Soterrament de RENFE a Sant Feliu de Llobregat

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

S'ha de soterrar el tren a Sant Feliu del Llobregat?

Si, sigui la situació econòmica que sigui
9
16%
Si, però quan hagi bonança econòmica
12
21%
No, amb passos soterrats, n'hi ha prou
32
56%
No, tal i com està ja va bé
4
7%
Altres (expliqueu)
0
No hi ha cap vot
 
Vots totals: 57
Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Re: Soterrament de RENFE a Sant Feliu de Llobregat

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 24/02/2011 14:05

Hola,

Desconozco quién es el tal Juan Antonio que firma esto en el blog referido.

También desconozco cuál es esa supuesta "segunda estación de tren" que afirma tendrá Sant Feliu tras el soterramiento. Igual se me escapa algo pero que yo sepa estación de tren habrá solamente una y soterrada. Otra cosa es que durante las obras habrá una estación provisional, pero nada más.

También es falso que se diga que si el Estado o la Generalitat pagasen toda la obra, el tema se vería retrasado muchísimo más tiempo. No es correcto, eso ocurriría solamente si quienes están en los despachos quieren demorar las cosas en demasía, como en todo, o si por ejemplo son de distinto signo politico y se quieren hacer la pascua los unos a los otros. Pero si en estos temas hay consenso, no habría retrasos que valgan. La prueba es por ejemplo la construcción del AVE en territorio navarro en los tramos que van de Castejón a Pamplona. Lo pagará finalmente Fomento, pero Navarra ha adelantado los fondos para que los tramos se construyan ahora y no dejar el tema parado por los siglos de los siglos. La obra se lleva a cabo, la pagará Navarra, pero con el compromiso firmado y adquirido de que cuando llegue la fecha indicada o exista partida presupuestaria, el Gobierno por mediación de Fomento, abonará el coste a la Comunidad Foral.

¿Por qué aquí tiene que salir el iluminado de turno diciendo que si se hace así o asá la cosa se retrasaría años y años y el soterramiento nunca se hará? de eso nada, quienes lo retrasarían, caso de ser así, serían las personas y por intereses malsanos, nunca porque se tenga que retrasar nada. Soluciones las hay y a montones para hacer las cosas bien. La monserga del "como no se haga así como yo digo, la cosa se retrasará milenios o simplemente no se hará" es la coletilla latiguera de turno de los que suelen hacerlo todo imponiendo su criterio a los demás. ¿Qué es eso de que si no se hace como yo digo se retrasará el soterramiento? y muchísimo menos en el tema económico y del pago. Vamos, es que si fuese algo debido a una cuestión técnica que requiriese realizar estudios de nuevo, bueno está, ahí sí que podría haber retrasos, pero ¿retrasos por una cuestión de si pagas tú o yo? vamos, eso se arregla en una comida y con un acuerdo posterior y compromisos firmados por las partes. No hay más. Paga quien le toque, si en un principio no se puede, que ponga el otro la tela y ya se regularizará todo el tema después. Como si no se pudiese. Eso sí, hace falta voluntad política de hacer las cosas y voluntad de no tocar las narices a la gente. Si no hay de esto último, en ese caso claro que las cosas se pueden retrasar y no hacerse.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 15/03/2011 19:51

Del bloc de DTS:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... o?id=38804

Damià Calvet participarà demà en la reunió per a l'impuls del soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat

El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, participarà demà dimecres, 16 de març, en la reunió per a l'impuls del soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat.
A la reunió també hi participarà el Secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlan; i l'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell.

La reunió tindrà lloc a les 12.30 hores al Palau Falguera. Posteriorment, s'atendrà els mitjans de comunicació.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 16/03/2011 10:18

Hola,

Por lo menos no va cualquiera, sino Víctor Morlán, quien hace poco reactivó el tema de la unión de la A-2 con la AP-7, ya sabeis, lo de aquel puente que algún iluminado dejó a medias a la altura de Sant Andreu de Barca y Pallejà. Decían que ahora en marzo tenían que haber empezado... desconozco cómo estará el tema.

Pero el hecho de que vaya este hombre y se reúnan... me pinta bien, en Madrid cuando fue han sacado un Plan de cercanías para todas las ciudades del sur. Por eso digo que pinta bien para desenclavar el tema. Si no tuviera nada que decir en positivo, igual hubiese mandado a un subalterno o a alguien que lo supliese, pero si va él personalmente... supongo o quiero pensar que algo positivo tiene que decir a la prensa. También sería bueno, hablando de la prensa que va a ir a cubrir el evento, que se le preguntase por la entrada con cercanías bajo la Diagonal, la prolongación de la L3 y el tranvía, que ya sabemos que no es de su competencia, pero sí que lo debería ser la coordinación de todo esto para que no haya solapamientos.

Ojalá se salga de allí con un compromiso en firme.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 17/03/2011 13:46

Hola,

Pues no, ni compromiso ni nada. De momento se sigue igual: ya se hará cuando se pueda.
El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i el director general d'Estructures Ferroviàries, Carlos Maria Juárez s'han reunit aquest matí al Palau Falguera per reafirmar el compromís de les tres administracions de dur a terme el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat de Sant Feliu. Es ratifica així el protocol signat el 15 de juny del 2006 entre Estat, Generalitat i Ajuntament que acordava el finançament conjunt de l'obra. Avui, els representants de les tres administracions han manifestat que hi ha la voluntat de licitar les obres quan disposin dels recursos necessaris per fer-ho.

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha assegurat que "ens trobem en un procés de reajust econòmic que ha obligat el Ministeri de Foment a rescindir i reprogramar diferents obres en els últims mesos". Davant aquesta situació, Morlán ha afirmat que el soterrament de Sant Feliu és una obra prioritària per "motius de seguretat" i que es licitarà quan l'activitat econòmica es recuperi.

El projecte del soterrament ja està redactat i s'ha pressupostat en 120,8 milions d'euros, import que s'ha vist incrementat pel perllongament del soterrament a tot el terme municipal de Sant Feliu. Segons el Conveni signat el 2006, el 50% de l'obra del soterrament va a càrrec de l'Estat i l'altre 50% el financen la Generalitat i l'Ajuntament. Precisament, en les properes setmanes es preveu que l'Ajuntament de Sant Feliu i la Generalitat signin un conveni per pactar la distribució del 50% del finançament que correspon a totes dues administracions. L'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, ha explicat que "aquest conveni no s'ha pogut signar encara perquè fins al passat 10 de febrer no es va tancar el cost final del projecte".

Pel que fa al finançament de l'obra, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha afirmat que esperen poder obtenir els diners per finançar el soterrament dels fons de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Característiques de l'actuació
L'actuació es desenvolupa sobre una longitud total de 2.955 metres, dels quals 1.545 són soterrats. El traçat comença a tocar amb el carrer Agricultura, dins la zona industrial de Sant Feliu de Llobregat, i finalitza en el seu pas per l'autovia B-23, dins el terme municipal de Sant Joan Despí.

Durant les obres s'habilitarà una estació provisional per no interrompre el servei ferroviari a la ciutat. L'estació definitiva serà soterrada i estarà en un lloc molt proper a l'estació que existeix actualment. Aquesta actuació s'ha dissenyat amb doble via electrificada i pel tràfic exclusiu de viatgers, segons els estàndars tècnics adoptats en les línies de rodalies.

Estretament lligat al soterrament, hi ha el projecte de prolongació del traçat del tramvia que discorrerà per l'avinguda central de que disposarà la ciutat un cop es soterrin les vies del tren. La Generalitat, a través de l'Autoritat del Transport Metropolità, portarà a terme la prolongació del tramvia Diagonal-Baix Llobregat (TramBaix) des de la parada de Sant Feliu/ Consell Comarcal fins a la carretera de la Sànson, en un tram de 1.200 metres que tindrà dues estacions. Fins ara, ja s'ha realitzat l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità. Queda pendent l'anàlisi de les al•legacions i, per últim, culminar la redacció del projecte del sistema tramviari.

El soterrament de les vies del tren a Sant Feliu permetrà recuperar una àrea de 120.000 m2 de sòl al mig de la ciutat. Amb el soterrament es recuperarà un nou espai urbà d'uns 52.000 m2 que conformarà una gran avinguda on conviuran el trànsit rodat i el tramvia. Aquest nova avinguda tindrà una amplada mínima de 40 metres i connectarà fins a 30.500 m2 d'espais públics ja existents entre els que hi ha zones verdes i equipaments.

La nova ordenació permetrà disposar de nous espais oberts i lliures que facilitaran una millor connexió entre els barris. Alhora s'obre la possibilitat de creació de noves zones d'equipaments i nous habitatges. Es potenciarà també l'activitat comercial, la construcció de vivendes noves (un 40% de les quals es destinaran a habitatge de protecció oficial), així com nous pàrquings públics a la plaça de l'Estació i a la zona esportiva de la Rambla.
http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid= ... =carrousel

Por lo menos, si se retrasa el tema, bien debería servir todo este tiempo para 2 cosas:

1) Coordinación con la llegada de la L3 del metro y redefinición del trazado de esta última, junto a la coordinación también de la nueva entrada bajo la Diagonal de las cercanías de la que se habló tiempo atrás.

2) Redefinir el acuerdo económico de 2006 por el que se establecía una estructura de pago de la obra que hoy en día, con el nuevo estatuto y disposición adicional 3ª, sumado al Plan de Cercanías Barcelona y la suma que en él se incluye, debería de cambiar radicalmente.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 17/03/2011 13:57

Hola,

Sobre el 2º punto del mensaje anterior:
16/03/2011
ICV-EUIA de Sant Feliu reclama al Ministerio de Foment i a la Generalitat el finançament complet de les obres del soterrament

La formació de l’esquerra verda considera que l’acte d’avui entre Ajuntament, ministeri i Generalitat no ha aportat novetats sobre el calendari del soterrament, però ha obert la porta al model de finançament que defensa ICV-EUiA.
Avui, ha tingut lloc a Sant Feliu una roda de premsa amb la presència de l’alcaldessa i dels representants del Ministeri de Foment i del Departament d’obres Públiques de la Generalitat. En aquesta roda de premsa, Lourdes Borrell, Víctor Morlán i Damià Calbet han manifestat que són hereus del conveni signat per les tres administracions l’any 2006 i que, en paraules del representant de la Generalitat, “el camí del soterrament està traçat i és inequívoc, però no podem donar una data per a la seva licitació”. No hi ha hagut, per tant, cap calendari ni compromís concret sobre la realització de les obres.

Posteriorment, s’han reunit amb els portaveus municipals de Sant Feliu. Jordi San José, en representació d’ICV-EUiA, ha exposat als representants del Ministeri i de la Generalitat la posició defensada de manera reiterada per la coalició ecosocialista: el marc competencial de l’any 2011 és totalment diferent al de l’any 2006, i el conveni del 2006 s’ha de revisar amb els paràmetres actuals. Jordi San José ha recordat que l’any 2006 no hi havia el nou Estatut i els acords que se n’han derivat: la disposició addicional tercera (DA3) que regula les inversions de l’Estat a Catalunya ni el traspàs de rodalies a la Generalitat, amb un pla de finançament de 4.000M€ inclòs. Per aquesta raó, Jordi San José ha reclamat al Ministeri i a la Generalitat que el 50% que correspon pagar a Generalitat i Ajuntament sigui totalment finançada en el marc de la DA3, de manera que la ciutat de Sant Feliu no hagi d’aportar finançament a una infrastructura ferroviària que és competència de la Generalitat i l’Estat.
Sin simpatizar en absoluto con esta formación en el 100% de sus políticas e ideas, me sumo totalmente al razonamiento que realizan: si hay nuevo marco, nuevo estatuto y si las condiciones y reglas del juego han cambiado... hay que redefinir el acuerdo de 2006, en el que por cierto, también se hablaba de la ampliación de la línea de Castelldefels y el trazado de la L3 del metro.

¿O acaso cualquier deliencuente de pacotilla se puede acoger a una normativa nueva que le beneficie y una ciudad entera y una comarca no pueden hacer lo mismo?

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Diumenge 01/01/2012 13:46

http://mes-edicions.e-noticies.cat/baix ... 59975.html

Més de trenta anys esperant el soterrament de les vies
Als últims anys han mort quatre persones atropellades pel tren a Sant Feliu



Les obres de soterrament de la línia de Renfe al seu pas per Sant Feliu de Llobregat segueixen sense fer-se, malgrat ser una reivindicació de fa més de trenta anys. Al llarg d'aquest temps s'han produït diversos accidents mortals. Un dels últims va succeir l'agost de 2009, quan la cadira de rodes d'una dona de 73 anys va quedar encallada a la via, entre els llistons de fusta que conformen el pas de vianants, sense que la seva filla de 50 pogués fer res. Un tren la va atropellar i la dona va morir.
L'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar el 14 de febrer de 1980 l'inici de l'estudi de la supressió del pas a nivell. Trenta-dos anys després, les obres de soterrament de la línia de Renfe encara no han començat.
Aquest llarg procés semblava que tocava a la seva fi al 2006, quan el consistori de la capital del Baix Llobregat, el Ministeri de Foment i la conselleria de Política Territorial van redactar y validar un proyecte constructiu que permetia la licitació de les obres del soterrament del ferrocarril.
De fet, les obres havien de començar al 2010. El pressupost, de 130 milions d'euros, havia d'acabar amb la barrera, crear una avinguda urbana d'1,3 quilòmetres, guanyar un nou espai urbà de 52.000 metres quadrats i la construcció de 660 habitatges.
Però, tal i com va dir l'exalcalde socialista de la localitat, Joan Antoni Vázquez, el juny d'aquell mateix any, "la crisi econòmica ho condiciona tot, especialment els projectes de les administracions". L'Estat, en virtur de l'acord del 2006, assumia el 50% de la despesa, i la resta anava a parts a càrrec de la Generalitat i l'Ajuntament. Precisament, la plusvàlua en la construcció dels habitatges serviria per pagar la part de l'obra que correspon al consistori.
El mateix Vázquez indicava que eren "dues grans notícies" per a Sant Feliu que el BOE del 22 de febrer del 2010 recollís l'aprovació per part de Foment de l'expedient d'informació pública i l'estudi informatiu del projecte, així com la licitació de l'estudi per perllongar el tramvia fins a Sant Feliu. A l'hora de la veritat, tot es va aturar.
El novembre passat, just abans de les eleccions generals, els portaveus municipals van buscar la complicitat del Parlament per exigir al Govern espanyol la urgent licitació de les obres del soterrament. L'alcalde ecosocialista del municipi, Jordi san José, va indicar que exigirà el compromís de licitació de les obres al nou ministre de Foment.
La reivindicació del soterrament de les vies fa més de trenta anys que dura. En aquest temps, ha costat la vida a diverses persones. Per exemple, el 14 de juny de 1983 hi va morir una mestra i una segona va quedar greument ferida al ser atropellades pel tren quan creuaven el pas a nivell.
Set anys després, al 1990, un home també va morir quan creuava les vies. A l'agost del 2005 i al juliol del 2006 van morir dues persones més. També es va produir un accident mortal la nit de Sant Joan del 2010.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 01/01/2012 14:31

Realment cal insistir en un article sobre un soterrament que, clarament, NO es farà en com a mínim 25 anys?

No seria més lògic i més constructiu buscar idees per a la supressió del famós pas a nivell, que per cert està quasi més estona amb la barrera abaixada que apujada, un dia feiner?

D´espai, n´hi ha...

Això sí, ni tan sols un hipotètic pas inferior que substituís al pas a nivell actual es pot realitazr en almenys cinc anys. :nose



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Diumenge 01/01/2012 15:47

437.001 ha escrit:Realment cal insistir en un article sobre un soterrament que, clarament, NO es farà en com a mínim 25 anys?

No seria més lògic i més constructiu buscar idees per a la supressió del famós pas a nivell, que per cert està quasi més estona amb la barrera abaixada que apujada, un dia feiner?

D´espai, n´hi ha...

Això sí, ni tan sols un hipotètic pas inferior que substituís al pas a nivell actual es pot realitazr en almenys cinc anys. :nose
A les hores puntes si que es troba més temps abaixada que pujada però la resta d'hores no es troba abaixada tant de temps



Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dijous 12/07/2012 8:28

http://www.lavanguardia.com/local/20120 ... -tren.html

Sant Feliu cortará las vías del tren para reclamar su soterramiento

El Ayuntamiento cree que es "fundamental" para mejorar la frecuencia de Rodalies | En los últimos 30 años, 27 personas han fallecido en el polémico paso a nivel


El Ayuntamiento de Sant Feliu de Llobregat incrementará a partir de otoño la presión para reclamar el soterramiento de las vías de tren con la organización de actos reivindicativos que incluirán el corte puntual de la circulación de convoyes a la altura del paso a nivel que hay junto a la estación de Rodalies en el que 27 personas han perdido la vida en las últimas tres décadas.

El proyecto de soterramiento de las vías en Sant Feliu es una de las numerosas víctimas de la crisis económica. Está redactado y presupuestado, pero el Ministerio de Fomento ha postergado su ejecución a causa de las restricciones presupuestarias.

Entre septiembre y noviembre, los últimos sábados de cada mes, el Ayuntamiento organizará los ‘Sábados por el soterramiento’, una serie de movilizaciones en las que quiere que la ciudadanía reclame el inicio de las obras. “Serán acciones amables”, según el alcalde, Jordi San José, que explica que están negociando con la dirección de Renfe “la hora y el formato para poder cortar las vías durante unos minutos a la altura del paso a nivel donde haríamos una cadena humana o alguna otra acción de este tipo”.

El alcalde defiende la necesidad del soterramiento “porque no es sólo una obra que beneficie a Sant Feliu, sino que es crucial para el funcionamiento de Rodalies ya que, con la supresión del paso a nivel, se podría aumentar la frecuencia de paso de los trenes”.

Además de ser un freno para la circulación de los trenes, el paso a nivel ha sido escenario de numerosos atropellos, cobrándose la vida de 27 personas en los últimos 30 años. Se trata de un paso muy concurrido: conecta el norte y el sur de la ciudad, completamente dividida por las vías de tren, y muchos peatones cruzan imprudentemente por impaciencia ya que las barreras pasan largos periodos de tiempo cerradas por el paso de trenes.

Por ello, el Ayuntamiento cree que el soterramiento debería ser una obra “prioritaria” y quiere que se ponga de manifiesto en las movilizaciones que se llevarán a cabo en otoño, en las que busca implicar a las entidades locales y a la ciudadanía en general. El presidente de la Asociación de Vecinos Roses-Castelldell, Silvestre Gilaberte, afirma que “todavía no se ha hablado de esta iniciativa en el marco de la junta de la entidad. Pero, a título personal, creo que no se dan las condiciones para una movilización”.

Gilaberte recomienda al Ayuntamiento “trabajar en silencio, sin grandes fotos, para preparar las condiciones con el objetivo de que el proyecto se pueda llevar a cabo en el momento oportuno, porque Sant Feliu ya se ha llevado muchas decepciones en este tema”.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 12/07/2012 9:14

Un alcalde que fa accionisme (cobrar el que cobra ja té aquestes coses), contra un representant de veïns que primer pensa abans de perdre el temps amb numerets.
El alcalde defiende la necesidad del soterramiento “porque no es sólo una obra que beneficie a Sant Feliu, sino que es crucial para el funcionamiento de Rodalies ya que, con la supresión del paso a nivel, se podría aumentar la frecuencia de paso de los trenes”.
És veritat, això?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

jEiiK0b
N5
N5
Entrades: 118
Ubicació: Esparreguera

Entrada Autor: jEiiK0b » Dijous 12/07/2012 11:59

mikado ha escrit:Se trata de un paso muy concurrido: conecta el norte y el sur de la ciudad, completamente dividida por las vías de tren
En què quedem? El poble està dividit o connectat?



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dijous 12/07/2012 14:19

jEiiK0b ha escrit:En què quedem? El poble està dividit o connectat?
Depèn de si les barreres estan pujades o baixades.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 12/07/2012 14:21

Tornem a la qüestió pràctica: ja poden fer un 3 de 10 amb folre i manilles enmig de la via, que per a un soterrament -més enllà de si està justificat o no- no n'hi ha ni cinc.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dijous 12/07/2012 14:42

No m'ha donat temps a respondre abans:

Per aquest pas a nivell, per exemple entre les 8h i les 9h circulen 16 trens, que passen de mitja cada 3'45''. Tenint en compte que les barreres es baixen quan el tren surt de l'estació anterior (és a dir, 4' abans quan el tren prové de Molins de Rei, i 2' quan ho fa de Sant Joan Despí), en una hora, les barreres resten baixades 48'. La realitat és que aquest temps és lleugerament inferior, a càusa de que de tant en tant, coincideixen varis trens en un mateix moment, però en cap cas el pas a nivel roman tancat menys de 40'. Cal tenir en compte també que sovint les barreres estan més de 10' baixades, i que moltes altres vegades, s'apugen i en pocs segons (potser 15'', sense exagerar) tornen a baixar-se, amb la qual cosa dóna temps a que circuli un cotxe en cada sentit.

Sent així, segurament serà cert que per no saturar encara més el trànsit intern de la ciutat, la freqüència de trens no pugui ser augmentada. Altra cosa és si quan s'elimini el pas a nivell, aprofitaran per augmentar-les, o altrament aquest argument seria mentira.



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Divendres 21/09/2012 15:00

Enllaço aquesta entrada del blog personal de l'Alcalde de Sant Feliu, on ha penjat un PowerPoint titulat: "Soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat: 10 raons per a una obvieat"



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Divendres 21/09/2012 16:54

Javi M ha escrit:No m'ha donat temps a respondre abans:

Per aquest pas a nivell, per exemple entre les 8h i les 9h circulen 16 trens, que passen de mitja cada 3'45''. Tenint en compte que les barreres es baixen quan el tren surt de l'estació anterior (és a dir, 4' abans quan el tren prové de Molins de Rei, i 2' quan ho fa de Sant Joan Despí), en una hora, les barreres resten baixades 48'. La realitat és que aquest temps és lleugerament inferior, a càusa de que de tant en tant, coincideixen varis trens en un mateix moment, però en cap cas el pas a nivel roman tancat menys de 40'. Cal tenir en compte també que sovint les barreres estan més de 10' baixades, i que moltes altres vegades, s'apugen i en pocs segons (potser 15'', sense exagerar) tornen a baixar-se, amb la qual cosa dóna temps a que circuli un cotxe en cada sentit.

Sent així, segurament serà cert que per no saturar encara més el trànsit intern de la ciutat, la freqüència de trens no pugui ser augmentada. Altra cosa és si quan s'elimini el pas a nivell, aprofitaran per augmentar-les, o altrament aquest argument seria mentira.
I no hi ha manera de fer que les barreres baixin quan el tren s'aproxima de veritat al pas a nivell? O no ho fan per "por".


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dissabte 22/09/2012 1:35

Només cal veure uns quants vídeos a YouTube per veure que Espanya deu ser l'únic país del món on es baixen les barreres dels passos a nivell amb tanta antelació. I el que és encara pitjor, el país on més triguen en apujar-se un cop el tren ja ha passat:

-França: http://www.youtube.com/watch?v=KxUtvpHb ... re=related




-Holanda: http://www.youtube.com/watch?v=UfZ36Tid ... re=related




-Estats Units: http://www.youtube.com/watch?v=NNZiJx9Y ... re=related




-Irlanda: http://www.youtube.com/watch?v=UOQQyom- ... h_response



I etcètera...

I ara compareu-ho amb això:

-Espanya: http://www.youtube.com/watch?v=R5Hrn0yqUE8



I etcètera...
Javi M l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 09/05/2013 23:53, en total s’ha editat 2 vegades.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 22/09/2012 15:40

És Holanda. I ho he vist jo de primera mà: les barreres no s'abaixen fins que veus el tren.

A Àustria, en canvi, també les abaixen força temps abans.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

MZA_1600
N7
N7
Entrades: 500

Entrada Autor: MZA_1600 » Dissabte 22/09/2012 23:14

El cas de Sant Feliu és especialment crític doncs les barreres es baixen, en el cas del tren direcció Barcelona, poc després de sortir de Molins de Rei, quan s'entra al circuït de proximitat de l'avançada de Sant Feliu. Tot i que la distància és llarga ( gairebé 2 km ) aquest no és el pitjor cas, que recau als trens que van cap a Molins de Rei, doncs les barreres es baixen just abans de que el tren entri a Sant Joan Despí. Per tant a part de sumar aquesta distància d'aproximadament 2km, es suma el temps de la parada a Sant Joan Despí i el temps de parada a Sant Feliu de Llobregat. Per aquest cas el tren pot tardar a passar pel pas a nivell uns 5 min llargs.



Avatar de l’usuari
alf
N6
N6
Entrades: 180

Entrada Autor: alf » Dilluns 24/09/2012 18:31

Si el paso a nivel es el verdadero problema (comprensible), por que no hacer discurrir la vía en un viaducto elevado? Tengo entendido que es mucho más económico que un soterramiento. Vale, es feo de cojones, pero si del paso a nivel se trata, el problema quedaría resuelto. Me gustaría proponerselo al Sr. H. Alcalde de Sant Feliú, y ver como intenta defender la pijada de poner alguna "rambla ajardinada" por el antiguo derecho de vía (y de la más que probable especulación con los terrenos ya ni hablar). Pero a ver, si por todo el maldito centro de Berlín pasa un tren elevado y no se acaba el mundo, pues tal vez Sant Feliú le tocará lo mismo, el tren siempre ha estado y siempre ha estorbado (tanto les molesta, hagamos un by-pass y que se queden sin tren, a ver que le parece esto al pueblo de Sant Feliú!), con que deje de obstruir el paso debería bastar, ¿no? :nose



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”