”