Xarxa quadriculada a Barcelona (Nova Xarxa Bus)

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon

Nova enquesta: us sembla que la darrera fase completa bé la implantació de la NXB?

Si, la xarxa queda ben implementada
16
47%
No, haurien d'haver escoltat més les propostes dels veïns
14
41%
No, que tornin ja les antigues línies
2
6%
Altres (expliqueu)
2
6%
 
Vots totals: 34
Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Re: Xarxa quadriculada a Barcelona

Entrada Autor: foronda 141 » Diumenge 30/09/2012 21:33

Demà estrenem las 5 primeras lineas de la nova xarxa. Sense perjudici de las futuras modificacions que vindrán, em sembla que es molt soroll per no res.

Las línias segueixen sent las mateixas que avans amb mínimas modificacions i aixo si, amb nova nomenclatura per marejar a l'usuari. Els horaris no tan sols no milloran, sino que a mes es perdan serveis a algunas horas del dia. Desapareixan algunas paradas que afectarán sobretot a personas amb mobilitat reduida. S'obliga a fer trasbordaments absurts amb la 57-157 i D20 a Ernest Lluch, on per cert hi ha una estació de metro que no funciona. El doble carril a la Granvía es una parida del que se'n resintirá la circul.lacio a tota la ciutat (veurem quand durará).

I a sobra ens diuen que aquest canvi ens costa als ciutadans 1.000.000 d'euros, que per cert m'agradaría saber com s'els han gastat, doncs pintar uns carrills bus a terra, posar uns vinils als busos per mi innecesaris, algunas senyals de circul.lació, els triptics i uns pocs informadors no ho val.

I tot aixo per "la extraordinaria millora de velocitat comercial del bus" en un Km. per hora, de 12 a 13 tal com ells mateixos anuncian.
Sincerament ho trovo un malbaratament, doncs no aporta cap millora, sino mes bé al contrari.

Las residuals 57 i 157, son línias condenadas a morir. La primera per duplicar el 95% el traçat del tramvía, i la segona el mateix per las línias de Soler Sauret. Suposo que a properas reorganitzacions del transport al Baix Llobregat serán absorvidas per altres operadors com Baixbus o Soler Sauret donat que ja no entran a Barcelona, o desapareixarán.
Altre cosa sería que aquestas línias arrivesin fins el metro de Collblanc, o encara millor fins a Sans Estació, on tindrían conexió amb L5 i L3 de metro, Renfe, i estació de busos.

Potser direu que soc molt negatiu, pro es que penso.



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 30/09/2012 22:02

Divendres a la tarda vaig efectuar un últim viatge amb la línia 10 (integre d'anada i tornada) i vaig aprofitar per mirar els temps, les parades i semàfors en verd i vermell.
Durant aquesta setmana entrant les posaré, i més tard faré el mateix amb la V21, un cop hi hagi servei normal sense vaga.

Sense entrar en detalls, l'anada (Montbau -> Pg.Marítim) es va fer en 43:40 minuts, parant a 23 de les 25 parades.
La tornada es va fer en 34:50 minuts, parant a 22 de les 26 parades.

A la V21, totes les parades que eliminen pertanyen a la zona de la Vall d'Hebron, i una per sentit al Carmel, del Guinardó fins al mar no s'elimina cap parada.
Això si, hi ha un ximpleria que han fet al recorregut i en un parell de parades, però ho explicaré un altre dia.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
iluro
N5
N5
Entrades: 119
Ubicació: El Clot, Barcelona

Entrada Autor: iluro » Diumenge 30/09/2012 22:12

França451 wrote:
+10000

A ver. Tema retbus, xarxa quadriculada, recorte o como se le quiera llamar.
Punto 1: Flipado me quedo cuando veo la nueva red en el enlace que ponéis: se cargan la 44 hasta Gorg, meten una línea a Santa Coloma y gracias, y el resto... En fin...
Punto 2: Respecto a la H20 comentaré cuando la recorra y vea la "efiacia" que han puesto en la 57 y 157.
Punto 3: Tema H12: una línea que me toca muy, muy, muy de lleno. primero de todo: se supone que se iba a saltar paradas para darle "mayor rapidez". Pues no lo veo yo claro, porque sigue teniendo casi las mismas (ah, claro, es que en el Eixample como es el centro de la ciudad no se puede tocar ni una, no les vayan a morder los señoritos) y en Sant Martì como es el Extrarradio, se cargan las que quieren y más.
Punto 4. Otra vez la H12. Respecto a las frecuencias, mejor ni comentar. el primer servicio y el último, en efecto, empiezan más tarde y acaban antes.
Punto 5: Las CORRESPONDENCIAS. Las de Metro, cojonudas, con esas no hay problema, parada al lado de la boca de metro. Pero una vez llegamos a Glòries, las correspondencias hasta Besòs dejan mucho que desear. Aquí hago dos puntos, porque en caeda sentido es una película distinta.
Punto 6: Se supone que desde el jueves ya han empezado a aplicar las nuevas paradas, pues en la H12 aparece una única parada en Glòries, mientras que los buses en ambos sentidos siguen haciendo dos: Sentido Collblanc paran primero al lado del 60 y después en la rotonda, y sentido Besòs, primero paran pasado el cruce con Castillejos y luego en la rotonda. A ver qué nueva chapuza hacen para solucionar eso al dejar una única parada. En ambos sentidos, teniendo en cuenta lo rematadamente mal que está, lo suyo es que parase en la glorieta, pero vamos a ver qué hacen.
Punto 7: sentido Besòs, correspondencias a partir de Glòries. La parada de la rotonda de Glòries, al menos te deja enfrente del Metro, y en el punto medio entre La Farinera y Glòries T5. Pero a partir de aquí tenemos un problema. La antigua parada de Ciutat de Granada, tenía un enlace "relativo" con La Farinera del T5, mientras que la parada de "Rambla del Poblenou" estaba justo a la entrada de Can Jaumandreu. Pues no se les "escurre" otra cosa mejor que dar por trompa metiendo una parada en el cruce de la carrer Llacuna, anulando las dos anteriores y ******* la correspondencia con el tram, a falta de en una estación, en dos. Muy bien, sí señor!!!! Premio al bombillitas de turno.
Lo más penoso es que se hace eso para dejar la parada de la calle Bilbao, que en mi opinión no sirve absolutamente para nada, excepto para hacer un "enlace" con los que vengan del 192 sentido Poblenou. Y lo más fuerte es que cogen y dejan esa parada que no sirve para nada. Desde ahí, respetan la parada de Espronceda (más les vale, porque era la correspondencia directa con el T5), 1092, enlace con Sant Martì de Provençals... Y aquí llega otro interrogante: Una vez que el bus gira para meterse en Rambla de Prim, tiene la parada a hacer trompetas del Metro Besòs. Eso deberían arreglarlo: o poner la parada mucho más cerca o colocarla justo antes de hacer el giro. Donde está no enlaza con nada.
Sentido Collblanc: Empezamos calentitos. Suprimen la parada de Plaça de Manuel Ainaud, que era de verdad la única que en ese lado de la Gran Vía estaba justo enfrente del metro Besòs. La única correspondencia más cercana que podría tener el H12 con Besós, cogen y se lo cargan. Bravo por la segunda bombillada de turno!!!!! Cantàbria y Bac de Roda, están bien, incluso la siguiente hace enlace "relativo" con Can Jaumandreu. Hasta aquí perfecto. Pero llegamos al problema de Glòries: una sola parada en papel, dos efectúan los buses. Hay que cargarse una. La primera, al lado de la cabecera del 60, sí que tiene un enlace real con La Farinera T5, como se la carguen, adiós enlace. Pero si se cargan la de la rotonda, se cargan el enlace directo con el Metro. Así que supongo que le tocará la china a la de La Farinera.
En fin... si al menos la T5 y T6 tuvieran unas frecuencias decentes...
PD Off topic: lo que han hecho con los nuevos horarios son para matarles, pasan dos tram seguidos y luego media horaca sin tram. A las pruebas me remito un miércoles a las nueve de la tarde:
GLÒRIES T5 24 MIN
GLÒRIES T6 28 MIN
GORG T5 2 MIN
ESTACIÒ DE SANT ADRIÀ T6 9 MIN
GORG T5 29 MIN
¿ Que para que sirve la parada Gran Via / Bilbao ? Pues para dar servicio a los mas de 3000 vecinos que viven a su alrededor, que a pesar de estar en una zona bien servida por el metro, lo tienen a 10 minutos andando (Clot-Bac de Roda o Glories. En esta zona, el TRAM es el tranvia a ninguna parte, por tanto la permanencia de esta parada, que por cierto esta a 100 mts. de Can Jaumandreu (T5) está mas que justificada. Por otra parte, el enlace del anillo de Glories con metro es muy cómodo, pero lo cierto es que no tiene ni la mitad de usuarios que Gran Via / Bilbao.



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dilluns 01/10/2012 7:36

Algú en té fotos d'avui? Sóc el primer en escriure. Algú la utilitzat. Jo aquesta tarda. Perdoneu la lletra esta feta amb l'ipod quant arribi a casa ho canvio a l'ordinador.

Al TN de TV3 han dit que al H6 no hi havia molts informadors, però al D20 estaba bastant bé informats. També han dit que alguns autobussos han patit piquets als origens, no als C.O.N. 's. Sembla que per les imatges no han sigut de la #nxbub
15.02 h
raulitinbcn l’ha editat per darrera vegada el dia: Dilluns 01/10/2012 15:05, en total s’ha editat 1 vegada.


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dilluns 01/10/2012 8:48

Volia mirar si al "Vull anar" de tmb.cat ja apareixen correctament les noves línies (concretament l'H12). He triat un recorregut curt per Gran Via als barris de La Verneda i Sant Martí, forçant "autobús", de Gran Via 1151 fins a Gran Via 991... i m'envia a B24, B25 o B20. Cap proposta de les línies de TMB que passen per Gran Via :|

Voldrà dir que no té en compte els serveis mínims, i descarta totes aquestes línies per la vaga?


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dilluns 01/10/2012 9:00

A l'aplicació IBUS de TMB per ANDROID ni rastre de la H12 a la zona de Gran Via 2 L'Hospitalet, suposso seràn errades momentànies.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 01/10/2012 9:21

Més que errades momentànies, deuen ser les habituals "dificultats tècniques" per implantar una cosa que els ha vingut d'improvís, és clar.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 01/10/2012 11:15

http://totbarcelona.blogspot.com.es/201 ... algia.html

Una despedida con cierta nostalgia

Me gustaría despedirme desde aquí de un medio que me ha acompañado desde mí niñez, el 57. En los años 50/60 del siglo pasado, en forma de tranvía:

Imatge

Imatge
Lo siguió haciendo en los 80/90 en forma de gas-oil :

Imatge


Y me ha seguido acompañando en forma de híbrido ecológico hasta el 30 de septiembre:

Imatge

Hoy, 1 de octubre, la línea queda abolida. Pondrán en su lugar una nueva nomenclatura, y nos dirán que que la razón es optimizar los recursos. Seguramente tendrán razón, pero el 57 ya no se borrará jamás de mí memoria. PD : Gracias a las fotos de los tranvías de MTRINIDAD (y del 57 de gas-oil).



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dilluns 01/10/2012 13:50

Avui he passat per la parada del V21 a Av. Gaudí/Lepant. Ja hi havia la enganxina verda amb l'V21, i els horaris als plafons, tot i que algú havia pintat el vidre amb spray blau i la inscripció "TRIAS MOROS". Al panell del temps d'espera anunciaven l'entrada en servei de la V21, i també havien escrit "ROBO" amb spray blau.
També he visitat la nova parada del C/Marina/Indústria, que està entre Indústria i St. Antoni Maria Claret. No hi havia cap horari penjat a la part d'horaris, i el plafó a la part superior de la parada on enganxen les línies de bus que hi passen tampoc hi era. Hi havia una noia repartint informació. Han posat una plataforma d'aquelles per accedir al bus, ja que abans i després de la parada es pot aparcar, i el bus sinó ho tindria complicat per acostar-se a la vorera.

A la parada antiga del 10 al C/Padilla entre Rosselló i Còrsega encara hi havia la enganxina del 10 i els horaris, i enllocs hi havia un avís de que ja no circulava i que entrava en servei la V21, així que suposo que hi haurà hagut més d'una persona esperant-lo...


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dilluns 01/10/2012 15:08

Amb la cantitat de colors que hi han, han tingut que triar el blau per las línias "H". Es confonan amb las del Nit-bus.



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dilluns 01/10/2012 15:51

foronda 141 ha escrit:Amb la cantitat de colors que hi han, han tingut que triar el blau per las línias "H". Es confonan amb las del Nit-bus.
Jo tmbé crec que la gent es pot confundir, però pasarà com la L5 i L10 de METRO


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 01/10/2012 21:50

Avui he estrenat la H12, en el seu primer dia de servei. És mal dia per fer balanç de les noves línies, ja que estem en jornada de vaga. Però, significatiu per veure l'eficàcia dels canvis.

Doncs bé. He estat esperant una bona estona la línia a la parada "Gran Via - Llacuna", uns 15 minuts (quan als horaris indica 7-8 min.) fins que veig que per fi arriba. I no arriba sola, no. Vé acompanyada amb una altra H12 al darrere! :osti El primer bus anava bastant plé, i he optat a agafar el segón, quasi-buit. Durant tot el trajecte hem anat seguint l'altre bus, sense avançaments.

Per això calia una nova xarxa amb els mateixos problemes que l'anterior però amb menys parades i menys servei? :nono
m.h.t. l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimarts 02/10/2012 10:10, en total s’ha editat 1 vegada.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dilluns 01/10/2012 22:20

Avui he provat la H12 de Monumental/Gran via/Marina fins a Bruc/Gran via, i bé. He passat per monumental de la V21 i en tic fotos, també dels bussos, en tinc una de cada sentit crec ... Informadors a: Monumental V12 un per cada sentit, a la H12 només sé a Marina i Bruc direcció Gornal i a Glories Tram també, direció Besos. El "panfletos" que repartien surt el logo de TMB nou ... posaré unes fotos al meu web o al meu flickr. ADEU :hola


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 02/10/2012 0:04

m.h.t. ha escrit:He estat esperant una bona estona la línia a la parada "Gran Via - Llacuna", uns 15 minuts (quan als horaris indica 7-8 min.)
Tal com em temia, amb aquesta nova xarxa ens estan prenent el pèl de mala manera. La idea era fer una xarxa amb unes freqüències molt altes, de manera que no sols compensés l¡obligatorietat d'haver de fer transbordaments, sinó que fes que el conjunt fos encara més fàcil.
Doncs bé: resulta que aquestes eren les freqüències de l'extint 56:
  • De 5,15 a 6,00 cada 15 min.
  • De 6,00 a 21,50 cada 8 - 11 min.
  • De 21,50 a 22,50 cada 20 min.
Si agafem les hores centrals, veiem que la freqüència mitjana era d'uns 9,5 minuts, la qual cosa fa que el temps d'espera mitjà fos de 4,75 minuts.
Ara, amb la H12, la freqüència mitjana és de 7,5 minuts, per la qual cosa el temps d'espera mitjà serà de 3,75 minuts.

De moment és una millora, perquè al cap i a la fi les noves línies gairebé calquen a les antigues. Però si el sistema continua aplicant-s així, quan realment calgui fer transbordaments per fer gairebé tots els viatges... què passarà? Veiem-ho:
El temps guanyat per l'increment de freqüències serà d' 1 minut. En canvi, el temps necessari per anar d'una parada a l'altra per fer transbordament, quant pot ser? Posem-hi, entre una cosa i l'altra, uns 2 minuts. I quan arribem a la parada, haurem d'esèrar un altra bus que trigarà, com hem dit, una mitjana de 3,75 minuts. Total: perdrem al voltant de 6 minuts per trajecte. Déu n'hi do, si tenim en compte que molts trajectes avui dia no superen els 15 minuts, tindrem que el temps de viatge pujarà fins a un 50% !!! Lamentable. I a sobre ens han venut que es feia la reforma perquè el sistema fos més ràpid. Sort d'això...

I això no és res... perquè algú ha pensat en la comoditat de l'usuari? Bé, si tenim 20 anys i estem sans, no serà problema pujar al bus, baixar-ne per transbordar, caminar un tros, tornar a esperar-ne un altra, pujar i finalment tornar a baixar. Però, i la gent gran? I els pares amb cotxets de nens? I les persones que venen del mercat amb el carret? I els minusvàlids? Simplement, deixaran d'agafr el bus, i es quedaran a casa, perquè cada viatge suposarà un autèntic trauma.

Resumint, la meva visualització mental de les noves línies és una cosa similar a aquesta

I una altra cosa la tinc clara: l'únic avantatge d'aquesta xarxa serà que es donarà servei a tota la ciutat amb menys autobusos, i això significa menys conductors i per tant menys sous. La resta, començant pels usuaris, em sembla que a TMB i a les administracions, els importa un rave.



Avatar de l’usuari
alf
N6
N6
Entrades: 180

Entrada Autor: alf » Dimarts 02/10/2012 3:02

wefer ha escrit:De moment és una millora, perquè al cap i a la fi les noves línies gairebé calquen a les antigues. Però si el sistema continua aplicant-s així, quan realment calgui fer transbordaments per fer gairebé tots els viatges... què passarà? Veiem-ho:
El temps guanyat per l'increment de freqüències serà d' 1 minut. En canvi, el temps necessari per anar d'una parada a l'altra per fer transbordament, quant pot ser? Posem-hi, entre una cosa i l'altra, uns 2 minuts. I quan arribem a la parada, haurem d'esèrar un altra bus que trigarà, com hem dit, una mitjana de 3,75 minuts. Total: perdrem al voltant de 6 minuts per trajecte. Déu n'hi do, si tenim en compte que molts trajectes avui dia no superen els 15 minuts, tindrem que el temps de viatge pujarà fins a un 50% !!! Lamentable. I a sobre ens han venut que es feia la reforma perquè el sistema fos més ràpid. Sort d'això...
Creo que esto es muy relativo: Con el esquema actual es igual de probable (si no más) tener que hacer algún trasbordo que con una hipotética red ortogonal. El sistema radial y de diversas líneas que se solapan en corredores es menos eficiente, y lo que sí ocurrirá es que estas líneas nuevas serán más rápidas para hacer el mismo trayecto. Se trata de aprovechar más lo que se tiene, en este caso ponemos un tránsito pesado en los corredores importantes, resumido todo en una línea con alta frecuencia como servicio rápido, después para el trayecto más periférico se establecen las líneas separadas, por tanto sufre quien hace el trayecto hasta la periferia. Pero quien se mueve únicamente a lo largo del corredor, que es donde muchas de estas líneas tienen la mayor demanda (y la demanda más periférica es absorbida por transporte rápido) se beneficia. Yo creo que es una manera de hacer más eficientes los autobuses. No tiene sentido tener un metro tan radial y no complementarlo con un transporte ortogonal como este, aún si eso significa perder algunas de las líneas radiales que son más cómodas para llegar al centro desde los barrios más alejados. En otro hilo se comentó una vez que en Holanda me parece sólo había líneas de bus que radiaban desde las estaciones de metro, y no las duplicaban. Evidentemente la cantidad de usuarios en Barcelona no hace viable que lo absorbiera todo el metro, pero esto sigue esa idea de tener líneas periféricas que irradian de las centrales. Esa tendrá que ser la manera de hacer funcionar el tránsito en el futuro, porque es la manera que mejor aprovecha los recursos y mayor beneficio ofrece a una mayoría de usurarios.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 02/10/2012 10:24

alf ha escrit:Creo que esto es muy relativo: Con el esquema actual es igual de probable (si no más) tener que hacer algún trasbordo que con una hipotética red ortogonal.
En absolut. La raó és ben senzilla: la xarxa actual es basa en una evolució històrica, basada en unir els punts d'origen i de destí de la gent. Per això, la xarxa és bàsicament radial a partir de la zona centre i Eixample, perquè és on hi ha molta demanda, mentre que en els barris perifèrics aquesta demanda és molt més pobre i únicament per anar cap al centre. Resumint, l'actual xarxa necessita remodelar-se per adaptar-se als nous temps, cert, però està basada en les persones.

La nova xarxa ortogonal parteix de dos supòsits, i ambdós són erronis:
  • Una xarxa en quadrícula optimitza recursos: concepte erroni. Per sort o per desgràcia, això no és un joc d'ordinador dels anys 80, on el que importa és moure autobusos amunt i avall sense importar a on va la gent. L'important no són "els recursos", l'important no són els carrers, l'important no són els autobusos... l'important són les persones, els usuaris!!!! És per això que existeix el transport públic. I les persones, el que volen és anar del punt A al B de manera ràpida i eficient, no pas fent una gimcana i que li diguin que, de fet, hauria d'anar cap a un altra lloc perquè als dels autobusos els queda més bonica la xarxa sobre el plànol. I si la gent vol anar dels barris al centre, i del centre als barris... per què coi l'obliguem a fer una volta abismal i emprenyar-la anant amunt i avall del bus, en comptes de fer una línia directa com ja hi ha ara?
  • La demanda és la mateixa en tota la ciutat: totalment fals. La gent al matí, va cap al centre, i a la nit, torna cap als barris. Per exemple, hi ha un gran trànsit entre Sant Andreu, Nou Barris o Sants cap a l'Eixample i Ciutat Vella, cada matí. I a les tardes, a l'inversa. En canvi... quin és el trànsit entre Nou Barris i Sant Martí? Escàs, tot el dia. En canvi, la nova xarxa els unirà directament perquè estan en línia recta, i en canvi deixarà moltes zones d'aquests barris sense connexió directe amb el centre. Absurd, té més pes el plànol que on vol anar la gent. Però a més... realment fer llargs trajectes són la funció que han de cobrir els autobusos? Passem al següent punt:
  • Cal cobrir Barcelona amb línies ràpides de gran capacitat de punta a punta: fals. La xarxa actual s'ha realitzat sense tenir en compte l'existència del metro. Algú considera lògic fer una línia de punta a punta de la Gran Via, quan tita aquesta via ja està equipada amb transports més ràpids i capaços (L1, L2 i tramvia/premetro)? Si volem remodelar la xarxa, endavant, necessite, aquesta reforma. Però comptem amb el metro i el tramvia i estudiem com han de treballar tots els transports. Però fer un pla de bus sense comptar amb cap altra transport, és un absurd colossal
Tot plegat, mostra evidentment que la xarxa ortogonal és un empitjorament del servei només pensada per reduir la quantitat de busos en circulació i, per tant, treure's treballadors de sobre.

El que caldria, doncs, és molt senzill:
  1. Estudiar una nova xarxa de transport, on el metro i el tramvia suportin el trànsit principal (troncal) de la ciutat. Per això, és important també acabar d'una vegada el tram central de la L9/10, i augmentar ferqüències en els trams centrals d'algunes línies, construint els apartadors necessaris.
  2. Els autobusos, han de fer els trajectes que no cobreix el metro, o que els cobreix de forma ineficient o insuficient. La idea és que cal que els autobusos facin aportació a la xarxa principal.
Segur que fent-ho d'aquesta manera, el dibuixet del plànol no els semblarà tant "xulo" als nostres polítics. Però per als que no anem a treballar en cotxe oficial, ens serà molt més útil.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 02/10/2012 11:52

Corroboro lo de les freqüències massa llargues: avui he provat un tram de l'H6, i he vist el canvi, de girar Mare de Deu de Montserrat, quan baixa "davant" de l'Hospital de Sant Pau. Realment, allà feia molta falta reforçar el transport, però el bus, tant per l'anada com per la tornada, queda apartat. Després, passa darrera el Parc de les Aigües i té correspondència amb L4 Alfons X. En cap dels busos que he agafat, funcionava la megafonia per anunciar les parades. I estic d'acord amb els companys que haver escollit el color blau per a anunciar les línies crea confusió i sembla que es tracti d'una línia de Nitbus.

La gent estava esvalotada, no feien més que preguntar al conductor, molta queixa i confusió. Quan passàvem per sota Lesseps, molta gent descontenta, ja que les dues parades d'abans i després queden massa apartades.

Lo d'anar més ràpid...Cert que amb el canvi de Mare de Déu de Montserrat a la Ronda del Mig escurça distàncies. Ara bé, jo he baixat a Gral. Mitre amb Muntaner, i això que en aquella franja horària la freqüència de pas era d'entre 7 i 9 minuts...MENTIDA!! 25 minuts hem hagut d'esperar la gent que anàvem direcció Fabra i Puig, excessiu!!!! El conductor ha dit que la cosa era "complicada", tot ique els busos direcció Zona Universitària sí que passaven amb millor interval de temps.

Un dia que pugui, faré la línia sencera i veuré el per què de tant retard cap a F.i P.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 02/10/2012 12:45

metring ha escrit:Quan passàvem per sota lesseps, molta gent descontenta, ja que les dues parades d'abans i després queden massa apartades.
Gran aportació a la intermodalitat (metro i futur Noxarbus vertical Rep. Argentina-Gran de Gràcia)!


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

França451
N9
N9
Entrades: 2227
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimarts 02/10/2012 15:33

Hoy he hecho la H12 de Besòs Verneda a Gornal. Los resultados no pueden ser más lamentables.
En primer lugar, suprimen la Plaça de Manuel Ainaud, sentido Llobregat era la parada MÁS PRÓXIMA de ese lado de la Gran Vía al Metro Besós. En segundo lugar, en Glóries mantienen la parada de Escultor clàperos, aunque la macan como Metro Glòries (mentira pero bueno), esa parada sólo hace enlace directo con La Farinera T5/T6. Hasta aquí bien, el problema es que la de la Glorieta, que hacía enlace con el 7, el 92 y el METRO, se la cargan. Castillejos es un cachondeo, porque aparece en los paneles, los buses la anuncian PERO NO TIENE PUESTA LA PEGATINA, y me ha dicho el conductor que si no tiene la pegatina, por norma los buses no paran.
Aquí tenemos la chapuza número 1.
En Tetuàn indican la parada de Metro Tetuán, pero no queda claro si es la de Roger de flor o la siguiente, porque los buses paran en ambas. (La que hace correspondencia directa sería la segunda, pero a saber cuál es la correcta). En ambas paran y en ambas marcan Metro Tetuán.
Pasado Espanya, me parece una pasada hacer que el bus pare en todas las paradas, pues ralentiza bastante el tiempo. Hasta aquí las correspondencias con La Campana, Ildefons y Europa son claras. Indico que la parada más cercana a Gornal/Bellvitge Renfe es la penúltima, aunque desde la última también se puede llegar sin problemas, tres minutos andando y llegas.

Hay un punto en el que no estoy de acuerdo. Así como en sentido Besós lo han hecho bien, y el bus va recto y no haciendo eses, sentido LLlobregat hay un punto que colma el vaso. La parada de "La Pardillucha". Aparte de que la pardillucha no sirve para nada porque está en medio de la nada, hacen al bus salir del carril lateral de la Gran Vía para meterse en el central, parar en la Pardillucha, que le pilla de paso, y volver a meterse otra vez en el lateral pasada la calle Marina. Ya sé que es por la configuración de carriles, pero leche, podrían dejar el bus en el carril lateral todo el tiempo, sin problemas. Sale de Glòries por el lateral, sigue por el lateral, que pare si quiere pero sigue circulando por el mismo carril, y no como han hecho, que lo hacen hacer eses todo el rato y meter una parada de más que no vale para nada (recalco lo de que no vale para nada, cuando en sentido contrario se la cargaron (Gran Vía/Lepant). En fin, más rápido y sobre todo MÁS RECTO. Sin comentarios

PD: Ya sé que es Padilla y no "Pardilla", pero como me cabrea la chapuza, uso la frase de "las pardillas en la charca".


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimarts 02/10/2012 15:46

França451 ha escrit:Castillejos es un cachondeo, porque aparece en los paneles, los buses la anuncian PERO NO TIENE PUESTA LA PEGATINA, y me ha dicho el conductor que si no tiene la pegatina, por norma los buses no paran.
¿Qué "uso perverso" del concepto "parada discrecional" es éste?

La excusa es incomprensible. Se supone que el conductor tiene que haber sido instruido sobre qué paradas forman parte de la línea, y si además el autobús incorpora sistemas de información que la van recordando, con más razón todavía. ¿Cómo va a depender de que vea la pegatina desde el autobús? ¡Los del Nitbus se saltarían la mitad!


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”